Latinamerika,  Argentina,  Buenos Aires,  Rejse

De bedste oplevelser og seværdigheder i San Telmo, Buenos Aires

San Telmo er det ældste kvarter i Buenos Aires. Kvarteret er fyldt med historie, mystik, gamle smukke huse og søndags gademarkeder.

Kvarteret er mest berømt for sit ikoniske Feria de San Telmo, et gademarked, der finder sted hver søndag. Men San Telmo er også hjemstedet for argentinsk tango.

San Telmo tilbyder både talrige milongas (traditionelle tango-dansehaller) og professionale tango shows. I weekenderne kan du finde lokale, der danser på den Dorrego-pladsen beliggende i midten af kvarteret.

At udforske San Telmo giver et indblik i den følelse af nostalgi som tangoen repræsenterer. Denne følelse af nostalgi finder du også i den argentinske længsel efter tidligere tiders storhed.

Et besøg i Buenos Aires er ikke fuldendt uden et besøg til San Telmo. Lige meget om du leder efter en madoplevelse eller vil udforske byens fascinerende historie, så har San Telmo noget for dig!

Lad os tage et kig på de mange interessante oplevelser og seværdigheder i San Telmo, Buenos Aires:

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Den komplete guide til San Telmo kvarteret i Buenos Aires

Hvor er San Telmo?

San Telmo er et kvarter beliggende i den sydlige del af Buenos Aires. Kvarteret ligger lige ved siden af maj-pladsen, Plaza de Mayo, og det præsidentielle palads, Casa Rosada, i det historiske centrum af Buenos Aires.

San Telmo er det ældste og mest ikoniske kvarter i Buenos Aires, og det går tilbage til grundlæggelsen af Buenos Aires. Kvarteret har stadig det meste af sin originale arkitektur med brostensbelagte gader, gamle palæer, smukke terrasser og traditionelle barer.

I dag har San Telmo fået et boheme præg på grund af dets mange antikvitetsbutikker, kunstnere og barer. Lær mere med denne private tur af San Telmo fra Viator.

Hvad skal du opleve i San Telmo?

Søndagsmarkedet, Feria de San Telmo

Feria de San Telmo – oversat San Telmo markedet – er et søndagsmarked fyldt med kunsthåndværk, antikviteter, brugte… og alt derimellem.

San Telmo markedet er nok et af de mest farverige markeder, jeg nogensinde har besøgt. Uanset om du leder efter et par nye sko, en souvenir at tage med hjem, eller et stykke unik antik, vil du kunne finde det her.

Kvaliteten af ​​produkterne er dog i nogle tilfælde lidt tvivlsom. Jeg købte engang et par rigtigi søde sko på San Telmo markedet, men inden for et par uger gik de i stykker.

Åbningstider for San Telmo markedet

San Telmo markedet finder sted hver søndag fra kl. 10.00 til kl. 18.00.

Markedet løber hele vejen gennem gaden Defensa, fra Maj-pladsen til Dorrego-pladsen. Du kan tage metrolinjer, D, E eller A til Maj-pladsen og gå derfra.

Beliggenhed:Defensa-gaden fra maj-pladsen til Dorrego-pladsen.

Tango på Plaza Dorrego

Plaza Dorrego er et lille lokalt torv, og i weekenden kan man finde par svinger benene i en tango på pladsen.

Turister og lokale samles til kaffe eller øl ved de udendørs serveringer fra barerne omkring pladsen. Mens gadeartister viser deres tango færdigheder.

Er du til nogle mere professionelle shows, tilbyder San Telmo også tangoshows hos El Viejo Almacén.

Beliggenhed: Plaza Dorrego, Humberto 1º 400.

Buenos Aires bymuseum (BAM)

Buenos Aires bymuseum, også kendt som Museo de Buenos Aires (BAM) på spansk, fungerer som udstillingshal for Buenos Aires kulturelle og historiske udvikling.

Hvis du er nysgerrig efter at lære mere om Buenos Aires historie, så er dette museum uden tvivl et glimrende startsted.

Buenos Aires Museum ligger på Denfensa-gaden, tæt på maj-pladsen.

Museet opkræver en mindre entré for internationale besøgende. Men om onsdagen er der helt gratis adgang. Få flere ideer til gratis oplevelser i Buenos Aires.

Beliggenhed: Defensa 187.

Madmarkedet Mercado de San Telmo

Mercado de San Telmo, oversat som San Telmo markedet (ikke at forveksle med søndagsmarkedet, Feria de San Telmo), er et stort indendørs madmarked. Lidt ligesom Torvehallerne i København.

Markedet byder på kaffebarer, restauranter, grønthandlere, slagtere og mange andre mærkelige små butikker. Udforsk mere om San Telmos madscene med denne komplette foodie-tur.

Bygningen, der huser San Telmo markedet, blev bygget i 1897. I 2022 blev en større renovering af den 100 år gamle facade afsluttet.

Et besøge til Mercado de San Telmo er en klassiker i San Telmo.

Beliggenhed: Defensa 963.

De hemmelige tunneler, El Zanjón de Granados

El Zanjón de Granados er en af de bedste steder at opleve mysterien og historierne, som findes i San Telmo. Under et gammelt palæ i hjertet af San Telmo, opdagede ejeren resterne af nogle gamle vandtunneler. Tunneler siges at går tilbage til grundlæggelsen af ​​Buenos Aires i 1536.

Før i tiden var tunnelerne kendt som Zanjón de Granados eller El Tercero del Sur. Oversat bliver det til noget i retning af “sydens tredje” eller “den tredje kannel fra syd”. Tunnelerne var en del af et større netværk af vandtunneler, der løb under Buenos Aires, og førte ud til Rio de la Plata-floden.

I 1830 besluttede en velhavende familie at bygge en stor herskabsbolig ovenpå ​​tunnelerne, hvilket dækket udsynet og adgangen til dem. Omkring 1890 blev palæet i et lejemål for europæiske immigranter, der ankom til Buenos Aires.

Vi skal helt frem til 1985 før tunnelerne igen blev opdaget. Den nye ejer af huset påbegyndte en renovering og genopbygning af bygningen, og fandt de gamle tunneler. Siden da er der blevet udført imponerende arkæologisk arbejde på bygningen og de underliggende tunneler.

I dag er bygningerne lavet om til et museum. Her kan du udforske resterne af den gamle herskabsbolig og tunnelerne med guidede ture, hvor du også lærer om Buenos Aires historie.

De guidede ture på engelsk er tilgængelige dagligt kl. 12.00, 14.00 og 16.00. Læs mere om entré og billetter.

Beliggenhed: Defensa 187.

Buenos Aires’ smalleste hus, La Casa Mínima

I San Telmo finder du det smalleste hus i Buenos Aires, la Casa Mínima, der kun måler 2,5 meter i bredden.

De tidligste optegnelser af et hus på adressen går helt tilbage til 1580. Det menes at have været en del af et større hus, der omfattede hele hjørnet mellem gaderne Pasaje San Lorenzo og Defensa.

I 1871 var der et stort udbrud af gulfeber i Buenos Aires, som fik ejerne af huset til at flytte fra området. Efterfølgende blev huset omdannet til et lejemål for immigranter. Det var omkring det tidspunkt, at det menes at huset blev adskilt fra hjørnehuset på Defensa, og omdannet til det lille hus, du ser i dag.

La Casa Mínima er en del af det historiske museum Zanjón de Granados og er beliggende i sidegaden lige overfor indgangen til selve museet.

Museet tilbyder en 2-i-1 billet, der inkluderer en guidet tur i både tunnelerne i Zanjón de Granados og La Casa Mínima.

Alternativt kan du også vælge bare at besøge la Casa Mínima. Vær opmærksom om, at der kun er én om dagen og den er kl. 13.00. Tjek yderligere detaljer vedrøgende entré og billetter.

Beliggenhed: Pasaje San Lorenzo 380.

Mafalda-skulpturen i San Telmo

Mafalda er en ikonisk tegneseriefigur fra Argentinas populærkultur. Karakteren Mafalda optråde for første gang i 1964, som en opfindelse af den argentinske tegneserieskaber, Quino.

I San Telmo er der en skulptur af Mafalda siddende på en bænk. Skulpturen er en populær stop for mange turister, der besøger Buenos Aires. Det er ikke unormalt at have en lang kø af mennesker, der venter på at få taget billede med Mafalda-skulpturen.

Tegneserierne med den seks-årige Mafalda er humoristiske og tankevækkende, og omhandler vigtige emner forbundet med den argentinske politiske og økonomiske virkelighed med hyperinflation, korruption og kriminalitet. Mafalda er blevet et tidløst symbol, der afspejler de håb, drømme og bekymringer, som lever i det argentinske samfund.

Mafalda-tegneserien er måske ikke så kendt uden for den latinamerikanske del af verden. Men blandt spansktalende er tegneserietriben om Mafalda meget populær. Lær mere om Mafalda med denne private tur til San Telmo fra Viator.

Beliggenhed: Hjørnet af Defensa og Chile.

Atis Bar

Atis Bar er en af ​​de mest specielle og smukke barer i San Telmo. Det imponerende palæ har forskellige niveauer og små terrasser alle dækket af planter.

Atis Bar er placeret inde i, hvad der oprindeligt var et jesuittkloster, og detaljerne i bygningen er bare smukke.

Hvis du er i nærheden, gå ikke glip af chancen for at besøge dette sted!

Beliggenhed: Peru 1024.

Historiske barer, Bares Notables

I Buenos Aires finder du mange historiske barer og caféer. Disse bliver populært kaldet Bares Notables eller bemærkelsesværdige barer.

At træde ind gennem dørerne til en bar notable, er som at træde ind i en anden tid. Udsmykningerne fra det 19. århundrede er velbevaret, og fanger mystikken og storheden fra Buenos Aires’ fortid. Barerne er steder, der igennem Buenos Aires historie, ofte blev besøgt af vigtige personligheder som så forfattere og politikere..

I San Telmo finder du nogle af disse fascinerende historiske barer i Buenos Aires:

Hvis du er interesseret i at lære mere om argentinsk mad og traditioner, så tjek denne komplete foodie-tur af kvarteret.

Beliggenhed: Rundt omkring i San Telmo

Parque Lezama

Hvis du leder efter en pause fra at gå rundt og udforske San Telmo, så er Lezama parken en god mulighed.

I midten af ​​det 19. århundrede købte en rig argentinsk forretningsmand ved navn Gregorio de Lezama et stykke jord på området. Han anlagde en smuk have omkring det hus, han byggede der.

Efter hans død donerede hans kone området til bystyret i Buenos Aires med den betingelse, at navnet på parken beholdte hendes afdøde mands navn, Lezama.

I Lezama Park har du flere interessante steder at besøge:

  • Museo Histórico Nacional – Det Nationalhistoriske Museum ligger i de bygninger, som stifteren af ​​parken byggede til sig selv og sin familie. Det er et smukt palæ i italiensk stil. Museet er åbent onsdag til søndag fra 11.00 til 19.00. Om lørdagen er der åbent til kl. 21.
  • La Iglesia Ortodoxa Rusa – Den russisk-ortodokse kirke i Buenos Aires ligger foran Lezama parken. De tilbyder guidede ture en søndag om måneden. Hvis du gerne vil have en engelsktalende guide, skal du kontakte dem på forhånd på info@iglesiarusa.org.ar.

Beliggenhed: Defensa og Avenida Brazil

Buenos Aires Museum for Moderne Kunst Art

Buenos Aires museum for moderne kunst, eller Museo Moderno de Buenos Aires på spansk, er et kunstmuseum, der udstiller moderne kunst fra både argentinske og internationale kunstnere.

Museet ligger i krydset mellem Defensa og Avenida San Juan, i den modsatte retning af Defensa fra maj-pladsen.

Det er værd at huske på museet, hvis du er i nærheden, og pludselig bliver ramt af en regnbygge!

Beliggenhed: Avenida San Juan 350, San Telmo.

Andre interesse ting at opleve i nærheden af ​​San Telmo

Casa Rosada og Plaza de Mayo

En perfekt plan for den samme dag, som du besøger San Telmo, er at besøge det ikoniske Casa Rosada og Plaza de Mayo, som ligger et stenkast fra hinanden.

Læs mere om oplevelser og seværdigheder i Buenos Aires.

Puerto Madero

Puerto Madero er et high-end havneområder beliggende lige bagved Casa Rosada. Du kan let komme til Puerto Madero fra San Telmo when at gå bagom Casa Rosada fra Plaza de Mayo.

Hvad med aftensmad imens du ser solen gå ned over then ikoniske bro, Puente de la Mujer, i Puerto Madero?

Læs mere om oplevelser og seværdigheder i Buenos Aires.

La Boca & El Caminito

Hvis du går hele vejen gennem San Telmo, ender du til sidst i La Boca, det berømte kvarter med farverige huse.

Gåturen tager omkring en time, og du kommer forbi mange af de interessepunkter, der er nævnt i dette indlæg: Mercado de San Telmo, Plaza Dorrego, El Zanjón, Casa Minima, etc.

Læs mere om oplevelser og seværdigheder i Buenos Aires.

Hvordan kommer du til San Telmo?

Hvis du bor i andre kvarterer i Buenos Aires er den nemmeste måde at komme til San Telmo på at tage metroen, el Subte. Stationerne tættest på er:

  • Catedral (den grønne D-linje)
  • Bolívar (den lilla E-linje)
  • Plaza de Mayo (den blå A-linje)

Der er også mange forskellige lokale busser, som kan tage dig til San Telmo, hvis du bor langt væk fra metroen.

Jeg bruger normalt, Google Maps til at finde rundt i Buenos Aires. Men lokalle hjemmesiden Como llego (f.eks. Hvordan ankommer jeg) kan også være en hjælp til at finde rundt i byen


Overvejer du at besøge San Telmo på en tur til Buenos Aires? Eller har du måske allerede besøgt? Er der noget, man skal opleve i San Telmo, som mangler på min liste? Del dine tanker og erfaringer i kommentarerne nedenfor! Jeg vil meget gerne høre fra dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.