Hvordan finder du et arbejde i Buenos Aires
Bo i udlandet

Hvordan finder du et arbejde i Buenos Aires?

At finde et arbejde i Buenos Aires er ikke den letteste opgave! Økonomiske kriser efter økonomiske kriser har gjort det svært selv for argentinerne at finde et arbejde i Buenos Aires.

Så det er vist ikke nødvendigt at nævne, at det også kan være noget af en udfordring for en udlænding at finde et arbejde i Buenos Aires!

Det er en udfordring men ikke umuligt! I den her post, vil jeg dele nogle af mine tip til hvordan du kan finde et arbejde i Buenos Aires. Alt er baseret på mine egne erfaringer efter at have været bosat i Buenos Aires mange år.

Jeg vil fokusere på hvordan du kan finde et arbejde i Buenos Aires siden de fleste udlændige bor i Buenos Aires. Der kan være nogle forskelle mellem til at finde et arbejde andre steder i Argentina, som jeg sikkert ikke kender til.

Disclosure: Nogle af linkene herunder er affiliate links. Det betyder at, uden nogen ekstra omkostninger for dig, vil Becci Abroad tjene en lille kommission, hvis du foretager et køb via et af disse links. Det hjælper med at betale udgifterne til sitet. 

Hvordan finder du et arbejde i Buenos Aires

Vælg det rigtige job for din situation!

Det første du skal beslutte dig for er, om du vil:

  • Kigge efter et lokalt arbejde i Argentina?
  • Kigge efter en remote online stilling for en international virksomhed?
  • Kigge efter freelancing opgaver for internationale klienter?

De to sidste muligheder vil højst sandsynligt betale dig i en udenlandsk valuta, hvilket er virkelig skønt i Argentina.

Hvad du bør vide om at arbejde lokalt i Buenos Aires

Lønninger i Buenos Aires

Lønningerne i Argentina er virkelig lave, og de fleste lokale stillinger tilbyder kun betaling i argentinske pesos. I Buenos Aires er lønningerne en lille smule højere end andre steder i Argentina. Men argentinske lønninger er stadig meget lave sammenlignet med Europa generelt, og Danmark i særdeleshed.

Store multinationale virksomheder vil også normalt kun tilbyde betaling i argentinske pesos, hvis du er bosiddende i Argentina.

En indkomst i pesos vil gøre din privat økonomi sårbar overfor argentinsk inflation og devalueringen af den argentinske pesos. Det betyder, at med tiden vil din løn blive mindre og mere værd – både i Argentina og i udlandet!

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

Arbejdstider i Buenos Aires

Arbejdstiderne i Argentina er lange. De fleste lokale jobs er på et minimum af 40 timer om ugen plus hvad end du må skulle tage af overtid.

Det argentinske arbejdsmarked er ikke særligt fleksible. Argentinske virksomheder plejer ikke at være særligt åbne overfor deltidsstillinger eller timebetaling.

Så når du ser et jobopslag så forvent, at det er for det meste for en fuldtidsstilling på 40 timer om ugen.

Opholdstilladelse og DNI, når du arbejder i Argentina

For at få et lovligt job i en argentinsk virksomhed skal du have et personnumber (a la dit CPR i Danmark) eller et DNI (Documento Nacional de Identidad) som det kaldes på spansk.

For udlændige er, DNI’et forbundet med din opholdstilladelse i Argentina. Så for at få et DNI bør du ansøge om og få godkendt din opholdstilladelse i Argentina.

Nogle få argentinske virksomheder vil sponsorer opholdstilladelser for deres udenlandske medarbejdere. Men siden det kræver en hel del papirarbejde for virksomheden, så plejer de fleste virksomheder ikke at være så interesserede.

Du kan være heldig at finde en virksomhed som vil sponsorere din opholdstilladelse og DNI. Men forvent det ikke!

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

Hvad du bør vide om at arbejde internationalt fra Buenos Aires

Hvis du er interesseret i at tjene nogenlunde gode penge imens du bor i Buenos Aires, så hold dig fra at finde et lokalt arbejde i en argentinsk virksomhed og søg efter online internationale stillinger!

For betaling i udenlandsk valuta

Der er masser af muligheder for at finde online stillinger og freelancer opgaver som giver betaling i mere stabile udenlandske valuta (USD, EUR, etc.). Det vil beskytte din privat økonomi fra devalueringen af den argentinske peso – jeg nævner det igen, fordi det virkelig er en deal-breaker i Argentina!

Alt efter hvad din profession er og hvor mange års erfaring du har, så vil en online stilling for en international virksomhed formentlig betale dig en højere løn end hvis du arbejdede for en lokal argentinske virksomhed

Find ud af din opholdstilladelse

Hvis du arbejder for en international virksomhed som ikke har noget kontor i Argentina, så kan du ikke spørge dem for hjælpe med din argentinske opholdstilladelse.

Så du bliver selv nødt til at finde en anden lovlig måde at blive i Argentina. Nogle udlændige vælger at blive boende på deres turistvisum uden at ansøge om opholdstilladelse.

Hvis du planlægger at blive længe tid i Argentina, så kan det dog være en ide at finde en løsning på din opholdstilladelse. Der er mange ting i Argentina, hvor du behøver et DNI-nummer. For eksempel, at åbne en bankkonto, at bruge Mercado Libre, etc.

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

3 tips til hvordan du finder et lokalt arbejde i Buenos Aires

Nu burde du have en god ide om fordele og ulemper ved at arbejde lokalt i Buenos Aires versus at arbejde online for en international virksomhed.

Hvis du stadig er interesseret i at finde et lokalt arbejde i Buenos Aires, så lad os kigge på nogle specifikke tips til at finde et arbejde i Buenos Aires:

Det første arbejde i Buenos Aires er det vigtigste

I min erfaring er den sværeste del ved at finde et arbejde at få foden indenfor på det argentinske arbejdsmarked. Efter du har arbejdet for en virksomhed i Argentina, så bliver det meget lettere at få nye jobinterviews of at finde et nyt arbejde.

Så lad være med at stresse over at finde dit drømmejob med det samme, når du flytter til Buenos Aires. Fokusere på at finde et arbejde, der er forholdsvis okay. Det første job vil åbne døren for nye muligheder!

Mit første arbejde i Buenos Aires var for en lille corporate housing start-up. Jeg koordinerede reservationer for virksomhedsrejsende, der skulle besøge Buenos Aires eller Mexico. Det var virkelige ikke det mest udfordrende job og leder teamet var ikke særligt godt.

Men da jeg startede med at kigge efter et nyt arbejde, fik jeg mange flere jobinterviews end jeg fikden første gang, jeg søgte efter arbejde i Buenos Aires. Så jeg er ret sikker på, at det at have direkte arbejdserfaring fra en virksomhed i Argentina, hjalp en hel masse.

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

Brug dit netværk i din jobsøgning

Mange virksomheder i Buenos Aires burger aktivt jeres nuværende medarbejders sociale netværk til at være nye kandidater. Og virksomhedernes HR-afdelinger virker også til at lægge stor vægt på de anbefalingerne som deres medarbejdere sender!

De fleste mellemstore og store virksomheder i Buenos Aires har et henvisningsprogram for deres medarbejdere for at de kan anbefale deres personlige kontakter.

Så vær ikke bange for at nævne for dine venner og bekendte i Buenos Aires, at du kigger efter arbejde! En af dem tilbyder måske at henvise dig i deres virksomhed. Og det er måske lige præcis den mulighed som du har brug for, for at få et arbejde i Buenos Aires!

Jeg fik mit andet arbejde i Buenos Aires igennem mit netværk. Min tidligere fysioterapeut tilbød at sende mit CV til sin kæreste som arbejdede for en lokal start-up. Efter en del frem og tilbage, blev jeg ansat.

I sidste ende var den virksomhed ikke et godt fit for mig, og jeg endte med kun at arbejde der 6 måneder. Men det job åbnede døren for en endnu bedre stilling i en anden virksomhed.

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

Jobsøgning på LinkedIn

LinkedIn er brugt en hel del af argentinske virksomheder til at offentliggøre nye stillinger. I løbet af mine år i Buenos Aires har det primært været igennem LinkedIn, at jeg har fået de fleste jobinterviews.

Min nuværende stilling fandt jeg faktisk igennem en LinkedIn stillingsopslag!

Så min anbefaling er helt klart at holde dig opdateret på nye stillingsopslag på LinkedIn for Buenos Aires!

Learn a Foreign Language!

Andre hjemmesider til din jobsøgning i Buenos Aires

LinkedIn er ikke den eneste mulighed for at søge efter arbejde i Buenos Aires. Der er også et par andre hjemmesider som argentinske virksomheder bruger.

Mere lokale hjemmesider, som du kan bruge til at søge efter arbejde:

Og så er der også nogle Facebook grupper, som fokuserer specifikt på virksomheder, der søger efter udlændige i Buenos Aires (læs mere nedenfor). Faktisk fandt jeg mit første job in Buenos Aires via en Facebook gruppe!

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

At finde et arbejde i Buenos Aires, når du ikke taler spansk

At finde et arbejde i Buenos Aires uden at tale spansk kan være svært! I min erfaring, så søger de fleste argentinske virksomheder efter tosprogede kandidater som både taler spansk og engelsk.

Når det er sagt, så er det ikke umuligt at finde et arbejde i Buenos Aires uden at tale spansk! Her er nogle ideer til at få dig startet på din jobsøgning:

Facebook gruppe med jobopslag fokuseret på engelsktalende udlændige in Buenos Aires:

De her virksomheder plejer at søge efter engelsktalende udlændige i Buenos Aires:

Learn a Foreign Language!

Kigger du efter et arbejde i Buenos Aires? Eller har du nogle andre tips til andre udlændige om, hvordan de kan finde et arbejde i Buenos Aires? Del gerne din tænker og viden i kommentarerne herunder!

Søger du efter et arbejde i Buenos Aires? Læs mere her om hvordan du bedst finder et arbejde i Buenos Aires!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.