Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

Den ultimative rejseguide til 3 dage i Buenos Aires for første-gangsbesøgende

Buenos Aires er en fascinerende by, der på en og samme tid føles sydamerikansk og europæisk. Det er ikke underligt, at byen også er kendt som Sydamerikas Paris.

Buenos Aires byder på fransk-inspireret arkitektur og mad med italienske rødder. Og som prikken over i’et er denne kulturelle højborg også hjemsted for den elegante tango.

Du kan let prøve et par dage, uger… eller endda måneder i Argentinas hovedstad! Bare se på mig, jeg endte med at blive i Buenos Aires i næste 7 år!

Men hvis du har kort tid i Buenos Aires, og gerne vil være sikker på, at du får tilføjet de vigtigste seværdigheder og tourist attraktioner til din rejseplan for Buenos Aires, så er det her indlæg til dig!

I dette indlæg giver jeg dig en komplet guide til hvordan du kan bruge 3 dage i Buenos Aires. Den inkludere et kort og beskrivelser af, hvordan du kommer fra det ene sted til det andet.

Hvis du planlægger at blive længere end et par dage i Buenos Aires, så husk at tage et kig igennem mine andre indlæg om Buenos Aires:

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

3 Days in Buenos Aires: The Perfect Weekend Itinerary

3 dage i Buenos Aires: 20 klassiske seværdigheder (+ 10 bonus seværdigheder)

Der er masser at opleve i Buenos Aires! Her her jeg samlet 20 klassiske seværdigheder som alle, der besøger Buenos Aires, bør opleve. Du kan let bruge på til en uge i Buenos Aires, men de 20 seværdigheder, jeg har valgt ud, kan ses på 3 dage.

Udforsk kortet nedenfor hvor du kan se alle 20 særværdigheder, og hvordan du nå dem alle på 3 dage.

Efter kortet, finder du beskrivelserne af hver enkel seværdighed, og hvordan du kommer fra den ene til den anden. Hvis du foretrækker at udforske byen med en guide, så er der også flere af begge private ture og gruppeture af Buenos Aires på Viator.

De gule prikker på kortet er 10 ekstra særværdigheder, som jeg også nævner i beskrivelserne nedenfor. Tjek dem ud, hvis du har tid og gerne vil udforske noget mere af byen!


Dag 1: Buenos Aires’ historiske centrum

Brug din første dag i Buenos Aires på at udforske byens historiske centrum med mange vigtige vartegn. Det er steder, du ikke vil gå glip af!

Alle disse steder kan nås til fods. Du kan følge anvisningerne på kortet og i beskrivelserne nedenfor.

#1 Casa Rosada

Et besøg i Buenos Aires er ikke fuldendt uden at besøge la Casa Rosada, eller oversat det lyserøde hus!

Det lyserøde hus er paladset brugt til den argentinske præsidents kontor. Paladset er placeret på pladsen, Plaza de Mayo, i centrum af Buenos Aires.

Det lyserøde hus har været centrum for mange historiske begivenheder i Argentina. En af de mest berømte scener er nok den med den tidligere førstedame, Evita Perón (Eva Maria Duarte Peron), taler fra balkonen i det lyserøde hus til et stort publikum på Plaza Mayo. Hvis du ikke har set de originale optagelsen af Evita, kender du måske Madonnas personalisering af Eva Perón i Don’t Cry for Me Argentina.

På hverdage er det lyserøde hus lukket for offentligheden. Men du kan altid kigge forbi for et hurtigt billede af det lyserøde hus udefra.

I weekenderne og på argentinske helligdage kan du være heldig at kunne tilmelde dig en guidet tur. Læs mere her for detaljer eller send en e-mail til visitascasarosada@presidencia.gob.ar for at tjekke tilgængeligheden (linket til at bestille billetterne online har været i stykker i længere tid).

Casa Rosada, Buenos Aires, Argentina

#2 Plaza de Mayo

Plaza de Mayo, eller oversat majpladsen, er en historisk vigtig plads lige i centrum af Buenos Aires. Udover det berømte lyserøde hus, så huser majpladsen også Buenos Aires’ katedral, det gamle spanske rådhus, el Cabildo, og den argentinske nationalbank.

Under den argentinske beskidte krig i 1970’erne, blev majpladsen internationalt kendt. I løbet af militærdiktaturet begyndte sammenslutningen af majpladsens ​​mødrene (på spansk Madres de Plaza de Mayo) at demonstrerede i stilhed på majpladsen mod de ulovlige forsvindinger af deres børn og børnebørn.

Majpladsen ligger i kvarteret Montserrat. På den ene side har du området populært kendt som Microcentro porteño og det financielle centrum af Buenos Aires.

På den anden side har du det historiske kvarter San Telmo. Her finder du gamle huse i spansk-stil, brostensbelagte gader, og om søndagen det populære San Telmo søndagsmarked.

Bag det lyserøde hus har du det eksklusive Puerto Madero-kvarter. Og på den modsatte side af majpladsen har du den historiske gade, Avenida de Mayo, der leder ned mod Kongressen.

Denne tur fra Viator inkluderer både Plaza de Mayo, Puerto Madero, La Boca og Recoleta-kirkegården.

Bonus seværdighed 1: For den bedste udsigt over maj-pladsen, kan du besøge rådhusets musuem, Museo Histórico Nacional del Cabildo y la Revolución de Mayo.

Plaza de Mayo, Buenos Aires

#3 Buenos Aires Katedral

Buenos Aires katedral, eller Catedral Metropolitana de Buenos Aires, er katedralen for byen Buenos Aires.

Katedralen ligger ved majpladsen. Er du i tvivl om, hvilken af ​​de mange smukke gamle bygninger på majpladsen det er, så kig efter den der ligner et gammelt græsk tempel.

Inde i katedralen finder du Argentinas nationalhelts, José de San Martin, grav. Han var en af ​​de vigtigste uafhængighedskæmpere i den argentinske uafhængighedskamp mod det spanske imperium. San Martin deltog også i befrielsen af ​​Chile og Peru.

Der er gratis adgang til katedralen.

Buenos Aires katedralen

#4 Puerto Madero

Puerto Madero er et moderniseret og eksklusivt område af Buenos Aires. Mange internationale virksomheder og eksklusive restauranter holder til her.

Restauranterne i Puerto Madero plejer at være i den dyre ende. Men ved frokosttid kan du være heldig at finde billigere frokostmenuer, der kaldes menú del día. Læs flere tips om, hvordan du oplever Buenos Aires på et budget (link på engelsk).

I 1882 blev Puerto Madero bygget som en del af havnen i Buenos Aires. Med tiden blev områdets dog ubrugbarligt på grund af dets lave vand, hvor moderne skibe ikke kunne komme ind. I dag kan du stadig se de gamle røde murstensbygninger, der før i tiden blev brugt til pakkehuse. For nogle år siden blev der gjort en indsats for at modernisere området. De gamle røde bygninger blev stående, men de blev fuldstændig renoveret og moderniseret.

Puerto Madero er et af de eneste steder i Buenos Aires, hvor du bliver mindet om, at byen ligger helt ud til Río de la Plata-floden.

En guidede cykeltur i Buenos Aires er en fantastisk måde at udforske byen på kort tid – og den inkluderer at besøge både Puerto Madero og Reserva Ecológica!

Bonus seværdighed 2: Hvis du går igennem Puerto Madero med det lyserøde hus bag dig og forsætter ligeud, så kommer du til indgangen til en kæmpestor naturreservat, Reserva Ecológica Costanera Sur. Herfra kan du komme helt til bredden af Río de la Plata-floden.

Puerto Madero, Buenos Aires

#5 Puente de la Mujer

Midt i Puerto Madero finder du Puente de la Mujer, kvindebro. Broen er et moderne stykke arkitektur og er blevet et vigtigt vartegn for Buenos Aires.

Arkitektens inspiration til broen og dens navn var en kvinde, der danser en tango. Når broen åbner sig for skibe, der passerer, skulle det se ud som en kvinde, der svinger benene i en tango… Det må være på til dig selv, hvad du synes, når du ser broen.

Puente de la Mujer, Buenos Aires

#6 Avenida de Mayo

Avenida de Mayo, eller maj alléen, er en historisk allé i centrum af Buenos Aires. Denne brede allé fører fra majpladsen mod et andet berømte vartegn, Obelisken, og videre til Argentinas kongres.

Fra Puerto Madero, gå tilbage til majpladsen. Når du står med det lyserøde hus bag dig, er maj alléen den gade du kan se i højre hjørne af pladsen.

En tur ned Avenida de mayo er en tur ned ad memory lane for Buenos Aires’ fortid. På alléen kommer du forbi traditionelle Buenos Aires kaffebare og imponerende gamle bygninger såsom Barolo palads.

Bonus seværdighed 3: Lav et stop ved Café Tortoni, en af de mest populære og velbevarede traditionelle kaffebare op Avenida de Mayo.

Bonus seværdighed 4: Hvis du vil opleve Avenida de mayo fra oven, så anbefaler jeg at reservere et bord på Dome Rooftop Bar på Hotel Tango de Mayo.

Avenida de Mayo, Buenos Aires

#7 Avenida 9 de Julio

Avenida 9 de julio eller oversat som 9. julio alléen, er den mest ikoniske gade i Buenos Aires. Det siges at være den bredeste vej i verden.

På vej ned Avenida de mayo, vil du krydse Avenida 9 de julio. Stå stille et sekund og observer trafikken. De aggressive billister, der hamrer på deres horn, og busser i alle regnbuens farver kører hurtigt forbi din side. Livet er hektisk på 9 de julio!

Avenida 9 de julio finder du en anden ikonisk bygning i Buenos Aires; Ministeriet for Folkesundhed.

Denne bygning er berømt for sin enorme Evita Perón-silhuet på hver side af den. En sød og pæn version af hende og en anden version, der aggressivt taler ind i en mikrofon.

Det siges, at det pæne version af hende, kigger op mod rige oligarkiske kvarterer i den nordlige del af byen. Mens den anden silhuet væner mod syd til de klassiske arbejderkvarter i Buenos Aires, for at ophile arbejderklassen til protest.

Bonus seværdighed 5: Gå op af Avenida 9 de Julio og forbi Ministeriet for Folkesundheds enorme bygning få at opleve begge sider af Evita Perón-silhuet.

Avenida 9 de Julio, Buenos Aires
Avenida 9 de Julio, Buenos Aires

#8 El Obelisco

Imens du står på 9 de Julio, så kig til højre. Her har du et andet klassisk Buenos Aires vartegn; El Obelisco.

El Obelisco, eller Obelisken, blev indviet i 1936 til ære for grundlæggelsen af ​​Buenos Aires. Den er placeret, hvor det argentinske flag rejste for første gang i Buenos Aires.

Obelisken står i skæringspunktet mellem Avenida 9 de julio og Avenida Corrientes, to af de vigtigste gader i Buenos Aires. Avenida Corrientes er kendt for at være Buenos Aires’ version af Broadway med teatre side om side.

Bonus seværdighed 6: Stop ved Pizzería Güerrín på Avenida Corrientes for en traditional argentinsk pizza-oplevelse. Pizzería Güerrín er et af de mest populære pizzasteder blandt lokale.

El Obelisco, Buenos Aires
El Obelisco, Buenos Aires

#9 Colón Teatret

Colón Teatret, eller Teatro Colón på spansk, er Buenos Aires’ mest berømte teater og opera. Det anses også for at være et af de bedste teatre i Sydamerika.

Colón Teatret blev indviet i 1908, og er et eksempel på noget af den fantastiske arkitektur i Buenos Aires.

Du kan besøge Colón Teatret med en gruppe rundvisning eller med denne private rundvisning af teatret. Du kan også se, om du måske er hellig at få fingrerne i en billig billet til et skuespil på teatret.

Bonus seværdighed 7: Bag Colón Teatret finder du en dejlig lille park med en gigantisk og imponerende bygning. Det er hjemsted for en del af de argentinske domstole, Tribunales. Det er værd at gøre et stop-over og kigge bagved Colón Teatret.

Colón Teatret i Buenos Aires.
Centrum af Buenos Aires

#10 Barolo-paladset

Barolo-paladset, eller Palacio Barolo på spansk, er en af de mest ikoniske bygninger i Buenos Aires. Byggeriet af det utrolige palads begyndte i 1919, og det blev indviet i 1923.

Bygningen er tegnet af den italienske arkitekt, Mario Palanti, som var inspireret af Dantes guddommelige komedie til udformningen af ​​bygningen. Indtil 1930’erne var det den højeste bygning i Buenos Aires og hele Sydamerika.

Læs mere om Barolo palads eller tilmeld dig denne bytur inklusive et besøg på Barolo Palace.

Fra toppen af ​​Barolo Palace har du en fantastisk udsigt over Buenos Aires. Læs mere om, hvordan du besøger udsigtspunktet ved Barolo-paladset.

Barolo-paladset i Buenos Aires
Skyline fra Barolo-paladset i Buenos Aires

#11 Argentinas kongres bygning

Argentinas nationale kongres eller på spansk Congreso de la Nación Argentina, er den lovgivende del af ​​den argentinske regering. Bygningen rummer de to lovgivende kamre; senatet og deputeretkammeret.

Det tog mere end 50 år at bygge det neoklassisk palads, der i dag huser kongressen. Byggeriet startede i 1898 og bygningen blev indviet i 1906. Men byggeriet fortsatte i mange år derefter.

Gåturen ned ad Avenida de Mayo fra Casa Rosada til Kongressen tager cirka 30 minutter. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor mange stop og billeder du skal nå på vejen.

Mandag til fredag ​​kl. 13.00 tilbyder Senatet gratis guidede ture på engelsk. Læs mere om de gratis ture her (link på spansk og engelsk).

Bonus seværdighed 8: Omkring pladsen ved kongresbygningen kan man se mange smukke gamle bygninger. En af de mest bemærkelsesværdige bygninger er La Confitería del Molino, en imponerende Art Nouveau-bygning fra begyndelsen af ​​1900-tallet. Læs mere om Buenos Aires’ imponerende arkitektur.

Kongres bygningen i Buenos Aires

Dag 2: Recoleta, San Telmo og La Boca

Få din anden dag i gang med en hår-rejsende oplevelse på den verdensberømte Recoleta-kirkegård. Tag på oplevelse igennem nabokvartererne Recoleta, Retiro, San Telmo og det berømte La Boca.

For at komme rundt kan du enten bruge offentlig transport eller hoppe i en taxa eller Uber.

#12 Recoleta-kirkegården

Recoleta-kirkegården, eller Cementerio de Recoleta på spansk, er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Buenos Aires. 

Kirkegården føles som en lille landsby skabt med grave og mausoleer i stedet for huse. Det optager omkring 5,5 ha jord og huser mere end 4.600 grave. Gravene er alle placeret i et netværk af gange og stier. Og det er utrolig nemt at fare vild!

Recoleta-kirkegården blev bygget i 1822. Den huser nogle af Argentinas mest fremtrædende historiske personligheder som f.eks. tidligere præsidenter, nobelprisvindere, helte fra de argentinske uafhængighedskampe og mange flere.

Der er én grav, som alle leder efter: Evita Peróns grav!

Argentinas berømte tidligere førstedame ligger også begravet på Recoleta-kirkegården. Det er dog ikke en af ​​de mest imponerende grave på kirkegården. Faktisk er Evita Peróns grav lille, gemt lidt væk og let at gå forbi hvis ikke det var for de mange turister, der flokkes rundt om graven.

Billetterne til Recoleta-kirkegården kan købes online her eller ved indgangen. Det kan varmt anbefales, at du tilmelder en af ​​de mange rundvisninger på Recoleta-kirkegården. På denne måde kan du lære om dens mange interessante historier.

Recoleta-kirkegården

#13 Floralis Genérica

Floralis Generica er en gigantisk aluminiumsblomst i Recoleta, tæt på Recoleta-kirkegården. Den er blevet et vigtigt moderne vartegn for Buenos Aires. Blomsterskulpturen er placeret indei Parque de las Naciones Unidas eller oversat som De Forenede Nationers Park.

Den imponerende skulptur er designet af den argentinske arkitekt Eduardo Catalano i 2002. Skulpturen burde åbne og lukke efter tidspunktet på dagen, men den funktion har desværre været i stykker i årevis.

Floralis Generica er mit yndlingsvartegn i Buenos Aires. Adgangen til parken er gratis. Hvis du leder efter mere budgetvenlige aktiviteter, så tjek disse 30 gratis oplevelser i Buenos Aires.

Du kan også besøge Floralis Genérica og mange andre fantastiske vartegn med denne private rundvisning i Buenos Aires.

Floralis Genérica i Buenos Aires

#14 Museet for latinamerikansk kunst i Buenos Aires (MALBA)

Museet for latinamerikansk kunst i Buenos Aires, eller Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (MALBA) er et must, hvis du elsker kunst. 

Det betragtes som et af de bedste kunstmuseer for moderne og nutidig latinamerikansk kunst i hele verden.

Museet blev åbnet i 2001 og har altid nogle interessante udstillinger om latinamerikansk kunst. Læs mere om MALBA (link på engelsk).

MALBA Museet i Buenos Aires

#15 Det engelske tårn

Det engelske tårn er også kendt som Torre de los Ingleses og Torre Monumental. Det er en smukt klokketårn foræret af den britiske interesseorganisation til byen Buenos Aires i 1916. Tårnet ligger i Retiro-kvarteret ved Retiro-togstationen.

Tårnet er også en fint udsigtspunkt til at se Buenos Aires ovenfra.

Fra MALBA, hop på en lokal bus og tag til Retiro for at besøge det engelske tårn. Eller snub en taxa, hvis du ikke føler for offentlig transport.

Bonus seværdighed 9: Foran tårnet, finder du den historiske park, San Martin Plaza. Gå op af de store trapper indeni parken for et fantastisk udsyn over Retiro og det engelske tårn.

Den engelske tårn i Buenos Aires

#16 San Telmo og San Telmo søndagsmarked

San Telmo er et af de ældste kvarter i Buenos Aires. Det er som at tage et skridt tilbage i tiden, at vandre rundt på den brostensbelagte stengade og beundre de gamle historiske huse.

Hver søndag, forvandles gaden Defensa i San Telmo til et kæmpe gademarked. Markedet hedder Feria de San Telmo på spansk. Her kan du finde alle former for håndværk og souvenirs.

Det er det perfekte sted at finde souvenirs til familien derhjemme. Eller måske bare som en lille ting til minde fra din tur. ​​Læs mere om, hvad du kan opleve i San Telmo.

San Telmo starter ved majpladsen. Fra de engelske tårn, kan du enten gå, tage en bus eller en taxa til majpladsen for at komme til San Telmo.

San Telmo søndagsmarkedet i Buenos Aires

#17 La Boca og El Caminito

La Boca er et af de mest kendte områder i Buenos Aires af udenlandske turister. Områdets farverige huse er på næsten alle rejsekataloger, som du ser af Buenos Aires.

La Boca er et gammelt immigrantkvarter. På grund af dens placering tæt ved havnen bosatte mange af de immigranter, der tog til Argentina i 1880’erne og begyndelsen af ​​1900’erne, sig her.

De fleste af disse immigranter havde ikke særlig mange penge. Så de malede deres huse med de farver, der var efterladt efter ​​skibene i havnen var blevet malet.

Områdets historie er fascinerende og fortæller en vigtig historie om udviklingen af ​​Buenos Aires. Men i dag La Boca og den berømte El Caminito – et farverigt hjørnehus i midten af La Boca – er mere turistet end historisk.

Fra San Telmo eller maj pladsen, kan du hoppe på en bus eller i en taxa og tage til La Boca. Eller du kan prøve denne cykeltur som også besøger La Boca og El Caminito.

La Boca i Buenos Aires

Dag 3: Palermo

Tilbring din tredje dag med at nyde nogle grønne områder og Buenos Aires’ gastronomiske himmel: Palermo. Men først skal vi udforske lidt mere af den fantastiske arkitektur i Buenos Aires.

#18 Ateneo Grand Splendid Boghandlen

Ateneo Grand Splendid er en boghandel som du aldrig har set en boghandel før! Den store bygning på Avenida Santa Fe blev bygget som teater i 1920’erne.

Efter at have været lukket flere gange, blev det i begyndelsen af ​​2000-tallet omdannet til en boghandel. Dog blev udsmykninger fra dengang, det var teater, bevaret. Resultatet er helt imponerende! Læs mere om Ateneo Grand Splendid Boghandlen.

Med denne privat tur fra Viator for at lære mere om Ateneo Grand Splendid og dens hemmeligheder!

Boghandlen Ateneo Grand Splendid

#19 Buenos Aires Botaniske have

Buenos Aires botaniske have, eller jardín botánicó Carlos Thays er en smuk grøn plet i hjertet af Palermo.

Haven byder på mange forskellige lokale planter, drivhuse og skulpturer på dens syv hektar jord. Det er et godt sted for sætte farten ned efter lange dage med sightseeing.

Fra Ateneo Grand Splendid, gå ned ad Avenida Santa Fe for omkring 3 km, indtil du når indgangen til den botaniske have. Du kan også hoppe på en lokal bus eller i en taxa for at komme til haven.

Bonus seværdighed 10: Tæt på den botaniske have finder du en anden berømt park i Buenos Aires: Palermo-skovene og dens rosenhave, El Rosendahl.

Buenos Aires

#20 Plaza Serrano og gadekunst på Pasaje Russel

Palermo er det største kvarter i Buenos Aires med mange underområder med forskellige vibes.

I Palermo finder du mange forskellige barer og restauranter og trendy butikker. Du kan også opleve Palermo gennem argentinsk mad med en foodie-tur. Palermo er også populær blandt udvekslingsstuderende på grund af sit livlige natteliv.

Et populært sted at besøge i Palermo er området omkring Plaza Serrano. I weekenden er der et lokalt marked ved Plaza Serrano med salg af tøj, især til kvinder. 

Et stenkast fra Plaza Serrano, du vil finde Pasaje Russell, en lille sidegade dækket af med gadekunst. Det er et fantastisk sted at udforske noget af byens gadekunstscene.

Der er dog så mange andre fantastiske værker med gadekunst rundt omkring i byen, som du bør overveje at besøge, hvis du har tid. Læs mere om gadekunst i Buenos Aires.

Kvinde krydser en vej i Buenos Aires
Messi Mural in Palermo
Gadekunst med Messi in Palermo, Buenos Aires. Find vægmaleriets præcise placering i indlægget om gadekunst i Buenos Aires.

Bonustip: En dagstur fra Buenos Aires til Tigre Deltaet

Hvis du har tid i din rejseplan, så bør du overveje at prøve en dag væk fra byen!

Tigre-deltaet er et kæmpe deltaområde beliggende lige nord for Buenos Aires mod grænsen til Uruguay. Det er den perfekte destination for en afslappende sejltur på flodden.

Langs flodbredden har folk bygget deres huse, og både er beboernes foretrukne transportmiddel. Der er mange mange dagsture eller halvdagsture til Tigre på Viator.

Tigre Deltaet: en dagstur fra Buenos Aires

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.