Street art that you can't miss when in Buenos Aires
Argentina,  Buenos Aires,  Latinamerika

8 street art malerier du bør opleve i Buenos Aires

Buenos Aires er en storby med masser af spændende ting at opleve.  For mig er gadekunst og street art vægmalerier i Buenos Aires en hidden gem, som du kun opdager, hvis du ved, hvor du skal lede efter dem.

Gadekunsten i Buenos Aires er spredt ud over hele byen, og det gælder virkelig om vide hvor man skal kigge! 

For at hjælpe dig til at få det bedste ud af dit besøg til Buenos Aires, har jeg samlet 8 af mine absolut favorit street art malerier i Buenos Aires!

Hvis du er interesseret i at lære mere om gadekunst i Buenos Aires, kan du også læse min store guide!

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Gadekunst i Buenos Aires

Trip map courtesy of Wanderlog, a road trip planner on iOS and Android

#1 Blomsterkvinden

Det første street art maleri på listen forstiller ansigtet af en kvinde med en krone af blomster og en enorm leopard på garageporten under hende. Værket består af flere lag, hvilket kvindens ansigt en 3D-effekt.

Vægmaleriet dækker hele facaden af et hus i nabolaget, Recoleta og er uden tvivl et af mine absolut favorit vægmalerier i Buenos Aires.

Værket er lavet af den argentinske kunstnergruppe Campos Jesses. Det er de samme, som har lavet det berømte Frida Kahlo vægmaleri i Palermo (læs mere længere nede).

Blomsterkvinden er placeret på facaden af ​​baren og natklubben, Kum Recoleta. Og om natten lyser den op for at give en endnu mere spektakulær oplevelse.

Beliggenhed: Presidente José Evaristo Uriburu 1073, Recoleta

Learn a Foreign Language!

#2 Frida Kahlo i Palermo

Street art maleriet af den moderne Frida Kahlo klædt i jeans og en hvid t-shirt, imens hun holder en cigaret i den ene hånd er nok et af de mest fotograferede vægmalerier i Buenos Aires. 

Vægmalerier er blevet et ikonisk værker for Palermo bydelen, og meget populær på sociale medier.

Værket er udført af den argentinske kunstnergruppe, Campos Jesses. Det er de samme med blomsterkvinden ovenfor.Frida Kahlo vægmaleri er placeret uden for baren og natklub Fridha.

Beliggenhed: Dorrego 1735, Palermo

#3 Universitetshospitalet

På facaden af Buenos Aires’ universitetshospital er dækket af tre mega street art malerier skabt til minde for et bombe angreb på den argentinske-israelske venskabsforening, også kendt som AMIA-angrebet (link på engelsk).

Den 18. juli 1994 eksploderede en bombe i bygningerne, der tilhøre den argentinske-israelske venskabsforening, AMIA (Asociación Mutual Israelita Argentina). Mere end 300 mennesker blev såret, og 85 blev dræbt. Angrebet ses som det største angreb på jøder uden for Israel siden anden verdenskrig. De skyldige for angrebet er dog aldrig blevet fundet, og op til den dag i dag er sagen forsat uopklaret. Læs mere om AMIA-angrebet her (link på engelsk).

Vægmalerierne på universitetshospitalet i Buenos Aires er en fælles indsats af de argentinske kunstnere Mariano Andedomenico, Martin Ron, og Mariela Ajras. De tre vægmalerier repræsenterer henholdsvis en scene fra lige efter bombningen, en scene inde fra hospitalet efter angrebet og til slut, uretfærdighed i den uopklarede sag.

Street art malerierne er lavet til ære for arbejdet fra argentinske læger, der behandlede de mere end 300 sårede efter angrebet.

Dette enorme vægmaleri stod færdigt i 2019.

De tre enorme vægmaleri ligger i gåafstand fra vægmaleriet med blomsterkvinden nævnt ovenfor. Så det er en perfekt to-i-en tur!

Tip: Du får den bedste udsigt til vægmaleriet, hvis du tager metroen til Facultad de Medicina (medicinstudiet) på metroens D-linjen.

Beliggenhed: Hospital de Clíncas på gaden Presidente José Evaristo Uriburu mellem Avenida Córdoba og Paraguay, Recoleta

#4 Fileteado porteño og Callejón Gardel i Almagro

Buenos Aires har sin egen klassiske gadekunst kaldet fileteado porteño.

Du har måske set nogle smukt malede skilte på San Telmo søndagsmarked. Eller de omhyggeligt malede dekoration på vinduerne i nogle af de klassiske restauranter i indreby af Buenos Aires. I så fald så er du stødt på fileteado porteño!

I Buenos Aires-kvarteret, Almagro, er denne klassiske kunst fået helt nye højder! For her kan du finde hele to huse beklædt med de smukke fileteado porteño.

Husene ligger på gaden Jean Jaures, og her er der faktisk rigtig meget forskelligt gadekunst at finde. Både den klassiske Buenos Aires fileteado, som jeg nævnte ovenfor, og mere traditionel vægmalerier såsom et megastort vægmaleri af tango-legenden Carlos Gardel.

På selvsamme Jean Jaures-gade finder du nemlige også Carlos Gardels barndomshjem, der i dag er blevet til et museum. 

Og lige rundt om hjørnet finder du Carlos Cardel gyden, eller Callejón Carlos Gardel som den hedder på spansk. Her kan du opleve endnu mere fileteado porteño.

Almagro-kvarterer i sig selv er fuld af en boheme-tango-stemning. Jeg synes, at Almagro giver dig en mere autentisk oplevelse end centrum af Buenos Aires.

Du kan også slå et smut forbi Avenida Corrientes og kigge forbi det ikoniske Buenos Aires vartegn, Abasto shoppingcenter.

Beliggenhed: Jean Jaures 715, Almagro 

#5 Alice i Eventyrland

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dit hus ville se ud, hvis det var en del af Alice i Eventyrland?

Når du er i Buenos Aires, behøver du ikke spekulere mere over det! I Buenos Aires-kvarteret, Colegiales, besvarer et street art maleri dit spørgsmål.

Vægmaleriet forestiller Alice, der falder ned i kaninhullet og kaninen, der står og venter ved siden af. Det er udført af den franske street art kunstner, Celine Hitier.

Læs mere om vægmaleriet med Alice i eventyrland her.

Beliggenhed: Conde 494, Villa Crespo

#6 3-D kunst i Puerto Madero

I det eksklusive kvarter Puerto Madero kan du finde noget fantastisk 3-D street art i den lokale park Parque Mujeres Argentinas eller oversæt: parken for de argentinske kvinder.

3-D malerierne er skabt af den mexicansk 3D-kunstner, Juandres Vera til de olympiske ungdomslege afholdt i Buenos Aires i 2018.

Desværre er malerierne begyndt at se lidt slidte ud. Blæst, regn og folk, der hopper på dem, har sat deres præg.

Beliggenhed: Parque Mujeres Argentinas lige bagved Puente de la Mujer i Puerto Madero

#7 Blomsterhuset i DoHo Villa Urquiza

En af mine yndlings gadekunstnere er argentinske Josefina di Nucci. Hun maler store, farverige og blomsterfyldte street art malerier. Hun har flere vægmalerier rundt omkring i Buenos Aires.

Et af dem er i det nye up-coming DoHo Villa Urquiza-område. Her har hun dækket hele hjørnefacaden på restauranten ACHE Delugo med blomster.

Du kan se flere farverige vægmalerier på Josefina di Nuccis instagram.

Beliggenhed: Donado 1898, Villa Urquiza

#8 Marxistiske killinger

Et street art vægmaleri, der blander katte og Karl MarxMan kan virkelig ikke forvente mindre af Buenos Aires!

Vægmaleriet er skabt af argentinsk gadekunstner Nicolas Romero, og den har en interessant baggrundshistorie (ifølge kunstnerens egen Instagram beskrivelse):

Videoer af katte er blandt de mest sete på YouTube. Det har undersøgelser vist folk føler sig bedre og mere positive efter at have set film af katte. Men folk leder ikke altid efter katte, når de går ind på YouTube! Så det at se videoer af katte bliver til en blanding af skyldfølelse og nydelse. En meget lignende blanding af følelser forbundet med forbrug

Så vægmaleriet er resultatet af kunstnerens forsøg på at vise hvordan katte og forbrug. Helt klart et besøg hver, hvis du spørger mig!

Beliggenhed: Serrano 982, Palermo

Hvad synes du om de her 8 vægmalerier i Buenos Aires? Kunne du tænke dig at besøge dem? Hvilken en er din favorit? Eller har du et andet favorit vægmaleri i Buenos Aires? Del dine tanker og erfarringer i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.