Argentina,  Latinamerika,  Patagonien,  Rejse

Bariloche, Argentina: 10 populære oplevelser og seværdigheder

San Carlos de Bariloche – eller blot Bariloche – er en bjergby beliggende i den nordlige del af Argentinas Patagonien region.

Bariloche er berømt for sin tyske indflydelse, sin chokolade og sine smukke bjerglandskaber.

Området omkring Bariloche er kendt som Argentinas sødistrikt på grund af de mange smukke søer omgivet af bjerge. Bariloche selv ligger ved den sydlige bred af den store Nahuel Huapi sø.

Om vinteren er Bariloche en populær destination for ski og andre slags vintersport. Mens bjergene i foråret og sommeren er ideelle til vandreture, trekking og camping.

Bariloche ligger omkring 1.570 km fra Buenos Aires. Du kan komme til Bariloche fra Buenos Aires enten med indenrigsfly, langdistance bus eller bil.

I dette indlæg deler jeg nogle af aktiviteterne og ting man kan lave i og omkring San Carlos de Bariloche.

Lad os komme igang!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Rejseguide til Bariloche

Circuito Chico, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

Trip map courtesy of Wanderlog, a road trip planner on iOS and Android

#1 Circuito Chico

En traditionel aktivitet, når man besøger Bariloche, er den såkaldte Circuito Chico. En cirkelformet vej, der går forbi mange af søerne tættest på Bariloche.

Circuito Chico er berømt for at tage dig fra det ene fantastiske udsigtspunkt til det næste. På hele vejen passerer du steder, hvor du kan stoppe og beundre udsigt eller tage længere og kortere vandreture.

Højdepunkter fra Circuito Chico

Det panoramiske udsigtspunkt og restauranten Punto Panorámico

Fra det panoramiske udsigtspunktet på Circuito Chico har du en af ​​de bedste udsigter i Bariloche med udsigt over Moreno søen (Lago Moreno på spansk) og bjergene. Udsigtspunktet er offentligt tilgængeligt og gratis.

Hvis du ønsker en lidt mere privat oplevelse, findes der en lille restaurant ikke så langt fra udsigtspunktet. Herfra har du den samme fantastiske udsigt, men i mere rolige omgivelser.

Restauranten hedder Punto Panorámico, og det er det perfekte stop til frokost eller til en kop kaffe, mens du nyder den smukke udsigt.

Jeg kan klart anbefale at kigge forbi, hvis du er i Bariloche!

Circuito Chico, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

Udsigtpunktet Bahía Lopez

Følger du vejen Circuito Chico rundt i yderligere 7,4 km har du endnu et udsigtspunkt. Denne gang med udsigt over Lopez Bugten eller Bahía Lopez på spansk.

Udsigtspunktet ligger ved siden af ​​vejen og er let tilgængeligt.

Udsigtspunktet Lago Escondido

Et par kilometer ned af vejen er der endnu et stop: Lago Escondido eller den skjulte sø.

Selvom den tilsyneladende har været skjult, er det tydeligt markeret fra vejen, hvor man skal gå ind. Du skal bare gå et par meter inde i skoven for at finde en mole ud i søen.

Det her ser ud til at være endnu et obligatorisk fotostop for alle, der tager på tur til Circuito Chico.

Circuito Chico, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

Udsigtspunktet Lago Moreno

Følg vejen rundt i endnu en kilometer, og du finder indgangen til det næste udsigtspunkt, Mirador Lago Moreno.

Det er en lille vandretur gennem skoven for at komme til udsigtspunktet over Moreno søen. Gåturen tager ikke mere end 10-20 minutter og er slet ikke svær eller hård! Og stien er godt afmærket hele vejen.

Hvis du er mere til en længere gåtur, kan du følge stien i endnu en times tid (eller deromkring), og den vil lede dig til et andet kendt sted på Circuito Chico: det ikoniske Llao Llao Hotel (læs mere nedenfor).

Denne vandresti kaldes Sendero Arrayanes (Arrayanes-stien) efter skoven, den passerer igennem. Læs mere om på Bariloche Trekking (link på spansk).

Puerto Pañuelo og udsigtspunktet Mirador de los Navegantes

Følg vejen rundt i yderligere 4 km og du ankommer til Puerto Pañuelo. En lille havn, hvorfra du kan komme på sejlture til de nærliggende øer i Nahuel Huapi søen.

Bag havnebygningen er et udsigtspunkt kaldet Mirador de los Navegantes eller udsigterne for navigatørerne.

Udsigtspunktet er let tilgængeligt med trapper op og ned af det lille bjerg bag havnebygningen. Udsigtspunktet byder på nogle fantastiske udsigter over de krystalklare søer.

The historic Llao Llao Hotel

På den anden side af vejen fra Puerto Pañuelo ligger et andet Bariloche-vartegn: Det luksuriøse Lla Llao Hotel. Den enorme hotelbygning kan ses fra vejen og udsigtspunktet bag Puerto Pañuelo.

Hotellet ligger lige mellem søerne Nahuel Huapi og Moreno. Hotellet blev først åbnet i 1940, men lukket igen i 1970’erne på grund af mangel på midler til vedligeholdelse. I 1990’erne blev hotellet renoveret, og i dag bliver det betragtet som et af de bedste luksushoteller og -resorter i Argentina.

Du kan bo på hotellet eller gå og drikke en kop kaffe i deres restaurant, hvis du har lyst.

Du kan enten leje en bil eller en cykel og selv køre Circuito Chico. Eller du kan melde dig til en gruppetur til Circuito Chico

Circuito Chico, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche
Circuito Chico, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

#2 Bjerget Cerro Otto med svævebane og udsigtspunkt

Bjerget Cerro Otto ligger lige omkring 5 km uden for centrum af Bariloche. Fra foden af ​​bjerget kan du tage en svævebane op til toppen, som ligger omkring 1.000 meter over havets overflade.

Fra toppen af ​​Cerro Otto har du en smuk udsigt over de omkringliggende søer og bjerge.

På toppen af Cerro Otto er der også et lille besøgscenter med souvenirbutikker, en zipline og mulighed for at prøve paragliding.

Besøgscentret omfatter også et roterende cafeteria med panoramaudsigt over bjergene. Servicen på cafeteriet er dog virkelig dårlig. Så jeg synes ikke det er en anbefalelsesværdig aktivitet. Du får den samme smukke udsigt, som cafeteriet tilbyder, ved at gå rundt i besøgscentret og besøge deres terrasser.

Billetterne til at tage op til Cerro Otto i svævebanerne er en smule dyre (tjek aktuelle priser her). Så hvis du ikke er fan af svævebaner, så husk på at Bariloche tilbyder mange andre gratis udsigtspunkter.

Cerro Otto, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche
10 ting du skal opleve i Bariloche

#3 Bariloches bymidte med rådhuset og katedralen

Et symbol på Bariloche er dets rådhus, Centro Cívico Bariloche. Omkring rådhuspladsen finder du hus i alpeinspireret arkitektur lavet i sten og træ.

Fra rådhuspladen har du også en fantastisk udsigt over Nahuel Huapi søen. Lige ved bredden af ​​Nahuel Huapi søen neden for rådhuset, har du en hyggelig lille restaurant Almado med fantastisk udsigt over søen.

Rådhuspladsen er forbundet med hovedgaden i Bariloche: Avenida Mitre. På Avenida Mitre finder du nogle af Bariloches berømte chokoladebutikker (se nedenfor) og mange souvenirbutikker.

Bariloches katedral, Catedral Nuestra Señora del Nahuel Huapi, ligger også tæt på hovedgaden. Det er den største katolske kirke i Bariloche. Den er åbent for offentligheden mandag til søndag fra 10.00 til 13.00 og igen fra 16.00 til 21.00.

Bariloches bymidte har ikke for meget at byde på. Du kan nemt nå at se det meste på en dag eller mindre. Så anbefalingen ville være at planlægge masser af dagsture til de omkringliggende områder, hvis du overnatter i byen.

Civic Center, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

#4 Dagsturer med trekking og vandreture

I området omkring Bariloche er der masser af forskellige muligheder for at tage på lettere trekkingture såvel som længere vandreture.

Da vi besøgte, kørte vi ud til campingområdet, Camping Lago Gutierrez, og gik trekkingstierne til vandfaldet Cascadas de los Duendes og fortsatte op til et udsigtspunkt over Gutierrez-søen, Mirador Lago Gutierrez.

Du kan finde mere inspiration til andre vandrestier rundt i Bariloche med forskellig sværhedsgrad på Bariloche Trekking (link på spansk).

10 ting du skal opleve i Bariloche

Vandfaldet Cascadas de los Duendes

Den første del af stien til vandfaldet, Cascadas de los Duendes, er super nem og ligetil. Når du ankommer til parkeringspladsen foran Camping Lago Gutierrez, er indgangen til skoven tydeligt markeret med skilte.

Følg den afmærkede sti, indtil der er et skilt, der viser mod Cascadas de los Duendes. Kort efter vil du begynde at høre lyden af vandet fra ​​vandfaldene.

Læs mere om Cascadas de los Duendes (link på spansk).

Cascadas de los Duendes, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

Udsigtspunktet over Gutierrez søen

Efter at have besøgt vandfaldet Cascadas de los Duendes, kan du følge stien tilbage til hvor du drejede ind mod vandfaldene. Derfra kan du følge den anden sti indi skoven op mod et udsigtspunkt over Gutierrez søen.

Den første del af stien er ret let. Men når du kommer tættere på toppen af ​​bjerget, bliver det sværere og sværere. Den sidste del af stien er virkelig stejl, og du skal arbejde for at komme op.

Det gode er, at stierne er tydeligt afmærkede, og det er meget nemt at finde vej – bare husk på, at du skal arbejde for det!

Læs mere om udsigtspunkt Lago Gutierrez (link på spansk).

Lago Gutierrez - 10 ting du skal opleve i Bariloche

#5 Den schweiziske koloni i Bariloche, Colonia Suiza

Imellem Bariloche og Circuito Chico finder du den schweiziske koloni eller Colonia Suiza på spansk.

Det var den første europæiske koloni i området. Den blev grundlagt i slutningen af ​​det 19. århundrede af schweiziske immigranter, der ankom til Argentina i søgen efter et nyt liv.

I dag er kolonien en underlig blanding af souvenirbutikker, restauranter og chokoladebutikker.

Charmen ved de schweizisk udseende huse der midt ude i Patagonien, er blevet mere et turist cirkus end så meget andet.

Colonia Suiza, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

#6 Smag lokal chokolade i Bariloche

I Argentina er Bariloche berømt for sin chokolade. Traditionen med chokolade blev bragt til området af de europæiske immigranter og er blevet holdt i live i regionen lige siden.

Nogle af de mest kendte chokoladebutikker i Bariloche:

Colonia Suiza, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche

#7 Havanna Chocolate Museet

Bariloche har også sit eget chokolademuseum af det lokalt kendte chokolade- og alfajor-mærke, Havanna.

Museet er lille. Al information på skilte er på spansk, og de tilbyder kun guidede ture på spansk. Så husk på det, hvis du besøger med begrænset spanskkundskab.

Museets absolutte højdepunkt er et af de sidste rum, hvor du kan se skulpturer af patagoniske dyr udelukkende lavet i chokolade.

Et sjovt fact er, at chokolade- og alfajor-mærket, Havanna, ikke oprindeligt er fra Bariloche, men fra Argentinsk kystby, Mar de la Plata.

Museet ligger lidt uden for byens centrum, men kan nemt nås til fods eller med taxa.

10 ting du skal opleve i Bariloche

#8 Guidede tur om tyske indflydelse i Bariloche

Bariloche er kendt for sin enorme europæiske – og især tyske – indflydelse. Den europæiske immigration til området går helt tilbage til byens grundlag. Men gennem historien har forskellige bølger af tysk immigration også haft indflydelse på Bariloche. Herunder en nazi-bølge efter afslutningen på Anden Verdenskrig.

Hvis du er interesseret i historie og i at lære mere om den tyske indflydelse på Bariloche, kan den guidede tur German Footprint & Nazi i Bariloche klart anbefales som en fremragende eftermiddagsaktivitet.

Diego, der står for turene, er en virkelig god historiefortæller og ved meget om Bariloche og dens historie.

Turen finder sted tirsdage, torsdage og lørdage kl. 19 fra Bariloches rådhusplads foran turistkontoret.

Billetter kan bestille her på Viator.com.

10 ting du skal opleve i Bariloche

#9 Sejltur på Nahuel Huapi søen

En sejltur er en anden populær aktivitet, når du er i Bariloche.

Med de mange forskellige søer i området er det ikke svært at forestille sig hvordan en sejltur er en ideel måde at udforske området på.

Mange af turene stopper også Victoria øen, en kæmpe ø midt i Nahuel Huapi søen.

10 ting du skal opleve i Bariloche
10 ting du skal opleve i Bariloche

#10 Ski (om vinteren)

Om vinteren (juni til august i Argentina) er Bariloche en meget populær skidestination for både internationale og lokale turister.

Stedet at tage hen for at stå på ski er Cerro Catedral, som er det største skicenter på den sydlige halvkugle. Læs en komplet guide til skiløb i Bariloche her (link på engelsk).

Selv uden for skisæsonen, er du i stand til at besøge Cerro Catedral med en tur, for eksempel fra Viator.com.

Har du besøgt Bariloche? Eller måske planlægger du allerede en rejse hertil? Del dine tanker og erfaring nedenfor!

Cerro Otto, Bariloche - 10 ting du skal opleve i Bariloche
10 ting du skal opleve i Bariloche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.