Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika,  Rejse

Rejseguide til Buenos Aires: De bedste rejsetips til første-gangsbesøgende

Skal du rejse til Buenos Aires for første gang, og føler du dig en smule overvældet? Har du svært ved at finde ud over, hvordan du skal starte på at forberede din rejse? Så er du kommet til det rette sted!

Med denne guide prøver jeg, at besvare de mest almindelige spørgsmål, som førstegangsbesøgende har, om Buenos Aires.

Efter at have boet i Buenos Aires i 7 år, har jeg lært mange hemmeligheder og tricks i om Argentinas hovedstad. Med denne guide håber jeg at kunne hjælpe dig til at få det bedste ud af dit ophold i Buenos Aires!

Lad os komme i gang!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Vigtig information inden dit besøg til Buenos Aires

Hvor er Buenos Aires?

Buenos Aires ligger på Sydamerikas sydøstlige kyst. Buenos Aires er hovedstaden i Argentina og er også den mest befolkede by i Argentina.

Byen ligger ved bredden af floden Río de la Plata i den nordøstlige del af Argentina. Río de la Plata betyder direkte oversat “Sølvets Flod”. På den anden side af Río de la Plata-floden fra Buenos Aires ligger Argentinas naboland, Uruguay.

Hvornår er det bedst at besøge Buenos Aires?

Siden Argentina ligger på den sydlige halvkugle er årstiderne omvendt i forhold til USA og Europa. Vinteren er fra juni til september, og sommeren er fra december til marts. Efteråret er omkring april og maj.

Foråret (fra oktober til november) er, uden tvivl, min yndlingsårstid at besøge Buenos Aires.

Om foråret er vejret hverken for varmt eller for koldt. Der er mange solskinsdage, uden at det bliver uudholdeligt varmt. Temperaturerne ligger omkring 25 til 30 grader i dagtimerne. Og om natten falder temperaturen normalt, hvilket opfrisker luften.

I løbet af november blomstrer Jacarandas træer over hele byen, og efterlader hele Buenos Aires i en smuk lilla tone. Forestil dig bare at gå ned ad den berømte Avenida 9 de julio helt dækket af lilla blomster. Jeg kan virkelig ikke anbefale nok, at du besøger Buenos Aires i løbet af foråret!

Efteråret (fra april til maj) i Buenos Aires kan også være meget charmerende. Sommervarmen er ved at forsvinde. De første kolde nætter maler byens mange træer i forskellige nuancer af orange og gul.

Vintrene er kølige, grå og regnfulde. Vejret er meget ustabilt og skifter fra solrige dage til uger med konstant regn.Somrene er varme og fugtige. I løbet af januar bliver Buenos Aires til lidt af en spøgelsesby. Mange lokale tager på sommerferie ved strandene langs Atlanterhavskysten syd for Buenos Aires (link på engelsk).

Hvordan veksler du penge i Buenos Aires?

Et spørgsmål, der skaber en masse forvirring blandt turister, der planlægger en rejse til Argentina, er landets valutakurs.

Siden 2019 har der været et parallelt valutakurssystem i Argentina: en officiel vekselkurs og en uofficiel (også kaldet “blue”) vekselkurs.

Grunden er, at den argentinske regering har lagt restriktioner på, hvor mange amerikanske dollars argentinerne kan veksle om måneden. Det har skabt en enorm efterspørgsel på især amerikanske dollars på det sorte marked, som ikke er begrænset af restriktionerne.

Den uofficielle kurs på det sorte marked er betydeligt højere end den officielle kurs, så hvis du skal veksle til argentinske pesos er det en stor fordel at veksle på det sorte marked. Læs mere om hvordan du veksler penge i Buenos Aires (da det er et stort emne, har det fået sit helt eget blogindlæg).

For nylig har den argentinske regering ophævet restriktionerne på den valutakurs, udlændinge får, når de bruger deres udenlandske kreditkort i Argentina. Læs mere her (link på engelsk).

Er Buenos Aires en sikker rejsedestination?

Buenos Aires er en relativt sikker by sammenlignet med andre større byer rundt om i verden. Men du bør stadig være opmærksom på dine omgivelser, når du går rundt. Og sørg for at lægge værdigenstande som telefoner og kameraer i tasken, når du ikke bruger dem.

I de senere år er småkriminalitet som f.eks lommetyveri og tyveri af telefoner steget, og det retter sig både mod lokale og turister.

Fænomenet motochorros – eller oversat motorcykeltyve – er blevet meget almindeligt i Buenos Aires. Tyvene kører forbi på deres motorcykler og leder efter uopmærksomme personer, der står med deres telefoner i hånden. Når et offer er identificeret, kører de forbi og griber telefonen (eller kameraet) direkte ud af ofrets hånd. Dette kan ske når som helst på dagen. Både ved højlys dag eller om aftenen. Og både imens du står eller går på gaden eller når du sidder inde i en bus eller en taxa.

Et andet almindeligt trick er, at nogen lader som om, de spilder noget på dig ovenfra (normalt uden at du bemærker det). En anden venlig person kommer dig til undsætning og hjælper dig med at rense hvad end det nu er du har fået på dig. Imens du er optaget, er der en tredje person, som tager værdigenstande op af din taske uden at du bemærker det.

Når det er sagt, så boede jeg mange år i Buenos Aires uden nogensinde at blive bestjålet. Jeg lærte dog at være meget mere opmærksom på mine omgivelser, når jeg gik rundt i byen, end jeg ville være i Danmark.

Hvor er det bedst at overnatte i Buenos Aires?

Kvartererne Palermo og Recoleta er populære steder at overnatte i Buenos Aires for internationale turister.

Palermo er relativt tæt på centrum. Du kan tage metroen, tage en taxa eller endda gå til centrum. På samme tid er Palermo også et af de sikreste områder i byen. Palermo har desuden et godt udvalg af restauranter og barer.

Recoleta er en lille smule pænere nabolag med mange lejlighedskomplekser i forhold til Palermo, og så er det også tættere på byens centrum.

Generelt, vil jeg anbefale ikke at bo i indre by omkring Plaza de Mayo, Avenida de Mayo og Kongressen. Om aftenen og natten er dette område ikke det bedste sted at være.

Søg på kortet for at finde overnatningssteder, der passer til dit budget:Booking.com

Airbnb er også meget brugt i Buenos Aires. Hvis du planlægger at blive længere tid, kan Airbnb være den bedste løsning.

Hvis du overvejer at flytte mere permanent til Buenos Aires, så tjek mine anbefalinger på hvordan man finder bolig i Buenos Aires (link på engelsk).

Hvordan kommer du fra lufthavnen til Buenos Aires?

Buenos Aires har to internationale lufthavne, Aeropuerto Internacional Ezeiza (lufthavnskode: EZE) og Aeroparque Jorge Newberry (lufthavnskode: BUE).

De fleste internationale fly ankommer til Ezeiza internationale lufthavn, som ligger omkring 32 km uden for Buenos Aires. Den anden lufthavn, Aeroparque Jorge Newberry eller bare Aeroparque, ligger næsten helt inde i byen lige ved flodbredden af Rio de la Plata. Dog er der få internationale fly, der lander her, da den mest bliver brugt til indenrigsflyvninger.

Offentlig transport til begge lufthavne er meget dårlig. Den billigere løsning er at tage den private bus service, Tienda Leon, der findes i begge lufthavne. Bussen fra Tienda León sætter dig af ved en busterminal tæt på havneområdet, Puerto Madero. Fra busterminalen bliver du sandsynligvis nødt til at finde en lokal bus eller metro for at komme til dit hotel eller Airbnb.

Den bedste mulighed for at komme nemt og hurtigt fra lufthavnen til dit overnatningssted er at tage en taxa eller en Uber/Cabify.

Det kan være lidt dyrere at tage en taxa, Uber, eller Cabify end at bruge Tienda Leon. Men du slipper for at skulle kæmpe dig igennem offentlig transport med al din bagage fra busterminalen til dit overnatningssted.

Hvordan kommer du rundt i Buenos Aires?

Det er meget nemt at komme rundt i Buenos Aires. Byen har god offentlig transport med både metro, kaldet Subte, og mange buslinjer, der kører overalt byen. Læs mere om hvordan du bruger den offentlig transport i Buenos Aires.

Uber og Cabify er også meget brugt i Buenos Aires. Download applikationerne til din telefon, og så du kan bestille en bil overalt i byen. Nogle gange kan du opleve problemer med at betale med dit udenlandske kort, så vær altid forberedt med nogle kontanter.

Du kan også bruge de mange taxier i Buenos Aires for at komme rundt. Stop en taxa på gaden og fortæl dem, hvor du gerne vil hen. Vær dog opmærksom på, at mange ikke taler andet end spansk, og at de normalt vil opkræve betaling i kontanter.

Hvad skal du spise i Buenos Aires?

Asado

Argentina er et stolt kødspisende land, så intet besøg til Buenos Aires uden at prøve kød, asado, stegt på en traditionel argentinsk grill, kaldet parrilla. Mange restauranter tilbyder asado eller parrilla. Vær dog opmærksom på, at især i turistområderne er kvaliteten af ​​det kød, der serveres, ikke altid den bedste.

For at få en mere autentisk oplevelse af, hvad argentinsk asado er, prøv Asado Adventures madtur. Her får du mulighed for at forberede din helt egen asado. For en mere sofistikeret oplevelse, så prøv restauranten Fogón Asado.

Empanada

Empanada er en anden klassisk argentinsk spise. Empanadaerne ligner mest af alt små boller. Men det er egentlig et dække af tynd dej med et fyld af kød, kylling, skinke og ost, eller lignende.

Empanada er enten bagt i ovnen eller friturestegt. Så hvis du ser empanada på menuen, husk at spørge, om de er frito (friturestegt) eller ej.

Pizza

I tidligere generationer har Argentina oplevet en masse italiensk immigration. Det har haft en stor indflydelse på det argentinske køkken.

Af samme grund betragtes pizza som en klassisk spise i Argentina. Kvaliteten af ​​pizza i Buenos Aires varierer dog meget. Nogle steder sigter mod lave priser, og kvaliteten følger ikke altid med.

Mit yndlings pizza sted i Buenos Aires er Maldito Tano i Palermo. Et andet berømt sted for pizza er Pizzería GüerrínAvenida Corrientes.

Flødeis

Flødeis en anden arv fra de mange italienske immigranter i Buenos Aires. Og de har da vist taget alle de gode opskrifter på is med, da de emigrerede til Argentina! Fordi isen i Buenos Aires er goooood!

De mest populære steder er Freddo og Lucciano’s. Men jeg anbefaler også at prøve Occo Helado eller Rapanui hvis du er i nærheden.

Når du går rundt i byen og får lyst til en is, så kig altid efter en isbutik, hvor der står helado antesanal. Det betyder hjemmelavet is!

Dulce de Leche

Du kan ikke tage til Argentina uden at prøve Dulce de leche! Direkte oversat bliver det noget i retning af mælkens sødme eller karamelsauce.

Dulce de leche er en tyk meget sød karamelcreme. I Argentina, bruges den i alt fra kager til is og på brød.

Du kan købe dulce de leche i ethvert supermarked i Buenos Aires. Og ingen isbutik med respekt for sig selv har mindre end et par forskellige varianter af dulce de leche is.

Så der er ingen undskyldning for ikke at prøve dulce de leche på dit besøg!

Alfajor

Alfajor er en populær småkage lignende snack i Argentina. Oftest består den af to lag tyk småkage med en solid omgang dulce de leche i midten.

Alfajor er enten dækket af kokosflager, chokolade eller frosting. Nogle gange ændres fyldet i midten fra dulce de leche til marmelade eller chokolade.

Du kan købe alfajor i enhver kiosk eller supermarked i Buenos Aires, og der er altid et kæmpe udvalg. Mange caféer har også hjemmelavet alfajors, som plejer at være lækrere end de kommercielle fra supermarkederne.


Hvordan går planlægningen af ​​dit besøg i Buenos Aires? Har dette indlæg hjulpet dig med din forberedelse? Eller har du stadig ubesvarede spørgsmål om Buenos Aires? Du er velkommen til at dele dine tanker eller spørgsmål i kommentarerne nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.