Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

Arkitektur i Buenos Aires: De 10 smukkeste bygning du skal besøge

Arkitekturen i Buenos Aires står som et stolt symbol på byens mangfoldige kultures indflydelse på dens udvikling.

Buenos Aires bliver ofte omtalt som Sydamerikas Paris, og det er ikke uden grund! Med sin rige historie er denne metropol et skatkammer for arkitektoniske værker, der stadig kan  fascinerer besøgende fra hele verden.

I det 19. og det tidlige 20. århundrede var Buenos Aires et epicenter for kreativitet og arkitektonisk innovation. I løbet af den tid, strømmede europæiske immigranter til Argentina for at søge nye muligheder og et bedre liv.

Deres ankomst udløste en æra med arkitektonisk genialitet. Immigranterne medbragte deres unikke stilarter og teknikker, og efterlod et utroligt præg på Buenos Aires. Af denne grund kan du finde en masse af især fransk-inspireret arkitektur i Buenos Aires, som også er kendt som Belle Epoque i Buenos Aires (link på engelsk).

Gør dig klar! Og lad os fordybe os i Buenos Aires’ pulserende sjæl og byens smukkeste arkitektur! På kortet nedenfor finder du den nøjagtige placering af 10 fantastiske bygninger fremhævet i dette indlæg, og nedenfor er hver af dem yderligere beskevet:

Trip map created using Wanderlog, a road trip planner app on iOS and Android

Disclosure: Some of the links below are affiliate links. This means that at no additional cost to you, Becci Abroad will earn a commission if you purchase through one of those links. This helps to pay the bills and the maintenance of the site.

#1 Paladset af rindende vand

Paladset af rindende vand eller El Palacio de Aguas Corrientes på spansk, er en af ​​de mest  fantastiske eksempler på arkitektur i Buenos Aires.

Bygningen lavet som en vandpumpestation at håndtere sanitære problemer såsom kolera og gul feber udbrud. Byggeriet startede i 1887 og blev afsluttet i 1894.

I dag er det en meget eftertragtet turistattraktion i Buenos Aires. De fantastiske detaljer på paladset er hver især små kunstværker. Facaden er dækket af mere end 300.000 glaserede farverige terracotta fliser inklusive det argentinske våbenskjold.

Bygningen er i dag et museum og udstiller i dag Argentinas vand- og sanitetshistorie. Du kan også besøge paladset indeni med guidede ture. Hvis du er interesseret i at lære mere om arkitektur og besøge El Palacio de Aguas Corrientes, så tjek dette privat tur om arkitektur i Buenos Aires.

Beliggenhed: Riobamba 750, Buenos Aires

#2 Kirken Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos

Kirken Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos er nok en af ​​de allersmukkeste kirker i Buenos Aires.

Det er en af ​​de mindre kendte arkitektoniske værker i Buenos Aires. Få udenlandske besøgende har hørt om kirken, men det gør den ikke mindre imponerende.

Den smukke kirke har imponerende søjler, der er stribet som en slikkepind. Loftet er en klar blåfarve, der minder og en klar nattehimmel. Og hele kirkens interiør har mange smukt lavet dekorationer.

Kirken blev bygget mellem 1900 og 1910, og ligger i Almagro-kvarteret in Buenos Aires.

Beliggenhed: Avenida Hipólito Yrigoyen 3999, Buenos Aires

Arkitektur i Buenos Aires: Kirken Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos
Arkitektur i Buenos Aires: Kirken Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos

#3 Barolo-paladset

Barolo-paladset eller Palacio Barolo på spansk, er et af de mest ikoniske eksempler på arkitektur i Buenos Aires.

Det imponerende palads beliggende i centrum af Buenos Aires er designet med inspiration fra Dantes guddommelige komedie og bygget af den italienske arkitekt Mario Palanti.

Når du kommer ind fra gadeplan, kommer du direkte ind i bygningens repræsentation af helvede; her er det mørkt og mystisk. Når du går op til de højere etager i Barolo-paladset, kommer du til skærsilden og derefter til sidst på øverste etager og terrasser til himlen.

Fra de øverste etagers terrasser har du en smuk udsigt over Buenos Aires. Læs mere om Barolo-paladsets udsigtspunkt.

Hvis du gerne vil lære mere om arkitektur i Buenos Aires og besøge Barolo-paladset, så overvej denne privat tur fra Viator!

Beliggenhed: Avenida de Mayo 1370, Buenos Aires

#4 Storcenteret Galerías Pacífico

Storcenteret Galerías Pacífico eller oversat Stillehavsgallerierne, er en af ​​de mest elegante storcentre i Buenos Aires.

I storcentrets interiør finder du et smukt eksampel på argentinsk arkitektur. I loftet på centrets kuppel er der malet kæmpe vægmalerier og væggene er smukt dekorerede. Af selv samme grund er centret også blevet erklæret et nationalt historisk monument i Argentina.

Bygningen, der i dag huser storcentret, er beliggende i centrum af Buenos Aires i krydset mellem den populære shoppinggade, Florida, og Cordoba Avenue.

Bygningen er opført i 1889 og var beregnet til at huse et stormagasin. Men indtil 1940 husede det et kunstmuseum, Museo de Bellas Artes.

I 1990’erne blev bygningen omdannet til det storcenter, du kan opleve i dag, men fortidens træk blev bevaret.

Beliggenhed: Avenida Córdoba 550, Buenos Aires

#5 Arkaden Galería Güemes

Galería Güemes eller Güemes’ Galleri er en indkøbsarkade i centrum af Buenos Aires ikke langt fra storcenteret Galerías Pacífico. Arkaden forbinder den populære shoppinggade, Florida, med gaden San Martin.

Mens arkaden for det meste er berømt for sit udsigtspunkt på 16. sal med en fantastisk 360-grader udsigt over Buenos Aires, er selve bygningen også et eksempel på Buenos Aires’ fantastiske arkitektur.

Bygningen, som i dag huser Güemes’ Galleriet, blev bygget mellem 1913 og 1915 af den italienske arkitekt Francisco Gianotti. Den repræsenterer tidens populære franske Art Nouveau-stil.

Af selv samme grund, er det også blevet anerkendt som “Vidnebyrd for borgernes minde” (Testimonio de la Memoria Ciudadana) af Buenos Aires bystyre. Bygningen har bevaret sin oprindelige karakter og udsmykning siden den blev bygget indtil i dag.

Beliggenhed: Florida 165, Buenos Aires

Learn a Foreign Language!

#6 Ateneo Grand Splendid boghandlen

Ateneo Grand Splendid boghandlen er et must-see uanset hvad, når du besøger Buenos Aires. Men hvis du er interesseret i arkitektur og historie, så er det et endnu større must-see.

Den fantastisk smukke boghandel er et tidligere teater og biograf med det mest smukke interiør med malede lofter og guld dekorationer. Når du træder ind af døren, er det som at træde ind i en argentinsk fortid med tango og økonomisk velstand.

Grand Splendid-teatret åbnede i 1919, og store tangostjerner som blandt andre Carlos Gardel optrådte her. Hen mod slutningen af ​​1920’erne blev bygningen omdannet til en biograf.

I 2000 blev bygningen solgt til en lokal erhvervsgruppe bag boghandlerne, El Ateneo og Yenny, og en vigtig renovering af bygningen fandt sted. Samme år åbnede den fantastiske boghandel som du kan besøge i dag.

Lær mere om Ateneo Grand Splendid og besøg den med denne privat tur fra Viator!

Beliggenhed: Avenida Santa Fe 1860, Buenos Aires

#7 Det Runde Hus

Det Runde Hus, eller la Casa Redonda er et af de mindre kendte eksempler på den smukke arkitektur, der findes i Buenos Aires. Blandt lokale er huset kendt som Barolo-paladset lillebror på grund af dets ligheder med det berømte Buenos Aires vartegn.

Og der er faktisk en rigtig god grund til lighederne og øgenavnet! Det runde hus blev designet og bygget af den italienske arkitekt Mario Palanti, den selvsamme arkitekt, der også byggede det ikoniske Art Nouveau Barolo-palads.

Herskabsboligen ligger i det eksklusive kvarter Barrio Parque, et lille kvarter beliggende mellem Palermo og Recoleta. Lokale kalder også området for ambassadekvarteret på grund af de store mængder af udenlandske ambassader, der ligger der.

Opførelsen af Palantis runde hus stod færdigt i 1922. Siden da har det været hjemsted for rige argentinske familier, en ambassade samt et kunstgalleri.I dag er huset ubeboet og lukket for offentlighed. Men du kan stadig beundre dens smukke ydre.

Beliggenhed: Eduardo Costa 3079, Buenos Aires

Arkitektur i Buenos Aires: Det Runde Hus
Arkitektur i Buenos Aires: Det Runde Hus

#8 La Confiteria del Molino

La Confitería del Molino eller oversat Møllens Konfekture, er en historisk Art Nouveau bygning beliggende i centrum af Buenos Aires.

Bygningen var et konfekture og cafe fra åbningen i 1915 indtil 1997. Samme år blev bygningen lukket ned og forladt af sine ejere.

Denne smukke bygning er skabt af den italienske arkitekt Francisco Gianotti, den samme som står bag arkitekturen af Galería Güemes.

Bygningen er placeret lige foran den argentinske nationalkongres ved vejkrydset mellem de to hovedgaderne, Callao og Rivadavia.

I 2014 eksproprierede den argentinske kongres bygningen fra sine tidligere ejere (dem som havde efterladt bygningen tilbage i 1997) for at påbegynde en stor restaurering. 

I 2023 skulle restaueringen være tæt på at være færdig. Af samme grund er der stadig meget begrænset adgang til bygningen indre. Men du kan stadig nyde dens meget smukke ydre – eksample i forlængelse af et besøg til kongressen.

Beliggenhed: Avenida Rivadavia 1815, Buenos Aires

#9 Kulturcenter Kirchner (CCK)

Kulturcenter Kirchner, eller Centro Cultural Kirchner (CCK), er det tidligere centrale postkontor i Buenos Aires. Derfor var det tidligere kendt som El Palacio de Correos y Telecomunicaciones, eller oversat Post- og Telekommunikationspaladset.

Når du besøger det indre af denne massive bygning, kan du stadig se genstande fra dens fortid. For example, er gamle postkasser til de forskellige argentinske provinser er indgraveret i væggene.

Nogle gange kan man komme helt op til bygningens øverste etage. Heroppefra har du en smuk udsigt over centrum af Buenos Aires.

Selve bygningen går tilbage til 1889 og fungerede som det centrale postkontor i Buenos Aires indtil 2002.

I 2015 blev det et kulturcenter og skiftede sit navn til det nuværende.Dette eksempel på Buenos Aires smukke arkitektur ligger kun et stenkast fra det populære must-see præsidentpalads, Casa Rosada.

Beliggenhed: Sarmiento 151, Buenos Aires

Arkitektur i Buenos Aires: Kulturcenter Kirchner
Arkitektur i Buenos Aires: Kulturcenter Kirchner

#10 San Martin-paladset

San Martin-paladset, eller på spansk Palacio San Martin, er et pragtfuldt palæ beliggende ved San Martin-parken i Retiro-kvarteret nær centrum af Buenos Aires. Palæet blev bygget mellem 1905 og 1909 af en argentinsk-norsk arkitekt, Alejandro Christophersen.

Siden 1936 har San Martin-paladset været en del af det argentinske udenrigsministerium og bliver brugt til officielle ceremonier. Men oprindeligt blev det bygget som et familiepalæ for en velhavende argentinsk familie. Derfor er palæet også kendt som Anchorena-paladset.

San Martin-paladset er en del af Belle Epoque i Buenos Aires (link på engelsk), hvor byen oplevede et boom i fransk inspireret arkitektur.

Det er kun muligt at besøge bygningen med en guidet rundvisning. Læs mere om guidede ture i San Martin-paladset (link på spansk) eller tilmeld dig en privat tur fra Viator, der kommer forbi San Martin-paladset og mange af de andre fantastiske bygninger på denne liste.

Beliggenhed: Arenales 761, Buenos Aires

Hvilken af ​​disse bygninger kunne du tænke dig at besøge? Eller har du besøgt en fantastisk bygning i Buenos Aires, som ikke er på listen? Del dine tanker og viden nedenfor!

Arkitektur i Buenos Aires: CCK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.