The Sunday market, Feria de Mataderos, is the perfect spot for experiencing traditional Argentine gaucho culture firsthand.
Latinamerika,  Argentina,  Buenos Aires

Mataderos markedet i Buenos Aires: Det skal du opleve på Buenos Aires’ cowboy market

Mataderos markedet giver dig autentisk oplevelse af at tage på et traditionelt argentinske gaucho-marked.

Mataderos markedet, på spansk Feria de Mataderos, finder sted søndage og argentinske helligdage i løbet af den argentinske forår (april til december). Der tilbydes en bred vifte af traditionelt argentinsk håndværk og optræden med argentinsk folkedans.

Hvis du er interesseret i en mere anderledelse “off-the-beaten-track” oplevelse imens du besøger Buenos Aires, så skal Feria de Mataderos helt sikkert være på din liste!

Læs mere om, hvad du kan forvente fra Feria de Mataderos.

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En guide til hvordan du besøger Mataderos markedet i Buenos Aires

Oplev den traditionelle argentinske gaucho-kultur

Den argentinske gaucho kultur er en integreret del af historien bag Feria de Mataderos.

Gauchoerne var argentinske cowboys eller hestemænd, som den dag i dag er et stærkt symbol i den argentinske kultur.

Gauchoerne er kendte for at have beboet i de argentinske lavlandsområder, kaldet La Pampa. De opdragede kvæg og heste på de frugtbare landområder og solgte dem på markeder i byerne.

Navnet Mataderos kan direkte oversættes til “slagter husene”. Før i tiden, var Buenos Aires nabolaget gauchoernes første stop inden for bygrænsen af Buenos Aires.

Gauchoerne stoppede for at handle deres kvæg på kvægmarkedet i Mataderos. Det gamle kvægmarked ligger faktisk lige modsat, hvor Feria de Mataderos finder sted i dag.

Håndværks- og madmarked

Feria de Mataderos som du ser det i dag begyndte i 1986. Ideen var at promovere regionelle håndværks- og madtraditioner fra hele Argentina.

På markedet kan du finde forskellige boder med håndværk og lokale specialiteter. Lige meget om du gerne vil købe olivenolie fra Mendoza eller en håndlavet taske fra La Pampa, så kan du finde det her.

Rundt omkring på markedet, kan du også finde boder, der sælger regionale argentinske klassiker såsom empanadas, asado, tamales og locro.

Sammenlignet med det lokale søndagsmarked i San Telmo, så har markedet i Mataderos en mindre turistet stemning. Og markedet tiltrækker også mange lokale besøgende.

Efter at have været lukket under Argentinas strenge corona-lockdown, så er Feria de Matadores nu åben igen.

Elsker du også markeder? Husk også at besøge San Telmos søndagsmarkedet!

Argentinsk folkedans på Mataderos markedet

I midten af Feria de Mataderos, er der en stor scene med et lille tov foran. Her samles folk for at danse traditionel argentinske folkedanse.

Nogle kommer bare i deres normale tøj, mens andre tager skridtet længere og kommer i traditionelle dragter. Det giver i den grad en god base for nogle gode billeder!

Jeg besøgte Feria de Mataderos tilbage i december 2019, før COVID og lockdown ramte. Efter showet, faldt vi i snak med en af “gauchoerne “. Han fortalte, at han og hans kone er kommet på markedet i årevis bare for at danse. De var begge to klædt på i traditionelle dragter fra top til tå. Til hverdag er de dog advokater, fortalte han os.

Leder du efter tips om spansk i Argentina? Tjek de her 10 spanske sætninger du bør vide før du besøger Argentina!

Hvornår kan du besøge Mataderos Markedet?

Mataderos Markedet er åbne søndage og argentinske helligdage fra kl. 11 til end på aftenen. MEN det er udelukkende fra april to december.

Markedet blive aflyst, hvis det regner.

Du kan tjekke Feria de Mataderos’ Facebook side (link på spansk) for updates eller aflysninger.

Hvordan kommer du til Mataderos Markedet?

Nabolaget Mataderos ligger i det vestlige hjørne af Buenos Aires på grænsen mellem Buenos Aires by og Buenos Aires Provinsen.

Alt efter, hvor du overnatter og hvilken form for transport, du foretrækker, så kan det tage et stykke tid at komme derhen.

Den officielle beliggenhed for Mataderos markedet er Avenida Lisandro de la Torre og Avenida De los Corrales. Hjørnet af de to gader er hvor den store scene står, men markedet strækker sig langes begge gader, som i anledning af markedet er lukket af for biler.

Med en taxa eller en Uber burde det ikke tage mere end 30-45 minutter fra centrum af Buenos Aires eller Palermo. Men med offentlig transport, kan det let tage op til en time eller mere.

Hvis du tager offentlig transport til Mataderos, så stopper bussen bare et par gader fra selve markedet, så du let kan gå det sidste stykke til selve markedet.

Planlægger du at besøge Feria de Mataderos? Eller kunne du tænke dig at besøge det? Del dine tænker og erfarringer i kommentarerne herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.