Currency Exchange in Argentina
Argentina,  Latinamerika,  Rejse

Hvordan veksler du penge i Argentina?

Hvordan man kan veksle sine penge i Argentina er nok en af de mest forvirrende ting for udlændinge, der besøger eller bor i Argentina.

For det første, fordi den argentinske valuta, den argentinske peso, er meget ustabil. Dens værdi sammenlignet med den amerikanske dollar ændrer sig en masse – og for det mest går pesoens værdi ned af!

Når den argentinske peso devaluere (altså dens pris falder sammenlignet med andre valutaer) betyder det, at du kan købe det samme antal argentinske pesos for et mindre antal af din egne valuta.

For det andet og for at gøre det endnu mere besværligt, så eksisterer der i øjeblikket en dobbelt vekselkurs for den argentinske peso. Der er altså to vekselkurser for den samme valuta: den official kurs og kursen på det sorte marked (også kaldet “dollar blue”).

I den her post, vil jeg prøve at afdække alt hvad du behøver at vide om, hvordan du veksler dine penge i Argentina:

En insider guide til at forstå valutakurser i Argentina

En introduktion til valutakurser i Argentina

Valutakurser er et hverdagsemne i Argentina. Og der er en masse information om vekselkurser som du bør holde dig for øje, når du besøger Argentina.

Som nævnt, betyder devalueringen af den argentinske peso, at din udenlandske valuta (USD, EUR, DDK, etc.) vil blive mere værd med tiden. Så du kan altså købe flere argentinske pesos for et mindre beløb af kroner.

Derfor er den første ting, som du skal vide, at du kun bør veksle et lille beløb af pesos af gangen!

Officielle versus “blue” vekselkurs

I 2019 fik Argentina en ny regering, som kort efter, at den var trådt til, indførte restriktioner på antallet af amerikanske dollars som argentinske borger (både nationale og udlændige) kunne veksle per måned. Restriktionerne på den amerikanske dollar fik en parallel uofficielle valuta marked til at skyde op.

Siden de fleste argentiner opsparer i amerikanske dollars, skabte restriktionerne en efterspørgsel for dollars som det officielle valuta marked ikke kunne matche. I stedet gik den efterspørgsel over til det sorte marked. Stigning i efterspørgslen på det sorte marked skabte en stigning i vekselkursen på det sorte marked – eller på “blue” kursen. På det officielle marked, kunne regeringen samtidig holde den officielle vekselkurs kunstigt nede.

Når du har en udenlandsk valuta som du gerne vil veksel, bør du altid prøve at få den højeste mulige kurs. Det vil give dig flere pesos for det samme antal af din udenlandske valuta. I øjeblikket i Argentina, kan du få den højeste vekselkurs på det sorte marked.

Imens hvis du have argentinske pesos som du gerne vil veksle, så vil du helst have den laveste vekselkurs. Siden det vil give dig et større beløb af den udenlandske valuta (normalt amerikanske dollars) for dine pesos. I øjeblikket i Argentina, kan du få den laveste vekselkurs på det officielle marked.

Men få argentiner har faktisk adgang til det official valuta marked siden regeringen i løbet af pandemien har indført flere og flere restriktioner i håb om at redde noget af den dårlig økonomi herover.

Så den anden ting du bør vide er: prøv altid få din udenlandske valuta vekslet til den sorte markedets vekselkurs!

Tjek den opdaterede officielle og uofficielle “blue” vekselkurs her!

Et lignende sort marked fandtes i Argentina imellem 2012 og 2015 pga. den sammenslags restriktioner. Da Argentina fik ny præsident i 2015, blev restriktionerne løftet, hvilket fik den officielle og de uofficielle vekselkurs til at blive næsten det samme. Men i 2019 kom de altså tilbage.

Pengeautomater og udenlandske kort

Men kan du bruge pengeautomater og dine udenlandske kredit kort i Argentina? Tænker du nok. Det kort svar er: Ja, det kan du godt… MEN undgå for alt i verden at bruge både bankautomater og dine udenlandske kort!

Pengeautomater, eller cajeros automáticos som de hedder på spansk, veksler til den officielle vekselkurs. Så du får færre pesos end hvis du vekslede på det sorte marked. Derudover så tager de fleste argentinske banker også nogle ret heftige gebyrer for at hæve med udenlandske kort.

Hvis du bruger dine danske kort til at købe varer eller services i Argentina er det det samme: udenlandske kort vil tage den officielle vekselkurs!

Så undgå at bruge dine kort eller du vil kunne til at betale næsten dobbelt så meget! Yup, i øjeblikket er forskellen mellem den officielle kurs or “blue”-kursen næsten 50%!

Hvor kan man veksle penge i Argentina?

Hvis du ikke bør bruge pengeautomater eller dine kort, hvor skal du så veksle dine penge i Argentina?

Der er heldigvis nogle forskellige muligheder!

Du kan enten bruge online valutaservices som Western Union, Azimo og Xoom eller lokale vekselkontorer. Læs mere nedenfor!

Online valutaservices

Western Union

I øjeblikket (2022) er Western Union en meget populært ulighed for online valutaservice for både expats or udlændinge, der besøger Argentina.

Western Union tilbyder en vekselkurs, som er meget tæt på “blue” kursen. Det betyder altså, at du vil få flere pesos for dine udenlandske valuta end ved at veksel til den officielle kurs.

Det positive med Western Union er derudover, at du kommer udenom at skulle veksel dine penge hos nogle shady gadehandlere.

Du går simpelthen bare ind på Western Union’s hjemmeside, sætter en overførsel op og vælger et sted tæt på, hvor du skal bo, til at hente pengene.

Xoom

Xoom er en anden mulighed, hvis ikke du kan få Western Union til at fungere (det bør hvis du går ind fra den danske side).

De to steder giver ikke en ligeså god vekselkurs som Western Union og de vekselkontorer på det sorte marked. Men det er stadig bedre end at hæve penge fra en pengeautomat eller at bruge dit kort til den officielle kurs.

Før den dobblet vekselkurs blev en realitet i Argentina i 2019, brugte jeg tit Azimo til at sende penge fra Danmark til Argentina. Deres service er en hel del billigere end traditionelle bankoverførsler.

Medbring amerikanske dollars

Hvis du foretrækker at veksle dine penge fysisk, når du er ankommet til Argentina. Så medbring amerikanske dollars!

Amerikanske dollars er i meget høj kurs i Argentina, og du vil få den bedste kurs for dem!

Sørg for at spørge din bank i Danmark om at give dig nye 100 USD pengesedler! Nogle vekselkontorer i Argentina vil nægte af veksle dine penge, hvis ikke det er 100 USD pengesedler!

Mange er de lokale vekselkontorer vil også kunne veksle Euros. Og fleste steder veksler også andre latinamerikanske valutaer såsom de brasilianske reales eller chilenske pesos. Men det sikreste er helt sikkert at have amerikanske USD med!

Lokale vekselkontorer

Officielle vekselkontorer (Casas de Cambio) i Argentina

Hvis du foretrækker at veksel dine penge et officielt og sikkert sted, når du ankommer, så kig efter de officielle vekselkontorer i centrum af de fleste store byer.

Disse steder kaldes Casas de Cambio, og de vil tilbyde dig en vekselkurs omkring the den officielle kurs. Så ved at bruge dem vil du altså ikke kunne tage gode af den uofficielle kurs.

I Buenos Aires kan du finde mange af de officielle vekselkontorer rundt omkring i byen. Der er dog særligt rigtigt mange er de officielle kontorer i området omkring gaden Sarmiento i centrum af Buenos Aires.

Florida-gaden og de sorte marked vekselkontorer (Cuevas)

Hvis du gerne vil veksle dine penge til den uofficielle “blue” kurs, når du er ankommet, så tag til Buenos Aires centrum. Området omkring gaden Florida (calle Florida) er kendt for at være et hotspot for de sorte marked vekselkontorer. Det er tæt på Plaza de Mayo og Obelisken i Buenos Aires.

I Argentina er de sorte marked vekselkontorer også kaldet Cuevas (altså huler). Når du går rundt i området omkring Florida-gaden, kan du høre folk, der råber “cambio, cambio” (altså veksle, veksle).

Og så ved du, at du er det rigtige sted!

Vær ikke bange for at spørge cambio-folkene om deres vekselkurs. Nogle af dem vil være en smule “in your face” og prøve at overbevise dig om hurtigt at slå en handel af med dem.

Men lad være med at acceptere det første tilbud – det er ikke altid det bedste! Spørg rundt imellem nogle af dem, og på den måde kan du sammenligne og finde det bedste tilbud.

Nogle af gadehandlerne vil måske endda give dig et bedre tilbud hvis du forhandler lidt med dem – hvis du føler dig sikker nok til at prøve det af!

Når du har accepteret i tilbud, vil personen på gaden formentlig vise dig hen til et lille kontor eller en anden person på gaden, som er der hvor selve handlen finder sted.

Lad være med at medbringe flere kontanter end hvad du ønsker at veksle. Og lad være med at veksle for meget på samme tid. Både så du undgå at miste for mange penge hvis du ender med at falde for et scam og fordi valutakurserne ændrer sig så hurtigt i Argentina.

Prisen som Cueva‘erne tilbyder kan variere en smule, men de vil altid være omkring den uofficielle “blue” kurs.

Pas på svindel og bedrag, når du veksler!

Selvom Cueva‘erne er meget normale i Argentina, så er de stadigvæk ulovlige virksomheder. Der er rigtig lidt kontrol med dem, og der er rigtig mange historier om, hvornår de har prøvet at svindel og bedrage udlændinge.

Det mest udrette svindelnummer er at give folk falske pengesedler eller at blande flaske sedler sammen med rigtige sedler.

Men selvfølgelig er det også muligt at finde en Cueva som bare ønsker at veksle dine penge og hvor alting går fint! Men vær opmærksom på, at svindelnummer er meget normale!

Hvis du ikke gider at løbe risikoen, så veksel dine penge via Western Union for en næsten ligeså god kurs!

Konklusion: Hvad har vi lært om at veksle penge i Argentina?

 • Veksel kun et lille beløb af argentinske pesos af gangen!
 • Husk på, at der er 2 parallelle valutakurser i Argentina: den officielle og den uofficielle “blue” kurs.
 • Sørg altid for at prøve at veksle din udenlandske valuta så tæt på den uofficielle “blue” kurs som muligt.
 • Undgå at bruge pengeautomater og dine udenlandske kort i Argentina!
 • Brug online valutaservices som Western Union og Xoom til at få argentinske pesos i Argentina.
 • Du kan også bruge de fysiske sorte marked vekselkontorer, Cuevas – men pas på med svindelnummer hos dem!
 • Medbring altid enten amerikanske dollars eller Euros hvis du vil veksle hos argentinske vekselkontorer – og helst 100 USD pengesedler!

Hjalp rådene her dig bedre på vej til at veksle penge i Argentina? Hvad er din oplevelse med at veksle penge i Argentina? Eller er du netop nu på vej til Argentina og har nogle spørgsmål som ikke blev besvaret? Del gerne dine spørgsmål og kommentarer her!

2 kommentarer

 • Tommy

  Hi. Meget fin beskrivelse – er kursen dårligere hvis jeg medbringer dollars og veksler fysisk i Union Western i BA end online? Stor hilsen Tommy

  • Rebecca

   Hej Tommy! Tak fordi du kiggede forbi! Jeg er glad for at høre, at du kunne bruge beskrivelsen. Så vidt jeg ved, kan man ikke veksle fysiske dollars i Western Union i Argentina (men er ikke 100% sikker). Fysiske dollars kan for det meste veksles på det sorte markedet i Buenos Aires, men det er meget risikable.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.