Visit Iguazu Falls
Latinamerika,  Argentina,  Rejse

Iguazu-vandfaldene: Sådan forbereder du dit besøg til Iguazu Falls i Argentina og Brasilien

Iguazu-vandfaldene er et netværk er enorme og meget betagende vandfald beliggende på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Vandfaldene er bestemt ikke noget, du ser hver dag. Af den grund er vandfaldene et af de allermest besøgte steder i Argentina.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal afsætte tid til Iguazu-vandfaldene, vil min anbefaling klart være at tilføje et besøg til Iguazu-vandfaldene på din rejseplan til Argentina!

Det kan være lidt svært at vide, hvordan man skal forbedrer sig til besøget og hvad du skal tage med til Iguazu-vandfaldene.

I dette indlæg, deler jeg mine bedste tips til, hvordan du kan forberede din tur til Iguazu-vandfaldene.

Jeg besøgte vandfaldene i midten af ​​december, hvor det er regntid. Så de fleste af mine billeder har grå skygger og regn på – øv! Det bedste tidspunkt at besøge Iguazu-vandfaldene for at få billeder med en blå himmel er i løbet af den argentinske vinteren (maj til juli) eller det tidlige forår (august til september). 

En blå himmel og sol vil selvfølgelig også give en bedre chance for at opleve vandfaldene med regnbuer.

Lad os komme igang!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien


Hvad er Iguazu-vandfaldene?

Iguazu-vandfaldene fremstår som et betagende naturvidunder på vores planet. Over 270 vandfald udgør det vi kalder for Iguazu-vandfaldene, og det er det største vandsystem i hele verden.

Iguazu-vandfaldene strækker sig i bredde over næsten 3 kilometer på Iguazu-floden, og går næsten 80 meter lodret ned. 

Iguazu-vandfaldene er næsten tre gange bredere end Niagara Falls på grænsen mellem USA og Canada.

Vandfaldene blev opdaget i 1541 af den spanske opdagelsesrejsende Álvar Núñez Cabeza de Vaca. I 1984 blev vandfaldene erklæret som UNESCOs verdensarv. De er et naturligt fænomen skabt helt uden indblanding fra menneskeheden.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvor i verdenen er Iguazu-vandfaldene?

Iguazu-vandfaldene ligger på den internationale grænse mellem Argentina og Brasilien. I Argentina kaldes faldene Cataratas de Iguazú på spansk. Mens deres portugisiske navn i Brasilien er Cataratas do Iguaçu.

Iguazu-vandfaldene ligger i den atlantiske regnskov, der dækker dele af provinsen Misiones i Argentina og dele af delstaten Paraná i Brasilien.

Den atlantiske regnskov er ikke en del af Amazonas regnskoven, selvom mange mennesker virker til at tro, at Iguazu-vandfaldene ligger i Amazonas regnskoven.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Planlæg dit besøg til Iguazu-vandfaldene

Lad os kigge på nogle af de vigtigste ting, du skal huske på, når du planlægger dit besøg i Iguazu-vandfaldene.

Argentina eller Brasilien? Hvilken side er bedst at besøge?

Personligt synes jeg, at den bedste side at besøge Iguazu-vandfaldet fra er den argentinske

Den argentinske side af Iguazu-vandfaldet udgøre sig for omkring 80% af de samlede vandfald. Hvilket gør at nationalparken, hvor vandfaldene ligger, i Argentina er meget større og mere imponerende end den brasilianske.

Da størstedelen af ​​vandfaldene er i Argentina, kan du også komme helt tæt på vandfaldene og opleve dem fra mange forskellige vinkler, når du besøger dem fra Argentina.

Udsigten fra den brasilianske side er mere en panoramisk udsigt over vandfaldene, da du står og kigger over på de 80% af vandfaldene i Argentina.

Hvis du kun har tid til en en-dagstur til vandfaldet, ville jeg vælge at bruge en dag på den argentinske side af Iguazu-vandfaldet.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

BECOME FLUENT IN ANY LANGUAGE

Hvor lang tid har du brug for til at se Iguazu-vandfaldene?

Du kan bruge alt fra en dag til tre dage på at besøge Iguazu-vandfaldene.

På den argentinske side kan du nemt bruge en eller to hele dage på at udforske alle stierne i parken i detaljer.

Hvis du planlægger at besøge den brasilianske side af Iguazu-vandfaldene, vil det kræve en dag for sig selv.

Selve den brasilianske nationalpark kan klares inden for et par timer. Men du skal medregne den tid, det tager at krydse den argentinsk-brasilianske grænse, komme igennem grænsekontrolen, og nå til indgangen af Iguazu-parken. Der er dog ture, der tilbyder en organiseret dagstur til den brasilianske side af vandfaldet.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien
Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvad kan du forvente af dit besøg?

At blive overvældet!

Du skal forvente at blive forbløffet og overvældet! Iguazu-vandfaldene er et naturligt vidunder af en grund! Der er virkelig ikke noget, der kan forberede dig til denne oplevelse.

At blive gennemblødt!

Du kan forvente at blive gennemblødt!

På hver side af Iguazu-vandfaldet kommer du så tæt på vandfaldene, som du er garanteret at blive gennemblødt fra oplevelsen. Så forbered dig selv, dit kamera og din telefon – ellers kan din elektronik ende deres dage i Iguazu!

Pro-tip: En lille plastikpose og nogle elastikker kan bruges som beskyttelse til dit kamera, hvis du ikke vil bruge penge på et regnslag.

Det er sikkert

Du skal ikke bekymre dig om at fare vild eller blive spist af farlige dyr, selvom vandfaldene ligger midt inde i en regnskov.

Parkerne har pænt asfalterede stier og der er skilte over det hele. Så der er ingen risiko for at fare vild i regnskoven.

Det anbefales dog på det kraftigste ikke at lade børn løbe rundt uden for de afmærkede stier, da du aldrig ved hvilket vilde dyr de kan støde på.

Hvis nogle af regnskovens farlige dyr kommer ind i parken, lukker parkadministrationen straks parken ned. Tro mig! For det er over det hele i de nationale nyheder i Argentina, når det der tid til anden sker.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvad skal du medbringe på dit besøg?

For at besøge Iguazu-vandfaldene bør du medbringe:

 • Gode sportssko (der er ikke behov for vandresko eller -udstyr)
 • Behageligt og let tøj
 • En regnfrakke eller poncho (også selvom vejrudsigten ikke tyder på regn)
 • Et regnslag til din rygsæk
 • Vandtæt beskyttelse til dit kamera og telefon
 • Snacks
 • Vandflaske
 • Solbeskyttelse – solcreme, solhat mv.

Der er caféer, restauranter og nogle små apoteker på de vigtigste steder i parken. Men det er altid godt at medbring nogle ekstra forsyninger med dig i tasken til de lange gåture på vandrestierne.

BECOME FLUENT IN ANY LANGUAGE

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvad skal man se og opleve i Iguazu-nationalparkerne?

Djævelens strube, La Garganta del Diablo

La Garganta del Diablo, oversat som Djævelens strube, er det mest populære sted på den argentinske side af vandfaldene.

Vandrestien du går på for at komme til Djævlens strube er et netværk af broer over Iguazú-floden.

Til sidst kommer du til udsigtspunktet lige på kanten af ​​Djævelens strube. Det er imponerende og skræmmende på samme tid… Jeg håbede virkelig på, at broen ville holde!

Jeg har hørt folk sige, at man skal besøge Djævelens strube som det sidste på sit besøg til Iguazu-vandfaldene. For ellers vil det ødelægge resten af ​​oplevelsen, da intet er så imponerende som Djævelens strube.

Vi besøgte dog Djævlens strube som det første, og jeg føler ikke, at det har spoleret noget. Resten af ​​vandfaldene er bare imponerende på deres egen måde bagefter.

Lukning af Djævelens strube

Tilbage i 2022 blev adgangen til Djævelens strube lukket på grunde af reparationer. Den genåbnede dog tilbage i marts 2023.

Parkadministrationen lukker nogle gange adgangen til Djævelens strube på grund af ekstremt vejr eller høj vandstand. De er normalt ret gode til at opdatere deres Instagram, hvis de lukker adgangen. Så tjek den argentinske Iguazu-parks Instagram, før du tager afsted.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Den nedre vandresti og den øvre vandresti i Argentina

I den argentinske park er der to vandrestier, som du kan udforske: den nedre vandresti og den øvre vandresti.

 • Den øvre vandresti tager dig til toppen af ​​vandfaldet over et netværk af broer. Vandrestien byder på nogle imponerende udsigter over vandfaldene. Den øvre vandresti er det korteste af de to vandrestier og lige under en kilometer lang.
 • Den nedre vandresti har flere forskellige udsigtspunkter og stier. Det kan nemt tage et par timer at udforske. Den nedre vandrestien bringer dig tættere på vandfaldene, så du virkelig kan opleve deres størrelse.

På den nedre vandresti har du også adgang til den gratis færge, som sejler til San Martin øen. San Martin øen er en lille ø, der ligger midt i Iguazu-floden. Hvis vandstanden er for høj eller der er ekstremt vejr, er færgeservicen ikke tilgængelig.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Den brasilianske side

På den brasilianske side er der mindre plads til udforskning sammenlignet med den argentinske side af vandfaldene.

Der er kun én hovedsti, som alle skal følge. Og stien bliver hurtigt fuldt op med mennesker og selfie-stange.

Hvis du har lidt tid tilrådighed findes der organiserede ture på Viator, som kan tage dig fra den argentinske side til den brasilianske side samme dag.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Bådture på Iguazu-floden

Forskellige operatører tilbyder bådture på Iguazu-floden. Her kommer du helt tæt på vandfaldet – og virkelig gennemblødt!

Bådturerne er ikke inkluderet i entrébilletten til nationalparken, så den bør du købe separat. 

Hvis du vil have den bedste oplevelse, bør du vælge den argentinske side af vandfaldene til din bådtur! Både fra den brasilianske side må nemlige ikke krydse grænsen til Argentina, og kommer derfor ikke tæt på vandfaldene.

Hvis du planlægger at tage på en sejltur, er det en god idé at pakke et ekstra sæt tørt tøj.

Dyreliv i Iguazu-parkerne

Den omkringliggende regnskov byder på mange andre unikke dyre-oplevelser. Kig efter de smukke sommerfugle, måske en abe eller en kaiman.

Hold øjne og ører åbne!

Coati

Coatierne er små meget nuttede dyr, der er i familie med vaskebjørnen og i hjemmehørende i mange dele af Sydamerika. Iguazu-parken er fyldt med dem, og de er blevet parkens anden stjerner på grund af deres nuttede udseende!

Men selvom de er søde at se på, skal du være meget forsigtig omkring coatierne. De vil nemlige forsøge at stjæle din mad og kan blive aggressive i deres madjagt.

Parkerne er fyldt med skilte, der råder folk til ikke at røre coatierne. Og for din egen sikkerhed, bør du tage disse advarsler alvorligt. 

Jeg var ret chokeret over at se, hvor mange mennesker, der trods skiltene forsøgte at røre coatierne. De er vilde dyr, der kan angribe dig – ikke tamme kæledyr! Tag så mange billeder du vil, men hold afstand til dem.

Andre aktiviteter i området omkring Iguazu-vandfaldene

Der er flere andre interessante ture og aktivitet, du kan tage på i nærheden af Iguazu-parkerne:

 • Helikopterflyvning over Iguazu-vandfaldene (Brasilien/Argentina) – Har du lyst til at opleve Iguazu-vandfaldene fra oven? En særlig oplevelse er at tage en helikoptertur over vandfaldene.
 • Iguazu Fuglepark, Parque das Aves (Brasilien) – På den anden side af vejen fra indgangen til den brasilianske side finder du Iguazu Fugleparken. Her kan du opleve fuglearter fra regnskoven omkring vandfaldene.
 • San Ignacio-ruinerne og Wanda-minerne (Argentina) – Besøg de UNESCO-listede ruiner af San Ignacio Miní, en jesuit-mission fra det 17. århundrede beliggende midt i regnskoven. I Wanda-minerne kan du udforske de mange slags ædelsten, der findes under overfladen i området.
 • Bytur og varetegner for de tre grænser i Puerto Iguazu (Argentina) – Den argentinske by Puerto Iguazu byder på nogle interessante seværdigheder såsom Three Frontiers Landmark mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Vidste du, at byen også har både et buddhistisk tempel, en katolsk katedral og en moské?
 • Lorenza naturreservatet (Argentina) – Oplev en skjult perle i den atlantiske regnskov, naturreservatet La Lorenza. Naturreservatet ligger midt i regnskoven og vil give dig en mere autentisk oplevelse af området.
 • Ridning i regnskoven til det oprindelige Guaraní-samfund (Argentina) – Udforsk og lær mere om regnskovens flora og fauna og besøg det lokale indfødte samfund, Guarani.
 • Zipline og Rappel-tur i regnskoven (Argentina) – Hvis du ønsker at tilføje lidt mere eventyr til din tur til Iguazu, så er en zip-line og rappel-tur i regnskoven måske noget for dig!
 • Shopping i Paraguay – Paraguay er kendt for at være en shopaholics paradis i Sydamerika. Sikkerheden i landet er dog tvivlsom. Så hvis du vil afsted, kan det anbefales at gøre det med en rejseleder.
Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvordan kommer du rundt inde i Iguazu-parker?

Inde i nationalparkerne er der asfalterede stier og broer at gå rundt på og opleve naturen og vandfaldene.

På den argentinske side af vandfaldene er der også et lille tog, der kaldes Tren de la Selva eller oversat Jungletoget. Toget tager folk fra midten af ​​parken til indgangen af stien til parkens hovedaktion, Djævelens strube.

På den brasilianske side er der busser, der kører dig fra hovedindgangen til indgangen af stien til udsigtpunkterne over vandfaldene.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvornår skal du besøge Iguazu-vandfaldene?

Du kan besøge Iguazu-vandfaldene hele året rundt! Nationalparkerne i både Argentina og Brasilien er åbne hele året rundt.

Det bedste tidspunkt at besøge Iguazu-vandfaldene er fra slutningen af ​​marts til maj eller august til begyndelsen af ​​oktober, når det er vinter og forår på den sydlige halvkugle.

Vandfaldene kan være mindre imponerende om vinteren og foråret på grund af lavere vandstand. Dog er det større synsynlighed for, at du kan komme til at nyde vandfaldene med en blå himmel og regnbuer over.

Regntiden i Iguazu er fra april til maj og oktober til november. Iguazu-vandfaldene vil være mere imponerende i løbet af denne tid, da regntiden skaber højere vandstande. Men du har også en større risiko for at støde på kraftige byger, mens du besøger nationalparker – jeg taler af erfaring!

Den sidste del af december og januar er ferietider i Argentina og Brasilien. Så hvis du ikke ønsker endnu flere besøgende og muligheden for at blive overvældet af argentinske eller brasilianske familier, så prøv at undgå denne tid på året.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Hvor meget koster det at besøge Iguazu-vandfaldene?

Priser for Iguazu-parken i Argentina

Priserne til Iguazu nationalparken i Argentina ændrer sig konstant på grund af de høje inflationsrater i Argentina. Tjek de aktuelle priser på parkens hjemmeside!

Du kan købe din billet til Iguazu-vandfaldene i Argentina online.

Billetten inkluderer adgang til alle vandrestier omkring vandfaldene, både den øvre vandresti, den nedre vandresti og vandrestien til Djævelens strube. Billetten omfatter også brugen af Jungle-toget for at komme til indgang vandrestien til Djævelens strube.

Og hvis du er heldig (det var vi ikke), inkluderer billetprisen også turen med færgen over til San Martin øen midt i Iguazu-floden.

På den argentinske side, kan du få 50% rabat på andendagen, hvis du ønsker at besøge parken to dage i træk. Det er vigtigt at få stemplet din billet i billetkontoret ved afgang efter din første dag i parken for at kunne få rabatten på den anden dag.

Iguazu-parken i Argentina er åben hver dag fra 8.00 til 18.00. Den sidste indgang til parken er kl. 16.30.

Priser for Iguazu-parken i Brasilien

Indgangsprisen til Iguazu National Park i Brasilien er R$83 brasilianske real (omkring 120 kr.) i øjeblikket. Husk altid at dobbelttjekke aktuelle priser på parkens hjemmeside.

Du kan bestille billetterne på forhånd online eller via Viator.

Begge parker byder på betydelige rabatter, hvis du er bosiddende i et MERCOSUR-land eller bosiddende i deres respektive lande. Dette omfatter altså udlændinge med gyldigt opholdskort i Argentina eller Brasilien.

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Skal du bruge for et visum for at besøge Iguazu-vandfaldene?

Som dansker behøver du ikke at ansøge om visum inden din rejse til Argentina eller Brasilien. Både Argentina og Brasilien giver automatisk danske statsborgere et 90-dage visum ved ankomst

Det er dog vigtigt at huske, at hvis du vil besøge begge sider af Iguazu-vandfaldet skal du krydse den internationale grænse mellem Brasilien og Argentina. På grænsen vil du blive stoppet og skal igennem grænsekontrollen, der stempler dit pas. 

Der er ingen visumfritagelse for besøgende ved Iguazu-vandfaldene – også selvom du bare er inde og ude samme dag. Hvis du rejser med statsborger fra andre lande, kan du tjekke visum reglerne for Argentina og Brasilien her: 

Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Transport til Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Iguazu-vandfaldene ligger inde i en nationalpark i både Argentina og Brasilien. I Argentina hedder nationalparken Parque Nacional Iguazú, mens i Brasilien, kaldes parken Parque Nacional do Iguaçu.

Argentina

I Argentina er den nærmeste by til vandfaldet er Puerto Iguazu. Byen Puerto de Iguazú ligger ret langt fra indgangen til Iguazu-parken.

Busselskabet Rio Uruguay kører en bus fra Puerto de Iguazu til indgangen til Iguazu-parken. Det nemmeste sted at tage bussen fra i Puerto de Iguazú er fra busstationen (estación de ómnibus).

Du kan også tage en taxa fra din bolig til indgangen. Bed receptionisten på dit hotel om at ringe til en taxa for dig.

Brasilien

I Brasilien hedder den nærmeste by til vandfaldet Foz do Iguaçu. Foz do Iguacu ligger også ret langt fra indgangen til Iguazu-parken.

Der er offentlige busser, der kan tage dig til indgangen til parken på den brasilianske side, eller du kan vælge at tage en taxa.

Hvordan kommer du til Iguazu-vandfaldene?

Når du planlægger din rejse og bestiller dine fly- eller busbilletter til at besøge Iguazu-vandfaldene, skal du huske på, at de to byer tættest på vandfaldet har meget ens navne. Men de er placeret i to forskellige lande:

 • Puerto de Iguazú er i Argentina.
 • Foz do Iguaçu er i Brasilien.

Det er normalt billigere at rejse indenrigs inden for samme land. Så hvis du besøger vandfaldene fra Argentina, skal du kigge efter billetter til den argentinske side af vandfaldet, havnen i iguazu. Og omvendt, hvis du kommer fra Brasilien.

Hvordan kommer du til Puerto de Iguazú fra Buenos Aires?

 • Med bus: For at komme til Iguazu-vandfaldene fra Buenos Aires eller en hvilken som helst anden større by i Argentina, kan du tage en langdistancebus til Puerto de Iguazú. Busturen fra Buenos Aires til Puerto de Iguazú tager næsten 20 timer! Du kan tjekke billetpriser og tidsplanen hos BusBud i Argentina.
 • Med fly: Fra Buenos Aires er der også regelmæssige flyforbindelser til Puerto de Iguazú. Tjek priser og tidsplan hos Aerolíneas Argentinas eller det lokale argentinske low-cost flyselskab, Flybondi.
  Flybondi er mange gange billigere end Aerolíneas Argentinas, men vær opmærksom på, at de kun charge ekstra for din baggage, m.m. – som et hvilket som helst andet low-cost flyselskab.

Hvordan kommer du til Foz do Iguaçu fra andre steder i Brasilien?

 • Med bus: Fra de fleste større byer i Brasilien kan du tage en langdistancebus til Foz do Iguaçu. Tjek priser og tidsplan for busser i Brasilien.
 • Med fly: Der er også flyforbindelser fra de fleste større byer i Brasilien til Foz do Iguaçu.
Alt hvad du behøver at vide om Iguazu-vandfaldene i Argentina og Brasilien

Er det muligt at opleve Iguazu-vandfaldene som en dagstur fra Buenos Aires?

Flyet fra Buenos Aires til Puerto de Iguazú er kun lige omkring 2 timer. Så teknisk set kunne du besøge Iguazu-vandfaldene som en dagstur fra Buenos Aires.

Du vil nok have ret kort tid til at se det hele. Men det er muligt.

Der er også rejseselskaber, der tilbyder særlige ture, hvor de organiserer hele dagsturen fra Buenos Aires til Iguazu for dig.

Dette kan være en god idé, hvis du er meget kort tid og gerne vil passe Iguazu-vandfaldene ind i din Argentina-rejse.


Har du besøgt Iguazu-vandfaldene? Kunne du tænke dig at besøge? Eller måske planlægger du allerede en rejse hertil? Del gerne dine erfaringer i kommentarene herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.