Barcelona,  Europa,  Rejse,  Spanien

De 20 bedste tourist attraktioner og seværdigheder i Barcelona

Barcelona er et af de mest populære rejsemål i Europa, og der er masser af gode grunde til, at Barcelona hvert år besøges af tusindvis af mennesker fra hele verdenen.

Året rundt byder Barcelona på et mildt klima samtidig med at byen emmer af verdensberømt arkitektur, nem adgang til strand og bjerg og mange gode shoppe muligheder og spisesteder! 

Men Barcelona kan også hurtigt blive lidt overvældende!

Der er så mange spændende tourist attraktioner og seværdigheder i Barcelona, ​​at det kan være svært at holde styr på dem alle samme. For slet ikke at tale om, hvilke af de mange seværdigheder du bær vælge igennem at besøge i den catalanske hovedstad!

Hvis du skal rejse til Barcelona for første gang og føler dig lidt overvældet af denne berømte europæiske destination, så er dette indlæg til dig!

For at hjælpe dig med at planlægge din rejse til Barcelona, ​​har jeg sammensat en liste over de 20 bedste og mest populære tourist attraktioner og seværdigheder i Barcelona.

Efter at have boet mere end 1 års i Barcelona, ​​har jeg besøgt de fleste populære seværdigheder i Barcelona – og selvfølgelig også en del skjulte perler i byen (dem har I tilgode i det andet indlæg).

Lad os komme i gang med det bedste must-see seværdigheder i Barcelona!

En insiders guide til de 20 mest populære seværdigheder i Barcelona

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

#1 Sagrada Familia

Sagrada Familia er en af de mest kendte seværdigheder i Barcelona, ​​og du bør absolute ikke gå glip af at besøge den ikoniske kirke!

Kirken anses for at være Barcelonas mest ikoniske vartegn, og et mesterværk i catalansk art nouveau-stil uden sammenligning!

Sagrada Familia er designet af den berømte catalanske arkitekt Antonio Gaudi. Byggeriet af Sagrada Familia begyndte i 1882 og er stadig ikke fuldstændig færdig den dag i dag.  Det er det centrale tårn i Sagrada Familia, der endnu ikke er færdiggjort. Faktisk er Sagrada Familia den største ufærdige romersk-katolske kirke i verden.

Hvis du planlægger at besøge Sagrada Familia under din rejse til Barcelona (og det bør du bestemt overvejed!), så sørg for at bestille din indgangsbillet på forhånd! Siden Sagrada Familia er en af de absolute mest populær turistattraktion i Barcelona, ​​så bliver billetterne hurtigt solgt ud.

Standard billet til Sagrada Familia inkluderer adgang til Sagrada Familia-appen, som giver gratis adgang til en audioguide som du kan bruge under dit besøg. Audioguiden beskriver Gaudis designkoncepter og historien om Sagrada Familias udvikling.

Husk at medbringe dine egne høretelefoner og downloade app’en, inden du starter dit besøg. I stedet for at bruge audiguiden kan du også book en guidet tur i Sagrada Familia.

Få de bedste billeder af Sagrada Familia ved gadeplan, så prøv at bevæge dig lidt rundt i de to store parker, der ligger på hver side af kirken.

#2 Park Güell

Park Güell er en imponerende park med udsigt over Barcelona fra en bjergskråning beliggende i Gracia-kvarteret. Parken er designet af ingen mindre end Barcelonas mest berømte arkitekt, Antoni Gaudi.

Park Güell er et andet af Barcelonas ikoniske vartegn og en af de bedste seværdigheder i Barcelona! I min mening er Park Güell virkelig et sted, du ikke skal gå glip af i Barcelona!

Efterhånden som du udforsker mere af arkitekturen i Barcelona, ​​vil du nok også kunne begynde at genkende Gaudis stil med de farverige mosaikker, eventyrlignende væsner og buede stenstrukturer. Og Park Güell er ingen undtagelse fra dette!

Når du kommer ind i parken, vil du se en trappe udsmykket med farverige mosaikker og skulpturer. Længere oppe finder du balkoner dækket af farverige mosaikfliser, der giver panoramaudsigt over Barcelona by og Sagrada Familia.

Park Güell blev erklæret på UNESCOs verdensarv i 1984. Når du besøger, må du ikke gå glip af at udforske andre dele af parken end blot indgangstrappen og mosaikbalkonerne. I parken kan du nyde smukke huse, en fantastisk udsigt over Barcelonas skyline og en rolig atmosfære væk fra byen.

For et den bedste oplevelse med at besøge i Park Güell, kan jeg helt anbefale, at du køber dine billetter på forhånd! For det meste er parken udsolgt til besøg samme dag, og det er surt at tage dertil og blive afvist ved indgangen. Det burde være nok at købe billetterne et par dage før.

#3 Det gotiske kvarter og Barcelona-katedralen

Barcelonas gotiske kvarter er et af de absolut mest populære seværdigheder i Barcelona. Kvarteret er den gamle bydel i Barcelona med smalle gyder og smukke gamle kirker.

Det gotiske kvarter, eller Barri Gòtic på catalansk, var i tidernes morgen centrumet af en romersk by. Nogle dele af det gotiske kvarter går over 2000 år tilbage. Du kan besøge resten af ​​denne romerske by på Barcelonas historiske museum, Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Det gotiske kvarters smalle gågader forbundet med små pladser og omgivet af middelalderbygninger charmerer mange mennesker, der besøger.

Dog er et gotiske kvarter også et af de mest turistede områder i Barcelona. I de smalle gader ligger souvenirbutikker side om side med restauranter og barer. Det kan være svært at bevæge sig rundt i det gotiske kvarter på grund af de mange mennesker. Det er også et sted, hvor du bør passe godt på lommetyve.

Jeg har personligt meget blandede følelser omkring trangslen og den meget turistede følelse i det gotiske kvarter. Hvis du virkelig vil værdsætte historien, der ligger i disse gamle smalle gader, kan du overveje at tilmelde dig en guidet tur i det gotiske kvarter.

Populære steder at besøge i Barcelonas gotiske kvarter

Barcelona katedral

Barcelonas katedral, som også er kendt på catalansk som Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, er et imponerende eksempel på gotisk catalansk arkitektur. Byggeriet af den gotiske katedral går tilbage til 1298.

Dog har den katedral, som vi kan beundre i dag, undergået mange forandringer igennem tiden. Som et eksempel, så stammer den primære facaden og klokketårnet tilbage fra 1890, imens katedralens klostre går helt tilbage til det 14. århundrede.

Du kan enten beundre den gotiske katedral udefra eller besøge katedralen indefra. Med entrébilletterne til katedralen får du også adgang til katedralens tagterrasse med en fantastisk udsigt over det gotiske kvarter.

Pont Del Bisbe

Den imponerede smukke gotiske bro, Pont del Bisbe, eller oversat Bispebroen, er en af ​​de mest berømte vartegn fra Barcelonas gotiske kvarter.

Broen forbinder Palace of the Generalitat, paladset for Cataloniens regering, med den historiske bygning, Casa dels Canonges, eller oversat Kanonernes Hus.

Vægmaleriet af de kyssende læber

Et mere nutidigt bidrag til det gotiske kvarter er et stort vægmaleriet af et par kyssende læber placeret Plaça d’Isidre Nonell, lige foran katedralen.

Vægmaleriet er en fotomosaik, der på afstand forestiller et par kysselæber. Men når du kommer tættere på, kan du se, hvordan hver mosaikflise på muren er et foto med sin egen historie.

Plaça Sant Jaume

I centrum af Barcelonas gotiske kvarter finder du pladsen Plaça Sant Jaume. Siden den antikke romerske by Barcelona i det 14. århundrede har denne plads været mødestedet for byens politiske magter.

I dag kan du finde Barcelonas rådhus, Casa de la Ciutat og paladset for Cataloniens regering, Palau de la Generalitat, på Sant Jaume- pladsen.

Kirken Santa Maria del Pi

Kirken Santa Maria del Pi, eller på catalansk Basilica de Santa Maria del Pi, kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede. Kirken er endnu et godt eksempel på catalansk gotisk arkitektur. Den ligger mellem to pladser i det gotiske kvarter, Plaça del Pi og Plaça Sant Josep Oriol.

Kirken Santa Maria del Mar

Kirken Santa Maria del Mar oversættes bedst som kirken Vor Frue af havet eller Havets Katedral. Kirken er et af Barcelonas fineste og reneste eksempler på catalanske gotiske kirker og kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

#4 La Rambla

La Rambla er den mest berømte gade i Barcelona. Den travle gågade findes i centrum af Barcelona og er et af de mest populære steder at besøge i Barcelona.

La Rambla går hele vejen fra Plaça de Catalunya mod Barcelona-promenaden og Barceloneta stranden.

På den ene side af La Rambla har du Barcelonas historiske gotiske kvarter med dets smalle gader og historiske bygninger. På den anden side af La Rambla finder du det nyere Eixample-kvarter med dets smukke høje art nouveau-bygninger.

På La Rambla, finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer, samt en masse gadeartister, der kæmper for at fange de mange forbipasserendes opmærksomhed.

Helt ærligt, så er La Ramba en af mine mindst foretrukne steder i Barcelona. Men det er blevet et ekstremt populært sted at besøge i Barcelona.

#5 Boqueria-markedet

Boqueria-markedet er en sand klassiker for alle, der besøger Barcelona. Det farverige berømte madmarked ligger lige ved La Rambla i byens centrum.

Det ikoniske Boqueria-marked tilbyder en bred vifte af friske råvarer såsom frugt og grøntsager, skaldyr, kød, og andre lokale delikatesser. Markedet har eksisteret siden det 12. århundrede og er blevet en af de bedste oplevelser for alle mad-glade turister, der besøger Barcelona.

De fleste kvarterer i Barcelona har deres eget lokale marked, der ofte bruges af de lokale. Boqueria-markedet er dog et af de mest kendte og besøgte markeder i Barcelona blandt turister.

Hvis du ønsker en mere lokal oplevelse af Boqueria-markedet, kan du deltage i et paella madlavningskursus, som tager dig med på indkøb på markedet.

#6 Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya er en af ​​de mest ikoniske og centrale pladser i hjertet af byen. Pladsen fungerer som et transportknudepunkt, der forbinder den gamle bydel med det nyere Eixample-kvarter.

Plaça de Catalunya er et hotspot i Barcelona, ​​omgivet af smuk arkitektur, butikker, restauranter og cafeer. På alle tider af døgnet, er Plaça de Catalunya travlt med folk, der kommer og går, mødes og skilles.

Fra Plaça de Catalunya kan du nemt udforske andre dele af Barcelona til fods eller med offentlig transport.

Mange af metrolinjerne i Barcelona stopper ved Plaça Catalunya, hvilket gør det til et ideelt udgangspunkt for at udforske Barcelona.

#7 Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia er en af ​​de mest ikoniske og berømte veje i Barcelona. Et besøg i Barcelona er ikke fuldendt uden et besøg på Passeig de Gràcia!

Den ikoniske Passeig de Gràcia er hjemsted for nogle af Barcelonas mest fantastiske bygninger, blandet andet huse designet af anerkendte arkitekter som Antoni Gaudí.

På Passeig de Gràcia kan du opleve Casa Batlló og Casa Milà, to af de ikoniske mesterværker i catalanske art nouveau-stil designet af Gaudí.

Arkitekturen på Passeig de Gràcia stopper dog ikke ved mesterværker af Gaudi. Når du slentrer ned ad Passeig de Gràcia, kan du se mange andre imponerende bygninger såsom Casa Amatller (lige ved siden af ​​Casa Battlo), Casa Lleó Morera og Casa Malagrida – for blot at nævne nogle få!

Passeig de Gràcia løber fra Plaça de Catalunya til Avinguda Diagonal . Bortset fra den smukke arkitektur, så byder gaden også på alt fra eksklusive butikker over mere budgetvenlige tøjbutikker såsom H&M, Uniqlo, Mango til masser af restauranter og caféer.

Hvis du skal nå lidt shopping imens du er i Barcelona, så er Passeig de Gràcia også det perfekte sted at tage hen – især hvis du er på venindetur til Barcelona!

#8 Casa Battló

Casa Battló er en af ​​de mest populære seværdigheder i Barcelona! Du behøver blot at kigge på den endeløse kø af ivrige besøgende ved indgangen for at se, at Casa Battló er et hotspot i Barcelona.

Casa Battló er en af ​​de mest ikoniske modernistiske bygninger i Barcelona og endnu et af Antoni Gaudis mesterværker.

Byggeriet af Casa Battló begyndte i 1904, da Gaudi blev hyret af en velhavende lokal industrimand, Josep Batlló, til at designe et modern og anderledes hus til ham og hans familie.

Gaudi brugte sin tids mest moderne teknologi og teknikker til at designe et hus, hvor funktionalitet, ordentlig ventilation og belysning blandes med et exceptionelt design og udsmukning.

Den mest ikoniske del af Casa Battló er bygningens facade. Fra top til tå er facaden dækket af blåtonede mosaikker, imens vinduesrammerne er kurvede stensturkturer og altaner fantastiske jernkreationer. Fra taget af bygningen kan du se en dragelignende hale stikke på fra hvad der er skrogstenene.

Personligt syntes jeg godt om mit besøg i Casa Battló, og det var interessant at lære om Gaudis arbejde og ideer. Men du bør forberede dig på at et besøg i Casa Battló let bliver en meget overfyldt oplevelse. Der er en grund til, at dette er en af ​​de mest populære seværdigheder i Barcelona!

Som med så meget i Barcelona, bør du bestille dine billetter til Casa Battló på forhånd, så du er sikker på at kunne komme ind!

Hvis du ikke har lyst til den overfyldte oplevelse ved at besøge Casa Battló, kan du også blot gøre et stop uden for og tage et billede af facaden.

En anden mulighed for at lære om Gaudi og modernistisk arkitektur i Barcelona er at tilmelde sig en guidet tur med fokus på modernismen i Barcelona.

#9 Casa Milà (La Pedrera)

Casa Milà, også kendt som La Pedrera, er en af ​​de mest berømte bygninger i den catalanske hovedstad, ​​og en populær seværdighed i Barcelona.

Casa Milà blev designet af Antoni Gaudí i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Bygningen fungerede også som Gaudis sidste private bolig i Barcelona.

Byggeriet af Casa Milà startede i 1906 og blev afsluttet i 1910. Bygningens unikke kurvede stenfacade med jernbalkoner fremhæver Gaudis unikke innovative stil.

Casa Milà blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1984 sammen med Park Güell, Palau Güell, og Colònia Güell kirke.

Casa Milà ligger på Passeig de Gracia, få gader fra et andet af Gaudis modernistiske mesterværker, Casa Battló.

Du har også mulighed for at besøge ​​Casa Milà indeni, hvor du også kan få adgang til bygningens tagterrasse med en fantastisk udsigt over Barcelona.

Hvis du mangler tid (eller ikke vil bruge penge på endnu en dyr entrébillet), kan du beundre facaden udefra eller besøge cafeen, der ligger i bygningens stueetage.

#10 Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana, oversat som paladset for catalansk musik, er en smuk modernistisk koncertsal beliggende i det historiske kvarter i Barcelona.

Palau de la Música Catalana er et af de mest ikoniske og smukke vartegn i Barcelona. Det tog mig alt for lang tid at komme til at besøge bygningen, og oplevelsen var meget imponerede, da jeg endelig gjorde det!

Koncertsalen er tegnet af den catalanske arkitekt Lluís Domènech i Montaner og bygget mellem 1905 og 1908.

I 1997 blev Palau de la Música Catalana også optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og det er virkelig en af ​​de bedste seværdigheder i Barcelona.

Bygningen præsenterer skønheden i catalansk modernistisk arkitektur med farvede glasvinduer, udsmykkede søjler og farverige mosaikker.

Du kan besøge Palau de la Música Catalana med en audioguidet tur for at lære mere om dets historie og arkitektur eller deltage i en koncert for at opleve akustikken på egen hånd.

Året rundt har Palau de la Música Catalana forskellige musikalske forestillinger, herunder klassisk musik, opera, jazz og flamenco. På deres hjemmeside kan du nogle gange finde billetter til en god pris.

#11 Picasso-museet

Picasso-museet, Museu Picasso, er dedikeret til at fremvise den kendte spanske kunstner Pablo Picassos værker.

Picasso-museet huser en af ​​de mest omfattende samlinger af kunstværker af Picasso. Samlingen omfatter malerier, skulpturer, keramik og skitser fra Picassos tidlige år til hans senere værker.

Picasso-museet ligger i hjertet af det gotiske kvarter i få minutters gang fra Pont Del Bisbe. Museets placering i et middelalderligt palæ skaber unikke rammer for at udforske den spanske malers berømte værker.

For kunstelskere er Picasso-museet en af de bedste must-see seværdigheder i Barcelona!

#12 Barceloneta stranden

Barceloneta stranden er en af ​​de mest populære og kendte strande i Barcelona. Stranden ligger i kvarteret af samme navn, Barceloneta.

Barceloneta stranden ligger tæt på Barcelonas centrum, hvilket gør den let tilgængelig, og den sandede kyststrækning tiltrækker både lokale og turister.

På Barceloneta stranden kan du nyde solbadning, en dukkert i Middelhavet, spille beachvolley, gå en tur langs promenaden eller dele et glas vin, mens du ser på Middelhavet.

Barceloneta stranden er også hjemsted for forskellige strandbarer og restauranter, hvor du kan snuppe en forfriskende drink eller prøve en lokal fiske- og skaldyrsretter, mens du nyder udsigten over havet.

Om sommeren er Barceloneta stranden perfekt, hvis du ønsker at tilføje en mere badeferiefølelse til din rejse til Barcelona.

#13 Barcelonas Triumfbue

Barcelonas triumfbue, Arc de Triomf, er et ikonisk monument i rødt murværk beliggende i hjertet af byen. Triumfbuen blev designet af arkitekten Josep Vilaseca i Casanovas som hovedindgangen til verdensudstillingen i Barcelona i 1888.

Triumfbuen står i en højde af 30 meter som indgangen til promenaden, Passeig de Lluís Companys.

Promenaden fører fra Triumfbuen til Ciutadella Park og er et populært sted for gadeartister og musikere at optræde.

#14 Ciutadella parken

Parc de la Ciutadella, oversat som Ciutadella parken, er en af den største og mest populære offentlig park i Barcelona. Ciutadella parken er et populært sted at besøge for både lokale og tourister, der leder efter et fredeligt tilflugtssted fra det travle byliv.

Parken ligger i hjertet af Barcelonas El Born-kvarter. Inde i Ciutadella parken kan du finde flere historiske bygninger, museer, Barcelona Zoo og Cataloniens parlament.

Det mest ikoniske varetegn ved Ciutadella Park er det overdådige Cascada Monumental. Det er et monument, der forestiller en enorme hvid portal med massive gyldne skulpture på toppen. Monumentet er designet af Josep Fontsere og dedikeret til byens vandforsyning –  og virkelig svær at gå glip af!

Fra hovedindgangen til Ciutadella Park har du også en fin udsigt over Arco de Triomf.

I weekenderne, især om sommeren, er Ciutadella Parken et populært sted for lokalbefolkningen at mødes for at solbade, holde en picnic på græsset eller leje en båd for at ro på den lille sø, der ligger inde i parken.

#15 Montjuïc-bjerget og Montjuïc-slottet

Montjuïc-bjerget og Montjuïc-slottet er to af de mest populære seværdigheder i Barcelona med fantastisk udsigt over byen og Middelhavet.

Montjuïc-bakken ligger i den sydvestlige del af Barcelona mod Middelhavet og med udsigt over Barcelonas havn. Dens navn, Montjuïc, oversættes til jødisk bjerg på gammelt middelalderligt catalansk.

På toppen af ​​Montjuïc-bjerget finder du Montjuïc-slottet, som er en historisk fæstning, der kan dateres tilbage til det 17. århundrede. Montjuïc-slottet blev oprindeligt bygget som en militær fæstning for at forsvare byen, men siden er det blevet omdannet til en populær turistattraktion i Barcelona.

På Montjuïc-bjerget kan du også besøge kunstmuseet for den berømte catalanske kunstner, Joan Miró. Joan Miro Foundation, eller Fundació Joan Miró på catalansk, tilbyder en stor samling af kunstnerens abstrakte malerier og skulpturer.

Hvis du er mere interesseret i klassisk kunst, så huser Montjuïc-bjerget også Cataloniens nationale kunstmuseum, Museu Nacional d’Art de Catalunya. Den smukke museumsbygning har udsigt over Plaça d’Espanya for foden af ​​Montjuïc-bjerget.

Foran museet finder du også Montjuïcs magiske springvand, som tidligere har fremvist vand- og lysshows. Men på grund af den ekstreme tørke, som vi oplever Catalonien i øjeblikket, er springvandet dog blevet sat ud af drift for at spare på vandet.

Beliggende ved siden af ​​Cataloniens nationale kunstmuseum på Montjuïc-bjerget, kan du opleve et friluftsmuseum, kaldet Poble Espanyol, eller den spanske landsby. Landsbyen blev bygget i 1929 til Barcelona International Exposition for at fremvise mangfoldigheden af ​​spansk arkitektur. Lær mere om spansk landsby (link på engelsk).

For at komme op og ned af Montjuïc-bjerget, kan du vælge at tage en svævebanetur tilbage til byen og opleve den fantastiske udsigt over byen! 

#16 Tibidabo-bjerget

Tibidabo-bjerget er et af de bedste oplevelser i Barcelona, ​​hvis du gerne vil opleve en betagende udsigt over Barcelona by og Middelhavet.

Tibidabo-bjerget er den højeste top i Collserola-bjergkæden, beliggende 512 meter over havets overflade. Fra Barcelona kan du nemt identificere Tibidado-bjerget; du skal nemlig blot kigge efter bjergtoppen med den store kirke ude i horisonten!

Kirken på toppen af ​​Tibidado-bjerget hedder Temple Expiatori del Sagrat Cor.  Der er gratis adgang til kirken.

Hovedattraktionen på Tibidabo-bjerget er dog Tibidabo-forlystelsesparken. Forlystelsesparken er en af ​​de ældste forlystelsesparker i Europa, og blev bygget i 1899.

Forlystelsesparken byder på gammeldagskarruseller og et pariserhjul med en fantastisk udsigt over Barcelona. Tibidabo-forlystelsesparken er det perfekte sted at besøge i Barcelona, ​​hvis du rejser med børn!

Det omkringliggende område er en del af Collserola-naturparken som er et fantastisk sted til udendørs aktiviteter med mange vandrestier og picnicområder.

#17 Casa Vicens

Casa Vicens er en fantastisk arkitektonisk perle beliggende i Gracia-kvarteret i Barcelona. Huset var Antoni Gaudís første store projekt i Barcelona og anses for at markere begyndelsen på hans succesrige karriere som modernistisk arkitekt.

Casa Vicens er et af de mest populære seværdigheder i Barcelona for alle interesserede i arkitektur.

Facaden på Casa Vicens er et iøjnefaldende color-splash med farverige fliser med blomstermotiver og indviklet jernværk, der afspejler Gaudís kærlighed til naturen og hans brug af organiske former i hans design.

Casa Vicens blev bygget mellem 1883 og 1888 som privatbolig for Manuel Vicens i Montaner, en rig lokal købmand. På tidspunktet for byggeriet lå bygningen frit midt i en stor have i det, der nu er det travle Gracia-kvarter.

Oprindeligt omfattede huset også et vandfald i den omkringliggende have. Men i årenes løb blev grunden omkring Casa Vicens solgt fra, og i dag kan vi kun se en lille del af haven, der før omgav huset.

Casa Vicens blev erklæret på UNESCOs verdensarvsliste i 2005, og huset er blevet omdannet til et museum, der er åbent for offentligheden.

Som med de mest populære seværdigheder i Barcelona, ​​er det en god idé at bestille billet til dit besøg på Casa Vicens på forhånd.

#18 Dagstur til Montserrat klosteret

Montserrat-klosteret er et unikt syn at besøge for alle, der ønsker at udforske lidt mere af Catalonien uden for Barcelona.

Montserrat klosteret ligger på bjergtoppen af en smuk bjergkæde af samme navn. Fra Montserrat-bjergene har du en betagende udsigt over det omkringliggende catalanske landskab.

Klosteret, kendt som Santa Maria de Montserrat, er hjemsted for den berømte sorte madonna-statue, som er et æret ikon i Catalonien. I området omkring Montserrat-klosteret kan du også udforske et lokalt kunstmuseum og forskellige vandreture i de omkringliggende bjerge.

Montserrat er en populær dagstur fra Barcelona, beliggende kun omkring halvanden time uden for byen. Du kan nemt nå Montserrat med tog fra Plaça d’Espanya. For at komme fra togstationen til Montserrat-klosteret kan du enten tage svævebanen eller en kabelbane op ad bjerget.

Montserrat er en spændende oplevelse for dem, der ønsker at opleve både natur og religiøs historie, mens de er i Barcelona.

#19 Camp Nou – F.C. Barcelona Stadion

Camp Nou Stadion er et af de mest populære seværdigheder i Barcelona for enhver fodboldfan!

Camp Nou Stadionet er det ikoniske hjemmestadion for FC Barcelona, Barcelonas berømte fodboldhold. Stadionet er et af de største fodboldstadioner i Europa med en siddekapacitet på over 99.000 mennesker.

Camp Nou Stadionet tilbyder guidede ture på stadion, hvor du får mulighed for opleve de forskellige faciliteter og lære om FC Barcelonas historie.

Du kan også kigge forbi FC Barcelona Museum, der ligger inde på Camp Nou. Museet viser klubbens historie og trofæer.

#20 Udsigtspunktet Torre Glòries

Torre Glòries er en fremtrædende skyskraber i Barcelonas skyline, der er blevet et ikonisk vartegn og symbol på moderne arkitektur i Barcelona.

Torre Glòries, der tidligere hed Torre Agbar, er en karakteristisk bygning i Barcelonas skyline på grund af dens højde, usædvanlige form og farverige facade.

Den runde skyskraber er 144 meter høj og ligger midt i Poblenou-kvarteret. Bygningen kan ses fra det meste af Barcelona.

Torre Glòries er designet af arkitekten Jean Nouvel, som siges at være blevet inspireret af formen på Montserrat-bjergene i sit design af Torre Glòries. Byggeriet af Torre Glòries begyndte i 1999 og blev afsluttet i 2004.

Den øverste etage af Torre Glòries er et udsigtspunkt med flot udsigt over Barcelona og de omkringliggende bjerge.

Mens udsigten er fantastisk fra toppen, blev jeg ret skuffet over besøget, da jeg besøgte Torre Glòries.  Glaskonstruktionen på ydersiden af bygningen blokerer for det meste af de smukke udsigter fra udsigtspunktet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.