The Best of Buenos Aires: The Best 20 Things to Do and See
Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

De 20 mest populære seværdigheder i Buenos Aires, Argentina

Skal du rejse til Buenos Aires for første gang, og er du i tvivl om hvad er de mest populære seværdigheder i Buenos Aires?

Så er du kommet til det rigtige sted!

Jeg boede i syv år i Buenos Aires og har besøgt de flest af de populære turistattraktioner og seværdigheder i Buenos Aires i hvert fald et par gange!

Argentinas travle hovedstad har så mange ting at byde på, men jeg har her samlet, hvad jeg mener er de 20 mest populære seværdigheder i Buenos Aires for førstegangsbesøgende.

Lad os komme i gang med at se på de mest populære seværdigheder i Buenos Aires!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

De 20 mest populære oplevelser og seværdigheder i Buenos Aires

#1 Den bedste udsigt over Buenos Aires: udsigtpunktet Galería Guëmes

Udsigtspunktet på toppen af Galería Güemes er en af ​​de bedste absolute bedste oplevelser i Buenos Aires, hvis du er på jagt efter en fantastisk udsigt over Buenos Aires.

Efter min mening er Galería Güemes udsigtspunkt et absolut must-see for enhver førstegangsbesøgende i Buenos Aires!

Udsigtspunktet er beliggende inde i en af ​​de ikoniske kupler i Buenos Aires. Fra platformen på 16. etage inde i kuplen kan du nyde den fantastiske udsigt over Buenos Aires.

Galería Güemes er en lille shopping arkade i det centrale Buenos Aires, hvorfra du kan få adgang til udsigtspunktet. Selve arkaden er et besøg værd for sin imponerende arkitektur, som også er blevet officielt anerkendt af bystyret i Buenos Aires for sin kulturelle betydning.

Inde i arkaden finder du adgang til udsigtspunktet placeret i to af bygningens to tårne; Mitretårnet, eller Torre Mitre på spansk.

Ved indgangen til Torre Mitre skal du tage en elevator til 16. etage, hvor du finder billetkontoret og adgangen til udsigtspunktet. Efter du har betalt efterfulgt af trapper, der fører til toppen af ​​kuplen.

På trods af behovet for at gå op ad trapper for at nå toppen, er udsigten så givende, at du hurtigt vil glemme kampene for at komme herop.

Der er en lille entré for at besøge. Tjek den aktuelle entrepris på hjemmesiden for Güemes Galleris udsigtspunkt.

#2 Det lyserøde præsidentpalads: Casa Rosada

Præsidentpaladset, også kendt som Casa Rosada eller det lyserøde hus, er blandt ​​de mest populære attraktioner i Buenos Aires.

Præsidentpaladset fungerer som den argentinske præsidents kontor. Casa Rosada ligger ved det ikoniske Plaza de Mayo plads i hjertet af Buenos Aires’ centrum.

Casa Rosada har spillet en væsentlig rolle i forskellige historiske begivenheder i Argentina. En af de mest kendte scener er den, hvor tidligere førstedame, Eva Perón, henvender sig til en stor folkemængde på Plaza de Mayo fra balkonen i det lyserøde hus. Madonna portrætterede Eva Perón i sangen “Don’t Cry for Me Argentina.”

Casa Rosada er lukket for offentligheden i løbet af ugen. Du kan dog altid kigge forbi for at tage et hurtigt billede af Casa Rosada udefra.

I weekender og helligdage i Argentina er der guidede ture af Casa Rosada. Desværre fungerer linket til den online billetbestilling ikke for tiden, men du kan prøve at skrive til visitascasarosada@presidencia.gob.ar for information of nye turer.

#3 Recoleta-kirkegården

Recoleta-kirkegården er en seværdigheden i Buenos Aires, som du ikke skal gå glip af! Jeg har været på Recoleta-kirkegården flere gange i løbet af de år, hvor jeg boede i Buenos Aires, og kirkegården er altid et populært sted af besøge for førstegangsbesøgende!

Recoleta-kirkegården finder du grave og mausoleer som er det sidste hvilested for velhavende argentinske familier liggende side om side. Faktisk huser kirkegården mere end 4.600 grave!

Recoleta-kirkegården blev bygget i 1822 og har grave af mange historisk vigtige personligheder i Argentina, herunder tidligere præsidenter, nobelprisvindere og helte fra Argentinas uafhængighedskrig mod Spanien i 1800-tallet.

Eva Perón, Argentinas tidligere førstedame som er også kendt som Evita, er også begravet på Recoleta-kirkegården. Evita Peróns grav er lille og beskeden, og den kan let gå ubemærket hen blandt de andre mere imponerende grave på kirkegården. Det er dog stadig et af de mest besøgte steder på Recoleta-kirkegården.

Sidst jeg besøgte Recoleta-kirkegården var sammen med to kolleger fra USA. De var fuldstændig solgte på den her mystiske og lidt uhyggelige turistattraktion i Buenos Aires!

For at få mest muligt ud af dit besøg på Recoleta-kirkegården, bør du overveje at tage på en af ​​de guidede ture på Recoleta-kirkegården for at lære mere om dens historie og myter!

Det er en god idé at købe billetterne til Recoleta Kirkegården online på forhånd, men det er også muligt at købe billetter ved indgangen til kirkegården.

ikke så langt fra Recoleta-kirkegården finder du Nationalmuseet for Kunst, Museo Nacional de Bellas Artes som byder på en omfattende samling af argentinske og latinamerikanske kunst. Du kan lære mere om Recoleta kvarteret og Recoleta-kirkegården på en byvandring, der inkludere begge dele.

Learn a Foreign Language!

#4 Metalblomsten: Floralis Genérica

Floralis Genérica er en gigantisk aluminiumsskulptur af en blomst i Recoleta-kvarteret i Buenos Aires.

Floralis Genérica, eller oversat Generisk Floralis, er et af de mest berømte vartegn i Buenos Aires, og uden sammenligning mit favorite vartegn i Buenos Aires! 

Aluminiumsskulpturen i Recoleta bringer et moderne touch til det ellers historiske Recoleta-kvarter.

Blomsterskulpturen er designet af den argentinske arkitekt Eduardo Catalano i 2002, og skulle egentlig åbne og lukke baseret på tidspunktet på dagen. Dog har denne funktion været ude af service i flere år.

Under en enorm storm i 2023 knækkede et af Floralis Genéricas enorme blade. Så hvis du besøger skulpturen i dag, vil den se lidt anderledes ud end mine billeder – i hvert fald indtil bystyret fikser det knækkede blad igen!

Floralis Genérica ligger inde i en offentlige park, kaldet Parque de las Naciones Unidas, oversat som FN Park. Adgangen til parken er gratis.

Du kan opleve Floralis Genérica og lære mere om Recoleta kvarter med denne guidede byvandring i Recoleta.

#5 Verdens smukkeste boghandel: El Ateneo Grand Splendid

Ateneo Grand Splendid er i sandhed Buenos Aires’ mest unikke og smukke boghandel, og en af de mest populære seværdigheder i Buenos Aires for alle der besøger byern!

Bygningen, der i dag huser Ateneo Grand Splendid-boghandelen, blev oprindeligt bygget som et teater i 1920’erne. Teatret blev lukket ned og skiftede funktion flere gange, før det blev en boghandel i begyndelsen af ​​2000’erne.

På trods af de skiftende ejere og aktiviteter blev de originale dekorationer fra dens tid som teater bibeholdt.

De originale interiørdekorationer i Ateneo Grand Splendid er det, der gør den til en af ​​de mest magiske boghandlere jeg nogensinde har set! Og det er ikke kun mig, der siger, at Ateneo Grand Splendid er noget for sig!

Ateneo Grand Splendid blev udnævnt til verdens smukkeste boghandel af National Geographic og det var nummer to på Guardians liste over smukkeste boghandlere i verden!

Butikken har cirka 120.000 bøger og har også en bar på teatrets tidligere sceneområde, hvilket giver kunderne en mulighed for at nyde en kop kaffe i midten i disse smukke omgivelser.

Det er gratis af besøge Ateneo Grand Splendid-boghandelen, og den ligger på Avenida Santa Fe i hjertet af Recoleta-kvarteret.

#6 Den historiske maj-plads: Plaza de Mayo

Maj-pladsen, eller Plaza de Mayo på spansk, er en historisk plads beliggende i centrum af Buenos Aires, og en af ​​de mange seværdigheder i Buenos Aires, som du ikke bør gå glip af!

Pladsen er navngivet til minde om maj-revolutionen i Argentina, som markerede landets kamp for uafhængighed fra det spanske kolonistyre i maj 1810.

Udover at huse præsidentpaladset, Casa Rosada, så er Plaza de Mayo også hjemsted for Buenos Aires katedralen, det tidligere spanske rådhus, el Cabildo, og den argentinske nationalbank.

Plaza de Mayo opnåede international bevågenhed under den argentinske beskidte krig i 1970’erne, hvor maj-pladsens mødre, madres de Plaza de Mayo, protesterede i stilhed mod militærdiktaturets ulovlige kidnappinger af ​​deres børn og børnebørn.

Rådhusmuseet, Museo Histórico Nacional del Cabildo y la Revolución de Mayo, tilbyder den bedste udsigt over Plaza de Mayo og det berømte præsidentpalads, Cada Rosada.

Plaza de Mayo ligger i Montserrat-kvarteret i Buenos Aires, som er en del af det historiske centrum. På den ene side af pladsen finder du centrum af Buenos Aires, almindeligvis kendt blandt lokale som Microcentro porteño.

På den anden side af Plaza de Mayo, findes Buenos Aires’ ældste kvarter, San Telmo. San Telmo er kendt for sin historiske charme, med gamle kolonialske huse, brostensbelagte gader og det populære San Telmo-marked om søndagen.

Du kan lære mere om både maj-pladsen, San Telmo og Buenos Aires historie med en byvandring i Buenos Aires.

#7 De farverige huse i Buenos Aires: La Boca og el Caminito

Det farverige kvarter La Boca og El Caminito-gaden er en af ​​de mest populære seværdigheder i Buenos Aires!

De fleste rejsende forbinder navnet La Boca med billeder af de farverige huse i mange rejsekataloger til Buenos Aires. De farverige huse er dog faktisk kun en lille del af La Boca-kvarteret.

El Caminito-gaden er en lille brostensbelagt gade i hjertet af den mest turistede del af La Boca. Det farverige kvarter betragtes egentligt som et gademuseum, men med det store antal souvenirbutikker, restauranter og gadeartister, har el Caminito og La Boca mistet sin betydning som museum.

I de næsten syv år, hvor jeg boede i Buenos Aires, besøgte jeg kun La Boca to gange. Og jeg har faktisk aldrig følt et behov for at besøge La Boca mere. Argentiner tager normalt ikke til La Boca for at hænge ud, da området har ry for at være en turistfælde og ramt af kriminalitet.

La Boca er også hjemsted til det berømte fodboldstation, la Bombonera, der tilhører den lokale fodboldklub Boca Juniors. Boca Junior var Diego Maradonas fodboldsklub, formentlig en af de mest berømte argentinere. Det officielle navn på la Bombonera er El Estadio Alberto J. Armando, men de fleste lokale kender det kun under dets kaldenavn.

Historisk set har La Boca spillet en store rolle for byudviklingen i Buenos Aires. I slutningen af ​​det 19. århundrede og begyndelsen af ​​det 20. århundrede oplevede Argentina en stor bølge af europæisk immigration, blandet også fra Danmark.

De europæiske immigranter, der ankom til Buenos Aires, havde ofte meget begrænsede midler. De slog sig ned i kvarterer som La Boca og San Telmo, hvor de boede i store grupper i gamle huse eller byggede nye bygninger med de materialer, de lige kunne finde.

De farverige huse, du kan opleve i dag i La Boca blev skabt som lejemål, også kaldet conventillos, af de europæiske immigranter. De boede store grupper af immigranter sammen i de usikre bygninger lavet af træ og metalplader.

De farverige huse i La Boca siges at være blevet malet med rester af skibsmaling fra skibene, der lagde til i Buenos Aires havn. En anden populær historie om La Bocas farverige huse er dog, at husene er malet af italienske immigranter fra Genova inspireret af de farverige huse i deres hjemby.

La Boca og El Caminito ligger i den sydligste ende af Buenos Aires, og grænser op til San Telmo. Du kan tage en taxa eller hoppe på en bus for at komme dertil. Det er også muligt at tilmelde sig en cykeltur i La Boca.

Hvis det er første gang, at du besøger Buenos Aires, vil jeg klart anbefale, at du tilmelder dig en guidet byvandring af La Boca. Først og fremmest for at hjælpe dig med at lære mere om områdets historie. Men også på grund af områdets høj niveau af småtyveri og kriminalitetfor!

Småtyveri er et problem i Buenos Aires generelt set, men især i La Boca. Det kan være svært at skelne mellem sikre og usikre områder af kvarteret. Ved at tage en guidet tur kan du stole på en lokal guide til at navigere sikkert rundt i La Boca og El Caminito.

#8 San Telmo-markedet: Feria de San Telmo

San Telmo er det ældste kvarter i Buenos Aires, og hver søndag holdes der et stort udendørsmarkedet i San Telmo, kaldet San Telmo-markedet.

På San Telmo-markedet eller Feria de San Telmo som det hedder på spansk kan du finde kunsthåndværk, antikviteter og souvenirs at tage med hjem.

San Telmo-markedet finder sted på Calle Defensa i San Telmo. Markedet løber fra Plaza de Mayo til Plaza Dorrego, en historisk plads i hjertet af San Telmo.

Udover at shoppe på søndagsmarkedet, er San Telmo også kendt for ens historiske rødder til argentinsk tango. Du kan enten købe billet et live tango show med professionelle tango dansere eller nyde en live gadetangoforestilling på Plaza Dorrego om søndagen.

San Telmo er en af ​​de bedste seværdigheder i Buenos Aires, hvis du er interesseret i at lære om Buenos Aires’ historie. Det charmerende historiske kvarter er kendt for sin brostensbelagte gader, historiske bygninger, og charmerende antikvitetsbutikker.

Selvom din Buenos Aires rejseplan måske ikke giver mulighed for at besøg San Telmo og opleve San Telmo-markedet, så bør du ikke skippe en gåtur igennem San Telmo!

San Telmo tilbyder mange sjove oplevelser! Du kan opleve Buenos Aires’ smalleste hus, en Mafalda skulptur, et museum for moderne kunst, Buenos Aires bymuseum og et museum med adgang til byens historiske tunneler, Zanjón de Granados.

Lær mere om bedste ting at se og opleve i San Telmo.

#9 Den moderne havn: Puerto Madero & kvindebroen

Puerto Madero er et moderne og eksklusivt kvarter i Buenos Aires, som er kendt for at være hjemsted for mange internationale virksomheders kontorer og mange dyre restauranter.

Puerte de la Mujer eller oversat kvindebroen er Puerto Madero‘s berømte vartegn og et ikonisk vartegn for Buenos Aires.

Arkitekten, Santiago Calatrava, hentede inspiration til broen fra tangoens verden, da han tegnede broen. Når broens åbner for at lade høje skibe passere, skulle den (eftersigende) ligne ​​en kvinde, der svinger sit ben i en tango. Det er dog op til dig, om du kan se arkitektens ide eller ej!

Nogle af Buenos Aires dyreste restauranter ligger i Puerto Madero. Men hvis du kigger forbi omkring frokosttid, vil du kunne finde mange steder, der tilbyder mere overkommelige frokostmenuer, kendt som menu del día.

Puerto Madero blev oprindeligt bygget i 1882 som en del af Buenos Aires havn, men området blevet taget ud af brug på grund af lavt vand. I Puerto Madero kan du stadig se de gamle pakhuse i røde mursten, som blev bygget den gang området blev brugt som havn. I dag er pakhusene er blevet moderniseret og huser moderne lejligheder.

Puerto Madero er et af de få steder i Buenos Aires, hvor du lægger mærke til Buenos Aires beliggenhed tæt ved en flod.

Hvis du går igennem Puerto Madero, kommer du hurtigt til Reserva Ecológica Costanera Sur. Reserva Ecológica er et stort naturreservat og det største grønne område i Buenos Aires. Reservatet er klart en oplevelse værd for naturelskere, der leder efter en pause fra det hektiske byliv i Buenos Aires. Naturreservatet fører hele vejen ud til bredden af ​​Río de la Plata-flodden.

En cykeltur i Buenos Aires er en hurtig måde at se mere af byen på, herunder Puerto Madero og Reserva Ecológica.

#10 Den mest ikoniske gade i Buenos Aires: Avenida 9 de Julio

Avenida 9 de Julio, eller oversat 9. juli alléen, er en af de mest ikoniske seværdigheder i Buenos Aires!

Alléen anses for at være verdens bredeste allé og et vigtigt vartegn i Buenos Aires.

På Avenida 9 de Julio finder du en meget stor bygning, der let genkendes for sin gigantiske Evita Perónsilhuet. Denne bygning huser Ministeriet for Folkesundhed i Argentina.

På husmuren fremstår den ene silhuet af Eva Perón meget elegant, mens den anden silhuet råber kampklart ind i en mikrofon.

Det siges, at den elegante silhuet af Eva Perón peger med de velstående nordlige kvarterer af Buenos Aires, mens den selvsikre og krigeriske vender mod syd for at tale arbejderklassen til protest.

Historisk set har den velstående del af et argentinske samfund boet i den nordlige del af byen, mens arbejdsklassen bor i den sydlige del. Selv op til i dag kan du se se store forskellige mellem de nordlige kvartere og de sydlige kvartere af Buenos Aires.

Eva Perón var velligt af arbejdsklassen af sit arbejde med at sikre dem bedre rettigheder, imens hun ikke var særlig velligt i det bedre borgerskab i den nordlige del af Buenos Aires. Derfor symbolisere silhuet med Avenida 9 de Julio, hendes forskellige personligheder overfor de forskellige dele af det argentinske samfund.

For at se begge sider af Eva Perón-silhuetten skal du gå ned ad Avenida 9 de Julio ved Ministeriet for Folkesundheds store bygning.

#11 Buenos Aires berømte vartegn: Obelisken

En af de mest ikoniske vartegn i Buenos Aires er Obelisken; eller el Obelisco på spansk. Obelisken måler 67 meter, og tårner sig stolt op over en lille oval plads, kaldet Plaza de la Republica, lige ved krydset mellem Avenida 9 de Julio og Avenida Corrientes.

Avenida 9 de Julio og Avenida Corrientes er to vigtige veje i Buenos Aires. Avenida Corrientes er kendt for sine mange teatre, der kan sammenlignes lidt med Broadway i New York. På Avenida Corrientes er der masser af restauranter, hvor du kan stoppe efter en lang. dag med sightseeing i Buenos Aires.

Obelisken i Buenos Aires måler 67 meter og blev bygget i 1936 til fejring af 400-året for byens grundlæggelse. Monumentet markerer det sted, hvor det argentinske flag første gang blev rejst.

Obelisken fungerer ofte som et populært mødested for lokale på grund af dens centrale beliggenhed. Videoer af obelisken gik også verdenen rundt, da et menneske hav samlede sig omkring den for at fejre Argentinas VM-sejr i 2022.

Om natten bliver Obelisken smukt oplyst. Belysningen skifter til særlige lejligheder eller festligheder som jul, nytår, argentinske helligdage – eller når Argentina vinder VM!

#12 Buenos Aires historiske allé: Avenida de Mayo

Avenida de Mayo, eller oversat til dansk Maj Alléen, er en historisk allé, der løber fra den argentinske nationale kongres til maj-pladsen i hjertet af Buenos Aires.

På Avenida de Mayo kan du opleve flotte gamle huse, der vidner om Buenos Aires fascinerende historie og arkitektoniske arv. Avenida de Mayo er en oplevelse i Buenos Aires, som du ikke bør gå glip af!

Avenida de Mayo byder på adskillige caféer, restauranter og butikker, hvilket gør det til et fantastisk sted at nyde den pulserende atmosfære i Buenos Aires.

Tættest på Plaza de Mayo krydser Avenida de Mayo med Calle Florida, en lille gågade. På gadehjørner i området omkring Florida-gaden, vil du hører folk, der står og råber: cambio, cambio, dolar, euro, cambio, cambio. Det er udsendinge fra de ulovlige vekselkontorer i Buenos Aires, også kendt som cuervas. Jeg vil klart fraråde dig at veksle penge på de ulovlige vekselkontorer. Brug i stedet online services såsom Western Union. Læs mere om at veksle penge i Argentina.

Café Tortoni er en cafe på Avenida de Mayo, som du ikke må gå glip af! Caféen er en af ​​de ældste cafeer i Buenos Aires, og går tilbage til 1858. Den ikoniske cafe har været et mødested for intellektuelle, kunstnere og politikere i løbet af sin levetid.

Café Tortoni tilbyder en traditionel argentinsk oplevelse med sin gammeldags charme og elegante interiør. Det er det perfekte sted at prøve nogle af Argentinas traditionelle søde sager såsom medialunas med dulce de leche (karamelsauce).

Et ikonisk vartegn på Avenida de Mayo er det imponerende Palacio Barolo, et højhus inspireret af Dantes guddommelige komedie.

Tag et smut forbi rooftop baren på Hotel Tango de Mayo for det perfekte sted at opleve Avenida de Mayo fra oven. Snup en drink fra deres cocktailmenu eller en flaske rødvin og nyd den fantastisk udsigt af det historiske kvarter ved Avenida de Mayo!

#13 Besøg Tigre Delta

Tigre-deltaet er en fantastisk oplevelse i Buenos Aires, hvis du gerne vil opleve lidt mere uden for byen. Tigre Delta er et populært dagstursmål for både lokale naturelskere og turister.

Byen Tigre ligger cirka 30 kilometer nord for Buenos Aires centrum, ved indgangen til Paraná-deltaet og tæt på grænsen til Uruguay.

Tigre-deltaet består for det meste øer, flodder og vådområder, som du kun kan komme til med båd. Tigre er ideel til afslappende bådture og vandsportsaktiviteter.

Nogle populære attraktioner at besøge i Tigre inkluderer at tage på en bådtur på Tigre-deltaet og udforske kunstdistriktet på Boulevard Saenz Peña, shoppe håndværk og souvenirs Puerto de Frutos og besøge det lokale kunstmuseum, Museo de Arte Tigre. Læs mere om hvad du kan opleve ved Tigre-deltaet.

Tigre er let tilgængelig fra Buenos Aires med offentlig transport. De blå regionaltog, der afgår fra Retiro-banegården, kører direkte til Tigre. Der er også forskellige muligheder for dagsture eller halvdagsture til Tigre-deltaet.

Hvis du planlægger at blive længere tid i Buenos Aires, bør du også overveje nogle af de mange andre muligheder for dagsture fra Buenos Aires!

#14 Sydamerikas flotteste teater: Teatro Colón

Colón teatret er et berømt teater- og operahus i Buenos Aires, og en af ​​de absolut smukkeste seværdigheder i Buenos Aires!

El Teatro Colón som Colón teatret hedder på spansk, anses for at være et af de bedste og flotteste teatre i hele Sydamerika. Bygningen som huser Colón-teatret optager hel blok i hjertet af Buenos Aires, lige ved Avenida 9 de Julio.

Colón Teatret åbnede i 1908 og er bevist på noget af det mest imponerende arkitektur i Buenos Aires.

Du kan opleve Colón teatret enten med en guidet tur bag kulisserne eller ved at købe en billet til et kommende teaterstykke eller koncert i teatret. Hvis du planlægger i forvejen, er det muligt at finde nogle meget overkommelige billetter!

#15 Det engelske tårn: Torre Monumental

Det engelske tårn er et smukt gammelt klokketårn og en af mine favorite seværdigheder i i Buenos Aires – især hvis du er på jagt efter en god udsigt!

Det engelske tårn, også kendt som Torre Monumental, ligger i Retiro-kvarteret i Buenos Aires, tæt på Retiro-togstationen.

Det engelske tårn blev foræret af det britiske samfund til byen Buenos Aires i 1916. Derfor kendes klokketårnet mere almindeligt som Torre de los Ingleses eller oversat: Englændernes tårn.

Foran klokketårnet finder du den historiske park Plaza San Martin. Hvis du går op ad parkens store trapper, kan du nyde en smuk udsigt over Retiro-stationen og det engelske tårn.

#16 Det ikoniske Barolo-palads: Palacio Barolo

Barolo-paladset er en ikonisk bygning og vartegn i Buenos Aires. Paladset, der på spansk hedder Palacio Barolo på spansk, er en af ​​de bedste seværdigheder i Buenos Aires, især hvis du er interesseret i arkitektur og historie.

Barolo-paladset blev designet af den italienske arkitekt Mario Palanti til den argentinske forretningsmand Luigi Barolo. Inspirationen til bygningens design hentede Palanti fra Dantes guddommelige komedie.

Som beskrevet i den guddommelige komedie, så symboliserer Barolo-paladsets design rejsen fra helvede til himlen. Når man kommer ind i stueetagen, er bygningens design mørk og mystisk som et symbol på, hvordan den guddommelige komedie beskriver Helvede. Efterhånden som du fortsætter op ad etagerne i Barolo-paladset, bliver bygningens interiør lysere og mere velkommende. Indtil du når de øverste etager; og når til fyrtårnet, der repræsenterer himlen.

Du kan kun besøge bygningens højeste punkt, fyrtårnet, hvis du tager på en guidet rundtur i Barolo-paladset.

Dog kan du også komme godt op i højderne på Barolo-paladset ved at bestille bord på caféen Salon 1923. Fra caféens tagterasse kan du nyde panoramaudsigt over Buenos Aires, imens du snupper brunch eller en drink

Opførelsen af ​​Barolo-paladset startede i 1919 og blev afsluttet i 1923. Fra åbningen i 1923 og frem til 1936 havde Barolo-paladset titlen som den højeste bygning i Buenos Aires og hele Sydamerika.

#17 Oplev tango

Tango er en traditionel argentinsk dans- og musikstil, der opstod i slutningen af ​​det 19. århundrede blandt en underklasse af europæiske immigranter, der var kommet til Buenos Aires.

Tango betragtes som en væsentlig del af argentinsk kulturarv. Tango er faktisk også optaget på UNESCOs kulturarsliste. Så det er med god grund at opleve tango bør være på din liste over seværdigheder i Buenos Aires!

Tango som dans er kendt for dens lidenskabelige og forførende bevægelser. Imens tangomusikken og tekster ofte karakteriseres som værende nostalgiske og triste. Musikken afspejler de europæiske immigranters hjemve og desperation over deres kummerlige forhold i det 19. århundredes Buenos Aires.

Carlos Gardel er bredt anerkendt som den mest berømte argentinske tangomusikker. Han spillede en nøglerolle i populariseringen af ​​tango globalt under tangoens højdepunkt i 1930’erne og 1940’erne.

Tangoens historie afspejler også argentinsk historie. Tangoen blev populær under den populistiske argentinske præsident, Juan Domingo Perón, i 1930’erne. Men under militærdiktaturet i Argentina i 1950’erne faldt tangos popularitet, da dansesale og offentlige forsamlinger blev forbudt. Med demokratiets tilbagevenden i 1980’erne begyndte tango at genopstå og genvinde popularitet. Lær mere om argentinsk tango og tangoens historie.

I nærheden af ​​Almagro kan du lære mere om tangoens historie og tango-sangeren Carlos Gardels liv ved at besøge Carlos Gardel-museet. Læs mere om anderledes oplevelser i Buenos Aires.

I Buenos Aires kan du opleve tango enten ved at tilmelde sig i et tangoshow med professionelle tangodansere eller ved at tage på San Telmo-markedet om søndagen eller La Boca og opleve gadeoptræden fra lokale tango dansere. Alternativt, kan du også tilmelde dig en tangodanseundervisning ved en milonga, en lokal tango dansesal.

#18 Museet for Moderne Kunst: MALBA

Museet for latinamerikansk kunst i Buenos Aires, også kendt som MALBA eller Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, er en seværdighed i Buenos Aires, du ikke vil gå glip af, hvis du elsker kunst! 

Det moderne kunstmuseum byder på permanente samlinger fra Latinamerika og Argentina samt skiftende udstillinger. MALBA huser værker mange kendte og berømte latinamerikanske kunstnere såsom Frida Kahlo og Diego Rivera.

Den omfattende samling af latinamerikansk og argentinsk kunst anses for at være en af ​​de bedste i verden. Dette gør MALBA et af de bedste moderne kunstmuseer for moderne latinamerikansk kunst globalt set.

MALBA åbnede i 2001 og bruges også som et lokalt kulturcenter, der byder på mange forskellige kunstformer såsom litteratur, biograf og fotografi.

#19 Palermo-parkerne: Den botaniske have og Bosques de Palermo

Buenos Aires tilbyder mange grønne områder og lokale parker til en fredelig pause efter en travl dag med sightseeing i byen.

To af de mest populære grønne områder i Buenos Aires er den botaniske have og Bosques de Palermo, der ligger i det populære Palermo-kvarter.

Buenos Aires botaniske have, også kendt som jardín botánicó Carlos Thays på spansk, er en smuk grøn oasis med omkring 6.000 arter af planter, blomster og træer. Den botaniske have optager syv hektar jord med både drivhuse og skulpturer i det centrale Buenos Aires.

Buenos Aires botaniske have ligger lige ved siden af ​​Plaza Italia og tæt på de mest populære dele af Palermo, Plaza Serrano. På Plaza Serrano finder du masser af restauranter og barer til en god aften i byen.

Bosques de Palermo, eller oversat til dansk Palermo-skovene, er en enorm bypark lige rundt om hjørnet fra den botaniske have. Parkens officielle navn er Parque Tres de Febrero, selvom det mere populære navn blandt lokale er Bosques de Palermo.

Inde i den enorme Bosques de Palermo bypark, finder du en smuk rosenhave, Paseo El Rosedal, en sø med bådudlejning og et planetarium. Læs mere om Bosque de Palermo og andre parker i Buenos Aires.

#20 Den bedste gadekunst i Buenos Aires

Buenos Aires har en spændende gadekunst og street art scene med mange vægmaler i meget høj kreativitet og kvalitet. Vægmalerier er skabt af både lokale og internationale kunstnere.

Hvis du er interesseret i street og vil lære lidt mere om moderne historie i Buenos Aires, så er en byvandring om street art som fokus klart en oplevelse du ikke skal gå glip af i Buenos Aires!

Vægmalerierne i Buenos Aires spænder over alt fra politiske udtalelser over kunstneriske malerier til kommercielle annoncer. Forskellige kvarterer i byen, såsom Palermo, Colegiales og Coghlan, er særligt kendt for deres mange interessante vægmalerier.

Palermo er det største kvarter i Buenos Aires, med forskellige underkvarterer som Palermo Viejo, Palermo Soho, Palermo Chico og Palermo Hollywood, der tilbyder en mangfoldig street art-scene. Især området omkring Plaza Armenia og Plaza Serrano i Palermo er kendt for sine store mængder vægmalerier.

Colegiales og Coglan er to kvarterer i det nordvestlige område af Palermo, der tilbyder en mere lokal stemning. Buenos Aires Street Art tilbyder guidede gadekunst-ture i hvert af disse områder.

Det særligt interessante ved gadekunst i Buenos Aires er, at gadekunst og vægmalerier ikke er ulovlige, så længe der er en godkendelse af ejendommens ejer! Der er ikke behov for tilladelse fra lokale myndigheder, så længe ejendommens ejer har godkendt. Mange street art-kunstnere samarbejder derfor med ejere af faldefærdige bygninger og butikker for give bygninger en make-over med en friske og levende vægmaleri.

Læs mere om gadekunst i Buenos Aires!

De mest populære seværdigheder i Buenos Aires, Argentina - Gadekunst og street art i Buenos Aires

Hvad er dine yndlings seværdigheder i Buenos Aires? Er der nogle populære seværdigheder i Buenos Aires, som du synes mangler på listen?

Måske planlægger du et besøg i Buenos Aires? Fandt du dette indlæg nyttigt? Del gerne dine tanker og viden nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.