Beautiful Local Parks and Secret Gardens to Visit in Buenos Aires
Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

En insider guide til de bedste parker og grønne områder i Buenos Aires

Buenos Aires kan hurtigt komme til at føles en smule overfyldt. Der er altid mange mennesker, når man skal rundt i byen.

Heldigvis er der nogle, som har tænkt over det og sørget for en masse grønne områder og parker over hele Buenos Aires.

I denne post, deler jeg nogle af de smukke parker og grønne områder, som du kan besøge i Buenos Aires. Når du har brug for en pause fra cement og de smalle fortov, så ved du hvor du kan tage hen.

Nogle af parkerne ligger midt i byen. Imens andre områder er en smule længere væk og tilbyder dig endnu mere plads og adgang til natur.

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Oplev de bedste parker og grønne områder i Buenos Aires

Plaza San Martín

Plaza San Martín er en stor park og plads som ligger i området Retiro. Det er en af de ældste parker i Buenos Aires.

Parken strækker sig hele vejen fra Retiro togstation til de argentinske udenrigministerium, Cancillería, og forsvarsministerium, Círculo Militar.

Plaza San Martín er en af mine yndlings parker i Buenos Aires. Dens centrale beliggende, de enorme træer som dækker de omkringliggende gader, og den skønne udsigt fra toppen af parken med udsigt over det engelske klokketårn,Torre Monumental, er bare fantastisk.

Du kan let kombinere et besøg til det engelske klokketårn og opleve Plaza San Martín fra oven først. Derefter kan du besøge Plaza San Martín i øjenhøjde og opleve de mange smukke bygninger som ligger omkring parken.

Beliggenhed: Avenida Santa Fe og Avenida Maipu, Retiro

Palermo Skovene, Bosques de Palermo

I centrum af de populære Palermo-område, finder du en kæmpestor park. Populært kaldes den for Bosques de Palermo eller oversat “Palermo skovene “. Dog er dens rigtige navn faktisk Parque 3 de Febrero (Tredje februar parken).

Parken dækker mere end 370 hektarer land. Og det er en af de mest populær steder for porteños at undslipper deres lejligheder og nyde en gåtur, en maté i solen eller udendørssportsaktiviteter.

Bosques de Palermo har to store søer. Her kan du kan leje en padlebåd til at sejle rundt. Der er også et planetarium og en smuk rosenhave, også kendt from El Rosedal.

Rosenhaven El Rosedal

I rosenhaven har du mere end 8,000 roser fra 93 forskellige rosenarter. Derudover har haven også en andalusisk patio. Patioen blev doneret til Buenos Aires fra den spanske by, Sevilla (som i øvrigt er en af mine ynglings byer i Spanien).

Store dele af den store park er designet af samme landskabsarkitekt, som også designede Barrancas de Belgrano og Buenos Aires’ botaniske have: Charles Thays. Og den sidste del af Bosques de Palermo støder faktisk op til den botaniske have (læs mere herunder).

Beliggenhed: Avenida Sarmiento og Avenida del Libertador, Palermo

Barrancas de Belgrano

Barrancas de Belgrano ligger i Belgrano-bydelen i den nordlige del af Buenos Aires. Her skaber den et grønt område for bydelens indbyggere til at nyde solen med græs mellem træerne.

Denne smukke park i Buenos Aires blev tilrettelagt i 1892 af den franske Carlos Thays. Altså den samme som designede dele af Bosques de Palermo og den botaniske have i Buenos Aires (læs mere herunder). Parken har mere end 60 forskellige arter af træer, blomster og anden vegetation.

På weekendaftener kan du se mennesker, der øver sig på deres tango på en lille scene inden i parken.

Beliggenhed: Avenida Virrey Vértiz og Avenida Juramento, Belgrano

Buenos Aires’ botaniske have, Carlos Thays

Buenos Aires’ botaniske have eller jardin botánico som den hedder på spansk ligger i hjertet af Palermo.

Haven optager syv hektar jord lige ved Plaza Italia og to af Buenos Aires’ travleste gader: Avenida Santa Fe og Avenida Las Heras.

Den botaniske have har en kollektion med mere end 6.000 forskellige plante- or træsorter. Disse kan nydes både udendørs og i store indendørs drivhuse i haven.

I centrum er den botaniske have i Buenos Aires, finder du det lille hus i engelsk stil. Fra tid til anden bliver det brugt til forskellige kunstudstillinger. Igennem hele haven kan du derudover også finde forskellige skulpturer.

Indgangen til Buenos Aires’ botaniske have er gratis.

Åbningstider til den botaniske have er:

  • Tirsdag til fredag, kl. 8 til kl. 18.45
  • Lørdage, søndage og argentinske helligdage, kl. 9.30 to 18.45
  • Mandage er lukkede

Beliggenhed: Avenida Santa Fe 3951, Palermo

Buenos Aires’ naturreservat, Reserva Ecológica Costanera Sur

Reserva Ecológica Costanera Sur eller bare Reserva Ecológica er det største grønne område i Buenos Aires by. Reservatet strækker sig 350 hektarer land med mange søer, stier og fuldstændig utilgængelige områder.

Dette store reservat ligger lige bagved det populære og dyre område, Puerto Madero. Det strækker sig hele vejen ud til flodbredden af Río de La Plata, den flod som deler Argentina og Uruguay.

Reservatet har den største biodiversitet inden for Buenos Aires by. Her kan du opleve alting fra mange forskellige fuglearter, firben og skildpadder og selvfølgelig mange forskellige træer og anden vegetation. Det er derudover det perfekte sted for fuglekiggeri.

På grund af sin størrelse, anbefales det at leje en cykel til at komme rundt og opleve så meget af reservatet som muligt.

Indgangen er gratis, men reservatet kan lukke på grund af dårligt vejr.

Beliggenhed: Avenida Dr. Achaval Rodriguez 1550, Puerto Madero

Børnenes park og Buenos Aires strandpark, Parque de los Niños y Playa Urbana

Et alternativt grønt område at besøge i Buenos Aires er Parque de los Niños eller børnenes park. Parken ligger i det allernordligste hjørne af Buenos Aires oppe mod grænsen til Buenos Aires provinsen. Parken har udsigt over floden, Río de La Plata.

Inden i Parque de los Niños, finder du også Playa Urbana eller oversat bystranden/havnebadet. Det er en kunstig anlagt strand-lignende område med en masse legepladser med små vandaktiviteter.

Vi besøgte en gang i løbet af ugen. Der var den ret tom og uden særlig mange interessante ting at lave. Der var kun nogle meget store områder med græs og inden rigtig strand med sand. Måske er det et sjovere sted hvis du har børn med.

Det er fuldstændigt gratis at besøge; indgangen er gratis, solstolene og vandaktiviteterne er også gratis.

Ifølge bystyret i Buenos Aires, er det det første havnebad i Latinamerika – men forvent altså ikke noget a la de københavnske havnebad.

Vær opmærksom på, at Playa Urbana kun er åben i de argentinske sommermånederne: januar og februar.

Beliggenhed: Parque de los Niños, General Paz og Avenida Cantilo

Andre parker værd at besøge i Buenos Aires

Parque Las Heras
Parque Las Heras ligger i Palermo-bydelen ved to af Buenos Aires vigtigste gader Avenida Las Heras og Avenida Cononel Díaz. Det er et ynglingssted for hundeejer i området og folk, der laver udendørs fitness.

Parque Centenario
Parque Centenario er en cirkelformet park, der ligger i centrum er bydelen Caballito. Parken har en stor sø i midten og du finder også et Naturhistorisk museum.

Har du besøgt nogle af disse parker? Hvilken en er din ynglings park i Buenos Aires? Del dine oplevelser i kommentarer herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.