Hotel in the Andes Mountains in Mendoza, Argentina
Latinamerika,  Argentina,  Mendoza,  Rejse

Mendoza, Argentina: De bedste oplevelser og seværdigheder

Mendoza er uden sammenligning en af ​​de mest populære destinationer i Argentina! Og med en god grund. Med sit dejligt vejr, udsøgte vine og betagende bjerglandskaber, så vil Mendoza efterlade dig tryllebundet.

Mendoza ligger i Andes-regionen i Argentina, nær grænsen til Chile. Hvis du kommer fra Buenos Aires’ travlhed vil du helt sikkert opleve byen som et tiltrængt break. 

Mendoza har en fredfyldt stemning og de omkringliggende Andesbjerge med vingårde skaber smukke omgivelser for din ferie.

Beliggende i hjertet af Argentina, gør Mendoza til en ideel stop-over for rejsende på vej nordpå til Bolivia eller sydpå til Patagonien.

Så uanset om du begiver dig ud på eventyr i Andes bjergene eller blot ønsker at slappe af og nyde den lokale kultur, så har Mendoza noget for dig!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

En rejseguide til de bedste oplevelser i Mendoza, Argentina

Vingård i Mendoza, Argentina

Hvor ligger Mendoza?

Mendoza ligger ved foden af ​​de majestætiske Andesbjerge, også kendt som la Cordillera de Los Andes på spansk. Lige på den anden side af Andesbjergene fra Mendoza, har du Santiago de Chile, hovedstaden i Argentinas naboland Chile.

Det er nemt at komme til Mendoza, da byen kun ligger 1.050 km fra Buenos Aires. Du kan enten vælge at rejse til Mendoza med bil, bus eller fly fra Argentinas hovedstad.

Mendoza er kendt som Argentinas vin hovedstad, og kan prale af at stå for over 70% af Argentinas vinproduktion. Med mere end 1.200 vingårde spredt over hele Mendoza provinsen, så har du uendelige muligheder for at udforske og prøve udsøgte lokale vine.

Andesbjergene i Mendoza, Argentina

Mendozas historie kort fortalt

Mendoza og de omkringliggende Andesbjerge er især berømte i Argentina for at være stedet, hvor uafhængighedskæmperen, San Martín, krydsede over for at hjælpe Chile og Peru med deres uafhængighedskamp mod det spanske imperium. I Andesbjergene kan du finde masser af referencer til San Martin og dem, der kæmpede med ham i navnene på landsbyerne eller bjergene.

I 1910 blev den transandinske jernbane indviet, der løb fra Mendoza gennem Andesbjergene til den chilenske havneby Valparaiso. Den transandinske jernbane skulle have været en konkurrent til Panamakanalen i Mellemamerika, og blev set som en måde at bringe økonomisk udvikling til regionen. Jernbanen blev dog aldrig så stor en succes som håbet. Og i 1984 blev store dele af sporerne ødelagt af et kæmpe sneskred. De fleste af sporerne er aldrig blevet genopbygget.

Langs motorvejen i Andesbjergene vil du se masser af små forladte landsbyer. De fleste af disse små landsbyer – pueblos or villas på spansk – blev grundlagt i forbindelse med udviklingen af ​​jernbanen. Da jernbanen blev ødelagt og aldrig genopbygget, blev de fleste af landsbyerne forladt af deres indbyggere.

Før den nye to-sporede motorvej blev bygget, var der en tidsplan for, hvornår køretøjer kunne krydse fra Mendoza til Chile. Og så en anden tidsplan for, hvornår de kunne krydse den anden vej fra Chile til Mendoza for at sikre, at ingen sad fast et sted midt i bjergene.

Learn a Foreign Language!
Mendoza, Argentina

Hvad skal du opleve i Mendoza?

Der er masser af selvværdigheder og ting at opleve i Mendoza. Mendozas bycentrum kan nemt udforskes på en til to dage. Men der er så mange flere aktiviteter at lave uden for byens centrum.

I Mendoza tager de deres middagslur, siesta’en, seriøst! Du vil opleve af de fleste restauranter og barer i turistområderne nok er åbne ved middagstid. Men forvent ikke, at butikkerne og restauranter uden for turistområderne har åbent midt på dagen.

Her er nogle af de bedste selvværdigheder og oplevelser i Mendoza:

Besøg Mendozas bycentrum

I centrum af Mendoza tag dig tid til at slentre gennem byens smukke parker, træbeklædte gader og nyd et glas vin fra en af byens charmerende caféer.

Hold et vågn øje med de dybe kanaler langs Mendozas gader, som bruges som vandingssystem! Det siges, at de stammer helt tilbage til inkaernes tid. De kan dog være ret farlige for en uopmærksomme besøgende!

Her er nogle af de vigtigste højdepunkter fra Mendozas bycentrum:

Mendoza, Argentina

San Martin Park og dens porte

San Martin parkens massive jernporte med en flyvende kondor på toppen er blevet et vartegn for Mendoza. Og det er et absolut must-see, hvis du besøger Mendoza.

San Martin parken – eller på spansk Parque General San Martin – er et stort parkområde med en sø og en rosenhave. Her tilbringer lokale familier eftermiddage og weekender med at nyde solen på græsplænen.

Parken ligger i forlængelse af Cerro de la Gloria, et udsigtspunkt over Mendoza.

Mendoza, Argentina

Cerro de la Gloria

En populær attraktion at besøge i Mendoza er udsigtspunktet Cerro de la Gloria eller Æres Bakken, der ligger lige uden for bycentrumet af Mendoza.

Det er et mindesmærke for de faldende soldater i den argentinske uafhængighedskrig. Da udsigtspunktet ikke er for højt oppe, kan udsigten over byen være en smule skuffende.

Plaza Independencia

Plaza Independencia eller Uafhængighedspladsen er den største plads i Mendoza. Om natten kan du nyde Mendozas våbenskjold oplyst i neon.

Plaza Independencia, Mendoza, Argentina

Avenida Arístides Villanueva

Gaden Aristides Villanueva Avenue er det perfekte sted for en god aften i byen. Her finder du masser af barer og restauranter.

Learn a Foreign Language!

Plaza España

Min ynglingsplads i Mendoza var Plaza España eller Spaniens Plads. Det er en spansk inspireret plads med det smukkeste azulejos-fliser. Det mindede mig så meget om den tid, hvor jeg boede i det sydlige Spanien.

Plaza España i Mendoza

Besøg en lokal vingård i Mendoza

I og omkring Mendoza er der mere end 1.200 vingårde. Så det er umuligt at komme til at besøge dem alle!

I Mendoza er de fleste vingårde åbne for besøg året rundt. Men det bedste tidspunkt at besøge vingårdene på, er dog fra oktober til april.

For at besøge vingårde i Mendoza, kan du enten arrangere besøget selv eller bestille en guidet tur. Der er masser af forskellige tilbud på vingårdsture både på Airbnb Experiences, Get Your Guide, eller hos de lokale rejsebureauer i Mendoza.

Hvis du planlægger dit besøg selv, er det vigtigt, at du husker at reservere dit besøg på vingårdene på forhånd. De fleste af vingårdene starter med den første tur omkring kl. 10.00 og har den sidste tur kl. 15.00 eller 15.30. Efter kl. 17 vil de fleste vingårde være lukket for besøg. Nogle af de mindre boutique vingårde tilbyder kun et besøg om dagen.

Når du organiserer din vingårdstur, skal du også huske på, at der er tre vinområder i Mendoza:

  • Lujan de Cuyo
  • Maipu
  • Valle de Uco

Disse tre områder er placeret uden for centrum af Mendoza. Nedenfor har jeg samlet en kort beskrivelse af de tre områder:

Maipú

Maipú er vinområdet tættest på centrum af Mendoza by. Det er et godt valg, hvis du rejser på budget, men stadig gerne vil opleve vingårde i Mendoza.

Du kan nemt komme til nogle af de vigtigste vingårde i Maipú med den lokale bus eller ved at leje en cykel ved Maipú-stationen.

Du kan komme til Maipú med offentlig transport fra centrum af Mendoza. Den røde sporvogn, der kører gennem centrum af Mendoza forbi Avenida las Heras og Avenida Belgrano, tager dig direkte til Maipú. Stå af på det sidste stop, der hedder Gutierrez. Det er centrum af Maipú.

Museet Antigua Bodega Goli

Beliggende i Maipu ikke langt fra togstationen, finder du Museet Antigua Bodega Goli. Det er en mærkelig mellemting mellem en vinbutik og et museum.

Museet er placeret i bygningerne til det der før i tiden var en af ​​de største vingårde i Mendoza, Bodega Goli. Vingården stoppede med at producere vine for mange år siden, og turen var lidt som at gå rundt i en spøgelsesvingård.

Der er meget historie på stedet. Men for mig er i det mest interessante ved at besøge en vingård at se, hvor vinen er lavet. Siden vingården ikke har været i brug i mange år, er den vin, du smager, når du besøger, fra andre vingårde.

Vingård i Mendoza, Argentina
Vingård i Mendoza, Argentina

Luján de Cuyo

Lujan de Cuyo-området i Mendoza siges at have den bedste Malbec-vin i hele regionen. Ja, måske endda i hele verden! Så hvis du besøger Luján de Cuyo, så husk at prøve nogle af deres Malbec-vine!

Jeg tog på en privat tur fra Airbnb-Experiences i Luján de Cuyo, og jeg kan varmt anbefale to af de vingårde, der er inkluderet i turen:

Vingård i Mendoza, Argentina
Vingården Alta Vista

Alta Vista (direkte oversat til dansk: Høj Udsigt) var nok den mest professionelt drevne vingård, jeg besøgte i Mendoza. Deres vinsmagning havde et stort udvalg af forskellige vine.

Selve vingården er meget fotogen og ligger i smukke gamle bygninger med udsigt over Andesbjergene.

Vingård i Mendoza, Argentina
Boutique vingård Clos de Chacras

Clos de Chacras er en boutique vingård beliggende i Chacras de Coria-kvarteret i Luján de Cuyo.

Vingården producerer nogle lækre vine, og deres restaurant tilbød også en lækker frokostmenu!

Vingård i Mendoza, Argentina

Valle de Uco

Valle de Uco er det sidste vinområde i Mendoza. Desværre nåede jeg ikke at besøge Valle de Uco. Men Erin fra Sol Salute anbefaler at besøge Bodega La Azul i Valle del Uco (link på engelsk).

Oplev Andesbjergene

At opleve Andesbjergene er en anden must-do aktivitet, når du er i Mendoza! Du kan enten tage en dagstur, en længere vandretur… Eller hvad med rafting i Mendoza-floden eller på hesteryg i Andesbjergene? Uanset hvad du vælger, er du garanteret en fantastisk udsigt! 

Læs mere her om Lindsey’s Guacho oplevelse af ridning i Mendoza (link på engelsk).

Har du hørt om den lokale tradition med at efterlade flasker vandflasker langs motorvejene i Andesbjergene?

Ifølge en lokal legende var der en kvinde, der begik sig op i bjergene i søgen efter sin mand, men endte med at fare vild. Da hun endelig blev fundet, var det kun lykkes hende at overleve, ifølge legenden, ved at drikke vandet fra de efterladte flasker. Som et resultat efterlade de lokale stadig flasker fyldt med vand, i tilfælde af at nogen farer vild i bjergene.

Andesbjergene i Mendoza, Argentina

Aconcagua-bjerget

Aconcagua-bjerget er den højeste bjergtop i både den vestlige og sydlige halvkugle. Med sin betagende tilstedeværelse midt i Andesbjergene er Aconcagua blevet et ikonisk vartegn i Mendoza-provinsen.

Aconcagua-bjerget har en imponerende højde af 6.960,8 meter. Hvis du ikke er klar på udfordringen med at forsøge at erobre toppen, er der mange andre tilgængelige ture som vil tage dig til at beundre det på afstand.

Andesbjergene i Mendoza, Argentina

Potrerillos-dæmningen

Potrerillos-dæmningen, også kendt som Embalse Potrerillos på spansk, er en betydelig vandkraft- og vandlagring dæmning i provinsen. Dæmningen ligger i Andesbjergene, cirka 60 km sydvest for Mendoza-by.

Dæmningen blev bygget ved Mendoza-floden og stod færdig i 2003. Dens hovedformål er at regulere strømmen af ​​vand til kunstvanding, vandkraftproduktion og oversvømmelseskontrol i området. Men dæmningen byder også på en smuk udsigt over dets klare blå vand.

Med den her tur fra GetYourGuide kun du kommet forbi Potrerillos-dæmningen og videre op i Andesbjergene.

Potrerillos-dæmningen i Andesbjergene, Mendoza, Argentina

Puente del Inca

Puente del Inca eller oversat “Inkabroen”, er en unik stenformation, der ligner en bro området af en lille flod. Området er fuldt med mineraler, der farver stenene i en gullig og orange farve.

Legenden siger, at inkaerne fra Peru tog hertil for at redde en inka-prins, som var meget syg. På grund af den høje koncentration af mineraler i vandet, siges det at prinsens tjenere blev omdannet til sten og skabte den brodannelse, vi kan observere i dag.

I og omkring Inkabroen vil du også se nogle forladte bygninger. Det er resterne af et luksuriøst hotel bygget på området. Hotellets spa blev placeret lige ved udspringet til mineralvandet.

Inkabroen i Mendoza, Argentina
Andesbjergene i Mendoza, Argentina

Slap af i de termiske bade i Cacheuta

De naturlige termiske bade i Cacheuta er en anden populær aktivitet i Andesbjergene omkring Mendoza.

Der er to måder at besøge de varme kilder på. Gennem det offentlige vandland, Parque de Agua – Termas de Cacheuta, eller ved at reservere tid på Hotel and Spa Termas de Cacheuta. Læs mere om termiske bade i Cacheuta (link på engelsk).

Oplev Naturreservatet Villavicencio

Naturreservatet Villavicencio er et beskyttet område beliggende ved foden af ​​Andesbjergene omkring 50 km fra Mendoza-by.

Naturreservatet Villavicencio giver dig mulighed for at udforske regionens fantastiske landskaber. Der er vandrestier, der snor sig gennem reservatet, så du kan nyde panoramaudsigten over de omkringliggende bjerge og dale.

Reservatet byder også på mineralske kilder. Og måske har du allerede set navnet Villavicencio på flasker med mineralvand i supermarkeder rundt om i Argentina?

Udforsk de forskellige mulighederne for en guidede ture for at besøge naturreservatet Villavicencio  på Viator.

Andesbjergene i Mendoza, Argentina

Forlæng dit ophold med et besøg i San Rafael

Hvis du ikke har fået nok af vine og fantastiske bjerge i Mendoza, så overvej at forlænge dit ophold med et par dage i San Rafael, Mendozas lillebror.

San Rafael er mindre turistisk end Mendoza og byder også på nogle charmerende vinmarker og naturskønne landskaber. Læs mere om San Rafael.

San Rafael, Argentina

Hvordan kommer du rundt i Mendoza?

Det er let at komme rundt i Mendoza-by, da byen er godt forbundet med et offentligt transportsystem. Busser og sporvogne giver dig nem adgang til forskellige attraktioner.

Hvis du vil besøge områderne uden for Mendoza-by såsom Andesbjergene eller vingårdene, kan det klart anbefales at leje en bil eller bestille en tur inklusiv transport.

Den offentlig transport kan endda tage dig til og fra lufthavnen. Der kører en lille bus fra lufthavnen til byens centrum (buslinje 680). Så du behøver ikke en gang at bestille en taxa!

Hvor skal du bo i Mendoza?

Mendoza tilbyder en lang række overnatningsmuligheder lige fra luksushoteller til budgetvenlige vandrehjem og pensionater. Derudover tilbyder mange af de lokale vingårde også overnatningsmuligheder.

Udforsk kortet nedenfor for at finde den overnatning, der passer dig bedst:Booking.com

Hvornår er det bedst at besøge Mendoza?

At vælge det rigtige tidspunkt at besøge Mendoza afhænger af, hvad du foretrækker. Høstsæsonen fra januar til marts er en populær tid, især i løbet af høstfesten Vendimia (link på engelsk)i marts måned.

Men hvis du foretrækker en mere afslappet atmosfære så kan et besøg uden for højsæsonen kan stadig tilbyde en skøn oplevelse af Mendoza. Jeg besøgte uden for den populære høstsæson og havde stadig et rigtig godt besøg.

Mendozas ørkenlignende klima byder på kølige aftener og nætter. Så det kan varmt anbefales at medbringe en ekstra sweater til de køligere aftener og morgener, især hvis du planlægger at besøge Andesbjergene.

Har du besøgt Mendoza? Eller måske planlægger du en rejse hertil? Del dine tanker og viden nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.