How to Get a Student Visa in Argentina
Bo i udlandet

Hvordan får man et studievisum i Argentina

At få et studievisum i Argentina er en meget simpel proces. Den påkrævede dokumentation fra det argentinske migrationskontor er meget ligetil og kræver ikke alt for meget arbejde fra dig.

I de fleste tilfælde, er det så let at få den påkrævede dokumentation, at du ikke engang behøver en advokat til at hjælpe dig. Det anbefales dog, at hvis du ender i en særlig situation udenfor de normale procedurer, så bør du kontakte en advokat med speciale i argentinsk migrationslovgivning.

Der er to forskellige slags studievisum i Argentina:

 • Et studievisum for udvekslingsstuderende
 • Et studievisum for fuldtidsstuderende

Jeg har boet i Argentina på mit studievisum i 3 år, hvilket derefter gav mig mulighed for at ansøge om og få permanent opholdstilladelse. Før jeg fik mit studievisum som fuldtidsstuderende, havde jeg et studievisum på 6 måneder som udvekslingsstuderende.

Over alle disse år, har jeg selv stået for al mit papirarbejde og uden behov for at involvere en advokat. Så lad os nu kigge nærmere på, hvad du behøver for at ansøge hver af disse visa:

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Visum for udvekslingsstuderende i Argentina

Ved udvekslingsstuderende forstås én, som læser ét eller to semester i Argentina. Imens du er væk, er du stadigvæk indskrevet på dit eget universitet. I de fleste tilfælde, har dit universitet en udvekslingsaftale med det universitet, hvor du tager kurser i Argentina.

Som en udvekslingsstuderende, vil dit host universitet i Argentina sørge for det meste af det papirarbejde som du behøver til migrationskontoret.

Normalt inkluderer den dokumentation de udvekslingsaftaler som er lavet mellem dit eget universitet i Danmark og dit host universitet i Argentina. Og der kan også være mere specifikke papirer omkring din udvekslingsperiode i Argentina.

Når du ankommer til dit host universitet, så burde de have papirerne klar til dig.

Hvad behøver du for et visum som udvekslingsstuderende?

Det eneste som du behøver at gøre selv er at få dine argentinske antecedentes penales (eller straffeattest).

Straffeattesten for Argentina bliver lavet igennem migrationskontorets onlinesystem, Radex (radicación a distancia), som du skal bruge til at uploade din dokumentation.

Igennem Radex, vil du også blive tildelt en tid til at gå til migrationskontoret. Her skal du medbringe al din dokumentation, dit pas og din argentinske straffeattest.

Spørg dit host universitets internationale kontor hvis du er i tvivl om noget.

Become Fluent in any Language

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Visum for fuldtidsstuderende i Argentina

Du vil blive forstået som en almindelig- eller fuldtidsstuderende af det argentinske migrationskontor, hvis du er indskrevet til at studerende en hel universitetsgrad ved et argentinsk universitet.

Her er du ladt en smule mere til dig selv med papirarbejdet end som udvekslingsstuderende. Men papirarbejde som påkræves for at få visum som fultidsstuderende er stadig meget let!

I Argentina differentierer det juridiske system imellem hvorvidt du kommer fra et Mercosur land (Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay) eller ej, når du ansøger om visum. For studievisum er kravene de samme. Forskellen kommer først rigtigt, hvis du skal til at søge om permanent opholdstilladelse:

 • Mercosur indbyggere kan ansøge om permanent ophold efter 2 år lovligt i Argentina.
 • Ikke-Mercosur borgere kan ansøge om permanent ophold efter 3 år lovligt i Argentina.

Som danskere vil vi altid være ikke-Mercosur borgere. På nær hvis du har dobbelt statsborgerskab for et af landene i Mercosur.

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Påkrævet dokumentation for et studievisum i Argentina

For et studievisum i Argentina skal du bruge:

 • Dit pas inklusiv indrejsestemplet til Argentina
 • Din elektronisk indskrivning på universitetet i Argentina (Constancia de inscripción electrónica)
 • Din argentinske straffeattest (Certificado de Antecedentes Penales Argentinos)
 • Din danske straffeattest og straffeattest fra hvilket som helst land, hvor du har boet længere end 1 år.
 • Bopælsattest i Argentina eller en faktura en offentlig service (el, vand eller gas) i dit navn (Certificado de domicilio o una factura de algún servicio público a su nombre (ABL, luz, agua o gas)).

Elektronisk indskrivning på universitetet

Den elektroniske indskrivning på det argentinske universitet er et stykke papir som du får fra dit argentinske universitet.

Det er beviset på, at universitets autoriteter har registeret dig i migrationskontorets system som studerende ved deres institution. I mit tilfælde, fik jeg papiret fra sekretariatet for kandidatuddannelser.

Spørg på universitet og insister på at få det her stykke papir kort efter, at du er blevet indskrevet på universitet. Det her papir er supervigtigt for, at du kan starte din migrationsproces.

Become Fluent in any Language

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Argentinsk straffeattest

Din argentinske straffeattest er inkluderet i migrationskontorets onlinesystem, Radex.

Førhen skulle man hen på et andet kontor for at få den argentinske straffeattest. Men det ændrede sig omkring 2018, hvor Radex blev implementeret.

Udenlandsk/dansk straffeattest

Du skal også fremvise din danske straffeattest eller en straffeattest fra et hvilket som helst land, hvor du har boet længere end et år.

Straffeattesten skal være på Spanish.

Rigspolitiet udsteder faktisk automatiske straffeattester på spansk. Jeg løb dog ind i et problem, da jeg fremviste den spanske straffeattest fra Rigspolitiet i Argentina. Det argentinske migrationskontor afviste min spanske oversættelse, fordi Rigspolitiets logo ikke var oversat. De sagde, at de ikke kunne være sikker på, hvor straffeattesten kom fra siden de ikke forstod logoet. Så jeg var nødt til at få den oversæt til spansk af en argentinsk oversætter.

Oversættelser til official brug skal oversættes af den statsautoriseret oversætter i Argentina. Du kan tjekke de statsautoriserede oversætteres hjemmeside for dansk-spanske oversættere.

Bopælsattest i Argentina

Til slut skal du fremvise en bopælsattest. En bopælsattest fortæller migrationskontoret, hvor du planlægger at bo, imens du er i Argentina.

Når du har lejet en lejlighed eller et værelse, kan du få en bopælsattest. Bopælsattesten kan laves på din lokale politistation. Bed dem om et certificado de domicilio para immigrations. De skriver dit navn og adresse nede på et stykke papir. Og de vil måske tage et par hundrede pesos for det.

I løbet af et par dage, vil en politibetjent komme forbi din adresse. De vil ringe på døren og bede dig om at komme ned og åbne. Du skal skrive under på et papir, så de kan bekræfte, at du faktisk bor på den adresse som du har sagt, at du gør.

En anden mulighed er at fremvise en faktura for en offentlig service i dit navn og for den adresse, hvor du bor. En offentlig service kan være el, vand eller gas.

Vær dog opmærksom på, at hvis du lejer en lejlighed, så er ejeren af lejligheden måske ikke villig til at sætte dit navn på fakturaen. I Argentina kræver det en masse bureaukratisk frem og tilbage at ændre navnet på en faktura for en offentlig service.

Så bopælsattesten fra politiet er normalt den letteste ting at gøre.

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Hvordan ansøger du om et studievisum i Argentina

Processen for at ansøge om visum i Argentina er næsten fuldstændig digitaliseret og foregår igennem onlinesystemet, Radex. Dog skal du stadig hen og fremvise de originale dokumenter på migrationskontoret.

Her er hvordan du ansøger om et studievisum i Argentina:

 1. Start din ansøgning på migrationskontorets onlinesystem, Radex – vælg: tramites de radicaciones generales.
 2. Upload alle de påkrævede dokumenter og (se listen ovenfor for præcis information).
 3. Radex-systemet vil kræve, at du betaler dit migrationsgebyr. Tjek det her link for migrationsgebyrerne.
  Du kan enten betale kontant eller med kreditkort. Det kan dog anbefales at du betaler kontant. Hvis du betaler med et udenlandsk/dansk kreditkort, vil den doblede valutakurs i Argentina i øjeblikket, gøre at du betaler unødvendigt mere. Alternativt kan du spørge nogen du kender med et argentinsk kreditkort, om du kan bruge deres kort.
 4. Sæt dig tilbage og vent på at modtage en e-mail fra migrationskontoret. De vil bede dig om at møde op til en aftale på migrationskontoret tætteste på din bopæl. For din aftale, medbring alle dine originale dokumenter, som du uploadede. Det kan også ske, at du bliver bedt om at medbringe yderligere dokumenter.
 5. Tag til migrationskontoret på det aftalte tidspunkt. Vis e-mailen med din aftale og følge deres instruktioner til en af skrankerne, hvor du skal fremvise dine papirer.
 6. Gå hjem og vent. Efter et stykke tid vil du modtage information on din nye migrationsstatus, som formentligt vil være godkendt.
 7. Efter et par måneder, vil du modtage dit nye argentinske ID-kort, også kaldet DNI (Documento Nacional de Identidad)

Husk altid at double tjekke kravene på migrationskontorets officielle hjemmeside (det kan ske at de opdaterer hurtigere end min post):

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Hvordan forlænger du et studievisum i Argentina?

Et studievisum i Argentina er normalt kun gyldigt i ét år. Selv hvis dit studieprogram er over 2 eller flere år, så bliver du nødt til at forlænge dit studievisum hvert år.

Heldigvis er processen med at forlænge visummet næsten mere enkelt end processen for at søge om studievisum den første gang.

Påkrævet dokumentation til forlængelse af studievisum i Argentina

Her er hvad du behøver for at søge om forlængelse af dit studievisum i Argentina for et ekstra år:

 • Et gyldigt pas og dit argentinske ID-kort (DNI).
 • En studieattest fra dit argentinske universitet, som beviser, at du er fuldtidsstuderende. Attesten skal være legaliseret af det argentinske undervisningsministerium (Certificado de alumno regular, legalizado por el Ministerio de Educación).
 • Et karakterbevis for beståede kurser, som også skal være legaliseret af det argentinske undervisningsministerium (Certificado analítico con materias aprobadas, legalizado por el Ministerio de Educación).
 • Hvis du læser på en postgraduat uddannelse (altså kandidat eller PhD) skal du også fremvise et notat fra dit universitet, som også skal være legaliseret af det argentinske undervisningsministerium (En caso de tratarse de un Postgrado o una Maestría deberá acompañar nota de la institución, legalizada por el Ministerio de Educación).
 • Din argentinske straffeattest (Certificado de antecedentes penales argentinos).

Studieattest for fuldtidsstuderende

En studieattest for fuldtidsstuderende beviser, at du er skrevet ind på universitet og tager dine timer. I Argentina hedder det dokument et certificado de alumno regular.

På nogle universiteter i Argentina, har du mulighed for at ansøge om studieattesten igennem universitets online portal. Imens på andre universiteter, bliver du nødt til at anmode om det ved en hjælpeskranke på campus.

Din studieattest skal legaliseres af det argentinske undervisningsministerium før det er gyldigt til brug i din migrationssag. Legaliseringen giver garanti for, at den studieattest du fremviser, faktisk er fra dit universitet.

Husk at understrege, når du anmoder om studieattesten, at universitet skal sende det til ministeriet og blive legaliseret. Nogle gange skal du betale et lille gebyr for denne service.

Så vidt jeg ved, så er det kun universitet som kan sende studieattesten til undervisningsministeriet. Så du behøver ikke selv at gøre det.

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Karakterbevis for beståede kurser

Du skal også fremvise et karakterbevis fra dit argentinske universitet med alle de kurser du har bestået. Det bør vise den karakter du har fået i hver kursus.

Du kan normalt også ansøge om karakterbeviset via universitets onlinesystem. I Argentina kaldes et karakterbevis Certificado Analítico.

Karakterbeviset skal også legaliseres af det argentinske undervisningsministerium. Her gælder det same som nævnt ovenfor: det er universitetet, der skal sende karakterbeviset ind og legaliseres – ikke dig selv!

Notat fra dit universitet (i tilfælde af postgraduat)

Hvis du læser en postgraduat grad (altså kandidatgrad eller en Ph.d.), så beder migrationskontoret dig også om at fremvise et notat fra dit universitet.

Det er en smule uklart, hvad det her notat faktisk skal indeholde. Vigtigste er det dog, at dette notat også skal legaliseret af det argentinske undervisningsministerium.

Argentinske straffeattest

Den opdaterede straffeattest ansøger man om direkte igennem migrationskontorets onlinesystem, Radex.

Husk altid at double-check kravene for forlængelse af studievisum før du gør i gang: Forlængelse af studievisum.

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Hvordan ansøger du om forlængelse af et studievisum i Argentina

Processen af at ansøge om forlængelse af studievisum er nogenlunde den same som for ansøgning om visa første gang:

 1. Start din ansøgning online via migrationskontorets onlinesystem, Radex.
 2. Upload den opkrævede information og dokumentation (tjek listen ovenfor) i Radex systemet.
 3. Betal migrationsgebyret.
 4. Du vil modtage en e-mail angående din aftale på dit lokale migrationskontor.
 5. Medbring den original version af alle de dokumenter, som du uploadede, til migrationskontoret på det aftalte tidspunkt.
 6. Vent i køen ved migrationskontoret. Kom indenfor. Fremvis dine papirer. Tag hjem og vent på godkendelsen af din forlængelse.

Become Fluent in any Language

Er du interesseret i at læse i Argentina? Eller har du måske allerede startet din uddannelse I Argentina? Hvordan gik din proces med at få studievisum i Argentina? Del gerne dine erfaringer og tips i kommentarerne herunder!

Den komplete guide til hvordan man får et studievisum i Argentina og hvordan du forlænger dit studievisum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.