An Expat's Guide to Living in Buenos Aires
Bo i udlandet

En insiders guide til at flytte til Buenos Aires, Argentina

Drømmer du om at flytte til Buenos Aires, Argentinas pulserende hovedstad? Men du er ikke sikker på, hvor du skal starte?

Så er du kommet til det rigtige sted!

Buenos Aires er en af ​​de topdestinationer i Sydamerika for expats, digitale nomader, og andre mange andre udlændige. Byen kombinerer traditional argentinsk kultur i en kosmopolitiske storby.

Når det kommer til at bo i Buenos Aires som udlændige, så har jeg prøvet det meste. Fra at bo i ulovligt udlejede lejligheder, over at finde de bedste steder at handle dagligvarer til at få mit studievisum og min permanente opholdstilladelse i Argentina.

Jeg kom egentligt til Buenos Aires med hensigten om kun at blive 6 måneder som en del af et udvekslingssemester på CBS. Men jeg endte med at blive meget længere.

Jeg flyttede til Buenos Aires i 2016 og jeg endte med at blive indtil begyndelsen af ​​2023. Efter næsten syv år i Buenos Aires, havde jeg fået nok af den konstante økonomiske krise i Argentina.

Da jeg forlod Buenos Aires, gjorde jeg det med to kandidatgrader fra to argentinske universiteter og flere års erfaring med at arbejder i Buenos Aires.

I dette indlæg vil jeg give dig et realistisk indblik i, hvad det indebære at flytte til Buenos Aires og bo i denne charmerende sydamerikanske hovedstad som udlændige!

En udlandsdanskers bedste tips til at flytte til Buenos Aires

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Hvad kan du forvente af at bo i Buenos Aires?

Er det en god idé at flytte til Buenos Aires? Vil Buenos Aires være noget for mig på længere sigt?

Der er mange spørgsmål, du måske stiller dig selv, inden du flytter til udlandet. At få forventningen om hvordan det er at bo i Buenos Aires er vigtigt for at få en god oplevelse.

Til tider elskede jeg at bo i Buenos Aires. Og til tider hadede jeg det fuldstændig. De hårde realiteter ved at bo i Buenos Aires ramte mig særligt efter at jeg begyndte at arbejde i Buenos Aires.

Dog fortyder jeg overhovedet ikke, at jeg valgte at blive i Buenos Aires så mange år. At flytte til Buenos Aires og boet der i længere tid, har lært mig så mange ting, at jeg er sikker på, at jeg ellers ikke ville have lært.

Forventninger for at flytte til Buenos Aires: Økonomien i Argentina

Det økonomiske aspekt ved at bo i Buenos Aires kræver lidt tilvænning og kan virke meget forvirrende til at starte med

Hvis du overvejer at flytte til Buenos Aires på længere sigt, bliver du nødt til at sætte dig ind i den økonomiske situation i Argentina, da det vil blive en del af din hverdag. Der er ingen måde at komme udenom det på!

Hvis du ikke er klar til at give afkald på at bo i et land med en stabil økonomisk prognose, bør du seriøst overveje om at flytte til Buenos Aires er den bedste beslutning for dig.

Her er nogle af de ting, du bør vide hvis du planlægger at flytte til Buenos Aires:

Inflation i Argentina

Når vi taler om at bo i Buenos Aires, bliver vi også nødt til at tale om inflation i Argentina!

I de fleste vestlige lande (inklusiv Danmark) er inflationen noget, der ikke går over det årlig gennemsnitlige stigning på 2-3 procent. I Argentina er det almindeligt at opleve det samme niveau af inflation fra en måned til den næste måned.

Men hvordan påvirker inflationen egentlig din hverdag i Buenos Aires?

Inflationen i Argentina driver leveomkostninger i Buenos Aires op hver måned. Hver måned stiger priserne på alt fra dagligvarer til tøj. Når priserne stiger, falder din købekraft også. Det betyder, at du med den samme sum penge kan købe færre varer, produkter og services.

Hvis du tjener i udenlandsk valuta i Argentina, oplever du generelt en mere stabil økonomisk situation. Dog vil inflationen med tiden også begynde at påvirke din købekraft – trods din udenlandske indkomst!

Valutakurser i Argentina

I Argentina hænger inflation og valutakurser tæt sammen. Når den argentinske peso devaluerer, altså at prisen på pesoen stiger sammenlignet med andre valutaer, så betyder det, at du får flere pesos for den samme mængde udenlandsk valuta. Det betyder, samtidig også at inflationens effekt på din købekraft mindskes.

Efter et stykke tid, vil inflationen udligne den devaluering, der er sket af ​​den argentinske peso, og købekraften af ​​din udenlandske indkomst falder igen.

Normalt er amerikanske dollars den foretrukne udenlandske valuta i Argentina. Men enhver anden stabil udenlandsk valuta såsom Euroen, eller for den sags skyld, danske kroner vil give dig mere økonomisk stabilitet i Argentina.

Du kan ikke veksle fysiske danske kroner i mønter og seddler i Buenos Aires. Dog kan du bruge online veksletjenester såsom Western Union til at overføre fra dit dankort og afhente argentinske pesos i et vekslekontorer i Buenos Aires.

Hvis du får en argentinsk bankkonto, kan du endda overføre direkte til bankkontoen via Western Union. Ellers kan du altid vælge muligheden for at afhente argentinske pesos som kontanter. Læs mere om hvordan man veksler penge i Buenos Aires.

Med en indkomst i argentinske pesos falder din købekraft både på grund af inflationen og devaluering. Med en devaluering af pesos bliver importerede varer og produkter nemlig også dyrere i Argentina.

Så hvis du overvejer at flytte permanent til Buenos Aires, er det en rigtig god ide at søge efter et arbejde, der betaler i udenlansk valuta!

Forventninger for at flytte til Buenos Aires: Spansk i Buenos Aires

Taler de engelsk i Buenos Aires?

Mange lokale argentinere, der arbejder i butikker og supermarkeder taler ikke engelsk. Det er en god ide at lære noget grundlæggende spansk for at få det bedste ud af din oplevelse med at bo i Buenos Aires.

Yngre argentinere og folk, der arbejder i internationale virksomheder, taler generelt bedre engelsk. Mange af dem er også mange gange ivrige efter at øve deres engelsk med udlændinge.

De lokale porteños, som indbyggerne i Buenos Aires også kaldes, er generelt venlige og forstående over for udlændinge, der forsøger at kommunikere på spansk.

Bør du lære spansk inden du flytter til Buenos Aires?

Den spanske accent og ordforråd, der bruges i Buenos Aires, er meget unik. Du bør være opmærksom på nogle af de forskelle, der findes i argentinsk spansk inden du flytter til Buenos Aires.

Der er særligt to ting, der adskiller argentinsk spansk fra det spansk, der tales i de fleste af Argentinas latinamerikanske nabolande eller det spanske, som du måske har lært i skolen.

 • På argentinsk spansk bruger de “vos” i stedet for “tú” til at sige “dig”.
 • På argentinske spansk udtaler de “ll” (dobble L) og “y” med en sh-lyd.

Derudover vil du også finde adskillige ord på argentinsk spansk, der adskiller sig meget fra andre spansktalende lande. Det lokal argentinske slang, også kendt som Lunfardo, sørger for, at du skal holde dig oppe på dupperne, når du forstå spansk i Buenos Aires.

Det kan være noget af en udfordring at mestre det argentinsk ordforråd, og det kan være en god ide at starte med lidt grundlæggende spansk. På online portaler såsom Italki kan du finde spansklærere med spansk som modersmål. På Italki er der faktisk også spansklærere fra Argentina, så kan hjælpe dig med at lære den argentinske dialekt!

Hvordan finder du nye venner som udlændinge i Buenos Aires

Porteños er generelt meget sociale mennesker. De elsker at hænge ud med deres venner, chatte med deres naboer og lave mad asado (traditional argentinsk gril) med deres familie og venner.

Hvis du er åbensindet og omfavner den argentinske kultur, hvor det ikke gør noget at komme for sent til en middag, hvor kaffe aftaler og asado-aftaler bliver lavet i sidste øjeblik, og du lærer noget spansk, så skal du nok hurtigt finde dig til rette med at bo i Buenos Aires.

I min erfaring er det ikke svært at integrere sig og opbygge nye venskaber i Buenos Aires. Især hvis du kan noget spansk eller viser en interesse for at lære spansk!

I Buenos Aires er der også en stort expat community, hvor det er nemt at få internationale venner. I mine år i Buenos Aires brugte jeg særligt InterNations at få nye internationale venner og lokale bekendtskaber uden for arbejdet og universitetet.

Du kan også overveje at tilmelde dig en af ​​de mange forskellige expat-fokuserede Facebook-grupper for at komme i kontakt med andre udlændinge. Blandt de mest aktive expat-fællesskaber på Facebook er Buenos Aires Expat Hub.

Via Facebook fandt jeg også en madklub med andre udenlanske kvinder, som jeg var med i i et stykke tid. Prøv dig frem og vær ikke blege for at tilbede dig events eller møder!

At bo i Buenos Aires: En udenlandsdanskers bedste tips til at flytte til Buenos Aires

Leveomkostninger i Buenos Aires

Hvor mange penge har du brug for for at leve i Buenos Aires?

Inflationen og den økonomiske krise ændrer konstant de gennemsnitlige leveomkostninger i Buenos Aires. Det kan være svært at afgøre, hvad du skal bruge for at leve nogenlunde godt i byen.

De gennemsnitlige leveomkostninger afhænger også meget af den livsstil du ønsker at leve i Buenos Aires.

Hvis du ønsker at bo i et dyrere område af byen og spise ude hver anden dag, har du brug for mere, end hvis du vil bo i et billigere område og spise hjem de fleste aftener. 

Alt mellem 4.500 kr. til 14.000 kr. om måneden burde dog være nok til at leve et relativt behageligt liv i Buenos Aires.

Beregning af de basale indkøbsbehov, Canasta Básica (basis indkøbskurven)

En måde at prøve at forstå leveomkostningerne i Buenos Aires på, er ved at se på, hvad de lokale betragter som et nødvendigt beløb til at købe essentielle produkter.

De argentinske myndigheder anslår de gennemsnitlige omkostninger ved et udvalg af det absolutte minimum af fødevarer og andre ikke-spiselige produkter hver måned for en argentinsk familie. Dette skøn kaldes Canasta Básica eller oversat “basis indkøbskurven”.

Efterhånden som inflationen stiger, justeres priserne i Ganasta Basica for at afspejle den nye situation. Der er megen diskussion i de argentinske medier om nøjagtigheden af priserne for Ganasta Basica. Så tag alt med et gram salt!

Ganasta Basica betragtes som et absolut minimum for produkter og afspejlner derfor ikke de gennemsnitlige leveomkostninger i Buenos Aires. Det er dog stadig en interessant “måleenhed” til at hjælpe dig med at forstå situationen i Argentina.

I januar 2024 var de samlede Ganasta Basica (herunder mad, transport osv.) for en voksen borger i Buenos Aires $495.798,32 argentinske pesos (omkring 430 USD eller omkring 3.000 kr. efter den uofficielle “blue” dollar-kurs).

At bo i Buenos Aires: En udenlandsdanskers bedste tips til at flytte til Buenos Aires

Visum og opholdstilladelser til at bo i Buenos Aires

De mest almindelige måder for udlændinge at komme til at bo i Buenos Aires i længere tid, er ved at ansøge om en af de følgende visa eller opholdstilladelser:

 • Studievisum
 • Arbejdsvisum
 • Digital Nomad Visa
 • Investor eller “penge nok til at forsørge sig selv”-visa (Rentista)
 • Permanent ophold for familiemedlemmer til en argentinsk statsborger
 • Overskridelse af visum (visa overstay) og tourist visum fornyelser ved at forlade Argentina og komme tilbage igen (visa runs) 

De første 5 muligheder er lovlige visum og opholdstilladelser. For disse typer skal du fremvise følgende dokumentation sammen med de specifikke dokumenter for hver visumtype:

 • Et gyldigt pas
 • En argentinsk straffe attest (antecedentes penales argentinos)
 • En ren straffeattest fra ethvert land, hvor du har været bosat i mere end et år i løbet af de sidste tre år (det kan både være fra Danmark eller fra et andet land, hvis du har boet der inden du flytter).
 • Bopæls- eller addressbevis (Acreditación de Domicilio)

For de lovlige opholdssteder får du, efter at du har afsluttet ansøgningen og er blevet godkendt af immigrationskontoret, et lokalt argentinsk ID-nummer og et argentinsk ID-kort. ID-kortet kaldes Documento Nacional de Identidad eller bare: DNI.

For Digital Nomad visumet er det lidt uklart, hvorvidt du får et lokalt Argentina ID-kort eller ej.

Overskridelse af visum (visa overstay) og “visa runs” (jeg kan simpelhen ikke finde på et bedre dansk ord) er mere lovligt gråzoner.

I Argentina er håndhævelsen af ​​immigrationslovgivningen og kontrolen af illegale immigranter meget slap. Mange mennesker opholder sig i lang tid i uregelmæssige situationer i Argentina uden at opleve nogen form for problemer.

Studievisum

Et studievisum er et af de nemmeste langtidsvisum i Argentina. Det kræver, at du er tilmeldt en længerevarende uddannelse i Argentina. Det er lige meget om den uddannelse er en gymnasiel uddannelse eller på universitetsniveau. 

Når du er blevet optaget på et uddannelsesprogram, skal du medbring en kvittering for optagelsen og dine personlige dokumenter til immigrationskontoret i Buenos Aires.

Studievisum gives for et år ad gangen. Selvom du går på et toårigt studie, vil du stadig kun få bevilget et år.

Efter det første år skal du så præsentere en anmodning om forlængelse af dit studievisum med dokumentation fra din uddannelsesinsitution. Dokumentationen skal bevise, at du har deltaget og bestået de fag, du burde.

Med et studievisum kan du også arbejde lovligt i Argentina.

Læs hele min guide på hvordan man får og forlænger et studievisum i Argentina. Husk altid at tjek immigrationskontorets hjemmeside for alle de opdaterede krav til studievisum.

Arbejdsvisum

For at få et arbejdsvisum i Argentina skal du finde en lokal virksomhed, der er villig til at sponsorere dit visum.

Den sponsorerende virksomhed skal være autoriseret af immigrationskontoret til at sponsore arbejdsvisum.

Ikke alle argentinske virksomheder er automatisk i stand til lovligt at ansætte udlændinge. Nogle virksomheder ønsker simpelthen ikke at bruge tid på og gå igennem besværet med de argentinske immigrationsmyndigheder, og vil derfor ikke have mulighed for at ansætte dig lovligt.

Jeg har arbejdet for mindre lokale virksomheder, der hjalp nogle af mine andre udenlandske kolleger med at sponsorere et arbejdsvisum. Så det er ikke så meget virksomhedens størrelse, der afgør, om de er eller kan registreres som sponsorater for arbejdsvisum i Argentina.

Jeg har aldrig selv skulle igennem processen, fordi jeg havde studievisum, der gav mig muligheden for at arbejde.

Det kan være meget udfordrende at identificere det rigtige firma til at sponsorere dit arbejdsvisum. Men det er faktisk muligt.

Tjek immigrationskontoret for de fulde krav til arbejdsvisum i Argentina.

Digital Nomad Visa

Det Digital Nomad Visa er et helt nyt korttidsvisum til udlændinge, der ønsker at arbejde fra Argentina. Visummet er gyldigt i i alt 180 dage med mulighed for forlængelse.

Jeg kender ikke nogen, der har prøvet at ansøge om det Digital Nomad Visa. Så hvis du planlægger at prøve lykken med det Digital Nomad Visa i Argentina, kan det være en god ide at spørge om hjælp og opdateret information i Facebook grupper for digitale nomader eller andre expat-grupper.

Den argentinske regering har også oprettet et program, der sigter mod at fremme og støtte digitale nomader i Buenos Aires, som måske vil kunne hjælpe dig.

Gennem en online ansøgning skal du fremvise følgende dokumentation for det digitale nomad visum:

 • Personlige oplysninger (navn, efternavn, pasnummer, erhvervsmæssig aktivitet osv.)
 • Et CV, der opsummerer de aktiviteter, du planlægger at udføre, imens du er i Argentina, og eventuelle tidligere erfaringer.
 • Dokumentation vedrørende det arbejde, du udfører (kontrakt med en virksomhed, kvitteringer for tidligere arbejde for en virksomhed, eller andre måder at dokumentere din indtægtskilde på).
 • Et foto af dig selv

Tjek immigrationskontoret for de opdaterede krav til Digital Nomad Visa.

Rentista visum

Investor, rentista, eller “penge nok til at forsørge sig selv”-visumet, også kendt som residencia temporaria como rentista på spansk, er for udlændinge, der kan vise nok aktiver til at støtte deres ophold i Argentina.

Aktiverne kan enten være gennem opsparing eller fra indkomst, der kommer fra udlejning af fast ejendom eller aktier fra virksomheder i udlandet.

Du skal fremvise dokumentation for dine aktiver og deres oprindelse for at ansøge om rentista-visum.

Rentista-visumet gives for et år med mulighed for forlængelse. Tjek immigrationskontoret for de opdaterede krav til rentista visumet.

Permanent opholdstilladelse for familiemedlemmer til argentinske statsborgere

Ægtefæller, forældre eller børn under 18 år betragtes som direkte familie i Argentina.

Hvis du er i direkte familie til en argentinsk statsborger eller en person, der har permanent opholdstilladelse i Argentina kan du ansøge om permanent ophold uden at skulle igennem de første år med midlertidigt opholdtilladelser.

Følgende dokumentation er påkrævet sammen med din standard personlig dokumentation (nævnt ovenfor):

 • Legaliseret fødsels- eller vielsesattest (partida de nacimiento o matrimonio)

Tjek immigrationskontorets hjemmeside for alle detaljerne angående permanent opholdstilladelse for familiemedlemmer.

Overskridelse af visum (visa overstay) og tourist visum fornyelser ved at forlade Argentina og komme tilbage igen (visa runs)

For udlændinge, der ønsker at blive længere tid i Buenos Aires, men ikke ønsker at gå igennem at papirarbejdet i de ovennævnte processer, er der særligt to populære løsninger:

 • Visa overstay – det betyder, at man lader sit turistvisum udløbe, men at blive i Argentina. Når man en dag skal tage fra Argentina, kommer man til betale en mindre bøde ved afrejse.
 • Visa runs – det betyder, at man forlade Argentina i et par dage (eller bare en dag) for at tage til et af de nærliggende nabolande, for så at tage tilbage til Argentina og få turistvisummet fornyet med ydreligere 90 dage ved indrejse. Mange expats tager på dags- eller weekendture til Uruguay, Brasilien, Chile eller Paraguay for at for forlænget deres tourist visum. 

Begge disse metoder betyder, at du ikke bliver lovligt registrering i Argentina. Det vil sige, at du heller ikke får et DNI-nummer, det argentinske ID-nummer.

Uden et DNI er du ikke i stand til at åbne en bankkonto eller få adgang til visse offentlige tjenester såsom den offentlige sundhedspleje.

Der har fornyligt været rygter om, at grænsekontrolen er meget en smule mere skrap mod udlændige, som de har mistanke om foretager visa runs.

Permanent opholdstilladelse versus midlertidigt opholdstilladelse i Argentina

I Argentina kan en permanent opholdstilladelse gives efter to til tre års sammenhængende lovligt ophold i Argentina. Tidsfristen afhænger af din nationalitet.

For MERCOSUR statsborgere kan du få permanent ophold i Argentina efter to år sammenhængende og uafbrugt midlertidigt ophold.

For statsborgere fra lande uden for MERCOSUR (såsom Danmark), kan du først ansøge om permanent opholdstilladelse i Argentina efter tre års sammenhængende midlertidigt ophold.


Sådan finder du en lejlighed i Buenos Aires

Lejekontrakter i Buenos Aires

At finde en lejlighed at leje i Buenos Aires er noget af det første, du skal finde ud af, hvornår du beslutter at flytte til Buenos Aires.

Normalt udlejes lejligheder i Buenos Aires enten igennem en ejendomsmægler eller direkte med den private ejer af lejligheden, kaldet dueño directo (oversat: direkte med ejeren).

I Buenos Aires er der to typer lovlige lejekontrakter:

 • Kortvarige lejekontrakter
 • Langvarige 3-årige lejekontrakter

Det kan være lidt af en jungle at finde en ordentlig bolig i Buenos Aires, og der er mange udlejere, der forsøger at narre uvidende og native udlændinge.

I Buenos Aires kan huslejepriser for de langvarige 3-årige lejekontrakter kun reguleres for inflation hvert halve år. Imens ved de kortvarige lejekontrakter kan prisen reguleres hver gang kontrakten ønskes forlænget. Det er normalt hver tredje måned.

Ved langvarige 3-årige lejekontrakter begrænser den lokal lovgivning udlejere i at lave huslejestigninger oftere end hver 6. måned. Dog er det ikke alle udlejere, der er lige gode til at overveje det. 

Som udlændinge vil du ofte opleve, at det ikke er så let at få fingrene i langvarige 3-årige lejekontrakter som har mange krav, der skal opfyldes (læs mere nedenfor). Derfor bliver udlændinge i Buenos Aires, for det meste, nødt til at leje med kortvarige lejekontrakter. 

Lige meget hvorvidt du lejer en lejlighed eller et hus i Buenos Aires, skal du være forberedt på huslejestigninger på grund af den konstante økonomiske krise i Argentina. 

Kortvarige lejekontrakter i Buenos Aires

Kortvarige lejekontrakter i Buenos Aires er kontrakter på op til tre måneder varighed. På spansk i Argentina kaldes disse lejekontrakter alquiler temporal.

Huslejepriser på kortvarige lejekontrakter i Buenos Aires har en tendens til at være højere end på de almindelige langtidskontrakter.

Fordelen for udlændinge er dog, at de kortvarige lejekontrakter har færre krav. Desuden tilbyder disse lejemål ofte fuldt eller delvist møblerede lejligheder, så du slipper for selv at skulle ud og købe møbler.

Standardkravene for kortvarige lejekontrakter i Buenos Aires er:

 • en måneds husleje
 • et depositum (som refunderes ved fraflytning)
 • en fotokopi af dit pas (eller argentinsk ID-kort hvis du har sådan et)
 • gebyrer til ejendomskontoret, hvis det er relevant.

Ejeren kan også anmode om bevis for igangværende studier eller indkomst.

Hvis du ønsker at blive længere end tre måneder i en lejlighed, som du har lejet under en kortvarige lejekontrakt, kan du i de fleste tilfælde tage en snak med din udlejer eller ejendomskontoret om en forlængelse.

Langvarige lejekontrakter i Buenos Aires

Langvarige lejekontrakter i Buenos Aires er den mest udbredte type ejemdomsudlejning i Buenos Aires blandt de lokale.

På spansk i Argentina kaldes disse lejekontrakter for contrato de alquiler de 3 años. De 3-årige lejekontrakter er normalt billigere med de har også en hel del flere krav til dig som lejer.

Standardkravene til langtidslejekontrakt i Buenos Aires er:

 • en måneds husleje
 • et refunderbart depositum svarende til en måneds husleje
 • gebyrer for ejendomsmægleren (honorarios de inmobiliaria) hvis du lejer igennem en ejendomsmægler
 • dokunmentation for din indkomst
 • en ejendomsgaranti (garantia de propiedad) eller en kautionsforsikring (seguro de caución) .

Den udfordrende del af disse krav for udlændinge i Buenos Aires drejer sig ofte om at kunne fremvise gyldig dokumentation for indkomst og at fremvise en ejendomsgaranti eller kautionsforsikring.

Nogle ejendomsmæglere og udlejere kan være meget strikse med, hvilken type af dokumentation for indkomst, de accepterer. De fleste vil kun acceptere lokale argentinske lønsedler. Så en slags dokumentation for indkomst fra udlandet godtages normalt ikke (der kan være undtagelser).

Ejendomsgarantien (garantia de propiedad) henviser normalt til, at et familiemedlems eller en bekendt stiller deres egen ejendom i garanti for dig, i tilfælde af bryd på kontrakten eller manglende betaling af husleje.

I Buenos Aires, kræver mange ejendomskontorer desuden, at en sådan ejendom skal ligge i selve Buenos Aires by – altså ikke i en anden province af Argentina. 

Hvis du ikke har mulighed for at stille med en ejendomsgaranti, så er flere og flere udlejere og ejendomskontorer også begyndt at acceptere kautionsforsikring (seguro de caución).

Kautionsforsikringen tilbydes af en række specifikke statsregulerede virksomheder. Forsikringen forsikrer udlejeren om, at der er en forsikring i tilfælde af skader på boligen eller manglende betaling af husleje. En kautionsforsikring koster dig typisk en til to måneders ekstra husleje oveni i hatten.

Hjemmesider til at kigge efter en lejlighed i Buenos Aires

Her er en liste over nogle af de mest populære hjemmesider til at kigge efter en lejelejlighed i Buenos Aires:

 • ZonaProps
 • ArgenProps
 • Inmuebles Clarin
 • Mercado Libre
 • Lokale Facebook-grupper for dueño directo– Mange mennesker i Buenos Aires tilbyder udlejning af lejligheder gennem Facebook-grupper. Kig efter grupperne på Facebook eller opslag som har teksten dueño directo (oversat: direkte med ejeren). Det betyder, at udlejningstilbud er direkte igennem ejeren af lejligheden. Så du slipper for at betale de mange ejendomsafgifter. Vær dog ekstra opmærksom på spammer i disse grupper!
 • Airbnb – Det er en fantastisk mulighed at få en korttidslejlighed uden at skulle forholde sig til de lokale lejekrav. Nogle gange er ejerne villige til at leje deres Airbnb-lejligheder på længere sigt til en bedre lejepris.

Når du søger efter en lejlighed i Buenos Aires, skal du være forsigtig omkring svindel og ulovlig udlejning, hvilket der er meget af i byen.

Hvor er bedst at bo i Buenos Aires?

At finde det bedste kvarter for dig , når du skal flytte til Buenos Aires, afhænger meget af din situation og hvad du leder efter ved dit nye hjem.

Leder du efter at være tæt på barer og natteliv? Eller planlægger du at flytte til Buenos Aires med din familie og børn?

De bedste kvarterer i Buenos Aires for udlændinge

Her er nogle af de bedste og mest populære kvarterer for udlændinge i Buenos Aires:

 • Palermo
 • Recoleta
 • Villa Crespo
 • Almagro
 • Belgrano
 • Villa Urquiza og Nuñez

Lad os tage et kig på dem én efter én!

Palermo

Palermo er det absolutte mest populære kvarter i Buenos Aires blandt udlændinge! Det er det største kvarter i Buenos Aires og deler sig i flere underkvarterer:

 • Palermo Soho
 • Palermo Viejo
 • Palermo Botanico
 • Palermo Hollywood
 • Palermo Chico

Opdelingen af, hvor det ene Palermo stopper og det næste starter, er ikke altid lige klar. Generelt er Palermo Soho og Palermo Hollywood de mest populære og hippe dele af Palermo med høje moderne bygninger og smarte kaffebarer på hvert gadehjørne.

Mens Palermo Viejo, som navnet indikerer “Gamle Palermo”, er den mere historisk del af Palermo. Palermo Botanico er den del af Palermo, der ligger omkring Buenos Aires’ Botaniske Have.

Villa Crespo

Villa Crespo ligger i det nordøstlige hjørne af Palermo. Nabolaget er begyndt at få nogle af de af de hippe vibes fra Palermo, mens det stadig bevarer en del af sin mere traditionelle og lokal stemning.

Villa Crespo er et perfekt valg, hvis du vil være tæt på det meste i Buenos Aires, men gerne vil undgå støjen og trafikken i Palermo.

Almagro

Almagro ligger syd for Palermo og tilbyder på mere lokal stemning. Området er et gammelt arbejderkvarter og visse steder har det mere boheme stemning end Palermo og Villa Crespo.

Almagro er også kendt for sit tango-inspirerede område med butikker til tango udstyr og tango dansehallerne, kaldet milongas.

Jeg boede i næsten et år i Almagro og holdt meget af den mere lokale stemning i området. Også selvom man om natten skal passe på, hvor det er sikkert at gå henne – særligt hvis man er alene.

Recoleta

Recoleta er et af ​​de ældste kvarterer i Buenos Aires og ligger tæt på centrum af Buenos Aires.

Der er nogle meget smukke gamle bygninger i Recoleta, og det er bestemt en fordel, at det er tæt på de fleste turistattraktioner i Buenos Aires. Jeg ville dog personligt vælge et mere lokalt område end Recoleta.

Belgrano

Belgrano er et kvarter beliggende i den nordlige ende af Buenos Aires. Det er for det meste et område, hvor folk bor, men der er også nogle kommercielle hotspots såsom omkring Avenida Cabildo.

Belgrano ligger i forlængelse af områderne Villa Urquiza og Nuñez. Belgrano byder på en god blanding af gammeldags rigmandslejligheder og smukke trædækkede gader.

Jeg studerede en af mine kandidater på Universidad de Belgrano, som navnet indikerer, ligger i Belgrano. Jeg har brugt meget tid i området og synes virkelig godt om det. En ting som jeg altid har nydt ved Belgrano er kvarterets smukke lange gader med høje træer på hver side. 

Villa Urquiza og Nuñez

Villa Urquiza og Nuñez er gode områder hvis du skal flytte til Buenos Aires med børn. Disse kvarterer er mere rolige boligområder, der tilbyder masser af grønne områder og parker at nyde om eftermiddagene eller i weekenderne.

I Villa Urquiza og Nuñez vil du også have mere held, hvis du er på jaft efter at leje et hus i stedet for en lejlighed.

Begge kvarterer ligger i den nordlige udkant af Buenos Aires, der grænser op til hovedvejen General Paz. General Paz adskiller den selvstyrende by Buenos Aires fra provinsen Buenos Aires.

At bo i Buenos Aires: En udenlandsdanskers bedste tips til at flytte til Buenos Aires

Sundhedssystem og sundhedsforsikring i Buenos Aires

At forstå hvordan sundhedssystemet og sundhedsforsikringer fungere i Buenos Aires kan være en af de mere kompliceret ting ved af at flytte til Buenos Aires.

Det offentlig sundhedssystem i Buenos Aires

Argentina tilbyder gratis adgang til det offentlig sundhedssystem til alle sine borgere.

Der er meget begrænset kontrol med, hvem der kan opsøges på et offentlige sygehus i Argentina, hvilket har udløst en stigning i medicinsk turisme fra Argentinas nabolande.

I Buenos Aires finder du ofte de offentlige sygehuse overfyldte og med lange ventelister. De fleste udlændinge og lokale, der arbejder for en argentinsk virksomhed, får derfor også en privat sygeforsikring.

Privat sundhedsforsikring i Buenos Aires

De fleste lokale, der arbejder under lovlige kontrakter i Buenos Aires, får en ekstra private sundhedsforsikring gennem deres arbejdsgivere.

Nogle sundhedsforsikringere i Argentina, kaldet obra sociales, er tæt forbundet til de lokale fagforeninger. Din stilling vil afgøre, hvilken overenskomst du hører under, og i mange tilfælde bestemmer overenskomsten hvilken obra social du får tildelt.

Mit første arbejde i Buenos Aires var primært en salgsstilling. Jeg blev ansat i henhold til en overenskomstaftale fra den største kommercielle fagforening i Argentina. Derfor blev jeg også tildelt den obra social som hørte til den kommercielle fagforening, kaldet OSECAC (Obra Social de Empleados de Comercio).

De fleste argentinske virksomheder tilbyder også at opgradere din obra social til en privat sundhedsforsikring.

De privat sundhedsforsikringer giver for the meste en bedre service og mindre ventetid på lægebesøg end det offentlige sundhedssystem og obra social.

Selvom du ikke arbejder for en lokal argentinsk virksomhed, kan du stadig tegne en privat sundhedsforsikring i Argentina.

De private sundhedsforsikringer, der kan tegnes udenom en virksomhed kaldes prepaga (oversat: forudbetalt) i Argentina. Du kan tilmelde dig direkte på sundhedsforsikringernes hjemmesider eller ved at ringe til dem.

Hvilken privat sundhedsforsikring skal du vælge i Buenos Aires?

Der er flere forskellige muligheder at vælge imellm, når det kommer til private sundhedssikring, når du er flyttet til Buenos Aires. 

Nogle af mest populære private sundhedsforsikringer i Buenos Aires er:

Gennem min sidste ansættelse i Buenos Aires havde jeg Galeno. Det var en okay service, og nogle af lægerne var meget dygtige og professionelle. Hvorimod andre ikke var noget at skrive hjem om.


Hvordan kommer du rundt i Buenos Aires?

Offentlig transport

Buenos Aires har et effektivt offentligt transportsystem, herunder metro, busser og tog.

SUBE-kortet er vigtigt for al offentlig transport i Buenos Aires. Kortet kan købes i mange af de små kiosker, der findes overalt i Buenos Aires.

Metroen, også kendt som el Subte, forbinder byens centrum med de omkringliggende kvarterer og vil være et vigtig transportmiddel for dig, når du bor i Buenos Aires.

De lokale bybusser dække det meste af Buenos Aires. Når du bruger busserne, skal du være opmærksom på, at køkulturen ved busstoppestederne i Buenos Aires er meget stærk.

Ved busstoppestedet, stiller man sig altid bag den sidste person i køen (ikke noget med at stå og hænge rundt omkring ved stopstedet som vi gør i Danmark). Hvis du ikke ved, hvem der er den sidste person i køen, bør du altid spørge dem der står i køen. For at stoppe bussen skal du signalere til chaufføren ved at række hånden op.

Der er nogle blå lokaltog, som forbinder centrum af byen med forstæderne. Togene kan også bruges til dagsture til steder såsom Tigre Deltaet eller La Plata.

Taxier og delebils-apps

Uber og Cabify er populære delebilstjenester i Buenos Aires. De giver et praktisk og billigt alternativ til at komme rundt i byen. Download begge apps, så kan du nemt bestille en bil, når du er kommet til Buenos Aires.

Der kan være problemer med at komme til at betale med udenlandske kreditkort i Uber og Cabify i Buenos Aires. Så en god tommelfingerregel i Buenos Aires er altid at have nogle kontanter med. Argentina er generelt en meget mere kontantbaseret økonomi end Danmark.

Taxaer er også tilgængelige i hele byen. Du kan stoppe en taxa på gaden og fortælle chaufføreren hvor du skal hen.

Dog skal du være opmærksom på, at mange taxachauffører i Buenos Aires kun tale spansk og de foretrækker normalt betaling i kontanter (og ikke kort).

At bo i Buenos Aires: En udenlandsdanskers bedste tips til at flytte til Buenos Aires

De bedste steder til at købe dagligvarer i Buenos Aires

At købe dagligvarer i supermarkederne i Buenos Aires kan være noget af en skuffelse. Der er et begrænset udvalg af produkter og kvaliteten kan også være noget tvivlsom.

For at få en god oplevelse ud af at gå på indkøb i Buenos Aires, skal du kigge uden for supermarkedernes hylder og gå på jagt i de lokale butikker i dit nærområde. 

Meget af oplevelsen ved at flytte til Buenos Aires og lære at gå på indkøb som en lokal, er at gå ud på at eksperimentere med de produkter, der er tilgængelige i dine lokale butikker. Ved at prøve dig frem, finder produkterne af god kvalitet.

For at hjælpe dig lidt på vej, har jeg samlet mine insider tips til indkøb i Buenos Aires!

Gå på indkøb som en lokal i Buenos Aires

Nogle af de lokale butikker og markeder, du bør besøge, når du skal på indkøb i Buenos Aires:

Feria de la Ciudad

Feria de la Ciudad er et lokalt markedet med friske grøntsager, æg, kylling, kød mv. Normalt tilbyder de også rigtig gode priser på deres produkter.

Feria de la Ciudad er mit absolute yndlingssted at gå på indkøb efter friske grøntsager i Buenos Aires. Jeg plejede at gå hver eneste uge for at købe mine grøntsager på mit lokale Feria de la Ciudad-marked.

Markederne dukker op rundt omkring i byen på bestemte dage og tidspunkter. Så for at finde et markedet tæt på dig, bliver du nødt til at tjekke tidsplanen og kortet over hvor den næste Feria de la Ciudad er på Buenos Aires by hjemmeside.

Carnicería (slagterbutikker)

Hvert kvarter i Buenos Aires har sit egen slagterbutik, eller carnicería på spansk. Kvaliteten af ​​kødet i slagterbutikkerne varierer meget fra den ene butik til den næste.

Den største slagterkæde i Buenos Aires er Res. De har butikker i hele byen, og har okay kvalitet kød.

Hvis du er i Palermo, kan jeg anbefaler, at du kigger forbi slagteren Estancia Don Ramon (Jerónimo Salguero 1836). De har normalt rigtig godt køb!

Verdulerías (grønthandlere)

Hvis du gik glip af det lokale frugt- og grøntmarked, Feria de la Ciudad, så kan du også gå til din lokale verdulería, eller grønthandler, efter frisk frugt og grøntsager.

Kvaliteten af ​​produkterne kan variere meget fra den ene grønthandler til den anden. Nogle steder er kvaliteten ganske fin, mens i andre butikker virker produkterne gamle og næsten rådne.

Udforsk dit område, indtil du finder et sted, der passer til dig.

Fiambrerías (delikatesse/charcuteri butikker)

Fiambrería er de lokale delikatesse eller charcuteri butikker med en imponerende mængde og udvalg af pålæg og ost.

De fleste steder lægger pølser og oste på række bag disken, og du fortæller blot butiksejeren, hvilke produkter du ønsker og i hvor stor en mængde. Argentinerne bruger normalt gram, når de skal fortælle mængden hos deres lokale Fiambrería.

Når du har bedt om dine produkter, skærer butiksejeren dem til for dig lige på stedet. Du kan også bede og for tykke eller tynde skiverne skal være.

Vacalín (oste- og mejeributik)

Hvis du elsker god ost og flødeis, så bør du prøve det lokale argentinske mærke, Vacalin. Du vil ikke blive skuffet!

Vacalin er også et godt valg, hvis du vil prøve en god kvalitet dulce de leche, Argentinas kendte karamelsauce.

Du kan finde Vacalín-butikker rundt omkring i Buenos Aires, hvor de kun sælger Vacalín-produkter. Der er for example en Vacalín-butik i Palermo i nærheden af den Botanisk Have. Mange større supermarkeder sælger også nogle Vacalín-produkter.

Casas de Pasta (butikker med frisk pasta)

For frisk pasta af bedste kvalitet, så kig efter din lokale Casa de Pasta i Buenos Aires!

Casas de Pasta er små butikker, der tilbyder frisk og hjemmelavet pasta på bedste italienske måde.

Lokale supermarkedskæder

Der er et par større supermarkedskæder i Buenos Aires såsom:

Vi plejede primært at handle i Coto og Jumbo.

I Coto kan du finde nogle smukke gode rabatter, særligt på vin! Nogle dage har de yderligere rabatter, hvis du betaler med enten et lokalt debit- eller kreditkort.

Jumbo plejer at være dyrere, men de har et større udvalg af importerede varer og specialprodukter.

Chino supermarkeder

Chino supermarkeder er små lokale butikker, der er en blanding mellem et supermarked og en kiosk. De har et begrænset udvalg af produkter og mærker.

Chino-supermarkeder er åbne til sent om aftenen og på helligdage, når de fleste andre butikker er lukket.


Sådan åbner du en bankkonto i Buenos Aires

For at åbne en bankkonto i Buenos Aires, kræver de fleste lokale banker et argentinsk ID-kort, DNI (Documento Nacional de Identidad).

Hvis du har et DNI, kan du gå til hvilken som helst bank, der ligger tættest på din lejlighed, og bede om en bankkonto.

Det meste af tiden boede jeg i Buenos Aires, jeg havde Banco Galicia og var meget glad for dem. Før Banco Galicia havde jeg Banco Santander Rio, men dem har jeg ikke noget pænt at sige om.

Når du åbner en bankkonto i Argentina, er det meget almindeligt at få to konti: en konto i argentinske pesos og en konto i amerikanske dollars (USD).

Fordelen ved at have en bankkonto i Argentina er, at du kan hæve pesos fra lokale pengeautomater uden at skulle betale de høje hævegebyrer på udenlandske kort.

En anden fordel er, at du let kan lave lokale overførsler inden for Argentina og det bliver meget nemmere at betale dine regninger i Buenos Aires.

Særlig bankkonto for udlændinge i Buenos Aires

Den argentinske regering har startet et initiativ for at gøre det lettere for udlændinge er få en bankkonto. Initiativet hedder cuenta para migrantes på spansk.

Med denne nye særlige bankkonto burde du være i stand til at åbne en bankkonto i argentinske pesos med det foreløbige opholdsvisum (precaria). Det er dog uklart, hvilke banker der er med i initiativet. Du kan læse mere om bankkontoen for udlændinge her (link på spansk).

Study Buenos Aires, et program under Buenos Aires’ lokale bystyre, nævner også, at det burde være muligt for udlændinge at åbne en lokal bankkonto i to specifikke filialer af den lokale bank, Banco Ciudad. Den eneste forudsætning for at få denne konto er at registrere sig hos den lokale skattemyndighed, AFIP, og få en skattenummeridentifikationskode (CDI). Læs mere om bankkonto for udlændinge her.

Jeg har ikke prøvet nogen af ​​disse muligheder for bankkonti for udlændinge, så det virker måske eller ikke.


Kæledyr i Buenos Aires

Porteños elsker deres kæledyr! Du vil se mange hunde på gaderne og katte i vinduerne. Så hvis du planlægger at flytte til Buenos Aires med dit kæledyr, vil du være blandt andre dyreelskende locos (jeg er selv crazy dog mum).

Mange porteños betaler for hundeluftere til deres hunde. I løbet af formiddagen og eftermiddagen kan du se hundeluftere med jeg ved ikke hvor mange hunde vandre rundt i Buenos Aires gader.

Selvom de lokale elsker deres kæledyr, så er selve Buenos Aires faktisk ikke særlig hundevenlig. Mange restauranter og butikker tillader ikke hunde indendørs.

Desuden har den offentlig transport i Buenos Aires meget strenge regler for transport af hunde og katte. I metroen er de kun tilladt på bestemte tidspunkter. Og i lokale busser er de fuldstændig forbudte. Læs min guide til dog-friendly Buenos Aires (link på engelsk) for flere tips om at leve med en hund i Buenos Aires.

For at rejse til Buenos Aires med dit kæledyr, skal du sørge for, at du får det rigtige papirarbejde og vaccinerne i orden, inden du rejser.

Adoption af et kæledyr i Buenos Aires

Der er mange forskellige muligheder, hvis du ønsker at adoptere et kæledyr i Buenos Aires. Buenos Aires’ lokale bystyre arrangerer adoptionsarrangementer for borgere, der kan matches med hjemløse katte og hunde.

Bortset fra de officielle begivenheder, sørger flere civile organisationer i Buenos Aires, der hjælper hjemløse kæledyr med at finde et nyt hjem.


Arbejde i Buenos Aires

Arbejdsmarkedet og jobs i Buenos Aires

For at kunne arbejde lovligt i Argentina skal du have en gyldig opholdstilladelse eller finde en virksomhed, der vil sponsorere et arbejdsvisum for dig.

På spansk, når man arbejder lovligt for en lokal virksomhed i Argentina, kaldes det trabajo en blanco. Oversat bliver det til “hvidt arbejde”. Hvorimod, hvis du arbejder illegalt, hedder det trabajo en negro, alstå “sort abejde” som vi også ville sige på dansk.

I Buenos Aires er en betydelig del af arbejdsmarkedet uformelt eller sort arbejde. Sort arbejde er udbredt i alle dele af arbejdsmarkedet i Buenos Aires. Det er ikke unormalt, at argentinske virksomheder bruger sort arbejde for at undgå at betale de høje omkostninger forbundet ved at ansætte medarbejder lovligt i Argentina.

Ved at ansætte medarbejdere på ikke-lovlige ansættelseskontrakter, prøver virksomhederne på at undgå at betale lovpligtige medarbejdere goder såsom den ekstra 13. månedsløn (aguinaldo), sundhedsforsikring og garanterede feriedage.

Før du takker ja til et trabajo en negro sort i Argentina, bør du overveje fordelene og risiciene ved en sådan ansættelse.

Nogle gange tilbyder argentinske virksomheder også en hybrid ansættelsesmodel i en gråzone mellem lovligt og sort arbejde. Det kan, for example, bestå af, at en del af din løn betales lovligt en blanco (altså i argentinske pesos), imens resten af din løn udbetales sort.

Det kan særligt hjælpe dig med en hybrid ansættelsesform, hvis virksomheden skal hjælpe dig med at sponsorere et arbejdsvisum og få en del af din løn i en udenlandsk valuta såsom amerikanske dollars.

Faktisk er den her slags af hydrid ansættelser mere almindelige i Buenos Aires, end du måske går og tror!

Sådan finder du et job i Buenos Aires

Både lokale og internationale virksomheder i Buenos Aires bruger meget LinkedIn at annoncere nye jobopslag.

I løbet af de år, hvor jeg boede i Buenos Aires, var LinkedIn min primære værktøj, når jeg søgte efter nyt arbejde. Så hvis du leder efter et job i Buenos Aires, vil jeg klart anbefaler aktivt at overvåge LinkedIn for nye opslag.

Mange virksomheder i Buenos Aires udnytter også aktivt deres medarbejderes sociale forbindelser til at rekruttere nye medarbejdere. Mange mellemstore og store virksomheder i Buenos Aires har programmer, hvor deres medarbejder kan anbefale ledige stillinger til deres venner og bekendte. Både min mand og jeg har skaffet flere venner nye jobs på den måde.

Så tøv ikke med at fortælle dine venner i Buenos Aires, at du er på jobjagt! En af dem kan måske henvise dig til deres virksomhed. Dette kunne være den mulighed, du leder efter for at sikre dig et job i Buenos Aires!

Lønninger i Buenos Aires

Lønninger i Buenos Aires er lave! Som i virkelig lave! For de fleste stillinger i Buenos Aires udbetales lønnen i argentinske pesos. 

Den løn du får varierer naturligvis afhængigt af, hvilken stillingen du har og hvor mange års erfaring, du har. Men når man sammenligner de argentinske lønninger med lønninger i Danmark, resten af Europa og USA, så er lønningerne i Argentina i den meget lave ende af skalaen! 

I slutningen af 2023 var gennemsnitslønnen for et normalt kontorjob i en større virksomhed i Buenos Aires omkring 4.500 kr.

Desuden betyder devalueringen af ​​den argentinske peso og inflationen i Argentina, at en lønseddel i argentinske pesos konstant mister værdi og købekraft både i Argentina og i udlandet.

Mange udlændige og digitale nomader i Buenos Aires vælger derfor at arbejde freelance for internationale virksomheder, der tilbyder lønninger i udenlandske valutaer såsom USD eller Euro. 

Aguinaldo-lønbonus

I Argentina har medarbejdere ret til en 13. måneders lønbonus kaldet aguinaldo. Denne bonus udbetales to gange om året, en gang i juni og en gang i december.

Beløbet af aguinaldo svarer til 50% af højeste månedsløn fra de seneste seks måneder. Det er vigtigt at bemærke, at arbejdsgivere er juridisk forpligtet til at betale aguinaldo til alle medarbejdere, der arbejder lovligt i deres virksomhed.

Hvis du arbejder sort for en virksomhed i Buenos Aires, vil din arbejdsgiver muligvis ikke betale denne bonus til dig.


Læse på universitet i Buenos Aires

Hvad kan du forvente af at studere i Buenos Aires?

Hvis du overvejer at studere i Buenos Aires, skal du først og fremmest forvente, at alt undervisning er på spansk!

Hvis du skal på udveksling til Buenos Aires, kan du være heldig, at universitetet, hvor du skal på udveksling til, tilbyder nogle kurser på engelsk.

Men hvis du overvejer at flytte til Buenos Aires for at læse en hel bachelor eller kandidat i Buenos Aires, skal du forvente, at hel undervisning er på spansk. Det er meget ualmindeligt at finde hele universitetsgrader på engelsk i Argentina.

På universiteterne i Buenos Aires vil alle kursusmaterialer også primært være på spansk. Nogle universitetslærere er fleksible overfor udlændinge, som de kan se, har det svært med spansk. Og de kan give dig mulighed for at skrive nogle af dine opgaver på engelsk.

Så hvis du søger om optagelse på et universitetsstudie i Buenos Aires forudsættes det altså, at du har et forholdsvist godt niveau i spansk både mundtligt og skriftligt. Nogle universiteter kræver endda en test af dit spanske som en del af optagelsesprocessen.

I Buenos Aires kan du også forvente, at det akademiske niveau varierer meget fra et universitet til det næste. Nogle universiteter kan have lavere akademiske standarder end hvad du er vant til fra Danmark. Imens andre universiteter tilbyder et niveau, der er meget lige det akademiske niveau i Danmark. Det er i hvert fald min oplevelse.

Hvis du stadig kæmper lidt med dit spanske eller ikke føler dig helt godt tilpas med at tale spansk, kan det være en idé at vælge et universitet med et mindre krævende akademisk niveau.

Udveksling i Buenos Aires

Mange af de danske studerende, der kommer til Buenos Aires for at studere, er for at tage et semester på udveksling som led i deres danske uddannelse.

Fordelene ved at studere et udvekslingssemester i Buenos Aires er, at dit danske universitet og værtsuniversitetet i Buenos Aires hjælper dig med en masse af det praktiske papirarbejde.

For det meste, betyder et udvekslingssemester i Buenos Aires også, at dit danske universitet betale studieafgiften for dit ophold på universitet i Buenos Aires. Du behøver ikke betale andet end kursusmaterialer og bøgerne til dine kurser i Buenos Aires.

Du kan spørge på dit universitet i Danmark, hvilke universiteter i Buenos Aires de har udvekslingsaftaler med og hvilke krav de har for danske udvekslingsstuderende.

Nogle universiteter i Buenos Aires kræver, for example, bevis for et vist niveau af spansk. Hos Universidad Torcauto di Tella krævede de, for example, minimum et B2 niveau i spansk, da jeg var på udveksling der.

En hel universitetsuddannelse i Buenos Aires

At læse en hel universitetsuddannelse i Buenos Aires betyder, at du søger om optagelse direkte på et universitet i Buenos Aires og tager en hel kandidat- eller bachelor hos dem.

Du betaler studieafgift på lige vilkår med argentinske studerende, og skal opfylde de samme krav som argentinske studerende og følger alle kurserne i hele uddannelsens varighed.

Mange universiteter i Buenos Aires kan kræve et bevis for dit niveau i spansk inden de godkender din optagelse. Det kan enten være igennem tidligere uddannelse i spansk eller en certificering af dit niveau.

I Buenos Aires er der stor forskel på kravene til de offentlige og private universiteter. Private universiteter har en tendens til at have lettere optagelseskriterier og mindre papirarbejde sammenlignet med offentlige universiteter.

For hele kandidatuddannelser i udlandet, kan du som dansk statsborger søge om økonomisk støtte fra SU-styrelsen til at betale studieafgiften. Du kan også ansøge om at få din danske SU med til udlandet. 


Mine personlige anbefalinger til at bo i Buenos Aires

I løbet af årene i Buenos Aires har jeg fået en række ynglingssteder at tage hen for alle mulige forskellige ting.

Jeg har samlet dem på en liste, så du også kan få glæde af dem!

De bedste smertelindrende behandlere i Buenos Aires

Kæmper du med rygsmerter, knæskader eller andre smerter, der kunne bruge en god smertelindrende behandling? Her er mine yndlings smertelindrende behandlere i Buenos Aires:

 • Adios Dolor – Dr. Luciano Juri er en lokal argentinsk traumatolog. Han tilbyder alle former for smertelindrende behandlinger. Han tager sig tid til at høre om din sygehistorie og vurdere, hvad der er den bedste behandling for din situation. Hans konsultation ligger centralt i Palermo på Avenida Santa 1955. Jeg havde en rigtig god oplevelse med Dr. Juri og kan kun anbefale ham!
 • KYEB by Martin Lasiar – Martin Lasiar er en lokal argentinsk kinesiolog og tidligere professionel danser med konsultation i Almagro. Martin er en fantastisk professionel, der også taler engelsk. Han tilbyder personlige smertelindrende behandlinger og onlinekurser.
 • MT Sport – Et lille lokalt kinesiolog og sportscenter beliggende i kvarteret Once in Buenos Aires. Centret ser ikke ud af meget men den behandling og service får jeg af kinesiolog Rosi var fremragende. MT Sport har også aftaler med de fleste af de populære private sundhedsforsikringer i Buenos Aires, så du kan få det dækket af din forsikring.

Hvor kan man købe briller i Buenos Aires?

Det bedste sted at købe briller til en overkommelig pris i Buenos Aires er Galería del Óptico på Avenida Corrientes 1246 i det centrale Buenos Aires.

Galería del Óptico er en lille butiksarkade kun med optikere og brillebutikker. Her kan du finde briller til lavere priser end mange af de lokale optikerbutikker rundt om i byen sælger dem.

Nogle af butikkerne i arkaden kan endda lave nye briller uden recept fra en lokal læge, hvis bare du medbringer dine gamle briller.

Frisører for udlændinge i Buenos Aires

Det kan være lidt af en udfordring at finde en god frisør i Buenos Aires, især hvis du har lyst hår som mig. Jeg har været igennem mange frygtelige oplevelser med argentinske frisører, der ikke ved, hvordan de skal klippe mit hår.

Desværre lukkede min go-to frisør, Salon Amsterdam i Belgrano.

I de sidste år i Buenos Aires brugt jeg mest Sicodelica Hair Art i Palermo. De gjorde et okay stykke arbejde med mit blonde hår.

En anden frisørsalon, der er meget populær blandt udlændinge i Buenos Aires, er den svenske frisør, Linda, som har Salon Linda i det historiske centrum af Buenos Aires.

Velgørenhed i Buenos Aires: Hvor kan du donere gammelt tøj i Buenos Aires

Mange mennesker i og omkring Buenos Aires lever med meget få midler. Så hvis du er i Buenos Aires, lad være med bare at smide dit gamle tøj, sko og husholdningsartikler ud, når du tager hjem eller ikke bruger dem mere.

Giv i stedet dine ting til nogle af de mange velgørende organisationer i Buenos Aires!

Her er nogle af de velgørende organisationer, hvor du kan donere tøj i Buenos Aires:

 • I din lokale kirke

Hvorfor flyttede vi fra Buenos Aires?

Nu har jeg snakket meget om, hvad du bør vide inden du planlægger at flytte til Buenos Aires. Men sandheden er, at Buenos Aires er et kapitel, der er slut i mit liv.

Jeg fik syv spændende, interessante men også hårde og stressende år i Buenos Aires. Så hvorfor valgte jeg at flytte fra Buenos Aires?

Den primære årsag til, at min mand og jeg besluttede at flytte fra Buenos Aires er den økonomiske krise i Argentina.

På trods af at vi tjente størstedelen af vores indkomst i udenlandsk valuta, så steg alle priserne hver måned, og man vidste aldrig, hvad der ville eller kunne ske som det næste.

Personligt begyndte jeg også at få oplevelsen af, at uanset hvor hårdt jeg arbejdede, så ville jeg aldrig kunne komme til at få en god stilling i en argentinsk virksomhed. Min indsats og de penge, jeg ville modtage for min indsats, ville aldrig rigtigt kunne forbedre vores situation, for inflationen stjæler det meste.

En anden ulempe ved den argentinske krise er også afspejlet i omgangstonen i blandet folk i Buenos Aires. Over tiden og som krisen tog til efter corona-pandemien, så blev folk på gaden i Buenos Aires mere og mere aggressive og med kortere og kortere lunte.

Folk i servicefunktioner som kassedamer, tjenere og offentlige kontorer blev mere og mere ligeglade med at yde det absolutte minimum af god kundeservice. En nogenlunde god kundeservice og mere venlige mennesker er faktisk noget af det, som jeg er allergladest for ved, at vi er flyttet til Barcelona.

Selvom dette kan virke som trivielle småting, må jeg være helt ærlig over for dig og sige, at det var netop disse småting, der i sidste ende var gjorde, at jeg kørte træt i at bo i Buenos Aires.


Planlægger du at flytte til Buenos Aires? Fant du min guide brugbar? Del gerne dine spørgsmål og erfarringer i kommentarerne herunder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.