Argentina,  Latinamerika

Det bedste af Argentina: 10 fantastiske steder du bør besøge

Argentina er en populær destination for rejsende, der ønsker at udforske Sydamerika. Og det er ikke uden grund, for der er masser af fantastiske steder at besøge i Argentina.

Argentina byder på alt fra storby charme i Buenos Aires til rå vildmark i Patagonien og landsbyer indlejret mellem farverige bjerge i den nordvestlige del.

Når du planlægger din rejse til Argentina, kan det være svært at beslutte, hvor du skal tage hen. Og når du så endelig har besluttet, hvor du skal, kan det være lige så svært at bestemme hvor lang tid du har brug for i hvert sted.

Hvor du beslutter dig for at tage hen, afhænger i sidste ende af hvad du gerne vil opleve på din rejse. For Argentina har noget for enhver smag!

Jeg har været rundt omkring i Argentina i løbet af de syv år, hvor jeg boede i Buenos Aires. Med dette indlæg håber jeg, at kunne hjælpe dig med at få en bedre idé om de forskellige fantastiske steder du kan besøge i Argentina.

Når du planlægger din rejse til Argentina, så husk på, at årstiderne er omvendte i forhold til Danmark og de andre lande på den nordlige halvkugle. Sommeren i Argentina varer fra midten af december til midten af marts. Imens vinteren er fra midten af juli til omkring midten september. 

Lad os komme i gang!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Rejseguide til Argentina: De bedste steder at besøge og hvor længe du skal bruge


Buenos Aires

Buenos Aires Querido… Argentinas pulserende hovedstad ligger ved Río de la Platas flodden på grænsen til Uruguay. Og efter min mening er intet besøg i Argentina fuldendt uden et besøg til Buenos Aires.

Buenos Aires er en ideel destination i Argentina, hvis du gerne vil have noget storbyferie med.

Buenos Aires spiller en nøglerolle i Argentinas historiske, økonomiske og kulturelle udvikling. Ved at lære om Buenos Aires historie, kommer du også til at lære om Argentina.

I 1880’erne og begyndelsen af ​​1900’erne, var Buenos Aires hotspot for europæisk immigration. De europæiske migranter blev primus motor i Argentinas økonomiske og kulturelle udvikling.

Så når du besøger det farverige kvarter La Boca eller udforsker de brostensbelagte gader i San Telmo eller beundrer byens imponerende europæisk inspireret arkitektur eller deltager i en tango show, så følger du i fodsporet på de millioner af immigranter, der ankom til Argentina.

Buenos Aires er en af ​​Argentinas mest velforbundne byer. Der er to internationale lufthavne, den internationale lufthavn Ezeiza og Aeroparque Jorge Newbery.

Så chancerne er, at du flyver ind til Buenos Aires før du begiver dig ud på dit Argentina-eventyr. Tjek mit bedste rejsetips til dit besøg i Buenos Aires.

Hvad skal du opleve i Buenos Aires?

Start med at udforske Buenos Aires historiske centrum. Her byder den ikoniske Plaza de Mayo besøgende velkommen med sine historiske vartegn. På pladsen finder du det imponerende lyserøde præsidentpalads Casa Rosada, byens katedral og det gamle rådhus.

Gå ned ad Avenida de Mayo til det ikoniske vartegn Obelisco. Forsat ned ad den travle Avenida Corrientes og dens pulserende atmosfære med teatre, boghandlere og caféer.

Et andet kvarter, der er værd at udforske, er det trendy Puerto Madero, der ligger lige bag det lyserøde hus. Puerto Madero er et havnefront distrikt, der byder på en moderne kontrast til det historiske centrum. Gå en tur langs kajen og nyd den fantastiske udsigt over det ikoniske bro, Puente de la Mujer.

Tag også en tur til Palermo for at udforske den lokal gadekunst, trendy barer, restauranter, og cafeer. I Palermo finder du serveringssteder, der serverer alt fra internationale retter til det traditionelle argentinsk asado (grillet kød) sammen med et glas af Argentinas verdensberømte vin.

Hvis du rejser på et budget, så husk, at der også er masser af gratis oplevelser i Buenos Aires!

Du kan også tilføje en dagstur fra Buenos Aires til din rejseplan. Hop på regionaltoget og udforsk Tigre Deltaet, hvor du kan tage på bådture på Paraná-floden. Eller begiv dig til udkanten af ​​Buenos Aires med en dagstur til San Isidro eller La Plata.

Hvor længe skal du brug for at besøge Buenos Aires?

Brug mindst tre til fire dage på at få et ordentligt indblik i Buenos Aires hovedattraktioner. Læs mere om hvordan du kan bruge tre dage i Buenos Aires.

Selvom du kan nå at se de vigtigste vartegn på en til to dage, vil jeg stærkt anbefale dig at bruge længere tid i Buenos Aires.

Det bedste tidspunkt at besøge Buenos Aires er i foråret from midten af oktober til starten af december inden det bliver alt for varmt i byen. 

Iguazu-vandfaldene

Hvis du ikke allerede har tilføjet Iguazu-vandfaldene, Iguazu Falls, til din bucket list over steder at besøge i Argentina, så gør det nu!

Iguazu nationalparken er et af de mest populære turistmål i Argentina – og med god grund! Dette UNESCOs verdensarvssted er et af de mest betagende naturlige vidundere, jeg nogensinde har besøgt!

Iguazu-vandfaldene ligger i den argentinske nordøstlige provins Misiones på grænsen til Brasilien. Den argentinske side af vandfaldet står for omkring 80 % af vandfaldene.

I hele nationalparken på den argentinske side har du forskellige vandrestier og stier for at udforske vandfaldene fra alle sider. Fra den brasilianske nationalpark har du en fantastisk panoramaudsigt over den argentinske side.

Vandfaldene består af mere end 270 individuelle fald og er det største vandsystem i verden. Inde i Iguazu nationalparken i Argentina kan du finde den største del af faldene, Djævelens strube (​​Devil’s Throat).

Der er et observationsdæk på toppen af Djævelens strube, hvorfra du kan overse de enorme mængder vand. Det er virkelig fascinerende og også lidt skræmmende!

Samlet set er Iguazu-vandfaldene en must-see destination i Argentina! Så pak dit kamera, et regnslag og gør dig klar til at blive betaget af de spektakulære Iguazu-vandfald.

Læs mere om Iguazu-vandfaldene.

Hvor lang tid har du brug for at besøge Iguazu-vandfaldene?

For at besøge Iguazu-vandfaldene bør du regne med én til fire dage.

Hvis du kun har tid til at blive én dag, så tilbring hele dagen i Iguazu nationalparken i Argentina! Ved at dedikere en hel dag til at udforske nationalparken i Argentina, har du tid til at besøge de mange udsigtspunkter.

Hvis du har mere tid, så kan du tilføje en dag til at tage til den brasilianske side.

Der er også masser af interessante ting at lave i området omkring Iguazu Falls. Overvej blandet et besøge til den nærliggende by Puerto Iguazu eller San Ignacio Miní-ruinerne.

Learn a Foreign Language!

Mendoza

Mendoza er Argentinas vinhovedstad og et af de bedste steder at besøge i Argentina for vinentusiaster! Beliggende ved foden af ​​Andesbjergene tilbyder Mendoza en unik blanding af naturlig skønhed og bylig charme.

En af de mest populære aktiviteter i Mendoza er selvfølgelig at udforske regionens vingårde. I området omkring Mendoza by findes der over 1.500 vingårde. Der er flere muligheder for vingårdsture og vinsmagninger på de lokale vingårde.

Der er masser af andre aktiviteter at lave omkring Mendoza. Hvis du er interesseret i udendørs eventyr, er Andesbjergene perfekte til trekking, ridning og rafting. Den nærliggende Potrerillos Dam giver desuden mulighed for vandsport såsom kajaksejlads, rafting og fiskeri.

En populær vandredestination i Andesbjergene er Aconcagua-bjerg, den højeste bjergtop på det amerikanske kontinent. I Andesbjergene kan du også finde Inkabroen (Puente del Inca), en unik klippeformation midt i bjergene. Der er dagsture fra Mendoza for at besøge de vigtigste steder i Andesbjergene.

Så uanset om du er en vinentusiast eller en udendørs eventyrer, er der noget at opleve i Mendoza.

Hvis du leder efter en mere unik off-the-beaten-track oplevelse i Argentina, så overvej et besøg til San Rafael!

San Rafael er Mendozas lille bror beliggende kun få kilometer væk, men med lige så forbløffende landskaber og vin – og ikke nær så touristet som Mendoza!

Læs mere om Mendoza & San Rafael.

Hvor længe har du brug for at besøge Mendoza?

Du kan sagtens tilbringe tre til fem dage i Mendoza!

For at besøge vinområderne bør du bruge mindst én til to dage. Jeg anbefaler at hure en guidet tur for ikke at skulle drikke og køre selv imellem gårdene.

For at besøge Andesbjergene skal du også bruge mindst én dag. Og vil du også udforske lidt af byens centrum, skal du bruge en halv dag til én dag mere.

Afhængigt af din tidsplan kan du dog muligvis reducere den til to dage og springe nogle aktiviteter over.

Valdes-halvøen, Peninsula Valdes

Valdes halvøen, eller Peninsula Valdes på spansk, er kendt for dets bemærkelsesværdige dyreliv. Halvøen er et af de absolut bedste steder at besøge i Argentina, hvis du elsker vild natur og vilde dyr!

Valdes-halvøen ligger langs Argentinas østkyst i det nordlige Patagonien. Det er et af verdens bedste steder for at opleve pingviner, søløver, sæler, spækhuggere og hvaler i deres naturlige habitat.

Halvøens unikke økosystem og rige biodiversitet er blandt grundene til, at området er blevet et UNESCOs verdensarvssted.

Vær påmærksom på, at dyrelivet varierer sæsonmæssigt. Det bedste tidspunkt at besøge Valdes-halvøen er i hvalsæsonen fra juni til midten af december.

Valdes-halvøen byder også på muligheder for dykning og snorkling – og bedst af alt; snorkling med søløver! Læs mere om hvad du skal opleve på Valdes-halvøen.

På Valdes-halvøen er der kun én by, Puerto Piramides, med nogle få hoteller og restauranter. Byen fungerer også som et startpunkt for hvalsafariture i hvalsæsonen.

Omkring en times kørsel fra Valdes-halvøen finder du den nærmeste større by, Puerto Madryn. Puerto Madryn har ikke meget at byde på, men mange rejsende vælger alligevel at bo her. Fra Puerto Madryn kan du nemlig og tage på dagsture til Valdes-halvøen samt den største koloni af magellanske pingviner ved Punta Tombo National Reserve.

Península Valdés er en ideel destination, hvis du vil nyde naturen og det lokale dyreliv!

Hvor længe har du brug for at besøge Valdes-halvøen?

Brug mindst to dage på Valdes-halvøen. To dage er den ideelle tid til at udforske området. Brug én dag på at udforske halvøen og én dag på at tage på hvalsafari og udforske området omkring Puerto Piramides.

Som nævnt, så overnætter mange tourister og rejsende i den nærliggende by Puerto Madryn og besøger kun Peninsula Valdes på en dagstur.

Jeg vil dog stærkt anbefale, at du finder overnatning på Peninsula Valdes. På denne måde kan du få mest muligt ud af dyrelivets oplevelser.

Læs mere om Valdes-halvøen.

La Pampa

La Pampa er en region med store frugtbare græsarealer, der strækker sig over den centrale del af Argentina. Et besøg på La Pampa giver mulighed for at opleve den autentiske charme i det landlige Argentina.

En af hovedattraktionerne i La Pampa-regionen er at besøge dens traditionelle estancias eller oversat gårde. Gårdene fortæller en vigtig historie om Argentina som landbrugsland og vigtigheden af den argentinske cowboykultur, los gauchos.

Hvis du er interesseret i at lære om Argentinas kultur, så bør et besøg på en estancia i La Pampa være på din liste over steder, du skal besøge i Argentina.

Under dit besøg på en estancia kan du engagere dig i lokale traditioner såsom ridning over Pampas’ store græsarealer, traditionelle folkedanser, og traditionelle argentinske grillmad, kaldet asado. Det er ikke uden grund, at Argentina er kendt for at have nogle af verdens bedste bøffer. 

En populær by at besøge i La Pampa-området er San Antonio de Areco, den ældste by i området, der går tilbage til 1730. At gå gennem gaderne i San Antonio de Areco er som at tage et skridt tilbage i tiden.

Rundt om byen er der flere estancia der ofte åbner deres døre for besøgende på Dia de Campo eller landedage. Dia de Campo er en dag med traditionelle landlige argentinske aktiviteter og asado. Læs mere om San Antonio de Areco.

Hvor lang tid har du brug for at besøge Pampas?

Et besøg i San Antonio de Areco kan også nemt gøres en dagstur eller en to-dages tur fra Buenos Aires.

Du kan dog også udforske andre mere fjerntliggende områder på La Pampa for at fordybe dig i livet i det landlige Argentina.

Læs mere om San Antonio de Areco.

Bariloche

Bariloche er en lille bjergby beliggende i Argentinas Patagonien-region ved bredden af ​​søen Nahuel Huapi. Byen ligger i det der populært kaldes Patagoniens sødistrikt, omgivet af tårnhøje bjerge og smukke blå søer.

Bariloche er et af de bedste steder at besøge i Argentina hvis du elsker udendørs aktiviteter såsom vandreture, bjergbestigning og skiløb.

En af hovedårsagerne til, at rejsende strømmer til Bariloche, er for at opleve skiløb og snowboarding i verdensklasse. Det lokale skisportssted, Cerro Catedral, er det største skisportssted i Sydamerika.

En aktivitet du ikke kan gå glip af, når du er i Bariloche er Circuito Chico-ruten. Det er en naturskøn rute der tager dig til nogle af områdets mest betagende udsigter. Blandt de lokale er den kendt som en traditionel Bariloche-rute.

Beliggende mellem Bariloches bymidte og starten på Circuito Chico, finder du områdets første schweiziske koloni, Colonia Suiza. Den schweiziske koloni og by centrum af Bariloche er også gode steder at smage på den lokale chokolade såsom det lokale mærke Rapa Nui.

Andre populære aktiviteter i Bariloche er at besøge udsigtspunkterne på bjergene Cerro Campanario og Cerro Otto. Udsigtspunkterne kan tilgås, henholdsvis, med en stolelift og en svævebane. Fra toppen har du nogle af de bedste udsigter over sneklædte bjerge, Bariloche og Nahuel Huapi-søen. Få mere inspiration for hvad du skal opleve i Bariloche!

Fra Bariloche kan du også starte turen langs de syv søers vej, eller el Camino de los Siete Lagos. De syv søers vej er en del af Argentinas berygtede Ruta 40, der krydser hele Argentina fra syd til nord.

Den del af vej, der kendes som de syv søers vej, har fået sit navn fra de syv søer og de omkringliggende betagende patagoniske landskaber, som du kommer forbi.

Hvor længe har du brug for at besøge Bariloche?

For at dække de vigtigste attraktioner, bør du regne med at tilbringer to til tre dage i Bariloche. Byens centrum kan dækkes på mindre end én dag. Circuito Chico-ruten og den schweiziske koloni kan også besøges samlet på én dag.

Men hvor lang tid du har brug for i Bariloche, afhænger dog meget af, hvad du vil lave. Hvis du planlægger at tage på flerdages vandreture i Nahuel Huapi nationalparken eller stå på ski ved Cerro Catedral, skal du nok regne med at blive længere end blot et par dage.

Læs mere om Bariloche.

Nordvestlige Argentina: Jujuy-provinsen

Provinsen Jujuy i de nordvestlige Argentina er en skjult perle, der bare venter på at blive opdaget! Her finder du farverige landskaber sammen med spændende lokal kultur, som minder mere om Bolivia end Argentina.

En kort køretur fra San Salvador de Jujuy, hovedstaden i provinsen, finder du begyndelsen af den betagende Quebrada de Humahuaca.

Quebrada de Humahuaca-området er en dyb bjergdal omgivet af tårnhøje farverige bjerge, der også er blevet erklaret som UNESCOs verdensarv. Det er virkelige et naturlig vidundrer af en anden verden!

Indlejret mellem bjergene i Quebrada de Humahuaca finder du den charmerende by Purmamarca. Purmamarca er især berømt for sit mangefarvede bjerg, Cerro de los Siete Colores, eller oversat “bjerget med syv farver“.

Når du besøger Purmamarca, bør du heller ikke gå glip af et besøg til de fantastiske saltsletter, Salinas Grandes, tæt ved byen.

Hvis du fortsætter af vejene nordpå langs Quebrada de Humahuaca, når du til byen Humahuaca. Denne lille historiske bjergby har et monument af uafhængighedsheltene, et lille rådhus og flere små butikker med lokale håndlavede varer.

Cerro de Catroce Colores

Omkring en times kørsel uden for Humahuaca, finder du Cerro de Catroce Colores eller oversat “bjerget med de fjorten farver”.

Som navnet indikerer, findes der mere end fjorten forskellige farvetoner inden for samme klippeformation. Cerro de Catroce Colores ligger midt i ingenting i 4.300 meter over havets overflade. Det er umuligt at beskrive, hvor utrolige en udsigt det er at stå overfor dette imponerende naturlige vidunder.

Hvis du kun har kort tid til at udforske det nordvestlige Argentina, så vil jeg varmt anbefale dig prioritere at besøge Cerro de Catroce Colores-bjerg.

Jujuy-provinsen i det nordvestlige Argentina er et af de smukkeste steder at besøge i Argentina, hvis du leder efter et eventyr og vild natur.

Hvor længe har du brug for at besøge det nordvestlige Argentina?

Ved at bruge i det mindste tre til fem dage i det nordvestlige Argentina vil du have tid nok til at udforske området.

Tilbring en dag eller to i Purmamarca med at beundre det naturlige vidunder Cerro de los Siete Colores og besøger saltsletterne, Salinas Grandes. Humahuaca kan også klare på en dag eller to med en dagstur til Cerro de Catroce Colores.

Det nordvestlige Argentina byder også på masser af muligheder for rideture eller lama trekking gennem den smukke natur med farverige bjerge.

Tjek min rejseplan til det bedste af det nordvestlige Argentina (link på engelsk).

Perito Moreno-Gletsjeren

Den majestætiske Perito Moreno-gletsjer er en topdestination i Argentina! Den imponerende gletsjer ligger i Argentinas Patagonien-region i UNESCO verdensarven, Los Glaciares-nationalpark.

Los Glaciares-nationalparken har flere forskellige gletsjere, men Perito Moreno Glacier skiller sig ud som den største og mest imponerende. Perito Moreno Glacier er en af ​​de få gletsjere i verden, der stadig vokser.

Den nærmeste by til Perito Moreno-gletsjeren er El Calafate. Herfra kan du arrangere guidede ture eller leje en bil for at få adgang til parkens indgang. Der er guidede vandreture tilgængelige, som giver dig mulighed for at gå på selve gletsjeren.

Køreturen fra El Calafate til indgangen til Perito Moreno tager cirka en time. Oveni det kommer en 30-minutters gåtur fra indgangen for at nå gletsjerens observationsdæk.

Uanset om du er eventyrlysten eller leder efter en unik rejseoplevelse, vil et besøg på Perito Moreno-gletsjeren efterlade dig i fascineret over Argentinas vilde natur.

Hvor længe har du brug for at besøge Perito Moreno-gletsjeren?

Tilregn i det mindste en hel dag til at udforske Perito Moreno-gletsjeren.

Du kan også prøve en sejltur for at se nærmere på de tårnhøje isvægge og lytte til ekko-lydene af isstykker, der brækker af og styrter i vandet nedenfor.

El Chalten og Fitz Roy-bjerget

El Chalten er kendt som Argentinas vandrehovedstad og et paradis for enhver, der elsker udendørs aktiviteter! Byen er en indgangen til at besøge Patagoniens utæmmede vilde natur.

Herfra kan du besøge det berømte Mount Fitz Roy og Cerro Torre. Disse tårnhøje bjerge er et imponerende syn med deres takkede tinder og sneklædte toppe.

El Chalten ligger nær den chilenske grænse inden for grænserne til Los Glaciares-nationalparken. Fra El Chaltén, findes der talrige vandreekspeditioner i Patagoniens rå bjerglandskaber. Vandreture tilbydes med forskellige varigheder, så du kan vælge den vandretur, der passer bedst til din tidsplan.

Nogle vandreture er flere dage, mens der også er enkeltdagsvandringer. De fleste af vandreture dækker Fitz Roy-bjerget og lagunen Laguna de los Tres, en krystalklar gletsjersø indlejret mellem tårnhøje bjerge.

El Chalten er et af de smukkeste steder at besøge i Argentina, hvis du er på udkig efter udendørs aktiviteter og eventyr til din rejse til Argentina.

Hvor lang tid har du brug for at besøge El Chalten?

Hvor lang tid du har brug for i El Chalten, afhænger af, hvor lang en vandretur du ønsker at tilmelde dig.

Til vandreentusiaster, der ønsker at udforske de mange stier, anbefales det at bruge mindst tre til fire dage i El Chalten.

For dem, der er mere afslappede vandrere og bare gerne vil nyde den smukke natur i et mere afslappet tempo, burde to-tre dage i Chalten være nok.

Argentinas Atlanterhavskyst

Strande langs Atlanterhavskysten i Argentina er nogle af de bedste steder at besøge i Argentina, hvis du leder efter at tilløje lidt badeferie til din rejse til Argentina.

Strandenes nærhed til Buenos Aires gør, at de er en populær destination for lokale porteños i de varme sommermåneder fra midten af december til februar.

En af de mest populære destinationer blandt lokalbefolkningen er Mar del Plata. Byens strande byder på lange strækninger af gyldent sand og klart vand. Blandt lokale, vil du oftest se Mar del Plata omtalt som Mardel.

Mar del Plata bliver dog let overfyldt i sommermånederne. Så hvis du ønsker en mere afslappende strandferie i Argentina i sommermånederne, så overvej at udforske nogle af de mere lokale steder på Atlanterhavskysten.

Mar Azul, eller oversat blåt hav, er en personlig favorit hos mig. Mar Azul er en lille strandbyen ligger inde i en skov og blandet andet tilbyder overnatning i små træhytter.

En anden mulighed er kystbyen Pinamar. Pinamar er en større by end Mar Azul, men stadig med mere rolige omgivelser sammenlignet med Mar del Plata.

Så pak din solcreme, tag dit strandhåndklæde, og gør dig klar til at nyde strandene nær Buenos Aires.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.