The Best Street Art in Buenos Aires, Argentina
Latinamerika,  Argentina,  Buenos Aires,  Rejse

En insider guide til den bedste gadekunst i Buenos Aires, Argentina

Vil du opleve noget af den bedste gadekunst i Buenos Aires? Så har du fundet det rette sted! 

I dette indlæg viser jeg dig de tre bedste kvarterer i Buenos Aires til at udforske gadekunst, eller street art som det også populært kaldes på engelsk.

I hvert kvarter, finder du nogle af de mest populære vægmalerier i Buenos Aires. Men husk på, at du også kan gå på opdagelse selv og finde mange andre fantastiske mindre kendte værker. 

Gadekunst er helt lovligt i Buenos Aires. Kunstneren behøver ikke at indhente tilladelse fra den lokale myndighed, så længe ejendommens ejer giver grønt lys.

Så lokale og internationale gadekunstnere henvender sig ofte til ejere af nedslidte bygninger og butikker med tilbud om at give dem en frisk og livlig makeover. Ret interessant, ikke sandt?

Udforsk de tre områder på dette kort og læs mere om dem alle og deres street art i indlægget nedenfor:

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Rejseguide til Buenos Aires: Her finder du den bedste gadekunst

Trip map courtesy of Wanderlog, a trip planner app on iOS and Android

Gadekunst i Palermo

Hvis du planlægger en rejse til Buenos Aires, så er der stor sandsynlighed for, at du har hørt om Palermo. Det er en af de mest populære kvarterer iBuenos Aires, og med god grund for der er så meget at se og lave her!

Vidste du, at Palermo faktisk er det største kvarter i Buenos Aires? Indenfor Palermo findes en række mindre kvarterer, såsom Palermo Viejo, Palermo Soho og Palermo Hollywood. Hvert af disse områder har deres egen unikke stemning og masser af attraktioner at udforske.

Men én ting, der forener alle Palermo’erne, er den utrolige gadekunst du kan finde der. Fra politisk motiverede værker til kommercielle reklamer, så er der nogle virkelig fine vægmalerier i Palermo.

I de senere år er det blevet mere og mere populært for barer og butikker at hyre gadekunstnere til at dekorere deres facader. Det er en win-win situation for kunstnerne får vist deres arbejde, mens virksomhederne får en øget synlighed.

Gå en tur gennem Palermo og se, hvilke interessante vægmalerier du kan finde. Du ved aldrig, hvilket utroligt kunstværk der kan være lige rundt om hjørnet!

Vægmaleri kattekillinger og Karl Marx

I Palermo finder du et helt unikt vægmaleri, der er blevet en sensation på sociale medier.

Vægmaleriet viser en gruppe af søde katte killinger omgivet af affald, blomster, og et maleri af ingen mindre end Karl Marx.

Vægmaleriet er skabt af den argentinske gadekunstner Ever Siempre og er en kommentar til den moderne forbrugeristiske livsstil. Og i særdeleshed den endeløse strøm af kattevideoer på platforme som YouTube.

Så hvis du er i Palermo, sørg for at lægge vejen forbi denne Buenos Aires klassiske af et vægmaleri.Du kan læse mere om killingens vægmaleri her og et interview med Ever Siempre her.

Beliggenhed: Serrano 982, Palermo

Amy Winehouse

Dette fantastiske stykke kunst er et godt eksempel på et mere kommercielt vægmaleri. Vægmaleriet forestiller den afdøde britiske sangerinde Amy Winehouse.

Det er skabt af den argentinske kunstnergruppe Campos Jesses, og er en hyldest til en elsket kunstner.

Du finder den på første sal i La Birreria, (Bryggeriet), som er en populær bar i Buenos Aires. 

Uanset om du er fan af Amy Winehouse eller bare sætter pris på fantastisk gadekunst, så sørg for at tjekke dette vægmaleri, når du er i Buenos Aires. Du vil ikke blive skuffet!

Læs mere om Amy Winehouse-vægmaleriet her (link på engelsk).

Beliggenhed: Honduras 5502, Palermo

Turista en Buenos Aires

Turista en Buenos Aires er navnet på en argentinsk Instagram-konto og blog, primært på spansk. I løbet af de sidste par år er det blevet mere og mere populært for turister og lokale for at udforske Buenos Aires.

Og nu er der endda et vægmaleri dedikeret til den!

Vægmaleriet er skabt af den argentinske gadekunstner Josefina Di Nucci. Det blev lavet i samarbejde med stemmen bag Turist i Buenos Aires, Cynthia Martinez Wagner.

Vægmaleriet viser nogle af Buenos Aires’ mest ikoniske vartegn, samt en kvinde med et kamera – turisten i Buenos Aires.

 Du kan se udviklingen af ​​vægmaleriet her (link på engelsk).

Beliggenhed: Malabia 1371, Palermo

Messi og VM Guldet

Fodbold er mere end bare en sport i Argentina – det er en livsstil. Da det argentinske landshold vandt VM i 2022, dukkede flere og flere vægmalerier op, der fejrede den argentinske sejr.

Et vægmaleri, der har fået særlig megen opmærksomhed, er et portræt af Lionel Messi, der holder VM-trofæet.

Vægmaleriet er malet af den argentinske gadekunstner Maxi Bagnasco og fanger spænding og stolthed, som sejren bragte til Argentina.

Men det er ikke første gang, at Bagnasco har skabt bølger i street artens verden. Bare et par måneder forinden færdiggjorde han endnu et imponerende vægmaleri af argentinsk fodboldspiller Diego Maradona.

Læs mere om VM-vægmaleriet her (link på engelsk).

Beliggenhed: Gorriti 5516, Palermo

Perlazone Studio

Hvis du går rundt i Palermo og tilfældigvis falder over et meget farverigt hjørnehus dækket af en masse små vægmalerier, så har du nok fundet Perlazones kunststudie.

Perlazone er en graffiti- og tatovør med base i Buenos Aires.

Vægmaleriet er ikke kun Perlazones værk. Faktisk har mere end 20 forskellige gadekunstnere bidraget til at dække hele huset med deres egne unikke motiver. 

Resultatet er en fantastisk og eklektisk blanding af kunst, der helt sikkert vil fange dit øje.Læs mere om Perlazone street art vægmaleri her (link på engelsk).

Beliggenhed: Costa Rica 4302, Palermo

Kvinden og leoparden

Selvom jeg ikke kunne finde nogen baggrundsinformation om dette massive vægmaleri, så skulle du ikke snydes for det! 

Vægmaleriet dækker et helt hus og en garage, og forestiller en kvinde med elver-lignende træk og en stor leopard.

Værket er kun et par gader væk fra det populære katte killinger og Karl Marx-vægmaleri nævnt tidligere.

På trods af manglen på information om dets oprindelse, gør vægmaleriets størrelse og indviklede detaljer det til et fremtrædende stykke i nabolaget. Så sørg for at tilføje det til din liste over steder, du skal besøge i Palermo.

Beliggenhed: Serrano 1126, Palermo

Pasaje Russel & restauranten Cabernet

Russell Passage er et must-see destination for gadekunst i Buenos Aires. Beliggende i Palermo er denne lille passage fyldt med farverig gadekunst.

Når du går ned ad gaden, er du omgivet af en overflod af vægmalerier, graffiti og anden gadekunst. 

Et bestemt sted, der skiller sig ud, er hjørnet af Pasaje Russel og Jorge Luis Borges. Her finder du Cabernet, en restaurant, hvis hele facaden er dækket af en række farverige blomster og genstande.

Dette fantastiske vægmaleri blev lavet af den argentinske gadekunstner Josefina Di Nucci, som er kendt for sin legende og farverige stil – og forkærlighed for blomster!Få mere inspiration til hvilke værker du kan opleve i Pasaje Russel (link på engelsk).

Beliggenhed:

  • Pasaje Russel: Russel 4900-5000
  • Cabernet: Jorge Luis Borges 1757, Palermo
Den komplete guide til den bedste gadekunst i Buenos Aires (Argentina)

Gadekunst i Colegiales

Colegiales er et roligt kvarter beliggende nordvest for Palermo. Området byder på en unik oplevelse af Buenos Aires med sin smukke gadekunst og en afslappet lokal stemning.

Selvom det måske ikke er så kendt et område som Palermo, så er Colegiales let tilgængelig. Hvis du bor i Palermo, er Colegiales i gåafstand og du kan opleve masser af fantastisk gadekunst.

Selvom der er for mange vægmalerier til at tælle, har jeg håndplukket nogle af de mest bedste for dig. 

Hvis du foretrækker det, så kan du også udforske området på egen hånd. Alternativt, hvis du foretrækker en mere guidet oplevelse, så tilbyder Graffiti Mundo guidede ture på engelsk om gadekunst i Colegiales.

Jeg var på en af ​​deres ture tilbage i 2016, og var ikke super imponeret… Men måske har tingene ændret sig siden da?

Legetøjsfabrikken (Fábrica de juguetes)

Når du går gennem gaderne i Colegiales, er det svært at gå glip af dette gadehjørne.

Hele facaden af ​​huset er dækket af et fantastisk vægmaleri, der kombinerer en eklektisk blanding af former og genstande, som dyr, robotter og sydamerikanske symboler.

Dette utrolige værk blev skabt af den argentinske kunstne Gualicho (link på engelsk).

Uanset om du er fan af street art eller blot sætter pris på dristige og fantasifulde kunstværker, er dette vægmaleri klart et besøg værd.

Beliggenhed: Conde 391, Colegiales

Learn a Foreign Language!

Alice i Eventyrland

Hvis du er fan af Lewis Carrolls klassiske fortælling om Alice i Eventyrland, så vil du elske dette vægmaleri.

Vægmaleriet, med titlen “Alice and the Porteño Rabbit” er lavet af den franske gadekunstner, Celine Hitier. Kunstnerens levende farver og legende billedsprog bringer den klassiske fortælling til live på en væg i Buenos Aires.

Vægmaleriet forestiller Alice, der falder ned i kaninhullet med kaninen, der venter. Kaninen siges at være portrætteret som en porteño, altså en person fra Buenos Aires.

Du kan læse mere om Alice i Eventyrland vægmaleriet her (link på engelsk)

Beliggenhed: Conde 494, Colegiales

Spejlenes hud (la piel de los espejos)

Beliggende på et stille hjørne i Colegiales er der et vægmaleri, der skiller sig ud for sit unikke og fængslende design. Dette imponerende kunstværk viser porcelænsfigurer af traditionelle argentinske hyrdepiger, guacha, sammen med traditionelle kinesiske mytiske skabninger såsom hunde og drager.

Det interessante ved dette vægmaleri er kontrasten mellem hyrde pigernes fine træk og den voldsomme fremtoning af ​​de kinesiske drager. Samtidig skaber samspillet mellem blå og grå skygger på karaktererne en spejlingseffekt på væggen.

Du kan læse mere om ideerne bag vægmaleriet her (link på spansk).

Beliggenhed: Conde 312, Colegiales

Tegneseriehuset

Dette imponerende vægmaleri er et samarbejde mellem seks forskellige gadekunstnere. Vægmaleriet dækker hele husets facade og byder på forskellige tegneserie lignende figurer i lyse og levende farver. Disse finurlige karakterer tilføjer en farvenuance til det omkringliggende område.

Det anses for at være et af de ældste værker i Colegiales.

Beliggenhed: Conde 391, Colegiales

Frida Kahlo

Hvis du er fan af Frida Kahlo og gadekunst, så har du sikkert hørt om det berømte vægmaleri i Buenos Aires.

Beliggende på grænsen mellem Colegiales og Palermo, er vægmaleriet et af de mest fotograferede værker i Buenos Aires.

Vægmaleriet viser Frida Kahlo i moderne tøj med blomster i håret og en cigaret i mundvigen.

Vægmaleriet er oprindeligt fra 2015 og lavet af street art-gruppen Campos Jesses som et kommercielt projekt for klubben Fridha.

Men i 2022 fik vægmaleriet et nyt udseende. Et gigantisk hjerte blev tilføjet til Frida-figuren, og sommerfugle blev tilføjet omkring hende. Du kan se billeder af det opdaterede vægmaleri her (link på engelsk).

I min mening er det, der gør dette vægmaleri så unikt, Campos Jesses stil. Kunstnergruppen giver altid deres kunstværker mere end én dimension. I dette tilfælde er Fridas hoved og øreringe placeret oven på den originale væg, hvilket skaber en 3D-effekt. Du kan se en anden af deres fantastiske værker her.

Beliggenhed: Avenida Dorrego 1735, Colegiales

Gadekunst i Coghlan & Villa Urquiza

Hvis du gerne vil udforske nogle mindre kendte områder i Buenos Aires og se noget utrolig gadekunst, så bør Coghlan og Villa Urquiza være øverst på din liste.

Disse områder har måske ikke så meget at tilbyde turister i form af traditionelle attraktioner, men er de hjemsted for nogle af de mest fantastiske gadekunst i Buenos Aires.

En af de mest interessante ting ved gadekunst her er rækken af ​​internationale kunstnere, der har bidraget til scenen. For eksempel, har den mexicansk kunstner Quack Zea og den amerikanske kunstner Stacey Williams-Ng begge sat deres præg på området. Og der er mange flere internationale kunstneres værker at finde her.

Og efter at have udforsket gadekunsten i disse områder, er du måske blevet moden til en bid mad eller en kop kaffe. I så fald, kan jeg varmt anbefale at tjekke ud Doho Villa Urquiza, et ny gastronomisk hotspot i området.

Hvis du vil udforske Coghlan og Villa Urquiza med en guide, så tilbyder Buenos Aires Street Art rundvisninger på engelsk i området. Disse ture er en fantastisk måde at lære mere om kunstnerne og deres arbejde, såvel som historien og kulturen i disse unikke kvarterer.

Buenos Aires Street Art er en lokal organisation, der støtter og fremmer kvalitets gadekunst i Buenos Aires. Læs mere på deres hjemmeside om datoer.

Martin Rons Vægmaleri

I Villa Urquiza findes der et mega vægmaleri, der skiller sig ud fra resten. Det massive vægmaleri var det største i Buenos Aires, da det blev lavet tilbage i 2013. Selvom det nok er blevet overhalet af nyere kunstværker siden da, så er det ikke desto mindre stadig et imponerende syn og et vidnesbyrd om det talent og den kreativitet som de involverede kunstnere har.

Vægmaleriet blev skabt af den argentinske gadekunstner Martin Ron i samarbejde med andre lokale gadekunstnere.

Projektet blev startet og organiseret af Buenos Aires Street Art i samarbejde med bystyret i Buenos Aires. Læs mere om vægmaleriet her (link på engelsk).

Vægmaleriet fungerer også som udgangspunkt for gadekunst rundvisningerne som Buenos Aires Street Art tilbyder.

Beliggenhed: Dr. Pedro Ignacio Rivera 4210, Villa Urquiza

Ballerinaparret

I Coghlan støder du på et smukt vægmaleri, der viser to ballerinaer. Værket er skabt af den italienske gadekunstner Alice Pasquini i 2015. 

Vægmaleriet forestiller en kvindelig ballerina, der omfavner en mandlig ballerina ved at holde hendes arme rundt om hans hals. Værket fanger essensen af ​​romantik og ynde på en fantastisk måde.

Det, der virker adskiller dette vægmaleri, er kunstnerens beslutning om at lade den originale rå væg være en del af hendes kunstværk.

Pasquini lod bevidst planter på væggen være intakte. Og i dag er de næsten blevet en integreret del af vægmaleriet, der dækker en del af den mandlige danseres ansigt.

Vægmaleriet blev organiseret og sponsoreret af Buenos Aires Street Art. Læs mere om Alice Pasquinis vægmaleri her (link på engelsk).

Beliggenhed: Valderrama 4023, Coghlan

Tegneserie vægmaleriet

Villa Urquiza er hjemsted for en af Buenos Aires’ ældste vægmalerier, der går tilbage til 2012.

Værket viser en gruppe af tegneseriefigurer med et urban flair. Det er ret imponerende at tænke på, hvor godt dette vægmaleri er blevet bevaret.

Beliggenhed: Holmberg 2863, Villa Urquiza

Uglen (Mural Búho)

Beliggende i kvarteret Coghlan er et fantastisk vægmaleri med hovedet af en ugle i sort og hvid.

Uglen, der originalt er fra det amerikanske kontinent, er omdrejningspunktet for dette imponerende kunstværk. 

Vægmaleriets indviklede detaljer bringer den majestætiske fugl til live på væggen. Den er skabt af den amerikanske gadekunstner Paul Mericle i 2017. 

Værket er sponsoreret af Buenos Aires Street Art og er hurtigt blevet en favorit blandt både lokale og turister. Læs mere om vægmaleriet her (link på engelsk).

Beliggenhed: Quesada 3841, Coghlan

Sneglen og drengen (Caracol – Tiempo Parado)

Dette vægmaleri forestiller en lille dreng, der sidder på toppen af ​​en stor snegl. Hans blik er rettet mod horisonten.

Dette smukke kunstværk, der har titlen “Sneglen – Tiden er stoppet” eller “Caracol – Tiempo Parado” på spansk, er en sand perle i området.

Beliggenhed: Tomás A. Le Bretón 4200, Coghlan

Galactigaucho

I 2022 blev et nyt vægmaleri føjet til Buenos Aires’ allerede imponerende samling af gadekunst.

Vægmaleriet hedder Galactigaucho eller Galaxy Cowboy, og er skabt af den Buenos Aires-fødte gadekunstner Ramon Amoros

Vægmaleriet forestiller en nyfortolkning en traditionel argentinsk cowboy eller gaucho.

Gauchoen er portrætteret i en robotstil, hvor han spiller en guitar formet som en mate kop – en traditionel argentinsk drink. Desuden rider han på en hybrid mellem en dinosaur og en lokal bus linje 42, som faktisk er på vej til Coghlan.

Galactigaucho blev arrangeret af Buenos Aires Street Art. Læs mere om vægmaleriet her (link på engelsk).

Beliggenhed: Estomba 2986, Coghlan

Guldsmeden (Transformación Libélula)

I 2019 satte den amerikanske gadekunstner Stacey Williams-Ng også sit præg i Buenos Aires med et fantastisk vægmaleri af en guldsmed.

Det store kunstværk har livlige farver og fine detaljer, som fanger skønheden og ynden af ​​dette insekt.

Stacey Williams-Ng er kendt for sine fængslende vægmalerier og unikke stil. Hendes guldsmed vægmaleri i Buenos Aires er ingen undtagelse. Læs mere om Stacey and the Dragonfly vægmaleri her (link på engelsk).

Beliggenhed: Estomba 2925, Coghlan

Drømmenes vogter (El Velador de Sueños)

Dette vægmaleri fra 2018 er lavet af den mexicansk gadekunstner Quack Zean, der har skabt flere vægmalerier i Buenos Aires.

Vægmaleriet er blevet sponsoreret af Buenos Aires Street Art.

Læs mere om vægmaleriet her (link på engelsk).

Næsehornet

I 2015 bestemte en lokal familie sig for, at de ville have et næsehorn malet på deres husmur. Den argentinske gadekunstner Ice blev hentet ind for at få deres ønske til at gå i opfyldelse.

Resultatet er et fantastisk 3D-kunstværk, hvor næsehornet ser ud som om det går ud af muren på familiens ejendom.

Ices detaljer er bemærkelsesværdige og næsehornet ser utroligt realistisk ud med sin teksturerede hud – selvom tidens gang har sat sit præg på værket.Dette projekt blev sponsoreret af Buenos Aires Street Art. Du kan læse mere om næsehornsvægmaleri (link på engelsk) og andre projekter på deres hjemmeside.

Beliggenhed: Estomba 3184, Coghlan

Afrikansk kvinde

Foran næsehorns vægmaleriet af Ice, finder du endnu et imponerende vægmaleri, som forestiller ansigtet af en ung afrikansk kvinde. Den er skabt af kunstnerduoen Primo.

Detaljerne og skyggerne på vægmaleriet er lavet så godt, at kvindens ansigt næsten ser levende ud.

Beliggenhed: Estomba 3193, Coghlan

Andet gadekunst i Coghlan & Villa Urquiza

På væggene omkring en park i Coghlan kan man finde mange flotte stykker af gadekunst fra mindre etablerede og yngre generationer af gadekunstnere.

Et eksempel er vægmaleriet som viser en kat, ordet Gato, som betyder kat på spansk, udført i graffiti-stil.

Politisk gadekunst i Coghlan

Ikke alle vægmalerier i Coghlan handler kun om æstetik. Mange af dem har også politiske budskaber og henvisninger til Argentinas historie.

Mødrene fra Majpladsen

I Buenos Aires, støder du tit på vægmalerier med henvisning til Argentinas militærdiktatur og den beskidte krig fra 1976 til 1983. I denne periode blev millioner af venstrefløjsaktivister kidnappet af militærdiktaturet. Mange af disse personer blev aldrig set igen, og deres familier blev efterladt uden information om dem.

Som svar på disse kidnapninger dannede en gruppe mødre foreningen Madres de Plaza de Mayo (Mødrene fra Majpladsen). Når disse kvinder demonstrerede på Majpladsen i det centrale Buenos Aires, bar de hvide tørklæder over hovedet.

I dag er det hvide tørklæde blevet et symbol for deres kamp for retfærdighed. Og de findes i mange af de politiske vægmalerier rundt omkring i Buenos Aires.

Forsvundne børn

Andre vægmalerier i Buenos Aires forsøger at øge bevidstheden om andre presserende sociale problemer. Et sådant vægmaleri i Coghlan bringer opmærksomheden på det aktuelle problem med børnebortførelser.

Vægmaleriet er dedikeret til Tania Merlo, en lille pige, der forsvandt i 2010.

Learn a Foreign Language!

Selv murene under broerne i Villa Urquiza er blevet omdannet til lærreder til farverige vægmalerier.

Husk at hvis du er interesseret i at lære mere om gadekunsten i Buenos Aires, så læs mere om Buenos Aires Street Arts ture i Coghlan og Villa Urquiza. Disse ture giver en unik mulighed for at lære om gadekunsten i Buenos Aires.

Den komplete guide til den bedste gadekunst i Buenos Aires (Argentina)

Hvilken noget af gadekunsten kunne du bedst lide? Har du hørt om nogle af de her vægmalerier før?Eller er der nogle vægmalerier fra Buenos Aires som du synes mangler her? Del dine erfarringer i kommentarflettet herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.