Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika,  Rejse

Tigre Deltaet: en dagstur fra Buenos Aires

Tigre Deltaet er en populær destination for dagsture fra Buenos Aires. Det er et perfekt sted til at slappe af, når du behøver et break fra det hektiske liv i storbyen!

Byen Tigre ligger ved foden af et stort delta område lige nord for Buenos Aires. Deltaet bliver ofte henvist til som Tigre Deltaet, men det rigtige navn er egentlig Paraná Deltaet.

Man kan let komme til Tigre med tog fra centrum af Buenos Aires, hvilket gør det til en endnu mere perfekt destination for en dagstur from Buenos Aires.

I Tigre er der masser af forskellige aktiviteter. Du kan tage på en bådtur på deltaets mange floder, kigge på de smukke gamle huse ved flodbredden og solnedgangen igennem trætoppene. Eller du kan slentre igennem den lille by og finde de bedste steder for shopping og indkøb.

Lad os se mere på hvad Tigre og Tigre Deltaet har at tilbyde for en dagstur væk fra Buenos Aires!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En rejseguide til seværdigheder og oplevelser i Tigre Deltaet, Buenos Aires

Hvor er Tigre?

Byen Tigre ligger kun omkring 28 km nord fra Buenos Aires by. Byen giver adgang til det store Paraná Delta som længere oppe nord på grænser op til Uruguay.

Tigre blev grundlagt i 1820 og består for det mest af små øer og vådområder, hvor der kun er adgang med båd. Selve byen er forbundet med Buenos Aires med en togstation.

Tigre er et populært sted for både internationale turister og lokale som ønsker at tage et break og stresse af enten for en dag eller en weekend. Der er også mange muligheder for at overnatte for en nat eller to i Tigre og på de omkringliggende øer i deltaet (læs mere nedenfor).

Seværdigheder i Tigre: Hvad skal du opleve i Tigre?

Der er mange forskellige ting, man kan lave i Tigre.

Deltaets floder inviterer til vandsport og bådeturer, mens byen også tilbyder forskellige muligheder for shopping og at spise ude.

Her er nogle af de bedste ting, du kan lave i Tigre!

Bådtur på Tigre Deltaet

Den mest populære aktivitet i Tigre er at tage på en bådtur. Udover bådens fredfyldte fart gennem vandet og områdets smukke natur, vil du også kunne nyde synet af nogle af de smukke gamle herskabshuse, som ligger langs flodbredden.

På kajen, der ligger kun få meter fra togstationen, tilbyder flere forskellige rejsebureauer bådture på deltaet. Der er kortere ture på kun en times tid og der er længere turer, der tager dig med længere ud på deltaets floder.

Da jeg var afsted med min mor for nogle år tilbage, tog vi på en “natur tur”. Her gik vi i land på en af de små øer i Tigre deltaet og gik en tur rundt på øen.

Boulevard Saenz Peña

Hvis du foretrækker at blive på land, kan du også finde interessante ting at lave i selve byen Tigre. Et sted som jeg syntes særligt godt om, da jeg besøgte, var Boulevard Saenz Peña, også kendt som det lille kunstdistrikt i Tigre.

Boulevard Saenz Peña er en lille boulevard med caféer, restauranter, antikvitets- og kunstbutikker og med noget skønt street art.

Det er et par år siden jeg sidst besøgte, og jeg er ikke sikker på, hvor meget området ændrede sig under COVID-19 pandemien. Men ifølge de her TripAdvisor reviews, så ser det ud til, at de fleste af caféerne og restauranterne stadigt er åbne.

Adresse: Saenz Peña

Shopping i Puerto de Frutos

I Tigre har du også en udendørsshopping område lige ved vandkanten, kaldet Puerto de Frutos eller frugthavnen. Som navnet antyder, så er det den gamle havn, hvor man kunne købe frugt.

I dag kan du hovedsageligt finde håndværk og souvenirs i Puerto de Frutos. Men du kan måske være heldig at finde nogle mere originale souvenirs her sammenlignet med søndagsmarkedet i San Telmo.

Puerto de Frutos tilbyder også et smukt udsyn up over deltaet.

Adresse: Sarmiento

Become Fluent in any Language

Tigres kunstmuseum, Museo de Arte Tigre

Hvis du kan lide kunst og kunstmuseer, så har Tigre faktisk deres eget kunstmuseum! Museo de Arte Tigre udstiller kunst af lokale argentinske kunstnere.

Det storslåede palæ ligger smukt ved flodbredden. På mange bådture på deltaet sørger de for at komme forbi museet, så du kan se det udefra.

Palæet blev bygget i 1912 og plejede at blive brugt til Tigre Club, et mødested for den argentinske elite.

I 2006 blev det omdannet til det kunstmuseum som du kan opleve i dag. Læs mere om museets historie på deres hjemmeside (kun på spansk).

Adresse: Avenida Victorica 972

Forlystelsesparken Parque de la Costa

Find dit indre barn i Parque de la Costa, en forlystelsespark ved flodbredden i Tigre.

Parque de la Costa har mere end 30 forskellige forlystelser og er ifølge deres egen hjemmeside den største forlystelsespark i Argentina.

Parque de la Costa er kun åbne lørdage, søndage og argentinske helligdage. Besøg deres hjemmeside her (kun på spansk) for mere information og billetpriser.

Adresse: Vivanco 1509

Become Fluent in any Language

Forlæng dit ophold i Tigre til en weekendtur!

Hvis du gerne vil blive lidt længere i Tigre Deltaets smukke grønne omgivelser, så bør du overveje af forlænge dit ophold til en hel weekendtur!

Du kan enten udforske nogle af overnatningsmulighederne i Tigre eller tage færgen til Uruguay hen over weekenden!

Brug weekenden i Tigre Deltaet

Tigre har mange forskellige overnatningsmuligheder siden det er et af favorit steder for porteñoer.

Du kan leje alting fra en hytte på en øde ø til et hotelværelse ved flodbredden.

For ikke så længe siden, tog vi en lang weekend til La Becasina Delta Lodge, et all-inclusive resort dybt inde i Tigre deltaet.

Stedet så lovende ud online, men kvaliteten levede ikke helt ud til vores forventninger. Imens stedet ligger smukt midt i deltaets langt væk fra alting, så manglede de det sidste “touch” af den kvalitet og sens for detalje som de prøver at sælge online.

Det tager næsten to timer med båd at komme til La Becasina fra Tigre. Lodgen tilbyder bådservicen til deres gæster, men servicen tilbydes kun én gang om dagen. Så en god del planlægning behøves for at få enderne til at mødes – og du kommer til at bruge rigtig meget tid på transport for at komme derhen.

Tag en tur til Uruguay

En alternative plan for at opleve Tigre og Tigre deltaet er ved at forlænge din dagstur til en weekendtur til Uruguay.

Fra kajen i Tigre, kan du tage en færge som krydser deltaet og sejler dig over til den lille landsby, Carmelo, i Uruguay.

Færgen stopped med at sejle i løbet af pandemien. Nu er den oppe og køre igen. Ruten sejles af selskabet Buque Bus. Det er det samme selskab, som sejler ruten mellem Buenos Aires og Colonia del Sacramento.

Det har været på min to-do liste siden jeg flyttede til Buenos Aires at tage den her weekendtur Carmelo. Men jeg er endnu ikke fået prøvet det af!

Hvordan kommer du til Tigre fra Buenos Aires?

En af de største fordele ved Tigre er, at byen ligger mindre end en time fra centrum af Buenos Aires – med offentlig transport! Det er en sjælden luksus i Latinamerika!

Fra Retiro stationen i centrum af Buenos Aires, kan du tage et af de blå regional tog i retning af Tigre.

Du betaler toget med det blå SUBE transport kort (det samme som du bruger for metroen og busserne i Buenos Aires).

Toget til Tigre stopper også ved andre centrale steder i Buenos Aires såsom Lisandro de la Torre og Belgrano C (som er lige ved Barrio Chino).

De stationer er lettere at tage til, hvis du overnatter i Palermo eller Belgrano – tjek Google Maps eller Como Llego-app for at finde den bedste rejseplan for dig.


Havde du hørt om Tigre Deltaet før? Kunne du tænke dig at besøge det? Eller måske planlægger du allerede en dagstur hertil? Del dine tanker og erfaringer i kommentarerne herunder!

Become Fluent in any Language

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.