La Plata: Day Trip from Buenos Aires
Argentina,  Latinamerika,  Rejse

La Plata: en dagstur fra Buenos Aires

La Plata er en mindre kendt destination for internationale rejsende, men byen er perfekt for en dagstur fra Buenos Aires. Byen ligger kun en times togrejse fra Buenos Aires.

På mange måder ligner La Plata faktisk Buenos Aires, men den har et more afslappet stemning. Så det er faktisk ingen overraskelse, at La Plata også kaldes mini-Buenos Aires!

La Plata er særligt kendt for dens smukke nygotisk katedral, men der er også andre aktiviteter og steder at besøge i La Plata.

Lad os kigge på hvad La Plata kan tilbyde som dagstur fra Buenos Aires:

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En rejseguide til seværdigheder og oplevelser i La Plata, Buenos Aires

Hvor er La Plata?

La Plata er hovedstaden i Buenos Aires provinsen og ligger kun 62 km fra Buenos Aires by. Byen kan let tilgås på offentlig transport fra én af de centrale togstationer i Buenos Aires.

La Plata er grundlagt i 1882 som hovedstaden i Buenos Aires provinsen. Rundt om byens torv, Plaza Moreno, kan du derfor se nogle imponerende regionale regeringsbygninger.

Det er den fjerde støreste by i Argentina efter Buenos Aires by, Córdoba og Rosario. Men når du ankommer til byen, får du følelsen af at være in en mini udgave af Buenos Aires.

Seværdigheder i La Plata: Hvad skal du opleve i La Plata?

I La Plata er der mange forskellige ting du kan se og opleve – og sikkert mange flere end hvad jeg nævner her:

La Plata Katedralen

Hovedattraktionen i La Plata er katedralen, en romansk katolsk katedral, der ligger midt på byens torv, Plaza Moreno.

Det er den største kirke i Argentina og den 58. største i verdenen – og ret svær at overse! Katedralen var bygget i 1932, men renoveret i 1990erne. I dag ser rigtig flot ud!

Arkitekturen er nygotisk med stor inspiration fra europæiske kirker og katedraler. Det ses især ved at murstenene er blevet efterladt blottede, hvilket er usædvanligt for kirker i Latinamerika i almindelighed og i Argentina i særdeleshed.

Dekorationerne på indersiderne har smukke detaljer og høje hvide koloner, som skaber den fantastisk stemning.

Udsigtspunktet i katedralens tårn

Højdepunktet ved at besøge katedralen er efter min mening og uden skyggen af tvivl udsigtspunktet fra ét af katedralens tårne.

Heroppe fra har du et smukt udsyn over La Plata. Når alt kommer til alt, så er det jo den højeste kirke i Argentina!

På grund af renovationerne af katedralen i slutningen af 1990erne, så tilgås udsigtspunktet med en glaselevator som giver dig mulighed for også at se indersiden af tårnet.

Du kan læse mere on at besøge katedralens udsigtspunkt her. På deres hjemmeside kan du også finde Corona-relateret information.

BECOME FLUENT IN ANY LANGUAGE

Le Corbusier Huset

I La Plata findes også en meget special hus. Det er én af de to eneste huse bygget af arkitekten Le Corbusier på det amerikanske kontinent – og det eneste hus af Le Corbusier i Sydamerika.

Huset kaldes også for Curutchet Huset, fordi den tidligere ejer var Dr. Pedro Domingo Curutchet. En argentinsk kirurg som fik Le Corbusier til at bygge huset til sig.

I 2016 blev huset listet som UNESCO Verdensarv på grund af den arkitektoniske nyskabelse som huset repræsenterede for sin tid.

Da huset blev bygget, blev et træ efterladt midt i bygningen for at have det et specielt “touch”. Træet står der endnu. Og du kan tydeligt se, hvordan arkitekturen er bygget til at passe rundet om træet.

Byggeriet af huset begyndt i 1949 og var først færdig i 1953. På det tidspunkt var huse I denne moderne stil langt fra almindelige, og huset i La Plata var set som et forgangseksempel. Læs mere om historien bag Le Corbusier Huset her (link på engelsk).

I dag er huset overvejende tomt. Noget af Dr. Curutchet originale medicinske udstyr står fremme. Før Corona pandemien var huset open til offentligheden, men det er uklart hvorvidt det er blevet åbent for besøg igen.

Become Fluent in any Language

La Plata Museet

Hvis du er interesseret i naturvidenskab, så er Museo de La Plata bestemt stedet for dig! Og selvom du måske ikke er så passioneret (som undertegnede), så er det stadigt et besøg værd!

Museet har en imponerende samling af fossiler, mumier, rekonstruerede dinosaurer og egyptiske relikvier – blot for at nævne nogle få! Alt dette er udstillet i 23 rum fordelt på 2 etager.

Musset er en del af universitetet i la Platas naturvidenskabelige afdeling. Og selvom jeg ikke selv er særligt interesseret i naturvidenskab, så må jeg indrømme, at Museo de La Plata var en ret imponerende oplevelse.

Besøg deres hjemmeside her for mere information om COVID-restriktioner og billetpriser.

Hvordan kommer du til La Plata fra Buenos Aires?

Det er superlet at komme til La Plata fra Buenos Aires!

Alt efter hvor du overnatter i Buenos Aires, så kan du enten take et tog, en metro eller en bus til togstationen Plaza Constitución.

Fra Plaza Constitución er der et tog som kører direkte til La Plata. Og faktisk er La Plata – så det kunne ikke være lettere.

Turen fra Plaza Constitución til togstationen i La Plata tager omkring 1 time. Du betaler for din billet med det samme SUBE-kort som du bruger til metroen og busserne i Buenos Aires by.

Har du nogensinde besøgt La Plata? Kunne du tænke dig at besøge det? Eller måske planlægger du allerede en dagstur hertil? Del dine tanker og erfaringer i kommentarerne herunder!

Become Fluent in any Language

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.