San Isidro: A day trip from Buenos Aires
Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

San Isidro: en unik dagstur fra Buenos Aires

San Isidro er en forholdsvis ukendt destination for dagsture for internationale turister og rejsende, som besøger Buenos Aires. Du vil nok mest have hørt anbefalinger om, at du bør besøge Tigre Deltaet.

Selvom San Isidro ikke helt kan slå Tigre i forhold til aktiviteter, så er det stadig et godt sted for en dagstur. Og det er et skønt sted at besøge for at opleve livet udenfor Buenos Aires.

Ligesom Tigre og La Plata, så kan San Isidro let nås med en hurtig togtur fra Buenos Aires. Faktisk er San Isidro tættere på Buenos Aires end de to andre byer. Så det er et fuldstændig perfekt sted for en dagstur!

Lad os kigge på hvad San Isidro kan tilbyde som dagstur fra Buenos Aires!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En rejseguide til seværdigheder og oplevelser i San Isidro, Buenos Aires

Hvor er San Isidro?

San Isidro ligger ved kysten oppe nord for Buenos Aires by i retning af Tigre. Byen hører under Buenos Aires provinsen.

De første bosættelser i området går tilbage til 1784. Det meste af de historiske centre er fra omkring 1850erne inklusiv den imponerende nygotisk katedral.

San Isidro er kendt for at være området, hvor den bedrestillede del af det argentinske samfund bosætter sig.

Learn a Foreign Language!

Seværdigheder i San Isidro: Hvad kan du opleve?

San Isidro er ikke en lige så stor turistattraktion som Tigre eller La Plata. Men byen har et par interessante ting som man kan lave og besøge.

Besøg Villa Ocampo

Villa Ocampo er et gammelt herskabshus som ligger i San Isidro nabolagget Beccar. Villa Ocampo plejede at være den argentinske forfatter Victoria Ocampos hjem.

Det enorme Villa Ocampo hus blev bygget i 1891 af Manuel Ocampo, Victoria Ocampos far. Det store hus blev brugt som familiens sommerhus.

I 1940, flyttede Victoria Ocampo permanent til Villa Ocampo. De efterfølgende år blev huset til et mødested for indflydelsesrige argentinske forfattere og kunstnere – heriblandt den kendte argentinske forfatter Jorge Luis Borges.

Huset står nogenlunde som Victoria Ocampo efterlod det, da hun dødede i 1979.

Siden 1973 har huset tilhørt UNESCO og bliver brugt som et museum og kulturelt center som er åben til offentligheden.

Selvom du måske ikke er så interesseret i argentinske historie og argentinske forfattere, så er huset i sig selv værd et besøg.

Villa Ocampo er kun åben til offentligheden ved forudbestilling af billetter online (link på spansk).

Åbningstiderne er:

  • Fredage fra kl. 12:30 til kl. 18
  • Lørdage, søndage og argentinske helligdage fra kl. 10 til kl. 19.

Besøg Villa Ocampos hjemmeside (link på spansk) for mere information om COVID-restriktioner og billetpriser.

Kathedralen i San Isidro

San Isidros katedral er bestemt også et besøg værd!

Den smukke nygotiske bygning er bygget i 1898. Katedralens stil er stærkt påvirket af de europæiske stilarter fra same tid.

Katedralen ligger lige midt i centrum af det historiske kvarter ved det centrale torv kaldet Plaza Mitre. De fleste kender dog torvet som Plaza de San Isidro – meget originalt!

Oplev det historiske kvarter

Området omkring katedralen er det historiske kvarter i San Isidro med brostensbelagte gader og gamle herskabshuse.

De fleste af de gamle herskabshuse er dog gemt bag høje murstensvægge, men nogle gange kan du være heldig at kunne kigge ind igennem lågen.

Det historisk kvarter er et smukt sted til at opleve den mere afslappede stemning væk fra Buenos Aires’ hektiske gader.

Havnen og parkerne ved flodden

Siden San Isidro ligger lige ud til flodbredden af Río de la Plata, så er både og sejleudstyr en integreret del af livet i byen.

Tag mod lystbådehavnen eller parkerne ved flodbredden og nyd solen sammen med argentinerne, der nyder deres mates.

Learn a Foreign Language!

Museo Pueyrredón

Du har også muligheden for at opleve en traditionel argentinske gård (eller estancia).

Normalt ville du skulle tage ud til landsbyerne som San Antonio de Areco for at opleve en traditionel estancia, men i San Isidro er der en midt i byen.

Pueyrredón museet er en gamle estancia af den tidligere argentinske general Juan Martin de Pueyrredón. Museet ligger få meter fra centrum. Her fremvises historiske genstande fra Pueyrredóns liv og live på garden.

Og hvis du synes hans navn virker bekendt, så er det nok fordi du har set det på et byskilt i Buenos Aires, hvor en af byens vigtigste gader er opkaldt efter ham.

Faktisk så besøgte vi ikke Pueyrredón museet, da jeg besøgte. Så hvis du tager derhen, fortæl mig gerne, hvad du synes om det!

Du kan læse mere om museet på deres hjemmeside (link på spansk).

Hop på Tren de la Costa og besøg Tigre

Lige rundt om hjørnet fra katedralen, finder du togstation for Tren de la Costa. Direkte oversat betyder det bare kysttoget.

Tren de la Costa er en letbane som kører hele vejen op af nordkysten fra Buenos Aires i retning af Tigre.

Så hop på Tren de la Costa og lave en 2-i-1 tur og besøg Tigre på den samme dag!

Du står på toget ved San Isidro R, og tager det til endestationen som er Delta, hvilket er stoppet i Tigre.

Hvordan kommer du til San Isidro fra Buenos Aires?

Det er let at komme til San Isidro fra Buenos Aires med offentlig transport. Afhængig af hvor du overnatter i Buenos Aires, skal du finde en station hvor du kan tage Mitre toglinjen mod Tigre.

Toget afgår fra Retiro togstationen. Men toget kan også tages fra andre centrale stationer i Buenos Aires såsom Lissandro de la Torre (i Palermo) eller Belgrano C.

Stå af toget enten ved stationen San Isidro (hvis du vil besøge byen først) eller Beccar (hvis du vil besøge Villa Ocampo først).

Turen fra Retiro togstationen tager omkring 30 minutter. Du betaler for din billet med det samme SUBE-kort som du bruger til metroen og busserne i Buenos Aires by.

Hvis ikke du føler for at bruge offentlig transport, så vil de fleste Uber chauffører og taxaer også kunne køre dig til San Isidro.

Har du nogensinde besøgt San Isidro? Kunne du tænke dig at besøge? Eller måske planlægger du allerede en dagstur hertil? Del dine tanker og erfaringer i kommentarerne herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.