Buenos Aires' hidden gems provide a unique and authentic travel experience
Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika,  Rejse

Anderledes oplevelser i Buenos Aires: 30 unikke steder at besøge

Buenos Aires byder på mange populære seværdigheder, og du kan let bruge et par dage på at udforske Argentinas hovedstad. Men vidste du, at du også kan finde mange anderledes oplevelser i Buenos Aires, som du ikke nødvendigvist finder i guidebøgerne?

Buenos Aires oser af historie og mystik med alt fra skjulte barer til hemmelige haver. Uanset om du har besøgt Argentinas hovedstad mange gange eller er en førstegangsbesøgende på jagt efter unikke og anderledes oplevelser i Buenos Aires, så er du kommet til det rette sted! 

Efter at have boet 7 år i Buenos Aires, har jeg samlet den ultimative liste over de bedste og mest unikke anderledes oplevelser i Buenos Aires, som jeg har lært at kende over årene.

Blog posten er opdelt som en guide til anderledes oplevelser i hvert kvarter i Buenos Aires. På den måde kan du let kan finder de mest interessante steder tæt på, hvor du overnatter eller allerede planlægger at besøge.

Så tag med mig på en rejse gennem de mindre kendte anderledes oplevelser i Buenos Aires!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En Insiders guide til unikke og anderledes oplevelser i Buenos Aires

Indhold


Anderledes oplevelser i centrum af Buenos Aires

Centrum af Buenos Aires byder på vigtige historiske vartegn såsom det lyserøde præsidentpalads (Casa Rosada), Maj-pladsen (Plaza de Mayo), Buenos Aires katedral, Maj Alleen (Avenida de Mayo), og 9. juli Allen (Avenida 9 de julio) samt finansdistriktet i Buenos Aires med mange kontorer.

Centrum af Buenos Aires er også mere populært kendt blandt de Buenos Aires lokalt som microcentro.

Det centrale Buenos Aires byder dog også på nogle fantastiske anderledes oplevelser og virkelig unikke steder, som jeg er sikker på, at de fleste af jer ikke har hørt om.

#1 Oplev det lille sommerhus på toppen af Avenida 9 de Julio

El Chalecito Mueblería Díaz, eller oversat Møbelbutik Díaz’s lille sommerhus, er en af de bedst bevarede hemmeligheder i Buenos Aires. Det er et lille hus bygget på taget af et højhus midt på Buenos Aires mest berømte vej, Avenida 9 de Julio.

Det lille sommerhus er en kopi af møbelforretningens ejers eget sommerhus og bygget oven på møbelbutikkens showroom i den lukrative beliggenhed i det centrale Buenos Aires.

Fra sommerhuset har du en perfekt udsigt over Avenida 9 de julio og Buenos Aires kendte vartegn,obelisken.

Det lille sommerhu er også kendt som det lille hus i himlen. Jeg behøver vist ikke at sige, at huset selvfølgelig også er en af ​​de absolutte bedste udsigtspunkter i Buenos Aires!

Højhuset under det lille sommerhus plejede at være udstillingslokale for en lokal argentinske møbelbutik, Mueblería Díaz. Møbelforretningens ejer, Rafael Díaz, byggede huset i 1926. Han byggede huset for at hans familie havde et sted at spise frokost og hvile i løbet af dagen, når de ikke havde tid til at køre tilbage til deres hjem udenfor byen.

I 2014 blev det lille sommerhus erklæret kulturarv af bystyret i Buenos Aires. I 2021 slog huset for første gang dørene op til offentligheden. Dog var det lille sommerhus en meget begrænset adgang for besøgende.

Buenos Aires Secreta er den eneste arrangør, der tilbyder ture til det lille sommerhus på Avenida 9 de Julio, og turene er kun tilgængelige på begrænsede tidspunkter. Turene er også kun tilgængelige på spansk. Tjek Buenos Aires Secretas Instagram for hvornår den næste ledige tur, hvis du er interesseret i at besøge det lille sommerhus.

Hvis du ikke kan finde en ledig plads på en guidet tur af det lille sommerhus, er det stadig sjovt at prøve at spotte det unikke lille hus, imens du udforsker Avenida 9 de Julio. For Avendia 9 de Julio kan du ikke gå glip af, hvis du besøger Buenos Aires!

Beliggenhed: Sarmiento 1113, Buenos Aires

#2 Frokost i et skjult kloster

Klosteret San Ramón Nonato, også kendt på spansk Convento de San Ramón Nonato, er en enestående anderledes oplevelse i Buenos Aires.

Det gamle kloster ligger kun få meter fra den berømte maj-plads og det lyserøde præsidentpalads, Casa Rosada, midt i det travle centrum af Buenos Aires. Og hvis du ikke leder efter det, kan du gå let glip af indgangen til dette unikke sted i Buenos Aires!

Klosteret San Ramón Nonato dateres tilbage til 1603 og har en smuk indvendig have og et lille kapel.

Oprindeligt var klostret forbundet med en af ​​de ældste kirker i Buenos Aires, Basílica de la Merced. I dag fungerer klostret dog ikke som kloster mere, og er blevet til en oase for travle kontorfolk.

I klostrets gamle bygninger kan du finde antikvitetsbutikker, restauranter og små caféer, der benytter sig af den smukke gamle have til have udendørsservering.

Klosteret San Ramón Nonato er et unikt sted i Buenos Aires, som passer perfekt til en frokostpause.

Beliggenhed: Reconquista 269, Microcentro/Centrum

#3 Nyd Noel-palæet hemmelige have

Noel-palæet, kendt som Palacio Noel på spansk, er en massiv neo-kolonial palæ med en smuk andalusisk have.

Noel-palæet ligger i Retiro-kvarteret tæt på det central Buenos Aires. Palæet er gemt væk bag en høj hvid murstensmur. En lille trædør udgør indgangen til bygningen og giver dig denne følelse af at komme ind i et virkelig unikt sted i Buenos Aires.

Den unikke kombination af det smukke Spansk-inspireret palæ med en stor have gemt mellem skyskrabere i centrum af Buenos Aires er hele turen værd!

Palæet blev bygget i 1920’erne af arkitekten Martín Noel, fra hvem bygningen har fået sit navn, Palacio Noel.

Siden 1943 har Noel-palæet været hjemsted for et latinamerikansk kunstmuseum, eller på spansk Museo de Arte Hispanoamericano Isaac Fernández Blanco.

Museet er lillebitte og byder på en samling af forskellige kunstneriske genstande fra den spanske koloniotid i Argentina frem til Argentinas uafhængighed fra det spanske imperie.

Der er en lille entré for at komme ind i Noel-palæet. Hvis du leder efter et unikt sted og en anderledes oplevelse i Buenos Aires, så sæt Noel-palæet på din liste.

Åbningstiderne for Noel-palæet er:

  • Mandage, onsdage, torsdage og fredage fra kl. 11.00 til 19.00.
  • Lørdag, søndage og nogle argentinske helligdage kl. 11.00 til 20.00.
  • Lukket om tirsdagen.

Tjek Noel-palæets hjemmeside (link på spansk) for opdateringer i forhold til åbningstider og indgangsprisen.

Beliggenhed: Suipacha 1422, Retiro

Der er mange anderledes oplevelser i Buenos Aires

#4 The Hidden Bar in a Flower Shop

Florería Atlántico, oversat som den atlantiske blomsterhandler, er en af ​​de mest unikke barer i Buenos Aires.

Indgangen til denne anderledes oplevelse i Buenos Aires er placeret inde i en smuk blomsterbutik i det centrale Buenos Aires, kun et par gader fra det historiske plads, Plaza San Martin.

Når du kommer ind i blomsterbutikken, så spørg efter Florería Atlántico. Den butiksansvarlige vil henvise dig til en metaldør, der mest af alt ligner døren til et køleskab.

Bag døren vil en trappe føre dig til kælderen og den skjulte bar.

Baren Floreria Atlántico er åben hver dag fra 16.00 til 02.00.

Beliggenhed: Arroyo 872, Buenos Aires

#5 Oplev tango i Buenos Aires’ metro

Buenos Aires’ metro tilbyder en anderledes oplevelse af byens verdenskendte dans, tangoen. For metrostationerne på den gule H-metrolinje i Buenos Aires dekoreret med vægmalerier af gamle tangostjerner såsom tango-sangeren Carlos Gardel.

De færreste er klar over de mange tango-referencer som H-linjen har. På hver station er der forskellige kunstværker fra lokale kunstnere med forskellige tangostjerner. Vægmalerierne er skabt til minde om de mennesker, der var med til at gøre tango verdensberømt under tangoens gyldne dage i Argentina i løbet af 1920’erne og 1930’erne.

Metroen i Buenos Aires er en af ​​de bedste måder at komme rundt i byen med offentlig transport. De lokale kalder også metroen for el Subte på spansk.

H-linjen på metroen er den nyeste af metrolinjerne i Buenos Aires. Byggeriet af H-linjen startede i 2003. På det tidspunkt besluttede bystyret i Buenos Aires, at den nye metrolinje skulle blive en “kulturel tango-tur”.

Mit yndlingskunstværk er det på metrostationen Corrientes under den berømte Avenida Corrientes. På Corrientes stationen kan man skifte mellem H-linjen og B-linjen, og lige der hvor de to linjer er forbundet, er der er et imponerende vægmaleri af Carlos Gardel og den argentinske musiker, Enrique Santos Discépolo.

Vægmaleriet er også et eksempel på den lokale dekorationskunst, filete porteño. I Buenos Aires, vil du opleve at filete porteño bruges i mange forskellige sammenhænge til at dekorere alt fra skilte til lastbiler.

For at tilføje endnu mere tango magi til denne meget anderledes oplevelse i Buenos Aires’ metro, kan du nogle gange finde et lokalt par, der danser tango foran det store vægmaleri på Corrientes stationen.

Så hop på metroen i Buenos Aires for at opdage hvordan byens verdensberømte tango-arv kommer til live på metrostationerne!


Anderledes oplevelser i San Telmo, Buenos Aires

San Telmo er Buenos Aires’ ældste kvarter med brostensbelagte gader, smukke koloniale huse, små unikke antikvitetsbutikker og det berømte San Telmo-marked om søndagen.

San Telmo er et populært sted at besøge for at opleve tango-optræden på Plaza Dorrego eller tangoshows på steder såsom el Viejo Almacén.

Men San Telmo tilbyder også nogle af de bedste anderledes oplevelser i Buenos Aires, hvis du ønsker at opdage mere unikker steder i Buenos Aires.

#6 Oplev Buenos Aires’ smalleste hus

La Casa Mínima, oversat som det mindske hus eller minihuset, er det smalleste hus i Buenos Aires. Huset måler ikke mere end 2,5 meter i bredden.

Minihuset ligger på passagen Pasaje San Lorenzo i San Telmo. Byggeriet af huset går tilbage til 1580. Dengang var huset en del af en større bygning, der dækkede hele hjørnet af Pasaje San Lorenzo og Calle Defensa i San Telmo.

Under udbruddet af den gule feber i 1871, flyttede husets ejere fra huset. Bagefter blev huset til et lejemål for europæiske immigranter. Det menes at være på det tidspunkt, at minihuset blev adskilt fra hjørnehuset og blev det lillebitte hus, man ser i dag.

La Casa Mínima er en del af det historiske kompleks med hemmelige tunneler og et museum, Zanjón de Granados. Guidede ture i La Casa Mínima finder sted hver dag kl. 13.  Læs mere om entré og billetter.

Beliggenhed: Pasaje San Lorenzo 380, San Telmo

#7 Besøg en skjult bar i en gammel jesuiterkloster

Atis Bar er en skjult bar beliggende i en af ​​de mest spektakulære omgivelser i San Telmo, og en af de mest unikke steder i Buenos Aires.

Bygningen, der i dag huser Atis Bar, var tidligere et jesuiterkloster. Ejerne af Atis Bar har valgt at beholde de originale detaljer fra klosteret.

Du kommer ind i baren gennem en lille passage, der fører dig gennem et gammelt spansk-inspireret hus. I bagenden af huset, fører nogle trapper op af mod flere niveauer er terrasser. Terrasserne er opdelt i mange forskellige niveauer og dækket af planter.

Beliggenhed: Peru 1024, San Telmo


Anderledes oplevelser i Palermo, Buenos Aires

Palermo er et af de mest populære kvarterer i Buenos Aires, der byder på hippe kaffebarer, cocktailbarer, street art og søndagsmarkeder Plaza Serrano.

I hjertet af Palermo finder du Plaza Italia, eller oversat den italienske plads, som er et af Buenos Aires’ mest befærdede vejkryds. Pladsen forbinder offentlig transport fra forskellige dele af Buenos Aires.

Palermo deler sig i flere underkvarterer såsom Palermo Soho, Palermo Hollywood og Palermo Chico.

Området er et af de sikreste i Buenos Aires, hvilket gør det til et populært kvarter at bo i udlændinge, internationale studerende og turister, der besøger Buenos Aires.

Palermo byder på en masse interessante og unikke steder at udforske, hvis du leder efter en anderledes oplevelse i dette populære Buenos Aires-kvarter.

#8 Besøg Ricardo Rojas-museet og dens spanske have

Ricardo Rojas-museet er en af ​​de smukkeste anderledes oplevelser i Buenos Aires! 

Museet, som på spansk hedder Museo Casa de Ricardo Rojas, ligger centralt i Palermo, en blok fra den travle gade, Avendia Santa Fee.

Når du kommer ind gennem en enorm trædør til museet, bliver du præsenteret for husets smukke spansk-inspirerede patio. Patioen kombinerer elementer af spansk kolonial, muslimsk og romersk arkitektur.

Ricardo Rojas var en argentinsk forfatter, journalist og politiker i det 19. århundrede. Rojas blev født i 1882 i Tucuman i det nordvestlige Argentina og skrev mange bøger med fokus på argentinsk kultur og national identitet.

Rojas døde i Buenos Aires i 1957, og året efter donerede hans enke deres hus og alle Rojas’ ejendele til den argentinske stat for at skabe det museum, som vi kan besøge i dag.

Ricardo Rojas-museet fremviser forfatterens private samlinger af bøger fra Argentina, Spanien og andre spansktalende lande. Nogle gange arrangerer museet også forskellige kulturelle arrangementer såsom koncerter og bogoplæsninger.

Der er gratis adgang til museet. Tjek Ricardo Rojas-museets hjemmeside (link på spansk) for flere detaljer.

Åbningstiderne for museet for Ricardo Rojas er tirsdag – lørdag kl. 11.00 til 19.00. Mandag og søndag er museet lukket.

Beliggenhed: Charcas 2837, Palermo

#9 Lær at forberede en argentinsk asado

Et besøg i Argentina eller Buenos Aires er ikke fuldendt, hvis du ikke har prøvet en argentinsk traditionelt grillet kød eller asado.

Men hvad med at lære at lave din egen asado på den argentinske måde?

Asado Adventure tilbyder en unik madtur og cooking class, hvor du lærer alt om at tilberede en traditionel argentinsk asado.

Asado er en vigtig del af den argentinske kultur for de fleste argentinere, og det er så meget mere end bare at smide kødet på grillen.

Min mand kan holde timelange foredrag om vigtigheden af asado og hvordan man forbereder en asado på den rigtige måde. Det handler om processen. Det handler om at købe de rigtige ingredienser, starte ilden og tilberede den lokale chimichurri-sauce.

Asado Adventure tager dig igennem den autentiske lokale oplevelse med at tilberede en asado mens du får tid til at udforske det smukke kvarter Palermo Viejo.

Helt ærligt, hvis jeg havde kendt til denne madtur, da jeg flyttede til Buenos Aires, ville jeg have taget på den mange mange gange!

#10 Prøv Yerba Maté

Yerba mate eller bare maté er en traditionel argentinsk urtete-lignende drik med et højt koffein-indhold. I Argentina er mate tæt forbundet med lokal gauchokultur.

Guachoer er Argentinas svar på nordamerikanske cowboys, og de er en meget vigtig del af Argentinas kultur og historie. Maté-drikningen er et socialt ritual, som er blevet videregivet fra guachoerne til det moderne argentinske samfund.

I Buenos Aires vil du ofte se grupper af venner sidde i de lokale parker med en mate-kop, der går på tur mellem dem.

Hvis du vil have en anderledes og meget mere lokal oplevelse i Buenos Aires bør du prøve at smage maté.

Dog er det at drikke maté så meget mere end blot at smage den bitre infusions drik i dens traditionelle maté-kop med sugerøret, kaldet bombilla på argentinsk spansk.

Når du prøver maté i Argentina for første gang, handler det også om at lære om de kulturelle ritualer og vaner, der er forbundet med maté. 

Den bedste måde at lære og forstå den kulturelle baggrund for maté i Argentina er ved at at deltage i en maté-workshop med andre begyndere som dig selv.

#11 Besøg Barolo-paladsets lillebror, la Casa Redonda

Det Runde Hus, eller la Casa Redonda, er en anderledes oplevelse i Buenos Aires og et eksempel på den smukke arkitektur du finder i Argentinas hovedstad.

Blandt lokale er det runde hus også kendt som Barolo-paladets lillebror. De store ligheder med Buenos Aires ikoniske Art Nouveau pæl, Barolo-paladset er ikke en tilfældighed!

Det runde hus i Palermo blev designet og bygget af den samme arkitekt, der designede Barolo-paladset, den italienske arkitekt Mario Palanti.

Opførelsen af Palantis runde hus stod færdigt i 1922. Siden da har det været hjemsted for rige argentinske familier, en ambassade og et kunstgalleri.

Det runde hus ligger på en stille gade i det eksklusive kvarter Barrio Parque, et lille kvarter beliggende mellem de populære Palermo og Recoleta kvarterer.

Blandt lokale er Barrio Parque også kendt som ambassadekvarteret på grund af de store mængder af udenlandske ambassader, der ligger her.

I dag er huset ubeboet og lukket for offentligheden. Men du kan stadig beundre dens smukke ydre.

Beliggenhed: Eduardo Costa 3079, Palermo

#12 Drinks på en skjult New Yorker metrostation

Uptown Bar er en skjult bar beliggende i Palermo, og et unikt sted at besøge i Buenos Aires. Indgangen til baren er designet som en metrostation i New York.

For at komme ind i baren skal du gå ned ad en trappe, der fører dig gennem en tunnel med skilte fra New Yorks ikoniske metro.

Når du kommer længere ned, passerer du en billetkontrol, som også fuldstændig ligner dem i New York. Efter billetkontrolen skal du igennem en togvogn, der fuldstændig ligner metroen i New York. 

Når du er inde i togvognen, lukker dørene bag dig og endnu et par døre åbnes foran dig. Og så du får adgang til Uptown Bar!

Uptown Bar er blevet mere og mere populær i Buenos Aires, og jeg må sige, at kopien af ​​New Yorks metroindgang er lavet rigtig godt.

Uptown Bar serverer en masse forskellige drinks; både klassikere og deres kreationer. Det er en sjov skjult bar, hvis du leder efter en anderledes aften i Buenos Aires.

Beliggenhed: Arévlo 2030, Palermo Hollywood

#13 Besøg Buenos Aires’ japanske have

Den japanske have i Buenos Aires er en stor traditionel japansk have, der faktisk er en af ​​de største japanske haver uden for Japan.

Haven byder på en bred vifte af planter og en dam med små øer forbundet med traditionelle rødmalede japanske broer. Inde i den japanske have har du også en japansk restaurant, der serverer traditionel japansk mad.

Buenos Aires’ japanske have ligger i hjertet af Palermo lige ved siden af Parque Tres de Febrero, også kendt some Bosques de Palermo eller oversat: Palermo skovene.

Den japanske have blev indviet i 1967 for at ledsage et officielt besøg fra Japan til Buenos Aires.

Haven er åben hver dag fra 10.00 til 19.45 og opkræver et mindre beløb i entré.

Tjek de aktuelle priser og åbningstider for den japanske have i Buenos Aires (link på spansk).

Beliggenhed: Avenida Casares 3401, Palermo

#14  Beundre Buenos Aires’ smukkeste bygning, paladset af rindende vand

Paladset af rindende vand, eller el Palacio de Aguas Corrientes på spansk, er en af ​​de mest imponerende og smukkeste bygninger i Buenos Aires.

Facaden er beklædt med mere end 300.000 unikke glaserede farverige terracotta fliser med forskellige motiver. På fliserne finder du blandt andet forskellige udgaver af det argentinske våbenkodeks.

Vandpaladset blev bygget mellem 1887 og 1894 som en vandpumpestation, hvorfra bygningen får sit navn. I dag er det et museum for Argentinas vand- og sanitetshistorie.

I min mening er museet ikke så meget værd. Den mest imponerende del af bygningen er de udvendige detaljer af fliserne.

Beliggenhed: Riobamba 750, Buenos Aires


Anderledes oplevelser i Almagro, Buenos Aires

Oplev Buenos Aires autentiske charme i det travle Almagro-kvarter! Hele Almagro er en skjult perle i Buenos Aires, som ofte overses af turister.

Du finder Almagro kun et par metrostationer fra centrum af Buenos Aires. Almagro tilbyder en mere rå, upoleret og lokal stemning end for example Palermo eller Recoleta. I Almagro kan du få et indblik i det lokale liv i Buenos Aires.

Jeg boede næsten et år i Almagro. Jeg flyttede til Almagro lige før pandemien ramte og boede der det meste af pandemien indtil jeg flyttede til Palermo sammen med min kæreste (og nu mand). 

Jeg holdt meget af den mere lokale stemning, som der er i Almagro, og så tilbyder kvarteret også mange anderledes oplevelser.

#15 Opleve traditionelle Buenos Aires dekorationer, fileteado porteño 

Fileteado porteño er en traditionel dekorationsstil fra Buenos Aires. Det traditionelle håndværk er brugt til at dekorere skilte, butiksvinduer, busser og lastbiler i Buenos Aires.

I 2015 blev fileteado porteño indskrevet som en del af UNESCO kulturarv. Dekorationsstilen hænger også ofte sammen med tango og bliver hyppigt brugt til at dekorere skilte eller portrætter af tangostjerner.

I Almagro kan du opleve en af de mest vidunderlige og anderledes oplevelser i Buenos Aires. Her er det traditionelle Buenos Aires-håndværk nemlig blevet brugt til at dekorerer flere huse.

På gaden Jean Jauresi Almagro kan du se huse dekoreret fra top til tå med fileteado porteño.

Bystyret i Buenos Aires sponsorerede dekorationerne af ​​husene tilbage i 2014. Formålet var at hjælpe med at bevare og fremme det traditionelle Buenos Aires måde at dekorere på.

Beliggenhed: Jean Jaures, Almagro

#16 Besøg Carlos Gardels Museum i Almagro

Almagro er et fantastisk sted at lære om tango i Argentina!

Almagro huser museet og barndomshjemmet for den argentinske tango-sanger, Carlos Gardel, og et hel sidegade er opkaldt efter Gardel og fuldt med tango referencer. Sidegaden hedder Pasaje Carlos Gardel, eller oversat til dansk Carlos Gardel Passagen.

Carlos Gardel Passagen byder på traditionelle barer og tango-inspirerede gadekunst.

Carlos Gardel Museet kan du lære mere om tango og Carlos Gardels liv. Museet opkræver en lille entré, men om onsdagen er adgangen til Carlos Gardel-museet gratis.

Rejser du på et budget? Tjek min guide til gratis oplevelser i Buenos Aires!

Beliggenhed: Jean Jaures 735, Almagro

#17 Dans tango i en lokal dansesal, milonga

Almagro er et fantastisk sted at prøve krafter med den argentinske tango i mere lokale omgivelser. Mange lokale tangodansehaller tilbyder tango undervisning for begyndere eller åbne danse events. Tangodansehallerne kaldes også milonga i Argentina.

En af de mest populære milongaer i Almagro er La Catedral beliggende på gaden Sarmiento. La Catedral tilbyder tangodanseundervisning for begyndere i begyndelsen af ​​aftenen inden der bydes op til social dans.

Så find dine bedste dansesko og få en anderledes oplevelse i Buenos Aires!

Du kan finde en liste over milongas i Buenos Aires åbent en bestemt dag på hjemmesiden Milongas Hoy.

Beliggenhed: Sarmiento 4006, Almagro

#18 Besøg kirken, der ligner en slikkepind indvendig

I Almagro finder du kirken Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos står som en af ​​de mest unikke steder i Buenos Aires.

Denne mindre kendte kirke afslører sin fantastiske interiør, der inkludere søjler stribede som slikkepinde, et fascinerende natblåt loft og smukke forgyldte dekorationer.

Kirken er ubemærket af mange udenlandske besøgende, men hvis du vil besøge et unikt sted i Buenos Aires, så tag til Almagro for at besøge Basílica de Maria Auxiliadora y San Carlos!Beliggenhed: Avenida Hipólito Yrigoyen 3999, Almagro


Anderledes oplevelser i Belgrano, Buenos Aires

Belgrano er et kvarter beliggende i den nordlige del af Buenos Aires med trædækkede alléer og historiske bygninger.

Belgrano er et godt sted at bo, hvis du leder efter en lokal stemning med et hint af luksus. Mange velstillede porteños vælger at bo i Belgrano, og det bærer kvarteret også præg af.

I hele bydelen Belgrano kan du finde mange unikke oplevelser, søde caféer og mange anderledes oplevelser.

#19 Gå på oplevelse i Larreta museets hemmelige have

Enrique Larretas museum for spansk kunst, også kendt på spansk som Museo de Arte Español Enrique Larreta er et lille kunstmuseum beliggende i Belgrano-kvarteret i Buenos Aires.

Museet promoverer spansk kunst i Argentina og har en smuk spansk-inspireret have, som virkelig er en af ​​de bedste anderledes oplevelser i Buenos Aires.

Enrique Larreta var en argentinsk forfatter, kunstsamler og diplomat, og bygningen, der huser museet, var hans hjem i Buenos Aires, da han levede.

Selve museet er lidt kedeligt, hvis du ikke er til spansk kunst. Men haven er bestemt et besøg værd!

Museet opkræver en mindre entré. Du kan også opleve en del af haven ved at besøge caféen, Croque Madam, der er placeret inde i museets have.

Indgangen til caféen er lige rundt om hjørnet fra indgangen til museet på gaden Vuelta de Obligado.

Croque Madam caféen er en af ​​mine yndlingscaféer i Buenos Aires og en vidunderlig skjult perle gemt væk fra de hektiske gader i Buenos Aires.

Åbningstiderne for Enrique Larretas museum for spansk kunst:

  • Mandag – fredag ​​kl. 13.00 til 19.00
  • Lørdag, søndag og argentinske helligdage kl. 10.00 til 20.00.

Beliggenhed: Avenida Juramento 2291, Belgrano

Der er mange anderledes oplevelser i Buenos Aires

#20 Udforsk Buenos Aires’ Chinatown

Buenos Aires’ China Town er lokalt også kendt som Barrio Chino og ligger i Belgrano lige ved siden af ​​togstationen Belgrano C.

Chinatown i Buenos Aires føles lille i forhold til Chinatowns i andre storbyer som New York eller London. Og få tourister opdager, at Buenos Aires har sin helt egen Chinatown!

Buenos Aires Chinatown dækker ikke mere end et par blokke med asiatiske supermarkeder, asiatisk inspirerede restauranter og barer.

Indgangen til Chinatown i Buenos Aires er præget af en kæmpemæsig traditionel asiatisk-inspireret bue i krydset mellem gaderne Juramento and Arribeños streets.

Buen blev skabt i 2009 som en gave fra den kinesiske regering til Buenos Aires by. Dog størstedelen af ​​den asiatiske befolkning i Buenos Aires’ Chinatown faktisk taiwanesere.

Læs mere om, hvad du skal udforske i Buenos Aires’ Chinatown (link på engelsk).

Beliggenhed: Avenida Juramento og Arribeños

#21 Tango ved Barrancas de Belgrano

Den mest populære park i Belgrano er Barrancas de Belgrano. På solrige dage vil du finde studerende og børnefamilier, der nyder solen på det grønne græs.

Om aftenen er der udendørs tangodanseundervisning i Barrancas de Belgrano.

Lokale tango-enturister mødes for at øve tango på en lille scene inde i parken, kaldet Belgrano Glorieta.

Tangotimerne varer omkring 2 timer og finder sted mandag til fredag ​​kl. 19.30 og lørdag og søndag kl. 16.30 og 19.30. Find mere information om tangoundervisningen i Barrancas de BelgranoMilongas Hoy

Barrancas de Belgrano er i sig selv er også et besøg værd uden tango!

Parken blev oprettet i 1892 og byder på mere end 60 arter af planter. Parken er designet af franske Carlos Thays, som også skabte Buenos Aires’ Botaniske Have og Bosque de Palermo.

Beliggenhed: Echeverría 1800, Belgrano


Anderledelse oplevelser i Villa Crespo og Colegiales, Buenos Aires 

Colegiales og Villa Crespo er to kvarterer i Buenos Aires, der ligger nordvest for Palermo. Begge områder er rolige boligkvarterer med en mere autentisk lokal atmosfære.

Især Villa Crespo er et upcoming kvarter i Buenos Aires, hvor mange expats vælger at bo. Mens Colegiales stadig har en mere lokal følelse.

#22 Charcarita kirkegård

Chacarita kirkegården bliver ofte overskygget og overset af den mere berømte Recoleta kirkegård i Buenos Aires. De fleste tourister og internationale rejsende, der besøger Buenos Aires, overser Chacarita kirkegården. 

Chacarita kirkegården er faktisk en af ​​de største kirkegårde i Argentina. Kirkegården byder på både kæmpemæssige mausoleer for fremtrædende argentinske figurer som politikere, kunstnere og musikere som tango-sangeren Carlos Gardel.

Chacarita kirkegården blev etableret i slutningen af ​​det 19. århundrede i kvarteret Villa Crespo. I dag giver kirkegården en unik indblik i Argentinas rige historie og kultur.

Besøg Chacarita kirkegården og bliv imponeret over porteños’ kreative grave og mausoleer for deres forfædre.

#23 Oplev gadekunst i Colegiales

Gadekunst i Colegiales er en af ​​de bedste anderledes oplevelser i Buenos Aires, hvis du er interesteret i gadekunst og modern argentinsk historie!

Selvom kvarteret for det meste er beboelse, byder det på nogle imponerende stykker gadekunst af høj kvalitet.Hvis du er i Palermo, skal du ikke overse muligheden for at udforske gadekunsten i Colegiales!


Hidden Gems in Villa Urquiza, Buenos Aires

#24 Snup en drink på DoHo Villa Urquiza

DoHo Villa Urquiza er Buenos Aires’ nye gastronomiske hotspot, hvor du kan finde trendy barer, moderne restauranter og caféer.

DoHo er en forkortelse for Donado og Holmberg, som er navnet på områdets to gader.

Arkitekturen i DoHo Villa Urquiza er mere moderne end hvad du vil se i de fleste andre kvarter i Buenos Aires. I 2009 var der et politisk initiativ til at renovere og modernisere området efter mange år, hvor området havde været forladt.

I 1970’erne skulle området omkring gaderne Donado og Holmberg have været en del af et projekt for motorveje startet af den argentinske militærjunta. Dog mislykkedes motorvejsprojektet. Indtil 2009 var området forladt og husene, der stod tilbage var blevet til ulovligt besatte huse

I 2009, besluttede bystyret i Buenos Aires at investere kraftigt i modernisering, hvilket resulterede i det område, vi kan opleve i dag.

Her er nogle af mine yndlingssteder at besøge i DoHo Villa Urquiza:

  • Gallo Negro Cervecaría – en lokal ølbar, der servere deres egen producerede øl. Stedet er blevet en kæmpe succes i området, og tilbyder masser af plads i deres udendørs servering.
  • Café Urbano – min absolutte favorit kaffebar i DoHo! Café Urbano har et moderne udseende og er et godt sted at stoppe for en kop kaffe og et stykke lækker kage.
  • El Bohemio – En sød restaurant i boheme-stil beliggende på hjørnet af gaderne Donado and La Pampa. Deres mad er god og normalt mere sund end det meste af den mad, du finder i Buenos Aires.
  • Cigaló Specialty Coffee – En moderne og hundevenlig café, der serverer specialkaffe.

DoHo Villa Urquiza er også et fantastisk område, hvis du skal flytte i Buenos Aires for en længere periode. Området er godt forbundet med offentlig transport såsom busser og metro tæt på. Villa Urquiza har en mere rolig og mere afslappet atmosfære end mange dele af Palermo.

#25 Udforsk gadekunst i Coghlan & Villa Urquiza

At gå på oplevelse i gadekunst i Coghlan og Villa Urquiza er en af ​​mine yndlings anderledes oplevelser i Buenos Aires!

Disse mindre kendte kvarterer byder på imponerende vægmalerier og graffiti fra både lokale gadekunstnere og internationale kunstnere.

Den lokale gadekunstorganisation, Buenos Aires Street Art, tilbyder guidede ture, hvor du hører alle historierne om vægmalerierne og kommer til at se alle de skjulte perler, områderne byder på.

Både Coghlan og Villa Urquiza er relativt sikre kvarterer, som du nemt kan udforske på egen hånd! Læs min komplette guide til gadekunst i Coghlan og Villa Urquiza.

Efter at have udforsket gadekunsten, tag til DoHo Villa Urquiza for at udforske dette moderne område i Buenos Aires og snuppe en bid mad eller en kop kaffe.


Anderledes oplevelser udenfor Buenos Aires by

#26 Tag til vinsmagning på den lokale vingård Gamboa

Gamboa vingården er en lille lokal vingård beliggende i Campana-området i Buenos Aires-provinsen, cirka 65 km fra centrum af Buenos Aires.

Vingården står som en af de bedste anderledes oplevelser uden for Buenos Aires og tilbyder en perfekt dagstur for vinentusiaster eller dem med begrænset tid til en rejse til Argentinas vinhovedstad, Mendoza!

Bodega Gamboa, som steder hedder på spansk, ligger som en skjulte perle midt i det flade terræn i Buenos Aires-provinsen. Det flade område står i stærk kontrast til de områder, der normalt forbindes med vinmarker og vingårde i Argentina.

Dog var det udfordringen med at dyrke druer i disse ugunstige omgivelser, der førte ejerne er Gamboa vingården til at start gården som et hobbyprojekt.

Et besøg på Gamboa vingården inkluderer en kort rundtur i vingården og den vin, de producerer. Efter turen følger en dejlig frokost i restauranten parret med deres eksklusive vin.

Bodega Gamboa’s vinproduktion er fortsat begrænset. Under mit besøg var Gamboa’s egen vin allerede udsolgt. Ikke desto mindre har ejerne etableret partnerskaber med vinmarker i hele Argentina, hvilket sikrer en forsyning af unik vin, som gæsterne kan nyde til deres måltider.

#27 Oplev argentinsk folkedans på Mataderos markedet

Mataderos markedet byder på autentisk argentinsk folkedans og en mulighed for at opleve Argentinas gaucho-kultur på nært hold. Mataderos-markedet er en af de bedste anderledes oplevelseri Buenos Aires.

I Argentina er en gaucho at sammenligne med den amerikanske cowboy. Gauchoerne og gaucho-kulturen spiller en meget stor rolle i Argentinas kulturelle og historiske arv.

Mataderos markedet er kendt som Feria de Mataderos på spansk. På markedet fremviser en række boder lædervarer, dekorerede knive og et varieret udvalg af argentinske mate-kopper.

Mataderos markedet finder sted i området af samme navn. Markedet er søndagen fra april til december. Du bør dog vær opmærksom på mulige aflysninger hvis det er dårligt vejr.

For at komme til Mataderos-markedet fra centrum af Buenos Aires, kan du både tage busser, taxaer eller Uber.

Turen fra byens centrum tager omkring 30 minutter i bil. Fra Palermo strækker det sig til omkring 45 minutter. Med bus er rejsetiden cirka en time fra både centrum og Palermo.

Læs min komplete guide til Mataderos markedet.

#28 Cykeltur til Mindeparken

Mindeparken, eller el Parque de la Memoria, er en stor offentlig park, der ligger langs Rio de la Plata flodens nordlige bred i Buenos Aires.

Parkens officielle navn er El Parque de la Memoria – Monumento a las Víctimas del Terrorismo de Estado der oversættes til “Mindeparken – Monument for offerne af statssponsoreret terrorisme”.

Parkens navn og den kunst, der udstilles i den, henviser til den mørke tid i Argentinas historie under Argentinas sidste militærdiktatur. Her var militærdiktaturet ansvarlig for at udføre, hvad der kendt some statssponsoreret terrorisme med kidnappinger og bortførselser af dets modstandere. Denne tid i Argentinas historie er også mere almindeligvis kendt som den beskidte krig.

I mindeparkens store areal langs flodbredderen findes der er en samling af kunstværker og skulpturer, der fortæller historien om Argentinas fortid. Et centralt og meget stærkt værk er en enorm mur med indgraverede navne på alle ofrene for den statssponsoreret terrorisme.

Militærdiktaturet kom med et kup i 1976, og blev ved magten i Argentina indtil begyndelsen af ​​1980’erne. Efter Argentinas nederlag til England i Falklandskrigen (Guerra de las Malvinas) i 1982, begyndte overgangen til demokrati i Argentina. Og i 1983 blev en demokratisk præsident for første gang valgt siden kuppet i 1974.

Et besøge i mindeparken giver en anderledes oplevelse i Buenos Aires og mulighed for at dykke ned i Argentinas historie

Lej en cykel og følg den sti ved vandet, Costanera Norte, fra byen forbi Buenos Aires’ anden lufthavn, Aeroparque Jorge Newberry.

Beliggenhed: Avenida Costanera Rafael Obligado 6745, Buenos Aires

#29 Tag en dagstur til San Isidro

San Isidro er en charmerende by beliggende langs den nordlige flodbred af Buenos Aires’ Río de la Plata-flod.

Den lille by byder på en ideel off-the-beaten-track dagstur fra Buenos Aires. Det er en anderledes oplevelse for internationale rejsende, San Isidro giver en unik og mere lokal oplevelse sammenlignet med Buenos Aires.

San Isidro blev grundlagt i 1784, og byder på et fængslende historisk kvarter med gamle palæer og skjulte haver.

Et højdepunkt i San Isidro er imponerende nygotiske katedral San Isidro og Pueyrredón-museet, et museum for den berømte argentinske politiker Pueyrredón. På museet fremvises forskellige af Pueyrredóns personlige egendele af traditionelle argentinske genstande.

Uden for det historiske centrum af San Isidro kan du besøge Villa Ocampo, et imponerende herskabsbolig engang ejet af den argentinske forfatter Victoria Ocampo.

San Isidro kan nås med en hurtig togtur fra Buenos Aires, hvilket gør det til den perfekte skjulte perle at udforske på en dagstur fra Buenos Aires!

Læs min guide til oplevelser i San Isidro!

#30 Besøg byen La Plata på en dagstur fra Buenos Aires

La Plata ligger cirka 60 km fra byen Buenos Aires og er hovedstaden i Buenos Aires-provinsen.

Byen er en mindre kendt destination for rejsende, der besøger Buenos Aires. La Plata er den perfekte anderledes oplevelse i Buenos Aires, hvis du er på udkig efter noget som ikke alle gør!

La Plata er kendt for sin smuk nygotisk katolsk katedral. La Plata-katedralen er den største i Argentina, og et besøg i La Plata bør utvivlsomt omfatte et besøg til katedralen. Gå ikke glip af at besøge katedralens tårne, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over hele byen.

Udover katedralen rummer La Plata også det eneste hus, der er tegnet af den schweizisk-franske arkitekt Le Corbusier i Sydamerika. Le Corbusier-huset, også kendt som Casa Curutchet, er endda en del af UNESCOs verdensarvsliste.

La Plata Museum, eller Museo de La Plata på spansk, er et lokalt naturhistorisk museum, der tilbyder en imponerende samling af fossiler, mumier og rekonstruerede dinosaurer på 2 etager og 23 rum.La Plata kan nemt nås med regionaltog fra Plaza Constitución togstationen i Buenos Aires. Kig efter Rocas toglinje med La Plata som sin endestation.

Læs hele min guide til La Plata!


Har du besøgt nogen af ​​disse anderledes oplevelser i Buenos Aires? Hvilken er din favorit? Tænker du at tilføje nogen af disse oplevelser til din Buenos Aires rejseplan? Del dine tanker og viden nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.