A Complete Guide to Peninsula Valdes
Latinamerika,  Argentina,  Patagonien,  Rejse

Alt du bør vide om inden din rejse til Valdés-halvøen (Peninsula Valdés) i Argentina

Valdés-halvøen ligger i den nordlige del af Argentinas Patagonien-region, og er et forunderligt sted, hvor du kan opleve alt fra vilde pingviner, søløver og elefantsæler til spækhuggere og hvaler!

Langs vejene kan du også være heldig at se den lama-lignende guanaco, en patagonsk hule, mange forskellige slags fugle og den patagoniske langhårede bæltedyr.

Valdés-halvøen, der på spansk hedder Península Valdés, er UNESCOs Verdens Naturarv og kendt for dens unikke biodiversitet og dyreliv. Hvis du elsker vild natur og dyreliv, så byder Valdés-halvøen på så mange gode muligheder for at opleve vilde dyr i deres naturlige omgivelser.

En af mine egne bedste oplevelser i Argentina var at svømme med søløver på . Hvis du får mulighed for at prøve det, kan jeg på det varmeste anbefale at prøve det! 

Halvøen er en naturpark og et fredet naturområde, også kendt som Área Natural Protegida Península Valdés på spansk. Området  er fredet netop på grund af dens betydning for bevarelsen af ​​det lokale maritime dyreliv.

Når du besøger Valdés-halvøen, respekterer dyrene! Husk på, at du er gæst i pingvinernes, søløvernes og alle de andre dyrelivs hjem! Der er så mange forfærdelige historier om mennesker, der ikke respekterer dyrene på Valdés-halvøen – bliv ikke en af ​​dem!

Lad os kigge mere på, hvad er alle de ting, du bør vide om Valdés-halvøen for at få mest muligt ud af dit besøg!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Hvor ligger Valdés-halvøen?

Valdés-halvøen er en lille halvø beliggende i Patagonia-provinsen Chubut på Argentinas østkyst. Halvøen ligger omkring 995 km syd for Buenos Aires. Området er en beskyttet naturpark på grund af dets betydning for det lokale dyreliv.

På selve halvøen er der kun en lille kystby, der hedder Puerto Piramides. Puerto Pirámides tæller omkring 500 indbyggere, hvoraf de fleste virker til at arbejde med turisme. På hele halvøen er der også et par stykker estancias (traditionelle argentinske gårde).

Den nærmeste større by til Valdés-halvøen er Puerto Madryn. De fleste fly og langdistancebusser ankommer til Puerto Madryn. Fra Puerto Madryn kan du leje en bil eller tage en lokal bus til Valdés-halvøen.

Der er et mindre gebyr for at komme ind i naturparken Valdés-halvøen. Tjek gældende entrepriser til Valdés-halvøen. Hvis du overnatter inde i parken og ønsker at køre ud og ind igen på samme dag, skal du kunne fremvise en kvittering for overnatning sammen med din billet.

Brug kortet herunder til at udforske Valdés-halvøen og læs mere om de bedste steder at besøge nedenfor:

Hvilket vilde dyr kan du opleve på Valdés-halvøen?

  • Sydlig rethval (Eubalaena australis på latin) – Den mest populære aktivitet på halvøen Valdés er hvalsafari, og de sydlige rethvaler er virkelig stjernerne her. Hvalerne kan dog kun opleves fra juni til midten af ​​december, når de kommer for at parre sig og føde i farvandet omkring halvøen. Så planlæg dit besøg i dette tidsrum, hvad du ønsker at opleve hvaler. 
  • Pingviner – De magellanske pingviner er en pingvin-art, som hører hjemme i Sydamerika omkring Argentina og Chile. Pingvinerne kommer til Valdés-halvøen for at yngle, lægge deres æg og opfostre deres unger. Halvøen er et unikt sted at opleve pingviner i deres naturlige omgivelser.
  • Spækhuggere – Området omkring Valdés-halvøen giver også mulighed for at se vilde spækhuggere. I sælernes og søløvernes ynglesæson tager spækhuggerne på jagt ved stranden rundt om halvøen. Ved hjælp af jeres særlige jagtteknik, kaster spækhuggerne sig op på stranden for at fange de forsvarsløse sæl- og søløveungerne. Spækhuggerne kan normalt kun opleves mellem februar og april.
  • Elefantsæl (Søelefant) – Valdes-halvøen er også hjemsted for en af ​​de største kolonier af sydlige elefant-sæler. Du kan opleve dem flere steder rundt omkring på halvøen.
  • Guanacos – Guanaco er et lama-lignende dyr hjemmehørende i Sydamerika. Guanacoen har en slankere krop og hals end lamaen. Guanacos findes i mange dele af Argentinas Patagonien-region, herunder Valdés-halvøen.
  • Bæltedyr – Bæltedyr kan være svære at få øje på på Valdés-halvøen. Deres generte natlige adfærd gør, at de normalt gemmer sig i løbet af dagen. Men du kan være heldig! Jeg så et bæltedyr lige midt på en parkeringsplads! Så husk at holde øjne og ører åbne!

… Og der er mange andre slags vilde dyr, som du kan opleve på Valdés-halvøen.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Valdés-halvøen?

Det bedste tidspunkt at besøge Valdés-halvøen er i løbet af hvalsæsonen fra juni til midten af ​​december

Fra september til december bliver det meste af dyrelivet på halvøen for at parre sig og få deres unger. Dog skal du huske på, at hver dyreart har sin egen “kalender” for, hvornår de besøger Valdés-halvøen.

For eksempel, er det bedste tidspunkt at se pingvinerne fra september til april. Men det er kun fra oktober til november, at pingvinerne er med unger.

Det bedste tidspunkt at se spækhuggere på Valdés-halvøen er fra februar til april. Det er nemlig i det tidsrum, hvor de kommer for at jage unge søløveunger på halvøens nordligste punkt, Punta Norte. Spækhuggerne vender dog tilbage til halvøen igen fra oktober til november.

For flere detaljer om det bedste tidspunkt at besøge Valdés-halvøen for dyreliv, tjek den officielle dyreliv kalender for Valdes-halvøen.

Når du besøger Valdés-halvøen, skal du også huske på at halvøen ligger midt i Atlanterhavet godt på vej ned mod Antarktis. Selv i sommermånederne (fra december til februar), kan vejret være køligt og vinden koldt. Så husk at medbringe en ekstra jakke eller en sweater selv når du besøger om sommeren.

Hvis du planlægger at besøge i vintermånederne (fra juni til august), så medbring masser af varmt tøj! Husk også på, at om vinteren er der færre dyr i området.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Hvordan kommer du til Valdés-halvøen?

For at komme fra Buenos Aires til Valdés-halvøen kan du tage et fly eller en langdistance bus til Puerto Madryn eller Trelew.

Langdistance bus til Puerto Madryn eller Trelew

Langdistance bussen fra Buenos Aires til Puerto Madryn eller Trelew tager omkring 20 til 21 timer.

Du kan også nå Valdés-halvøen med en langdistance bus fra andre destinationer i Argentina, som f.eks Mendoza.

Tjek tidsplanen og billetpriserne for langdistancebusser i Argentina på BusBud.

Fly til Puerto Madryn eller Trelew

Flyet fra Buenos Aires til Puerto Madryn tager omkring 2 timer. Lufthavnen i Puerto Madryn ligger omkring 100 km fra Valdés-halvøen.

Du kan også komme til Valdés-halvøen med et fly fra Buenos Aires til Trelew. Lufthavnen i Trelew ligger lidt længere fra Valdés-halvøen, omkring 160 km. Men nogle gange er der bedre frekvenser på flyvningerne til Trelew. Biludlejning kan være billigere fra Trelew.

Flyselskaberne Aerolineas Argentinas og Andes Airlines flyve til både Puerto Madryn og Trelew fra Buenos Aires.

Det lokale lavprisflyselskab Fly Bondi flyver en gang om dagen fra Buenos Aires til Puerto Madryn.

Bus fra Puerto Madryn til Valdés-halvøen

Fra Puerto Madryn, busselskabet Mar y Valle (oversat: hav og dal) kører busser til Puerto Pirámides på Valdés-halvøen.

Bussen til Puerto Pirámides kører tre gange om dagen på hverdage og en gang om dagen i weekenden. Turen fra Puerto Madryn til Valdés-halvøen tager omkring 1,5 time.

Hvis du planlægger at blive i Puerto Madryn, kan du booke en guidet tur med transport til halvøen Valdés. Dette vil normalt være hurtigere end at tage bussen.

Bil fra Puerto Madryn eller Trelew til Valdés-halvøen

Du kan også leje en bil i Puerto Madryn eller Trelew og selv køre til Valdés-halvøen.

Tjek priserne for billeje i Puerto Madryn og Trelew.

Hvor skal du overnatte på Valdés-halvøen?

Du kan vælge at bo enten i Puerto Madryn eller i Puerto Pirámides på Valdés-halvøen. Det er ikke ideelt at bo i Trelew, da det er 2-timers kørsel til Valdés-halvøen.

Overnatning i Puerto Madryn

I Puerto Madryn er der flere overnatningsmuligheder og restauranter. Priserne plejer også at være lavere end på selve halvøen. Der er mange dagsture fra Puerto Madryn til Valdés-halvøen, så det er let at komme til at besøge halvøen alligevel.

Du skal dog beregne mindst en time for at komme til Valdés-halvøen fra Puerto Madryn – og så tiden til at køre rundt på halvøen.

Der er også andre dyreliv oplevelser tæt på Puerto Madryn, som du nemt kan komme til (se mere nedenfor).

Overnatning på Valdés-halvøen

I Puerto Pirámides på Valdes-halvøen er der færre overnatningsmuligheder og spisesteder. Og stederne der plejer at være en smule dyrere sammenlignet med Puerto Madryn.

I Puerto Pirámides kan du vælge mellem nogle hoteller, vandrehjem, et campingområde og nogle estancias.

Estancias er traditionelle argentinske gårde, der også tilbyder overnatning. Det er en god mulighed for at opleve livet på landet i Argentina. De fleste Estancias tilbyder forskellige aktiviteter såsom ridning og hjemmelavede måltider.

Hvis dit budget er plads til det, så kan overnatning på en Estancia på Valdés-halvøen også tilbyde adgang til private strande med pingviner og søløver:

Fordelen ved at bo på Valdés-halvøen er, at du er tættere på det lokale dyreliv, og det sparer dig tid på at pendle frem og tilbage til Puerto Madryn.

Hvis du ikke lejer en bil, skal du også huske på, at ikke alle turudbydere tilbyder at hente dig i Puerto Pirámides.

Booking.com
A Complete Guide to Peninsula Valdés

Hvordan kommer du rundt på Valdés-halvøen?

Valdés-halvøen er blot en lille del af det argentinske Patagonien, og alt kan virke som om, at det er “lige rundt om hjørnet”. 

Som alle andre steder i Argentina, så er afstandene normalt større end forventet på Valdés-halvøen. Halvøen er omkring 4.000 km2 stor. 

For at komme rundt på halvøen Valdés, kan du leje en bil eller tage på en guidet tur. Tjek priserne for billeje i Puerto Madryn.

Vejene på halvøen er hovedsageligt sand- og jordstier. Det vil automatisk gøre, at du bliver nødt til at sætte farten lidt ned, hvis du kører. Derfor tager det en god del tid at komme rundt på Valdés-halvøen.

Der er også nogle kortere vandreture, du kan lave i området omkring Puerto Pirámides (læs mere nedenfor). Hvis du også vil have tid til at gøre dem eller udforske nogle andre dele af området, planlægger du at bruge en til to dage på Valdés-halvøen.

De bedste steder at opleve vilde dyr på Valdés-halvøen

Det kan være svært at planlægge præcis, hvor du kan opleve det bedste dyreliv ved Valdés-halvøen. Mange af de bedste oplevelser med vilde dyr på halvøen kan være mere tilfældige end planlagt. Du kan for eksempel, pludselig se spækhuggere i vandet eller et bæltedyr løbe over vejen.

Der er dog nogle steder, hvor de vilde dyr plejer at holde til. Her er nogle af de bedste steder for fantastiske dyre oplevelser på Valdés-halvøen.

Hvalsafari ved Puerto Piramides

Valdés-halvøens eneste by, Puerto Piramides, er også det mest populært sted for hvalsafari i hvalsæsonen (juni til midten af ​​december). Bådture med hvalsafari afgår fra Puerto Piramides.

Fra Puerto Piramides kan du også tage en kort vandring og komme til Punta Pirámides for at se søløver.

Denne tur er en af ​​de bedst bedømte hvalsafari-ture på Viator – og det inkluderer også et besøg på resten af ​​halvøen!

Elefantsæler ved Punta Cantor

Ved Punta Cantor kan du opleve en koloni af elefantsæler, der solbader på stranden.

Punta Cantor ligger omkring 81 km fra Puerto Piramides.

Pingviner ved Caleta Valdés

Caleta Valdés ligger omkring 5 km nord for Punta Cantor.

Ved Caleta Valdés er der en lille koloni af pingviner. Jeg var overrasket over, hvor vant til mennesker pingvinerne var, og hvor relativt tæt man kan komme på dem.

Caleta Valdés er også hjemsted for en koloni af elefantsæler. Der er et udsigtspunkt for at få den bedste udsigt over elefantsælerne. Kig efter et skilt, der siger “Mirador Elefantes Marinos” (Udsigtspunkt for elefantsæler).

Denne dagstur fra Viator tager dig også til Caleta Valdes.

Spækhuggere, søløver og elefantsæler ved Punta Norte

Punta Norte ligger på den nordlige spids af Valdés-halvøen. Punta Norte ligger omkring 85 km fra Puerto Piramides.

Ved Punta Norte er der kolonier af søløver og elefantsæler, der lever side om side. Fra udsigtpunkterne ved Punta Norte, er der forholdsvist langt ned til søløverne og elefantsælerne på stranden for at de besøgende ikke forstyrre dyrene.

I løbet af foråret (fra februar til april) er Punta Norte også kendt for at være et godt sted at se spækhuggere. Spækhuggerne kommer for at jage søløve- og sælunger ved stranden.

Ved Punta Norte er der også et forskningscenter for spækhuggere, Punta Norte Orca Research Center. Læs mere om deres bedste tips til at se spækhuggere (link på engelsk).

Denne dagstur fra Viator tager dig til Punta Norte.

Elefantsæler ved Punta Delgada

Punta Delgada, som oversat bliver til “det tynde punkt”, er Valdes-halvøens sydlige punkt.

Fra Punta Delgada kan du opleve elefantsæler og pingviner. Nogle gange om foråret kan du endda være heldig at se spækhuggere. Du kan besøge Punta Delgada med denne dagstur.

Fuglekiggeri på Isla de los Pájaros

Isla de los Pajaros, oversat som Fugleøen, ligger omkring 800 meter fra kysten af Valdés-​​halvøen.

Øen blev skabt som naturreservat i 1967. Du kan opleve mange forskellige fuglearter, herunder pingviner og flamingoer.

Desværre nåede jeg ikke at besøge Fugleøen, men hvis du er interesseret i at se fugle, er dette bestemt et interessant sted at besøge.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Hvad skal du opleve på Valdés-halvøen?

Hvalsafari på Valdés-halvøen

På Valdés-halvøen er hovedattraktionen 100% hvalsafari

Fra juni til midten af ​​december kommer de storslåede sydlige rethvaler til det rolige vand i bugterne omkring halvøen Valdés.

Desværre besøgte jeg i slutningen af ​​december, da hvalerne allerede havde forladt området. Så jeg har ikke meget at sige om hvalsafari… Udover at jeg bestemt vil anbefale dig at sigte efter at besøge Valdés-halvøen i hvalsæsonen!

På trods af at man ikke kunne se hvalerne, var det stadig en enestående oplevelse at besøge Valdés-halvøen og dets fantastiske vilde dyreliv.Hvis du besøger i hvalsæsonen, er den her tur en af ​​de bedst bedømte hvalsafari ture på Viator!

Svøm med søløver på Valdés-halvøen

Nu hvor jeg endte med at besøge Valdes-halvøen uden hvaler, så var svømning med søløver fuldstændig højdepunktet på min tur!

Vi bookede turen fra Goos Ballenas i Puerto Piramides. Guiden talte okay engelsk. Goos Ballenas var den eneste turarrangør, der tilbød svømning med søløver fra en båd. Med en båd kommer du tættere på søløverne og kan svømme på dybt vand sammen med dem. De andre rejsearrangører tilbød kun ture over land, hvor man går ud til søløverne fra en strand eller bugt.

Vi tog ud i en lille båd med en lille gruppe andre besøgende. Først var der ikke andet at se end det krystalklare blå vand. Men så pludselig, bag en kurve på kysten, var der en hel koloni af søløver.

Vi blev sendt ud i vandet. Først holdt søløverne sig på afstand. Men efter et stykke tid vænnede de sig til, at vi var i nærheden. Søløverne vænnede sig faktisk hurtigere til os, end jeg vænnede mig til dem. Et par gange skræmte de næste livet af mig ved at dukke op lige ved min side. Guiden sagde, at vi godt kunne røre søløverne, hvis de kom tæt nok på. Jeg var dog lidt bange for at forstyrre disse enorme dyr.

På spansk hedder det snorkling med søløver: buceo con lobos marinos.

Goos Ballenas ligger på vejen Segunda Bajada al mar (den sidste gade i byen, hvis du kommer fra Puerto Madryn). Du kan finde deres kontaktoplysninger på deres Instagram-konto.

Hvis du har for kort tid til at prøve at svømme med søløver på Valdes-halvøen, så er der en lignende aktivitet med snorkling med søløver fra Puerto Madryn.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Dagstur til højdepunkter på Valdés-halvøen

Du kan enten selv køre rundt på Valdés-halvøen, hvis du lejer en bil i Puerto Madryn eller Trelew. Eller du kan tilmelde dig en tur for at tage dig rundt til dyrelivets højdepunkter på Valdés-halvøen:

  • Cantor Point
  • Caleta Valdes
  • Nordpunkt
  • tynd spids

Få alle højdepunkterne fra Valdés-halvøen med denne tur!

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Besøg søløve kolonien ved Punta Pirámides

Punta Pirámides er et udsigtspunkt over en lille del af kysten beboet af søløver. På spansk kaldes en søløve koloni lobería.

Punta Pirámides ligger ikke så langt fra Puerto Pirámides. Stien dertil byder på en smuk gåtur gennem landskabet på Valdés-halvøen.

Vegetationen på Valdés-halvøen er generelt tørt græs og lave buske, der aldrig bliver højere end dine ben. Dette gør det super nemt at orientere sig og ikke fare vild.

Turen til Punta Pirámides tager omkring en time. Lobería ved Punta Pirámides virker som et mindre turistmæssigt sted. Mens vi var på besøg, gik der kun et par andre turister forbi.

Sådan kommer du til Punta Pirámides

Fra Puerto Pirámides, følg hovedvejen (Avenida de la Ballenas) i retning ud af byen mod Puerto Madryn.

Kort efter krydser hovedvejen vejen Primera Bajada al Mar (oversat: den første gade ned til havet). På din venstre side har du et hotel og ved siden af det ​​et lille hus. Ved siden af ​​huset er der en sti, der fører op ad bakken. 

Følg stien op af bakken. Du vil komme til et skilt, hvor der står loberia med en pil, der peger opad. Følg den mindre sti længere op ad bakken i omkring 20 minutter.

Efter omkring 20 minutter igennem landskabet kommer du til en større vej. Denne vej kaldes “Acceso a Lobería” (oversat som: Adgang til søløve kolonien).

Denne vej er forbundet med hovedvejen og kan bruges til at komme til søløve kolonien ved Punta Pirámides i bil, hvis du ikke er til at gå.

Følg vejen i omkring 40 minutter. Du kommer til et område med et lille hus, et fyrtårn og et offentligt toilet.Lidt længere nede ender vejen, og du har indgangen til udsigtspunktet over søløve kolonien.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Nyd stranden i Puerto Pirámides

Tag en pause og nyd en smuk solnedgang i Puerto Pirámides. Stranden ved Puerto Pirámides er ret ren, og den har livreddere det meste af tiden i løbet af dagen.

Så hvis vejret tillader det, tag et håndklæde og din badedragt og tag en svømmetur! I sommermånederne er vandet som ved de danske strande om sommeren.

Dagsture fra Puerto Madryn

Valdés-halvøen er ikke det eneste sted i området, der byder på fantastiske oplevelser med vilde dyr.

I området omkring Puerto Madryn kan du også finde andre steder at opleve det fantastiske dyreliv dagsture fra Puerto Madryn. Sådan som denne 4×4 tur rundt i Puerto Madryn for de mere eventyrlystne!

Pingviner ved Naturreservatet Punta Tombo 

Naturreservatet Punta Tombo er berømt for at have den største koloni af magellanske pingviner i verden.

Punta Tombo ligger omkring 3 timers kørsel (200 km) fra Puerto Madryn. Det anbefales at tilmelde sig en tur til Punta Tombo, da offentlig transport ikke er den bedste.

Desværre nåede vi ikke at besøge Punta Tombo, men du kan læse mere om Punta Tombo fra Tales from the Lens.

Her er to ture fra Viator til Punta Tombo:

Hvaler ved Playa Doradillo 

Playa Doradillo er et strandområde beliggende uden for naturreservatet på Valdés-halvøen og kun et par kilometer fra Puerto Madryn.

I hvalsæsonen (fra juni til midten af ​​december) er det kendt for at være et fantastisk sted at observere hvaler svømmer forbi.

Du skulle efter sigende kunne stå ved stranden og se hvalerne svømme forbi lige ude i bugten! Da vi desværre besøgte uden for hvalsæsonen, så vi ikke noget formål med at besøge Playa Doradillo.

A Complete Guide to Peninsula Valdés

Planlægger du en tur til Valdés-halvøen? Eller har du allerede besøgt? Del din oplevelse eller spørgsmål i kommentarerne nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.